Latest Blogposts

Quinta Nuno de Oliveira

Nuno quote

Portugal - Quinta Nuno de Oliveira - € 1.400 Fotos|Video|Pers|Mail|Offerte|Reserveren|  
• Dressuurlessen en buitenritten op landgoed waar meester Nuno de Oliveira woonde & trainde
• Speciale dressuurweken van zijn leerling Dom Tomaz Alarcãoof of data op aanvraag
• 7 nachten/5 dagen rijden/afhankelijk van wat geleerd wordt één of twee lessen per dag
• Vliegen op Lissabon & Transfers naar de quinta
• Vanaf minimaal halfgevorderd
Een magische plek en een stal waar ze de klassieke leer in ere houden en u warm onthalen
brejo-panorama

De Quinta is het landgoed met stallen waar dé laatste meester van de klassieke dressuur - Nuno de Oliveira - de laatste jaren van zijn leven woonde en zijn paarden trainde. Het ligt in de heuvels van de provincie Mafra, bij Santo Estevão das Gales en circa 40 minuten ten noorden van Lissabon. Een landelijke omgeving, ideaal voor een ontspannen verblijf terwijl u leert over de klassieke kunst van het paardrijden.
Nuno quoteDom Tomaz Alarcão
Nuno de Oliveira
Vooral is de Quinta befaamd om Nuno de Oliveira, dé laatste grote meester van de klassieke rijkunst. Dit is waar hij het laatst geleefd heeft. Geboren 23 juni 1925 en gestorven 2 februari 1989 op de leeftijd van 64 laat hij een erfenis na. Hij had een unieke persoonlijkheid, hield van klassieke muziek en luisterde altijd naar Verdi. Hij borduurde voort op de rijkunst van De La Gueriére die hij bewonderde. Hij begon zelf zijn carriére in Zwitserland, bij Auguste Baumeister en reed het paard Euclides. Nadien ging hij bij de Cadre Noir in Frankrijk, de Spaanse Rijschool in Vienna en naar Oostenrijk. Daarna reisde hij de wereld over, waaronder naar Peru, Costa Rica, Amerika de Philippijnen, Canada, Australië en Thailand.

Dom Tomaz Alarcão
Dom Tomaz Alarcão, geboren 31 maart 1959, begon bij de meester Nuno de Oliveira op 24-jarige leeftijd. Later kreeg hij ook les van John Oliveira, Nadine François en zijn oom en vriend Miguel Noronha Wagner. Zeven jaar nadat Nuno de Oliveira was overleden nam Tomaz Alarcão in 1996 het landgoed van de meester over met als doel zijn leer voort te zetten en mensen in de gelegenheid te stellen hier te verblijven en lessen te nemen.

“I’ve been under the schooling of Tomaz, a great teacher he is, transmitting his knowledge from the Master. Quinta is such a mythic place, you almost feel like Nuno Oliveira would come out the office and go up in the arena. Saudades!” – from Marie-Philip Couillard
trapbedoh
Accommodatie
De Quinta bestaat uit typisch Portugese huisjes met alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf.
Klik voor meer informatie over de accommodaties.
de paarden
De lessen/de paarden/buitenritten
Hoewel de foto vijf paarden laat zien, heeft de Quinta momenteel vier paarden die voor de dressuurlessen worden ingezet.
- Drie paarden die in de hogeschool zijn getraind (pirouettes, passage, piaffe, changementen) maar ook lage school zoals wijken voor het been en schouder binnenwaarts.
- Het vierde paard kent alleen nog de lage school oefeningen.
Alle vier de paarden zijn getraind in de traditionele Portuguese hippische stijl waarbij de prioriteit ligt in lichtheid en behendigheid in alle oefeningen die om de "rassemblé" verzameling vragen.
Op de Quinta geven de instructeurs zowel indoor als outdoor lessen. De paarden zijn getraind in zowel de lage als de hoge school zodat leerlingen hun gevoeligheid kunnen ervaren. U rijdt, afhankelijk van wat er die dag wordt geleerd één of twee keer per dag (in de ochtend en in de middag). De lessen duren 45 min. Naast de dressuurlessen is het ook mogelijk prachtige buitenritten in de heuvels te maken.

Quinta Arrangement (7 nachten) Prijsindicatie vanaf € 1.400 per persoon
Klassieke dressuurlessen in een kleine groep in de rijbaan van de Quinta
O.b.v. volpension (behalve één diner in een visrestaurant), inclusief de dressuurlessen, theorielessen, een lezing over Lusitano-paarden door expert Pedro Yglésias de Oliveira, een Fado (avond met Portugese muziek) en transfers. De prijs is afhankelijk van het hoog-of laagseizoen, éénpersoons- of tweepersoonskamer, aantal gasten en de keuze van het programma. Wij offreren altijd op maat na overleg met onze partner bij de Quinta.

Reserveringen
Anders dan bij al onze andere paardrijvakanties gaat de reservering voor deze Quinta anders in zijn werk en ook hanteert deze locatie andere betalingsvoorwaarden. Wel kunt u onze reguliere Paardenpas online reserveringsformulier gebruiken, zodat wij alle relevante persoonlijke en rijtechnische gegevens kunnen doorgeven en natuurlijk zullen wij u uitgebreid bevestigen. Bij deze Quinta bedraagt de aanbetaling van 40% van de reissom (verblijf o.b.v. volpension, incl. dressuurlessen, theorielessen, lezing en transfers). Wij zullen u altijd exact en op maat offreren. Het restantbedrag van de reissom betaalt u bij aankomst op de Quinta.

Excursies buiten de Quinta: National Coach Museum in Lissabon en rondrit langs verschillende bekende plekken in Lissabon. Lusitanohengstenfokkerij, Sintra World Heritage en de Portuguese School of Equestrian Art Show in Queluz Palace.
coach museumfadolavade
De instructeurs
- Tomás Noronha de Alarcão, meester en leerling van Meester Nuno
- João Oliveira, zoon van Pedro Yglésias de Oliveira, één van Portugals beste ruiters
- Nadine Françõis, 15 jaar lang leerling van Nuno Oliveira
Traint behalve klassieke dressuur ook traditionele Portuguese stierengevechtendressuur
- Pedro Yglésias de Oliveira, geboren in 1955 in Estoril, leerling van Nuno de Olivera, João Trigueiros, Dom Diogo de Bragança, Jaime Celestino da Costa en Guilherme Borba. Deze laatste stichtte mede de Portuguese School of Equestrian Art. Pedro schrijft ook boeken en maakt foto's.

Vliegen op Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Wij zullen u adviseren omtrent aankomst- en vertrektijden zodat de transfers van/naar de Quinta voor iedereen gelijktijdig kan worden afgestemd.

Transfers
U wordt opgewacht op de luchthaven van Lissabon en naar de Quinta gereden waar u een welkomstdrankje wacht. 's-Avonds bij het diner ontmoet u uw host/instructeur en krijgt u een korte uitleg over uw week.

Het weer
Het Portugese klimaat is heerlijk om in te rijden. Voorjaar (april tot juni) en najaar (september tot oktober) zijn vooral heerlijk. Dan zijn de dagen heerlijk warm met temperaturen tot 25C dus niet te heet om te rijden. In de zomer (juli/augustus) kan het heet worden tot ca. 30C. In de winter kan het regenen met temperaturen rond 15C, nog altijd heel lekker om te rijden.

Actie
Wanneer u een dressuurpaardrijvakantie bij de quinta van Nuno de Oliveira boekt, ontvangt u van Paardenpas een prachtige reproductie van kunstenares Marli Hommel.
appuyement_5   desire_8   dressage1_5

Lusitano World - uw eigen Lusitano
Indien u zelf graag de trotse bezitter van een Lusitano wilt worden, heeft Paardenpas daarvoor een unieke samenwerking met Lusitano World, waar Miguel Leal van de Quinta van Nuno de Oliveira deel van uitmaakt, samen met nog een aantal Portugese Lusitano-specialisten. Per 1 juli 2016 gaat Lusitano World online waarmee Paardenpas u in contact kan brengen. Wij bemiddelen zelf niet in paarden.

Wilt u eerst de Portugezen met hun Lusitano's zien, ga dan naar de Golegã Lusitano Fair, elk jaar in november.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 40% van de reissom (verblijf o.b.v. volpension, incl. dressuurlessen, theorielessen, lezing en transfers). Wij zullen u altijd exact en op maat offreren. Het restantbedrag van de reissom betaalt u bij aankomst op de Quinta. Dit is een uitzondering op al onze andere paardrijvakanties.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg