Latest Blogposts

Pools Landgoed

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 1.204 |

Paardrijden op het Poolse platteland met verblijf op een Pools landgoed
• Vliegen op Gdansk & Transfers naar het landgoed
• Periode: gehele jaar open Aankomst & Vertrek elke dag mogelijk
• Duur: 3-6 nachten/6 dagen rijden/3 uur per dag Buiten- en binnenrijdbaan&Jagerspaden
• Beginners kunnen hier lessen, halfgevorderden en gevorderden kunnen buitenritten maken
• Groepssgrootte les min 1 pers, trail 4 pers/max. 20 pers | Maximum gewicht 90 kg
Galiny1
Accommodatie
Het landgoed is ooit door Baron Botho zu Eulenberg gebouwd in 1589 en is één van de weinig overgebleven gebouwen uit de tijd van de Renaissance van het voormalige Pruisen. Opgericht met de structuur van een slot werd het omsingeld door water en had een heuse ophaalbrug. In latere jaren werden koetshuis en stallen toegevoegd. De historische gebouwen op het landgoed zijn in 1995 door de huidige eigenaren gerenoveerd en aangepast aan de fokkerij die inmiddels meer dan 70 paarden huist met uitgebreide stallen en faciliteiten.
Galiny3 Galiny16 

Het rijden/de paarden
De trails leiden u door bossen en weilanden over eeuwenoude jagerspaden met onderweg mooie plekjes voor een picknick lunch zoals bij Stoczek Klasztorny, een 17e-eeuwse klooster. Bij Galiny Palace zijn ze in 1989 begonnen met het fokken met 12 merries en één hengst. Ze hebben Trakehners, Holsteiners en Westfalers. Er zijn tevens enkele pony's voor de kinderen, die met een lange teugel aan de hand meegenomen kunnen worden. De paarden zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde ruiters en indien u een beetje aardig kunt rijden, mag u wellicht op één van de paarden van de instructeur. Om de buitenritten te kunnen maken dient u galop over open terrein te beheersen. Het rijden wordt afgestemd op uw rijdervaring en kan zowel dressuurlessen, springen als buitenritten omvatten.

Galiny20 Galiny9

Trail programma voor gevorderden  - 7 dagen/6 nachten/ca. 30 km per dag
Aankomst Gdansk waar u wordt opgehaald. Transfer naar Galiny duur c.a 2,5 uur. Bij aankomst wacht u een heerlijk diner en ontmoet u uw hosts. Na het diner laat uw host u de stallen zien en stelt u voor aan de instructeurs, waarna u in de rijdbaan twee uur lang kunt kennismaken met de paarden (of korter als u dat wilt). Er wordt gekeken naar een goede match met een paard voor de komende dagen.
Doorgaans gaat u nat het ontbijt op pad. De trails zijn vrijwel allemaal ca. 30km lang en duren ca. 6 uur (inclusief lunch & korte pauzes onderweg). Elke keer rijdt u naar een andere plek en elke dag is de lunch ergens anders. terug bij Galiny is er altijd een heerlijk diner in het restaurant.
Dag één rijdt u over een oud jagerspad door bossen en weilanden naar het dorpje Sulowo. Na drie uur een stop voor lunch in een restaurant en terug naar Galiny.
Dag twee rijdt u door de bossen en weilanden van Warmia naar Stoczek Klasztorny, waar een 17e-eeuws klooster in de vorm van een rotonde met kapellen is gebouwd. De monniken bereiden uw lunch. Daarna een korte rustpauze in de kloostertuinen en te paard terug naar Galiny.
Dag drie rijdt u naar het dorpje Krawczyki, van 16e tot 20e eeuw eigendom van de familie Denhoff. Lunch bij een agritourism boerderij. Na de lunch een korte pauze en terug naar Galiny.
Dag vier na het ontbijt een rit naar het dorpje Wegoryty met lunch op een lokale boerderij. De eigenaren staan bekend om hun groenten.
Dag vijf naar Sarnowo met onderweg kleine kerken in het landschap. Vandaag is lunch in een prachtig gerestaureerde binnenplaats uit de 20e eeuw. Terug naar Galiny waar vanavond een traditioneel diner wordt voorgeschoteld.
Dag zes na het ontbijt vertrek met hopelijk mooie herinneringen.
Galiny12 Polen9 Polen4
Prijzen Trail programma 2019
mei/juni/september € 1.220
juli/augustus € 1.280
Eénpersoonstoeslag € 16 per nacht
Niet ruiter vanaf € 650

Naast het Trailprogramma zijn flexibele arrangementen mogelijk
Rijdlessenarrangement - 7 dagen met 12 rijdlessen € 715  of 4 dagen met 6 rijdlessen € 356
Springarrangement - 7 dagen met 10 springlessen € 752 of 4 dagen met 5 springlessen € 376
Korte trails & lessen - 7 dagen met 12 lessen € 950 of 4 dagen met 6 lessen € 480 (mei/juni/sept)
Korte trails & lessen - 7 dagen met 12 lessen € 990 of 4 dagen met 6 lessen € 495 (juli/augustus)
Eénpersoonstoeslag bedraagt € 16 per nacht
Eénpersoonstoeslag wordt gerestitueerd indien u bereid bent een kamer te delen en die ook gevonden wordt. Exclusief vluchten, transfers, drankjes, andere activiteiten, en fooien. Kinderen tot 12 jaar 50% korting. Non-rider tarieven op aanvraag.
Galiny18 Polen11
Data
Alle data mogelijk/Vertrek en aankomst elke gewenste dag mogelijk

Ligging
Gelegen bij de grens van Warmia en Masuria in het noordoosten van Polen ligt Galiny op een 250 hectare groot landgoed met weilanden en bossen.

Impuls-kaart

Vliegen op Gdansk of Warsaw waar u wordt opgewacht
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van uw vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. KLM vliegt sinds januari 2017 rechtstreeks op Gdansk. U kunt ook besluiten vanuit Nederland met de auto er naar toe te rijden.

Transfers
Van Gdansk airport - Galiny € 140 per auto enkele reis
Van Warsaw airport - Galiny € 160 per auto enkele reis
De kosten van de transfers betaalt u aan de receptie van het landgoed met een creditcard.
U kunt natuurlijk ook besluiten een auto te huren. Wij stemmen uw transfers af op uw vluchttijden bij aankomst en vertrek.
Polen5 okkonie_woda_15-10-04_16-47-11

Het weer
Het noordoosten van Polen is een mix van zee- en landklimaat. In de lange warme zomerperiode zijn temperaturen tussen 17 en 25 °C. In september en oktober wordt het frisser en kan het regenen maar zijn er nog veel zonnige dagen. November en december kent mist en regen. De winter is van half december tot april en kan streng zijn (-1 °C tot -6 °C) met sneeuwval. Rivieren en meren zijn dan grotendeels bevroren.

Taal
Pools is de officiële taal in Polen. Daarnaast wordt er o.a. Duits gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Polen is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u daarvoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Geld en Geldzaken
In Polen wordt betaald met de Poolse złoty (PLN).

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Vluchten en autohuur dienen volledig en vooruit betaald te worden.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg