Latest Blogposts

Paardrijvakanties Portugal

Portugal, het land van de Lusitano die gefokt is voor het stierenvechten, dressuur, recreatie en de working equitation. Het ras geniet internationaal aanzien om zijn puurheid, wendbaarheid, goede karakter en last but not least hun schoonheid.

Paardenpas heeft verschillende paardrijdvakantie mogelijkheden voor u: dressuur van hoog tot laag, strand, bos, centre based en trails.
Het land Portugal heeft een Mediterrain klimaat, fijn om te rijden. Portugal heeft eilanden (Azoren, gelegen in de Atlantische oceaan), bergen, stranden, bossen en dressuurscholen. U kunt genieten van zon, tapa's en natuurlijk de paarden.
Elk jaar in november is er de Golega Horse Fair, een tien daags Lusitano festijn. Liefhebbers vanuit de hele wereld komen naar dit kleine dorp waar van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat alles om de Lusitano draait en om de grote arena en de kleine straatjes waar alles plaatsvindt. Paarden, kraampjes, shows, tapas, restaurants, ruiters die met paard en al de bars in gaan. Een uniek evenement.
Portugal staat bekend om de gastvrije bevolking, de portwijn en de schitterende natuur. Er zijn verschillende nationale parken en er zijn de Azoren. Dit is een groep van 9 eilanden die bij Portugal horen. Deze eilanden liggen echter wel op circa 1400 kilometer afstand van het vasteland van Portugal maar hebben veel te bieden. Je vindt er botanische tuinen, vulkanen en dieren zoals walvissen en dolfijnen. Portugal heeft een kustlijn van circa 830 kilometer met vele mooie zandstranden, badplaatsen en watersportfaciliteiten zoals duiken, surfen en zeilen. In de winter kun je in berggebied Serra da Estrela diverse wintersporten beoefenen. De Portugese keuken staat veelal bekend om de visgerechten. Toeristen komen veelal naar Portugal voor de grote steden (o.a. Lissabon en Porto) en de Algarve.

Mogen we gaan?
Portugal is weer geopend voor toerisme. Iedereen die met het vliegtuig gaat wordt nog wel medisch gecontroleerd op de luchthaven, maar de quarantaineplicht is opgeheven. Passagiers die aankomen op Madeira en de Azoren moeten nog wel veertien dagen in quarantaine.

Wat is er open?
Supermarkten zijn open, met mondkapjesplicht. Voor restaurants, bars en cafés geldt dat ze tot 23.00 uur open mogen en dat maximaal 50 procent van de capaciteit mag worden benut. Ook hotels en campings mogen open, net als stranden. Voor musea en theaters geldt een maximale bezetting van een derde van de capaciteit. Attractieparken zijn nog gesloten en ook grote evenementen zijn niet toegestaan. In gesloten ruimtes mogen maximaal vijf mensen per 100 vierkante meter aanwezig zijn.

Wat zijn de regels?
Het gebruik van een mondmasker is verplicht in winkels, openbaar vervoer, scholen en gesloten gelegenheden met meerdere mensen. Burgers wordt wel gevraagd zo veel mogelijk thuis te blijven. Samenkomen met meer dan 20 personen is verboden (met meer dan 10 personen in Lissabon en omgeving). De boete voor het niet naleven van de richtlijnen is fors: 1700 euro.