Latest Blogposts

Escola de Equitação - Klassieke dressuur

Hino

Portugal - Escola de Equitação - v.a. € 420  Fotos |Video |Pers |Mail|Offerte|Reserveren| 
• Dressuurpaardrijvakantie op Lusitano's op een uur rijden van Lissabon
• Het hele jaar geopend/Aankomst/vertrek elke dag/ vanaf 3 nachten
• Keuze uit 1 of 2 lessen per dag (elk 1,5 uur)
• Al voor halfgevorderde ruiters en amazones
• Vliegen op Lissabon en Transfers
• Onderdompelen in dressuurlessen op Lusitano's, in November excursie naar Golega
slider_02
Dressuurlessen op de prachtige vol- en-halfbloed Lusitano paarden. Zeer goed getrainde paarden voor ervaren ruiters, maar ook leerpaarden voor beginners. U kunt schouder binnenwaarts, appuyement, changementen, piaffe en passage voelen en leren. In November kunt u met uw host mee naar de Golega Fair een jaarlijks Portugees paardenfestijn ter ere van de Lusitano. Eveneens is een bezoek aan de National Portugese Riding School mogelijk, de Coudelaria de Alter of een speciale week met Working Equitation, scroll voor meer info naar beneden.

Al 25 jaar geeft de Escola de Equitação les in de klassieke dressuur. Instructeur Georges Malleroni leerde van Nuno Oliveira, de grote Portugese meester. Naast de dressuurlessen op de Portugese Lusitano's is het mogelijk de Portugese School of Equestrian Art te te bezoeken. Er is een chauffeur aanwezig die u overal naar toe kan rijden (tegen betaling, ter plaatse af te rekenen). Alcaïnça ligt 25km ten NoordWesten van Lissabon. Het is dichtbij de kust met het hele jaar door een fijne temperatuur.
In de maand november neemt de school u mee naar de befaamde jaarlijkse Golega Fair, een paardenmarkt met een enorm festijn.
EEA_Group_Lesson_Georges EEA_Delia_Zeus

Het rijden/de paarden                                Klik hier voor foto's en info alle paarden
Het centrum heeft mooie raszuivere en enkele gekruiste Lusitano's, vooral ruinen met een aantal hengsten. De paarden zijn getraind om schouderbinnenwaarts, travers, renvers, changementen, piaffe en passage te doen. Er zijn paarden voor beginners en voor gevorderden. De lessen duren 1,5 uur , één in de ochtend en één in de middag en worden ingedeeld op niveau, met een max. van drie tegelijk. Er is een ruime overdekte rijbaan en een grote buitenbak dat gedeeltelijk overdekt zodat twee groepen tegelijk kunnen lessen. Het is mogelijk te kiezen voor één of twee lessen per dag. Enige voorkennis van de dressuur is wel handig om het meeste uit uw vakantie te halen. Voorafgaand aan uw lessen kunt u met uw instructeur doornemen wat u zou willen leren. De twee belangrijkste instructeurs zijn Georges Malleroni en Paulo Tita. Beiden hebben jarenlange ervaring. Het is verplicht om een helm te dragen tijdens de lessen.

parasol blauwbed

Accommodatie
Er zijn vier tweepersoonskamers op de manege bij de stallen en nog eens drie kamers aan de overkant van de weg. De kamers zijn eenvoudig ingericht, schoon en comfortabel. De eetkamer kijkt uit op de overdekte arena. Er is ook een bar en een ontspanningsruimte met een snookertafel. Er is een groot buitenzwembad (niet verwarmd, maar wel het gehele jaar open). Er is een binnenrijbaan en een buitenrijbaan van 65x25m , een halfoverdekte rijbaan, een piste en een kleine kapel.

Prijzen 2018
per persoon per nacht
 Programme A

(2 lessen per dag/3 uur)

Programme B

(1 les per dag/1,5 uur)

 Niet-ruiter
jan - feb € 171 € 140 € 89
mrt - okt € 214 € 175 € 112
nov - dec € 192 € 158 € 100
10 nachten of langer € 171 € 140 € 89

Prijzen per persoon per nacht in 2018
Programma WE (Working Equitation) € 167

Arrangement inclusief

  • Verblijf o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner)
  • Paardrijden
  • Les van een Engels-sprekende instructeur
  • Wijn bij de maaltijden

Transfer bedraagt € 84 per auto (max 3 pers) van luchthaven Lissabon-Alcaïnça retour of € 88 vanaf het centrum van Lissabon-Alcaïnça retour.
Geen éénpersoonstoeslag indien u bereid bent een kamer te delen, anders € 31 per nacht.
Arrangemetn exclusief
Vluchten, non-riding excursies, wasserette en fooien.
Het is ook mogelijk een combinatie te boeken van Programma A en B

Apollo EEA_Facility_Lusitano

Aanbiedingen van onze partner in Portugal
10% korting in de maanden november en december
10% korting in de maanden januari en februari
20% korting bij boekingen van 10 nachten of meer
Bij 7 personen, 1 persoon gratis

Uw hosts
Afbeeldingsresultaat voor gEORGES MALLERONI
Georges Malleroni, uw instructeur heeft zelf de Haute Ecole van Nuno Oliveira geleerd, de fameuze Portugese meester. Het centrum is eigendom van Sandra, Pedro en Paulo Rodrigues.

Ligging
Alcaïnça ligt 25km ten noordwesten van Lissabon.
portugal-costa-de-lisboa-v002

Vliegen op  Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Reisgids

Transfers van/naar de luchthaven € 84 per auto van/naar luchthaven Lissabon € 88 van/naar binnenstad van Lissabon. Ook kunt u een auto huren, dan verstrekken wij u de routebeschrijving. U kunt zelf een auto huren of dat aan ons overlaten, vraag ons gerust.

Weer en klimaat
Bijna altijd warm en droog. In juli en augustus kan het boven de 30°C komen. De natste maanden zijn oktober tot maart en dan kan het ook 's-avonds koud zijn.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Programma
U kunt aankomen en vertrekken op elke gewenste dag en ook zo kort en lang blijven als u wilt, met een minimum van drie nachten.
Elke dag , ook in het weekend, volgt men een standaard programma. Ontbijt is van 8.30 tot 9.30 uur. Lunch is om 13.00 uur en diner om 20.00 uur (19.30 uur in de wintermaanden).
Er zijn twee dressuurlessen per dag. In de ochtend van 10.30 tot 12.00 uur en in de middag van 16.30 tot 18.00 uur ('s-winters van 15.30 tot 17.00).
Voordat u les krijgt heeft u de mogelijkheid om met uw instructeur door te spreken wat u momenteel rijdt en hetgeen u wilt bereiken/leren. Ruiters zijn van harte welkom om zelf op te zadelen en af te zadelen, hoewel er altijd grooms zijn om u te assisteren.
De meeste gasten boeken twee lessen per dag, en dan is uw dag best gevuld. Echter, wanneer u een week verblijft, zult u misschien een keer een middag vrij willen om in de omgeving wat rond te kijken.
Wij adviseren u te zorgen dat u op aankomstdag op tijd arriveert zodat u uw eerste les al kunt hebben en uiterlijk om 18.00 uur zodat u in elk geval uw instructeurs al ontmoet. Op de dag van vertrek is het gebruikelijk dat u nog een laatste dressuurles heeft met aansluitend een lunch en dan vertrekt.

Wanneer een niet-ruiter met u mee reist, kunt u ook besluiten één les per dag te boeken i.p.v. twee, evenals wanneer u gewoon meer tijd wilt hebben om bij het zwembad te relaxen of gewoon naar de andere lessen te kijken.

Working Equitation Program NIEUW!
Escola de Equitaçao de Alcainça heeft nu een speciale week waarin u Working Equitation kunt leren, een eeuwenoude hippische discipline, waarop de Lusitano mede is gefokt. Bij de Portuguese Equitation (Equitação a Portuguesa) en/of de Working Equitation (Equitação de Trabalho) blinkt de Lusitano uit in zijn bekwaamheid, wendbaarheid, gemak in de omgang, beweeglijkheid en balans. Tijdens deze week leert u de Working Equitation in het zadel van getrainde Lusitano's. U leert alles over het voorbereiden van de paarden met invlechten, groomen en het optuigen met het specifieke Portugese harnachement en u heeft twee rijlessen per dag. Uw instructeur is João Batalha. João is een ervaren Working Equitation professional die op nationaal niveau wedstrijden rijdt met enkele van de Lusitano's van Escola de Equitaçao de Alcainça en ook met enkele van zijn eigen paarden. U dient om aan deze week mee te doen wel alle gangen stap, draf en galop al goed te beheersen en de basisbegrippen van de dressuur te kennen. De lessen worden gegeven met maximaal twee ruiters/amazones tegelijk om goed individueel aandacht te kunnen garanderen. De lessen worden in het Engels gegeven.
Daarnaast brengt u een bezoek aan een Portugese zadelmakerij en een Lusitano-stoeterij.
O.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) in een gedeelde tweepersoonskamer, incl. paarden en instructie met twee personen, theorie, groom-/tackinstructie en transfer naar een Lusitano-stoeterij.
Excl. vluchten naar Lissabon en transfers van/naar Alcaïnça.
Klik hier voor het Working Equitation programma van dag tot dag.
working equitation 1
 Golegã Horse Fair
Elk jaar in November is er in Golegã een groot Lusitano-paardenfestijn van ruim een week waarbij Lusitano-fokkers uit het hele land bijeenkomen. Er zijn shows, parades en de Portugese wijn vloeit. Alcaïnça neemt elk jaar haar gasten een dag er mee naar toe. Samen met zo'n vermaarde Portugese paardenman als George Malleroni er naar toe, die de mensen kent, is natuurlijk veel leuker dan het alleen te bezoeken. Inspirerend om daarna weer te rijden en misschien zelfs verleidelijk om zelf een Lusitano aan te schaffen.  Golegã Horse FairGolega4

Andere uitstapjes die uw host graag voor u organiseert
Bezoek aan het dorpje nabij (markt/pottenbakken/lokale ruitersportzaak)
Bezoek aan klooster en paleis in Mafra
Bezoek aan Jerónimos klooster, Toren van Belém en Monument met tuinen
Bezoek aan paleis van Pena

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg