Latest Blogposts

Sardinië mooie tochten vanuit Country Club

| Sardinië| Centre Based | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Prijs € 979 |
• Vliegen op: Olbia, Alghero of Cagliari Elmas en transfers of huurauto naar de country club
• Periode: van eind april tot begin november
Duur: afhankelijk van het gekozen arrangement, maar veelal 6 of 7 nachten/7 of 8 dagen
Niveau: voor beginners, halfgevorderden en gevorderden, lessen, buitenrittten, trails en strand
• Groepsgrootte: vanaf 4 personen | Maximum gewicht: 95 kg | 
• Accommodatie:
in huisjes verspreid door de tuin van de country  club & kamers in main house
• Paarden: 
Anglo-Arabisch en puur Arabier zelf gefokt, lopen vrij in tuin     Juli Ardia di Sedilo

Mare 4

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middelandse Zee, gelegen onder Corisca. Met vele idyllische baaien met grillige rotsen, vele grotten (het bezoeken waard), witte zandstranden en een azuurblauwe zee is het een mooie eiland om er te paardrijden. Gelegen aan zee is het goed vis eten, waaronder kreeft. Er ligt een lange historie op Sardinië dat terug te vinden is in de archeologische vondsten. Het eiland heeft een eigen Sardijns paardenras, de Giara, prachtig, trots en sterk. Er worden vele wedstrijden mee gehouden (races maar ook pariglie, acrobatiek te paard) en de meest befaamde race is de Ardia of Sedilo.

De paarden/het rijden
De eigenaren van de country club fokken al vele generaties paarden en zijn echte paardenmensen. De paarden zijn Anglo-Arabisch en puur Arabier, alle in goede conditie en getraind. Enkele paarden hebben aan internationale wedstrijden meegedaan.

strand2 strand1

Accommodatie
Behalve de accommodatie waar u verblijft is er nog een tweede stal direct aan het strand gelegen dat men gebruikt voor de ritten langs de kusten. De landschappen op Sardinië zijn buitengewoon mooi. De country club heeft een mooie tuin met gazon, perken en bloemen en de paarden mogen erin loslopen. Ook culinair zit u goed. Uw eten wordt met grote passie bereid door de jonge Sardijnse Chef, Nicola Chessa.

zwembad1 mand2

Arrangement Country & Sea (7 nachten/6 dagen rijden)
U rijdt zes dagen waarvan drie dagen landinwaarts en drie dagen langs de kust. Geschikt voor wie de verschillende landschappen van Sardinië wil zien. U rijdt langs rotsige baaien, over zandstranden, over oude herderspaden, door eikenboombossen, naadlboombossen, over gestolde lava en naar een zoutmeer met, als u geluk heeft, rose flamingo's.

Arrangement Mare & Monti (6 nachten/7 dagen/5 dagen rijden) € 1.365
In 6 dagen doorkruist u het eiland – het landschap varieert elke dag. Vanaf de stallen klimmen we de bergen in van Montiferru en komen uiteindelijk bij zee aan. De hele trail beslaat 150 km en we komen op delen van het eiland waar toeristen niet komen en waar je alleen te paard kunt komen. De eerste dag maken we een buitenrit van twee uur om een match met de paarden te maken. De volgende vijf dagen zijn onderdeel van de trail. Meestal breng je ca. 3,5 uur door in het zadel. Onderweg wordt gepicknickt met de paarden op mooie plekken. Onderweg mooie vergezichten en niet te vergeten een galoppade over het strand. Een onvergetelijke ervaring.
Van het landgoed door Montiferru naar de Westkust, alleen voor gevorderde ruiters.
Volpension, 1 dag hack/5 dagen trail, ca. 3,5 uur per dag in het zadel.
Minimum aantal ruiters/amazones: 4 pers. Aankomstdag zaterdag.
Data 2019:
6-13 april, 11-18 mei, 18-25 mei, 8-15 juni, 6-13 juli, 27 juli-3 aug, 28 sep-5 okt, 5-12 okt

Arrangement Wild Sardinië (volpension 7 dagen/6 dagen rijden) € 1.660
Beleef de wilde kant van Sardinië (alleen voor fitte ruiters vanwege de lange uren in het zadel). Dit programma omvat een selectie van highlights van het eiland en biedt een onvergetelijke week. Lunches op mooie plekken. Groepsgrootte 4-7 ruiters/amazones. Meer alleen op verzoek, max. 14 pers. Volpension (ontbijt/lunch/diner) met verblijf in Country Hotel. Diners in Mandra Edera restaurant.
Data in 2019:  27 apr-4 mei, 25 mei-1 juni, 22-29 juni, 21-28 sept, 19-26 okt

Arrangement Liberty (7 dagen o.b.v. halfpension met 10 rijduren) € 890

Arrangement Liberty Intense € 1.060
Volpension met 20 rijduren. Voor alle niveaus's, singles, stellen, families. Programma op maat aangepast aan rijdervaring en wensen. Ter plaatse kunt u kiezen uit lesesn of buitenritten/strandritten.

