headershadow

Latest Blogposts

Paardrijvakanties Italië

Italië kent glooiende heuvels in Toscane met cypressen op de horizon, maar ook beschermde natuurparken met wilde natuur en strand langs de Afmalfi onder Napels. In Umbrië komt u nog wildzwijnen onderweg tegen. Op Sardinië heeft de mooiste baaien en kurkboombossen, flamingo's en een oude cultuur. Doorkruis de bergen van Sicilië te paard. Onnodig te zeggen dat het eten in Italië in combinatie met de wijnen een traktatie op zich is. Rijd door wijngaarden, olijfbomen en cipressen. La Vita e Bella.

Mogen we gaan?
Ja. Vanaf woensdag 3 juni zijn buitenlanders vanuit het Schengengebied weer welkom, zonder een quarantaineplicht. Wel geldt voor Nederlanders tot 15 juni nog dat alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. Ook reizigers van buiten Europa moeten nog tot 15 juni wachten. Vanaf 1 juli vliegen de meeste maatschappijen weer naar Italië.

Wat is er open?
Winkels, musea, restaurants en bars maar ook kappers en schoonheidsspecialisten zijn weer open, net als sportscholen en zwembaden. Reizen met het openbaar vervoer is ook mogelijk. Theaters en concertzalen openen onder voorbehoud vanaf 15 juni. De specifieke maatregelen kunnen per regio verschillen. Zo wordt in sommige regio’s de temperatuur van reizigers gemeten op luchthavens en treinstations.

Wat zijn de regels?
In gesloten ruimtes (winkels, kantoren, publieke instellingen, ov) is het dragen van een mondkapje verplicht, in winkels zijn vaak ook handschoenen nodig. Groepsvorming is verboden vanaf meer dan drie personen. Men moet een meter afstand houden, en bij het sporten twee meter. De minimale boete voor het niet naleven van de regels is 400 euro, bij herhaling kan dat oplopen tot 8000 euro.