headershadow

Latest Blogposts

Umbrië -Paarden en Pasta bij Italiaanse paardenfamilie

umbrie kaart

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Italië        Reisadvies Min.BtldZ Vliegen op: Rome of Perugia
Paardrijden: Centre Based & Trektocht Pick-up & Transfers: Ja of trein
Duur: 3 of 7 nachten/4 of 8 dagen Uren in het zadel: 3-6 uur per dag
Periode: maart t/m oktober Niveau: Redelijk gevorderd en fit
Paarden: Anglo Arabier, Maremma Accommodatie: appartementen
Rijdstijl: Engels, Western en Trail Max.Gewicht: 95 kg

Verblijf bij een Italiaanse paardenfamilie en rijd door de bossen en glooiende heuvels van het Italiaanse Umbrië bij Spoleto met oude Italiaanse dorpjes en langs kloosters.
Bijzonderheden: schitterend gelegen en warmhartige familie, ook kids programma's
Prijsindicatie: van € 480 tot € 1.575
Vanwege Corona crisis 10% korting op alle boekingen voor periode aug-nov 2020.
Verder hanteert deze paardrijdvakantiepartner voor 2021 de 2020 prijzen.
Bovendien is het mogelijk alle boekingen zonder kosten te verzetten indien nodig.


Een familie manege/pension/vakantiebedrijf geleid door de twee broers Agostino and Giancarlo Bevilacqua geholpen door hun echtgenoten Giuliana en Clara, kinderen en aangetrouwde familie.
Gekwalificeerde professionals die veel aandacht besteden aan veiligheid (de paarden worden door henzelf getraind), maar vooral het plezier in paardrijden staat voorop. Schitterend gelegen op de top van een bergplateau met prachtige vergezichten over de bergen en valleien van deze regio nabij Spoleto.

De paarden
Het centrum beschikt over meer dan 70 paarden, hoofdzakelijk Anglo-arabieren, Maremma en ponies voor de kinderen. Alle paarden zijn goed getraind en betrouwbaar, geschikt voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Er wordt met Engelse zadels gereden maar er zijn ook Western en trailzadels en neck-reining paarden beschikbaar.

Het rijden
Het eerste deel van het rijden is altijd een klein stukje over de weg (waar u nauwelijks een auto tegenkomt), daarna door bossen, klimmend naar de hoge heuvels met fabuleuze uitzichten waar u beslist zult denken "ja, hiervoor ben ik gekomen". Begeleid door gekwalificeerde gidsen  (voor en achter) die de paden op hun duimpje kennen, kunnen ruiters kiezen uit diverse tochten variërend van een uur, een halve dag, een volle dag tot een hele week. Hier is zowel centre based mogelijk als trail rides.
Het verlaten Romeinse plaatsje Battifero, gelegen op de top van een heuvel, Cascate delle Marmore, Europa's hoogste watervallen. Weer een andere dagtocht brengt u naar Monte Fionchi, een hooggelegen weide op de top van een berg, waar zowel ruiters als paarden kunnen drinken van het ijskoude bronwater. Verborgen kapelletjes en kloosters zoals San Pietro Martire, la Madonna della Rosa en La madonna del Carmine. In de zomer kunt u overdag genieten van het zwembad en de paarden van de koelte onder de bomen waar ze hun paddocks hebben. U rijdt dan late middag en sommige dagen zelfs nachtritten, slechts verlicht door de maan. Nog net voor de zon ondergaat dineert u boven op een berg met lokale wijn en verrukkelijke dessert. In bepaalde perioden vliegen de vuurvliegjes om u heen tijdens het rijden en eenmaal donker ziet u de sterrenhemel met soms vallende sterren.

Arrangement Macerino Trail 4 nachten/3 dagen rijden
Een trail ride van een week naar het pittoreske dorpje Macerino uit de 11e eeuw waar de tijd stilstaat en films van Sofia Loren zijn opgenomen. Overnachtingen bij een mooi familiebedrijf agriturismo met heerlijk eten en een zwembad. Bezoek aan een Romeins complex met baden en theaters. Onderweg natuurlijk picknicks in het Italiaanse land. Minimaal 4 personen.

Arrangement Monteleone di Spoleto Trail 5 nachten/4 dagen rijden
Een trailride naar het prachtige middeleeuwse dorpje Monteleone di Spoleto, gebouwd op een heuvel.
Deze trail ride is tevens mogelijk met verblijf van een week (+2 centre based nachten) Minimaal 5 pers

Paardrijden en wijnproeven trektocht 7 nachten/6 dagen rijden
Data 2020: juni volgeboekt, 19-26 september

Short Break Short but Sweet 4 nachten/3 dagen
Data 2020: 11-15 april, 25-29 april, 16-20 mei, 6-10 juni, 27 juni-1 juli, 11-15 juli, 8-12 augustus, 22-26 augustus, 12-16 september, 3-7 oktober, 24-28 oktober. Andere data mogelijk indien minimaal 2 pers.

Umbrian Adventure 7 nachten
U brengt 3-6 uur per dag in het zadel door, afwisselend halve en hele dagtochten.
Data in 2020: 11-18 april, 25 april-2 mei, 16-23 mei, 6-13 juni, 27 juni-4 juli, 11-18 juli, 8-15 augustus, 22-29 augustus, 12-19 september, 3-10 oktober, 24-31 oktober.

Prijzen 2020
Umbrian Adventure Volpension € 1.116 (€ 1.224 in juli/augustus) Niet-ruiters € 720
Umbrian Adventure Halfpension € 996 (€ 1.104 in juli/augustus) Niet-ruiters € 600
Short Break € 720 (niet ruiters € 480) Eenpersoonstoeslag € 108
Macerino Trail 4 nachten € 1.150 en 7 nachten € 1.435
Paardrijden en wijnproeven Monte Falco trektocht 4 nachten € 1.260 en 7 nachten 1.575
Centre based week 7 nachten/6 dagen rijden met 12 lessen volpension € 960, halfpension € 804
Monteleone die Spoleto Trail Ride 25 juli-1 augustus) week € 1.632 of 5 nachten/4 dagen rijden € 1.272
Eenpersoonstoeslag bij kort verblijf € 104 en bij lang verblijf € 162

Data 2020
Umbrian Adventure
of Show Jumping Combo
8-15 augustus
22-29 augustus
29 augustus-5 september
12-19 September
3-10 October
17-24 oktober
24-31 oktober
31 oktober-7 november (inclusief dagrit met BBQ + geroosterde kastanjes)
7-14 november
Short Break
8-12 augustus
22-29 augustus
29 August-2 September
12-16 september
3-7 oktober
17-24 October
24-31 oktober
31 oktober-4 November (inclusief dagrit met BBQ + geroosterde kastanjes)

Uw hosts en gidsen
De familie Bevilaqua is een echte Italiaanse paardenfamilie die u hartelijk welkom heet en maakt dat u zich thuis voelt. Dochter Valentina die tevens aan springcompetities meedoet, evenals haar vriend Daniele, geeft de kinderen lessen, die mogen ronddraaien op de ponies en meer, een geweldige plek voor kids. Ook de volwassenen komen meer dan goed aan bod met de prachtige tochten in de omgeving dat nog zo onaangetast is. Daarnaast worden er, omdat het tevens een manege en pensionstal is, dagelijks zowel dressuur- als springlessen gegeven. Hoewel een eerste gedachte kan zijn "les heb ik al in Nederland" is dit zo gek nog niet, vooral de springlessen van Andrea zijn zeer bemoedigend te noemen, voor wie net even zekerder wil leren springen en thuisgekomen meer ervaren terugkeren. Agustino en zijn zoon Lorenzo, samen met de Engelse Clare zijn de gidsen die u meenemen het Italiaanse land in.

Umbria bloemen  

Agostino Bevilacqua
Agostino is verantwoordelijk voor de paarden. Hij is geboren en getogen in deze bergen en wat hij niet weet over paarden, is het weten niet waard! Hij wordt geholpen door zijn zoon Lorenzo.
Giancarlo Bevilacqua
Giancarlo regelt alle adminstratieve zaken, de bar en het clubhuis en zorgt dat alles in en rondom het centrum soepel en gladjes verloopt.
Andrea Bevilacqua
Andrea is verantwoordelijk voor de paardrijlessen, voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Hij heeft reeds diverse springcompetities op zijn naam geschreven.
Valentina Bevilacqua
Als ze niet op het paard zit, geeft Valentina ponylessen. De kinderen hebben het hier erg leuk. Veelal wordt ze daarbij geholpen door haar neef Lorenzo.
Adolfo Poli
Een gekwalificeerde instructeur met vele jaren ervaring. Adolfo geeft paardrijlessen maar treedt ook als gids op voor de buitenritten. Hij spreekt vloeiend Engels. Adolfo is graaf en had een Engelse gouvernante.
Clare Pedrick
Engelse van orginine en woont al vele jaren in Italië. Zij vergezelt u op de buitenritten en is het aanspreekpunt voor Engels-sprekenden. Clare spreekt vloeiend Italiaans.
Clara Bevilaqua (getrouwd met Giancarlo) en Giuliana Pirola (getrouwd met Agustino) verzorgen de inwendige mens.

Culinair
Houdt u er rekening mee dat u wellicht twee kilo aankomt in een week. U zult hier aan eten niets te kort komen. Het ontbijt is summier met yoghurts, croissants, kaas en fruit, maar de lunch is al een meergangen menu met pasta vooraf, vlees en groente geserveerd met wijn en dessert en koffie. Het diner bestaat eveneens uit pasta, hoofdgerecht vlees/groente geserveerd met wijn en dessert en koffie na. Dagtochten omvatten altijd een driegangen picknicklunch inclusief wijn en koffie. Bij koeler weer worden worstjes gebraden op de barbeque of wordt er gelunched in een prachtig gerestaureerde Umbriaanse boerderij. Gedurende een twee-daagse tocht wordt overnacht op de Torre Maggiore, gelegen op een bergtop waar de tenten midden in de natuur worden opgezet en het diner wordt geserveerd rondom het kampvuur.

Arrangementen inclusief
volpension accommodatie in een gedeelde tweepersoonsappartement (of combinaties i.v.m. aangrenzende deuren) (ontbijt, lunch, diner en wijn bij het eten en het eten is uitbundig en verrukkelijk!), paardrijden, transfers retour van Spoleto naar het centrum en Engels-sprekende gidsen.
Arrangementen exclusief
vluchten, transfers van Rome of Perugia naar Spoleto vice versa, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Er is tevens een Springcombinatie arrangement van 8 dagen/7 nachten met 2-6 uur per dag rijden (prijs op aanvraag) en er zijn Short Breaks met een verblijf van 4 nachten/3 dagen rijden zijn mogelijk en heel populair. De springlessen van Andrea zijn zeer geliefd omdat hij erg goed is in het geven van vertrouwen aan zijn leerlingen.

Accommodatie
De chalets/appartementen zijn in traditionele Umbriaanse stijl gemeubileerd en hebben een keuken, alhoewel eigenlijk niemand er ooit kookt omdat het Italiaanse eten hier té lekker is. Ze zijn geschikt voor 2-6 personen mede door de combinatiemogelijkheid met verbindingsdeuren en hebben een spectaculair uitzicht over de omliggende bergen. Er is centrale verwarming aanwezig en sommige appartementen hebben zelfs een open haard. Sinds het voorjaar van 2019 is er een zwembad op het landgoed.
 

Specials/Kortingen 
Specials/Kortingen - Drie gratis lessen (dressuur, grondwerk of springen) ter waarde van € 75 op alle paardrijvakantieweken van Umbrian Adventure en Summer Adventure. Deze aanbieding is waardevoller dan u zou denken, vooral de springlessen van Adolfo en Andra zijn zeer de moeite waard. Bovendien ligt de arena prachtig met uitzicht op het dal, alleen daarom al.

Andere activiteiten
Wijngaarden bezoeken (befaamde Monte Falco wijn dat bovendien bij lunch en diner geschonken wordt), wandelen of raften. Ook is het mogelijk twee uur lang over de Corno-rivier te raften, eveneens met vervoer erheen (alles bij elkaar duur 4 uur).  Elke raft is bemand door professionele gidsen. Leeftijd deelnemers van 5 tot 75 jaar. Het is veilig en toch een beetje spannend. Wetsuits, lifejackets & crash helmets worden verstrekt. Wel dient u een handdoek en zwemgoed mee te nemen. Golf is mogelijk in Perugia. Extra paardrijdlessen mogelijk ad € 25 per uur.
U kunt een bezoek brengen aan het nabijgelegen stadje Spoleto dat heel romantisch en nog niet toeristisch is. Het heeft een mooi park, een schitterend rijk gedecoreerde Duomo, oude Romeinse amphitheaters, vele leuke straatjes en pleintjes en bij ijssalon Crispini vindt u de prijswinnende beste pistacchio ijs ter wereld! Vlakbij is overigens ook ijssalon Primavera met heerlijk ijs en met terras.

Ligging
Prachtig gelegen boven op een heuvel in Umbrië, omgeven door bossen en uitkijkend over bergen en valleien is dit een prachtige vakantieplek om de stress van alledag te vergeten. Het paardrijdcentrum ligt slechts 13 km van Spoleto in het midden van Italië.
umbrie kaart 

Vliegen op Rome of Perugia
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Rome heeft twee luchthavens (Fiumicino, ook wel Leonardo da Vinci genoemd en Giovan Battista Pastine Ciampino Airport, kortweg Ciampino). KLM vliegt rechtstreeks op Rome evenals Transavia. Transavia vliegt nu ook op Perugia.

Transfers van Rome of Perugia
U kunt kiezen om vanaf de luchthaven van Rome te worden opgehaald (€ 400 retour per auto en derhalve te delen door het aantal personen, max. 4 persen uitsluitend ter plaatse af te rekenen, bij voorkeur cash maar soms met creditcard) of besluiten de trein naar Spoleto te nemen. Daartoe gaat u eerst naar Roma Termini,  het CS van Rome (trein gaat elke 30 min vanaf Fiumicino). Vanaf Roma Termini neemt u de Leonardo Express. Deze vertrekt elke 35 minuten, doet er 1 uur 20 min over en kost ca. € 10 a € 15 per persoon. Paardenpas kan de treintickets tevoren voor u boeken, u mag dat ook zelf doen bij www.trenitalia.com en ter plaatse kan ook. U reist naar station Spoleto waar u wordt opgehaald. U kunt natuurlijk ook besluiten een auto te huren. Paardenpas kan een huurauto voor u reserveren. Het is bepaald geen straf om door dit mooie deel van Italië te rijden.

Wat neemt u mee
Twee rijbroeken, chaps, handschoenen, cap, sjaal, pet/hoed, verrekijker, fototoestel, smartphone, laders, extra geheugenkaart, zonnebril met koord, heuptas, waterflesje, slippers, zwemgoed, riem, gympen, vrijetijdskleding, pareo,

Weer en klimaat
Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat. Het land kent over het algemeen warme zomers (circa 30 graden) en koele winters (circa 9 graden).

Beste reistijd
Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Noord-Italië te reizen.
April, mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Midden- en Zuid-Italië te reizen.
Houdt u van de warmte, dan is het ook in de zomermaanden hier goed toeven met een bries van de bergen.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Italië heeft u geen vaccinaties nodig.

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil met Nederland. De zomertijd in Italië loopt gelijk aan die van Nederland.

Solo per due
Onderweg naar Spoleto is het mogelijk een stop te maken in Rieti. Dit plaatsje is bekend om het allerkleinste restaurant ter wereld, althans, niet klein in de zin dat de ruimte klein is. Sterker nog, het heeft een grote tuin en verschillende kamers, maar klein in de zin dat er maar twee personen kunnen komen eten. Vandaar de naam Solo per due, Alleen voor twee. Hier is menig huwelijksaanzoek gedaan! U krijgt alle aandacht van uw gastheer en van verse lokale waar wordt uw Italiaans diner met de beste wijnen bereid. Paardenpas kan dit voor u reserveren en natuurlijk ontvangt u van ons de routebeschrijving. Uw gastheer wacht u op de afgesproken tijd op. De kosten van het diner bedragen € 250 per persoon. Overnachten kunt u eveneens in Rieti waar wij verschillende hotels, B&B's, landhuizen en guesthouses hebben.

Extra's & Verlenging
Omdat u op Rome vliegt is het te overwegen ook in Rome nog enkele dagen te verblijven. U kunt ons ernaar vragen of zelf hier boeken:

Chickens Eat Pasta Chickens Eat Pasta - Escape to Umbria -by Clare Pedrick
De Engelse Clare Pedrick die hier al 14 jaar werkt heeft een bestseller over wonen in Italië geschreven. De roman gaat over vluchten, toevalligheden, vriendschap, geluk en vooral .. liefde. Chickens Eat Past gaat over een jonge Engelse vrouw die een nieuw leven begint nadat ze in een middeleeuws bergdorpje in Italië een kip spaghetti ziet eten. Wanneer u deze paardrijvakantie Umbria boekt, krijgt u dit boek van Paardenpas kado (Engelstalig).

Corona-maatregelen bij La Somma
- Alle accommodaties en publieke ruimten worden schoongemaakt en gedisinfecteerd
- Auto's waarmee gasten worden opgehaald en vervoerd worden gereinigd en gedisinfecteerd
- Toiletten die voor iedereen toegankelijk zijn worden gereinigd en gedisinfecteerd
- Zadels en teugels worden gedisinfecteerd voor het gebruik door gasten
- Handgeldispensers zijn in de publieke ruimten opgehangen
- Gasten ontvangen bij aankomst een mondkapje
- Elke gast krijgt een eigen ligbed bij het zwembad toegewezen voor gebruik gedurende verblijf

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
In deze (post)Corona-tijd is het mogelijk uw paardrijdvakantie kostenloos te verzetten.
Het merendeel van onze partners in het buitenland zijn zelfs met annuleren flexibel.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg   

 

ROS Magazine - La Somma in JPGvorm