Arrangementen exclusief
Vluchten naar Sardinië, transfers of autohuur naar uw bestemming, eigen uitgaven en fooien
Alle kortingen gaan nog af van de genoemde prijzen!buiten1 herderspaden

Dressuurweek (6 dagen)
Basis dressuurlessen en oefeningen om het paard te leren kennen. Zes dagen rijden met elke dag naar keuzen één of twee uur les. Van zaterdag tot zaterdag. Voor alle niveau ruiters/amazones.

Springweek (6 dagen)
Een intensieve cursus met grondwerk, technisch rijden en natuurlijk springlessen. Geschikt voor gevorderde en fitte ruiters. U leert met vertrouwen te springen en zult uiteindelijk een heel parcours kunnen springen. Ervaring in het springen is niet vereist. Springen op verschillende hoogten mogelijk.

Combiweek Dressuur & Springen & Endurance (4 dagen)
Bij dit arrangement leert u zowel dressuur, springen als endurance. De endurance omvat twee dagen training in een vlakke regio aan zee waarbij u anderhalf uur lang traint. De andere dagen krijgt u basisinstructie dressuur en springen. U kunt daarbij kiezen tussen één of twee uur les per dag.

dressuur1 springen2 endurance1

Sport-Endurance week (7 dagen)
Data 2019:
8-15 juni, 27 juli-30 aug
Van zaterdag tot zaterdag krijgt u intensieve training met clinics onder supervisie van een dierenarts die gespecialiseerd is in sportbehandelingen van endurancepaarden. Een uitstekende keuze voor wie graag meer wil leren over horse management, zowel in theorie als in praktijk. Dagelijks rijdt u 2 a 3 uur per dag endurance. Daarnaast krijgt u lessen in medische behandelingen en adequate hulp aan sportpaarden. Het is een intensief programma, zowel voor paard als ruiter en kan niet vergeleken worden met een gewone paardrijdvakantie. op de laatste dag nemen paard en ruiters deel aan een gesimuleerde endurancewedstrijd door het mooie Sardijnse landschap, waarbij ze getraind en gecoached worden door de ervaren dierenarts. De tochten gaan langs gebieden vlak aan zee, waar de bodem veel draven en galopperen toestaat. Een schitterende omgeving om over zanderige stranden langs naaldboombossen, duinen, rotsstranden en zoute meren te rijden.

Eigenaar Mandra
Daniele is eigenaar, host en gids. Hij fokt de Anglo-Arab Sardinian paarden. Jij is "Technician of first level CsaIn en Technician in Equestrianism FISE (de Italiaanse Hippische Bond, zoals onze KNHS".
Stefano is Daniele’s neef. Hij spreekt perfect Engels en veel mensen willen les van hem. Hij is "Technician of first level CsaIn enTechnician in Equestrianism FISE.
Paola is dierenarts, springt en doet endurance met uitgangspunt goede zorg voor het paard.
Maddalena hoewel geboren op Sardinië groeide op in Noord Italië. Ze heeft een universitaire opleiding in Conservation of cultural assets en weet veel van de Sardijnse Nuragic beschaving. Ze springt op nationaal niveau en is een Environmental Equestrian guide ENGEA.
Michele heeft een talent voor voltige maar rijdt ook endurance 60km en springt. Hij is gecertificeerd Environmental Equestrian guide ENGEA.

Prijzen per persoon
Wild Sardinië € 1.660
Dressuurweek € 987 (1 uur les per dag) of € 1.187 (2 uur les per dag)
Springweek € 987 (1 uur les per dag) of € 1.187 (2 uur les per dag)
Combiweek € 1.087 (1 uur les over 4 dagen) of € 1.187 (2 uur les over 4 dagen)
Sport-Enduranceweek € 1.187
Ruiter Fitheid week € 1.687
Monti & Mare 7 nachten/6 dagen over het eiland rijden € 1.365
Klik op de links voor het hele programma van dag tot dag!

mandra3 mandra7

Ligging
De Country Club Manege ligt in het westen en midden van Sardinië. Sardinië zelf ligt in de Middelandse Zee onder het eiland Corsica.

sardegna map

Vliegen op Olbia, Alghero of Cagliari Elmas
Sardinië heeft maar liefst drie luchthavens waarop u kunt vliegen. Olbia en Alghero in het noorden en Cagliari Elmas in het zuiden. Welke u kiest is om het even want uw country club ligt in het midden van het eiland. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlagen, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren te wachten met het boeken van uw vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Transfers
U wordt op de luchthaven van uw keuze opgewacht en naar de country club gereden.
Transferskosten van Cagliari Elmas of Alghero tot 3 pers € 120/tot 5 pers € 130 en 6-8 pers € 140
Transferskosten van Olbia Costa Smeralda tot 3 pers € 130/tot 5 pers € 140 en 6-8 pers € 150
Wij zullen uw transfers met uw host afstemmen en tevoren voor u reserveren, echter vragen ze u de chauffeur ter plaatse cash te betalen. Op de luchthavens zijn pinautomaten aanwezig.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg