headershadow

Latest Blogposts

Herdade Pero Viegas - rijd op klassiek landgoed op Lusitano's

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Portugal Vliegen op: Lissabon
Paardrijden: Dressuurlessen Pick-up & Transfers: Ja of huurauto
Duur: vanaf 3 nachten mogelijk Uren in het zadel: 1 of 2 lessen per dag
Periode: hele jaar open Niveau: Vanaf halfgevorderd
Paarden: Lusitano's Accommodatie: luxe kamers
Rijdstijl: Engels en Portugees Max.Gewicht: 85 kg Groep: 1-10 pers

Rijd op goed getrainde Lusitano-paarden op een prachtig klassiek landgoed
Prijsindicatie: € 420 tot € 1.200

Op deze 600 hectare groot prachtig landgoed met kurkboombomen kunt u verrukkelijk rijden. Dressuurlessen, working equitation of buitenritten in de mooie natuur. Pittoreske uitzichten, traditioneel Portugees eten en fantastische paarden.

De paarden/het rijden
De Lusitano merries genieten van eindeloze velden op deze private estate. De schoolpaarden zijn alle Pureo Sangue Lusitano's, befaamd om hun moed, talent voor verzameling en bereidheid te werken. De paarden komen van de beste Lusitano-fokkerijen en zijn gekozen om hun goede karakter, fysieke conditie, leergierigheid en comfort. U wordt in de gelegenheid gesteld om de piaffe, passage, Spaanse pas, changementen en pirouettes te voelen, maar ook voor wie dat wil een Working Equitation trail parcours. De paarden zijn braaf en comfortabel op de buitenritten. U mag kiezen of u met een Engels of Portugees zadel wilt rijden. U heeft nooit met meer dan twee personen les.

Uw instructeurs: Patrícia Palmeiro, Fernando Bonito en Paulo Amaral
Patrícia heeft haar opleiding voltooid aan de Escola Profissional de Desenvolvimento Rural in Alter do Chão (EPDRAC), een van de meest fameuze rijdscholen van Portugal. Ze werkt vanaf haar 20e jaar als professional en lest zelf nog altijd bji bekende ruiters zoals Filipe Canelas Pinto, Paulo Caetano, João Paulo dos SantosMaster Fernando Bonito, Master Lupi, Col. Martins Abrantes (dressuur), Col. Balula Side (springen) en Leonel Santos (WE). Ze is een gevoelige amazone die perfectie nastreeft. Behalve het beleren van de paarden en lesgeven, doet ze regelmatig mee aan wedstrijden in dressuur en working equitation. In de dressuur is haar ranking top 3 in de Prix St. Georges.

Faciliteiten
Dressuurlessen vinden plaats in de state-of-the-art indoor riding arena van 20 x 40 meter. De hal is licht en heeft een goede bodem. Er is een sprinkler systeem om het stofvrij te houden, zelfs in de droge periode. Bezoekers kunnen vanuit de in-lounge door het glas kijken en genieten van een drankje. Naast de binnenrijdbaan is de zadelkamer en groomruimte. Er is tevens een grote buitenrijdbaan formaat 27 x 65 meter met een goed uitgerust Equitation trail parcours (inclusief een brug, hek, bel aan het einde, livestock pen en meer). Buitenritten brengen u door het picttoreske landschap van de Alentejo met de kurkbomen. Er zijn drie stallen met 18 paardenboxen van 3,5 x 3,5 meter, waarvan 15 boxen ramen hebben met uitzicht op de binnenplaats.

Accommodatie
Het gerenoveerde landhuis, van voormalig eigenaar Mário Saa, een dichter, dateert uit 1842 en biedt een fijne atmosfeer. Er is een bibliotheek, een biljart en zelfs tv. De kamers hebben alle badkamers met douches.

Prijzen.2020 3nachten 4nachten 7nachten
Hoogseizoen 1 maart-31 mei
1 oktober-15 december
€ 400 € 600 € 1.200
Midseizoen 16 feb-15 maart
1-30 juni
1-30 september
€ 340 € 510 € 1.020
Laagseizoen 16 december-15 februari
1 juli-30 augustus
€ 280 € 420 € 840

Er wordt géén eenpersoonstoeslag berekend.
Transfers € 80 enkele reis/€ 160 retour per auto

Arrangementen
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) met paardrijden, instructie (twee lessen per dag) incl. transfers van/naar Lissabon luchthaven (vanaf verblijf 5 nachten), wijn bij lunch & diner. Excl. vluchten, transfers bij minder dan 5 nachten, reis-/annuleringsverzekering en fooien.
-Weekarrangement 7 nachten/6 dagen rijden/12 lessen (aankomst op zondag)
-Weekendarrangement 4 nachten/3 dagen rijden/5 lessen (aankomst op woensdag)

 

Vliegen op: Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Wij zullen uw vluchtinfo altijd doorgegeven aan uw hosts zodat zij uw pick-up & transfers daarop kunnen afstemmen, daarbij rekening houdend met eventuele vervroegingen of vertragingen.

Pick-up & Transfers
U wordt op de luchthaven van Lissabon bij de Starbucks in de Arrivals hal opgewacht en naar het landgoed gereden (duur ca. 2 uur). Wij geven uw vluchtinformatie door aan uw hosts die uw pick-up & transfers daarop afstemmen, daarbij rekening houdend met eventuele vertragingen.

Culinair
Traditioneel Portugese maaltijden worden in de grote eetkamer geserveerd, waar u altijd terecht kunt voor koffie, water of wijn. Vanuit deze eetkamer kunt u het balkon op om te genieten van de pauwen.

Weer en klimaat
In de Alentejo kan het in de zomer (juli/augustus) heet en droog zijn. Het zwembad is dan een geliefde plek. De winters zijn mild met af en toe regen en temperaturen van ca. 15˚C. Neem dan wat warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden. De dagen zijn plezierig met temperaturen rond de 25˚C.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw hosts en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Andere activiteiten
1. Boottocht op de “Barragem do Maranhão” (90 min incl. drankjes & tapa's) € 15
2. Wijnproeverij bij Sociedade Agrícola Monte Barrão
3. Dagtocht naar historisch stadje Évora met grote stadsmuur, Unesco World Heritage Site
4. Bezoek de “Coudelaria de Alter”, de Koninklijke fokkerij uit 1748 in Alter Real (24 april show)
Bezoekdagen:van dinsdag tot zondag van 11:00 tot 15:00. Guided tour: ca € 7.50
5. Ponte de Sor, een landelijk stadje aan de river de Sor met kurkprodukten & Portugese gerechten

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tl: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg