headershadow

Latest Blogposts

Monte Velho - Lusitano Dressuurdroompaardrijdvakantie

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Portugal   Reisadvies MinBZ Vliegen: Lissabon Airport   ANWB 
Paardrijden: Dressuurlessen Pick-up & Transfers: Ja of huurauto
Duur: vanaf 3 nachten mogelijk Uren in het zadel: 1 of 2 lessen per dag
Periode: hele jaar open Niveau: Vanaf halfgevorderd
Paarden: Lusitano's Accommodatie: luxekamers
Rijdstijl: Engels Max.Gewicht: 85 kg

Verbeter uw dressuurvaardigheden op de mooiste Lusitano's op een schitterende landgoed met topfaciliteiten en Grand Prix stalruiter van Joao Torreo en EquadorMVL
Bijzonderheden: 11-17 okt 2020 Yoga week met mental coach van Joao: Pia Wallberg uit Zweden
Prijsincidatie: van € 615 tot € 2.120
 Monte Velho is vanaf 18 mei 2020 weer open met Clean & Safe certificaat van de overheid.
Covid-19 maatregelen Monte Velho met Safe & Clean certificaat

De Lusitano-stoeterij is gevestigd op een prachtig landgoed met stijlvolle state-of-the-art accommodatie. Ze fokken hier met een aantal zeer succesvolle hengsten met als doel Lusitano's te leveren die voldoen aan de hoge Westeuropese dressuurnormen, die niet alleen zo mooi kunnen verzamelen, maar ook strekken. Inmiddels staat Monte Velho op no. 16 in de wereldranglijst van succesvolle fokkerijen. Stalruiter en instructeur João Torrão heeft met de Monte Velho Lusitano hengst Equador (te zien op de foto hierboven) aan de Europese Kampioenschappen 2019 in Rotterdam meegedaan. In Hickstead in 2019 won het Portugeste team goud. U kunt bij Monte Velho genieten van het kijken naar zijn trainingen en bovendien soms les van João krijgen. Hoewel Monte Velho gericht is op dressuurlessen, zijn er schitterende buitenritten mogelijk.

De Paarden/het paardrijden
Diogo Lima Mayer, eigenaar van de prijswinnende stoeterij, staat zowel nationaal als internationaal bekend als één van de beste fokkers van het Lusitano-ras. Zijn paarden hebben dressuurcarrières in Europa en Brazilië. De fokmerries, de jonge paarden maar ook het fokprogramma geven uw verblijf een extra dimensie. Momenteel hebben ze ca. 20 paarden beschikbaar voor gastruiters en –amazones, waaronder merries, ruinen en hengsten. Enkele van deze paarden zijn in de hogere dressuur opgeleid, de grand prix, zijn en/of worden in Portugal in de sport uitgebracht en zijn soms door gevorderde gastruiters/-amazones te berijden. De meeste paarden zijn zowel voor dressuur als buitenritten geschikt. Drie paarden worden alleen voor buitenritten ingezet. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, maar er zijn geen pony’s om op te rijden.

Dressuurlessen
U haalt het meeste uit uw dressuurpaardrijvakantie wanneer u al enige kennis van dressuur heeft. U dient in elk geval alle drie de gangen stap, draf en galop te beheersen en open te staan om te leren. Normaalgesproken hebben maximaal twee ruiters/amazones tegelijkertijd les, waardoor u telkens privé aandacht krijgt en vervolgens even de tijd om het voor uzelf uit te proberen. De les kan plaatsvinden in de full size buitenrijbaan prachtig gelegen in het land met natuur omgeven of in de iets hoger gelegen overdekte maar open rijbaan die kleiner van omvang is. De zadels zijn Engels, al is het wel mogelijk op een Portugees zadel te rijden, indien u dat zou willen uitproberen. De hoofdstellen zijn stang & trens of alleen trens met een hefboom. U rijdt in beide gevallen met dubbele teugel. Indien u dat niet eerder heeft gedaan wordt u natuurlijk uitgelegd hoe u dat gebruikt.

Buitenritten
Het landgoed en de omgeving eromheen leent zich geweldig voor mooie buitenritten. Het landschap met vele kleine heuvels en grote ronde rotsen is gelardeerd met kurkbomen. Iets verderop zijn grasvelden (goed voor een galoppade), een meer en zandpaden. U rijdt zowel dwars door het land als op paden. Het tempo is recreatief met hier en daar een galop. Er zijn speciale paarden voor de buitenritten.

Accommodatie
De pater familias is een vooraanstaand architect en zijn echtgenote binnenhuisarchitecte. De gebouwen zijn daarom prachtig en volgens hoog standaard ontworpen en gebouwd en vervolgens smaakvol ingericht. Het oude deel dateert nog uit de Romeinse tijd en het nieuwe is indrukwekkend modern er aan toegevoegd. De strakke lijnen liggen mooi boen de vele grote ronde stenen die op het landgoed liggen. De kamers hebben privé verandas met buitendouche en uitzicht over het landgoed met schitterende struiken en gewassen. Er loopt een pauw rond. Alle kamers beschikken over Nespresso-koffiezetapparaten en waterketels voor koffie/thee en er zijn enkele snacks. De standaardkamers (die eveneens schitterend zijn) liggen dichtbij het zwembad en jacuzzi, de premium kamers bij de eetkamer met terras.

Premium kamer (3) - modern & stijlvol ingericht, met fantastisch uitzicht over de vallei. Oppervlakte 25m2 met een king-size bed, badkamer, open balkon met buitendouche, air-conditioning, TV, iPod dock, gratis WiFi free en een Nespresso-koffiezetapparaat.
Standard kamer (2) - in het oorspronkelijke gebouw maar gerenoveerd voor een moderne upgrade. Oppervlakte 20m2 met twee éénpersoonsbedden, badkamer, TV, iPod dock, Nespresso-koffiezetapparaat en gratis WiFi.

Arrangementen
Er zijn een aantal standaard arrangementen en het is tevens mogelijk variaties daarbinnen te maken.  Arrangementen zijn o.b.v. volpension vanaf diner op dag van aankomst t/m lunch op dag van vertrek, incl. paardrijden, wijn bij de maaltijd (max. één fles voor 2 pers) of frisdrank, koffie/thee. Eenpersoonstoeslag van toepassing, behalve in standaardkamer of appartement in het laagseizoen.
Excl. vluchten, transfers van/naar Lissabon (€ 220 per auto, max. 4 pers, ter plaatse te af te rekenen), alcoholische dranken, frisdranken buiten de maaltijden om, excursies in de omgeving en fooien.

Prijzen 2020
Per persoon
Hoogseizoen

29 mrt - 27 juni
30 aug - 31 Okt
20 dec - 31 dec
7 dagen / 6 nachten / 5 dagen rijden
Standaard
Dressuur Programma
(5 x 1 uur lessen)
Intensief
Dressuur
Programma
(9 x 1 uur
lessen en
1 x 1.5 uur
buitenrit)
Mixed Programma
(5 x 1 uur
lessen en
5 x 1,5 uur buitenritten)
Buitenritten
(5 x 1,5 uur
buitenritten)
Intensieve Buitenritten Programma
(10 X 1,5 uur te paard)
Non-Riders
Premium Kamers Single 1 695 € 2 075 € 1 895 € 1 470 € 1 670 € -
Double 1 335 € 1 715 € 1 535 € 1 110 € 1 310 € 910 €
Standard Kamers Single 1 425 € 1 805 € 1 625 € 1 200 € 1 400 € -
Double 1 185 € 1 565 € 1 385 € 960 € 1 160 € 760 €

Prijs Yoga week is de prijs voor het arrangement dat u kiest plus € 100

Hoe zelf op maat uit te rekenen
Kijk of u in het hoogseizoen of laagseizoen wilt gaan.
Aantal nachten x double occup. in de kamer naar keuze (premium of standaard)
Indien u alleen reist telt u daar de single suppl bij op.
Tel het aantal dagen (niet nachten) dat u blijft x full-board (vanwege aankomst/vertrektijden)
Kies het soort rijden (dressuur/ trail rides/mixed) x het aantal dagen dat u wilt.
U kunt ter plaatse altijd nog extra lessen of buitenritten boeken.
Tel dit alles bij elkaar op. Dit is exclusief vluchten en transfer (€ 110 enkele reis) of autohuur en fooien.

Vliegen op Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat is om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw vluchttijden aan uw hosts door zodat zij weten hoe laat zij u kunnen verwelkomen.

Transfers van/naar Lissabon € 220 per auto (max. 4 pers), deze kunt ter plaatse afrekenen (cash of creditcard). De rit duurt ca. 1,5 uur en de wegen zijn erg goed. U kunt ook overwegen een auto huren vanaf de luchthaven van Lissabon, dan bent u goedkoper uit. Wij adviseren het Portugese autoverhuurbedrijf "Guerin" omdat het zowel goed in prijs is, maar bovendien goede service biedt, gemakkelijk vindbaar is (direct de eerste rechts bij alle autoverhuurbedrijven), aantrekkelijke deals heeft, geen wachtrijen bij de balie en door heel Portugal hulp biedt. Indien u met huurauto bij Monte Velho arriveert dient u niet later dan 16:00 uur op het landgoed aan te komen.

Lissabon
Soms is een gunstige combinatie vlucht+hotel Lissabon te boeken en kunt u enkele dagen Lissabon aan uw paardrijdvakantie toevoegen. De mooie oude havenstad is een bezoek waard.  Niet ver van Lissabon (ca. 30 min) is de Portugese School of Equestrian Art te bezoeken, het overwegen waard.

Ligging
Op een uur rijden van Lissabon. De stoeterij ligt in het hart van de Alentejo, een groot gebied dat uitstrekt van de rivier de Tagus tot aan de Algarve. Het landschap wordt gekenmerkt door eindeloze vlakten met goudkleurige velden, olijfbomen en kurkbomen, afgewisseld met kleine witte dorpjes. In het voorjaar is het bezaaid met wilde bloemen. Het is een onaangetaste regio waar rivieren zich een weg doorheen banen en beekjes waar u overblijfselen van de Romeinse en  Moorse tijd en de Middeleeuwen kunt vinden. Zo is het de moeite waard om het stadje Évora te bezoeken dat een UNESCO World Heritage Site is, en waarvan de stadsmuren, huizen en monumenten de grandeur van de 16e eeuw prijsgeven. U kunt er de Tempel van Diana bezoeken, een Romeinse kathedraal. Het gebied heeft een rijke culturele geschiedenis met een eigen vakwerk zoals de prachtige tapijten uit Arraiolos, een Romeins stadje met mooie architectuur en traditionele Alentejo-restaurants. Andere interessante plaatsen zijn Estremoz en Vila Viçosa (Paleis van de Hertog van Braganza). Het is bovendien een wijngebied met mooie wijnkelders die te bezichtigen zijn.

Alentejo kaart

Houdt u meer van buitenritten?
U kunt prachtige tochten maken op het landgoed zelf, dat erg groot is, als op nabijgelegen landgoederen/natuurgebieden. Het land is gelardeerd met kurkboombossen, er zijn meertjes, paden en graslanden.

Weer en klimaat
In de Alentejo kan het in de zomer (juli/augustus) heet en droog zijn. Het zwembad is dan een geliefde plek. De winters zijn mild met af en toe regen en temperaturen van ca. 15˚C. Neem dan wat warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden. De dagen zijn plezierig met temperaturen rond de 25˚C.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw hosts en gids spreken natuurlijk Engels

Uw hosts en instructeurs
Diogo Lima Mayer, stalruiter Joao (grand prix) en Coralie Baldrey. U bent hier in meer dan goede handen. Joao Torrao deed mee aan de Europese Kampioenschappen in 2019 in Rotterdam en mikt nu op de Olympische Spelen in Tokyo. Coralie is zijn instructrice.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Culinair
Alle maaltijden worden in de eetkamer genuttigd of op de veranda bij mooi weer. U krijgt een continental ontbijt met een ruime keuze aan brood, jam, kaas, ham, vruchtensap, thee en koffie. De keuken komt vragen of u een eitje wilt. De maaltijden zijn vers, smaakvol, gezond en laten de regionale keuken zien. Lunch bestaat meestal uit twee gangen, vlees, vis of pasta en salade gevolgd door een dessert. In de avond krijgt u een driegangen diner, heerlijke salades, vlees of vis met groenten gevolgd door een dessert. Wijn, water een thee/koffie worden zowel bij de lunch als het diner geschonken.

Bezoek FEI-5*-sterren jurylid en trainer Eddy de Wolff van Westerrode, hippisch journaliste Claartje van Andel & touroperator/agente Patricia Bakker, september 2019

 

Inchecken en Uitchecken
Op de dag van uw aankomst bent u op elk gewenst tijdstip welkom op de stoeterij, maar houd er rekening mee dat u uw kamer pas om 16:00 uur kunt betrekken.  Op de dag van vertrek is de uitchecktijd van uw kamer 12:00 uur, maar u mag langer op het landgoed zelf blijven om bijvoorbeeld nog even te zwemmen of naar de lessen te kijken. Tevens kunt u dan nog terecht in de huiselijke zitkamer met paardenboeken, koffie/thee, wijn, frisdranken & snacks.

Jesse Drent en Matt Harnacke bliksesmbezoek Monte Velho

Wat neemt u mee 
Rijbroeken, T-shirts met korte en lange mouwen (tegen de zon), hoed/pet, sjaal, rijlaarzen en/of korte chaps, handschoenen, casual kleding voor de avonden, waterdicht jack indien u in november of maart bezoekt, pantoffels voor in de kamer, slippers, badjas, zwemgoed, zonnebril, korte broek, zonnebrandcrème, fototoestel en tegenwoordig ook zakdoeken, wetties, handgel en mondkapjes.

Yoga van coach Pia Wallberg, Equitum Mentale en Fysieke Coach bij paardrijden
U kunt op Monte Velho uw paardrijdverblijf aanvullen met yogalessen van Pia Wallberg.
Joao Torrao, stalruiter van Monte Velho, deed mee aan de Europese Kampioenschappen in Rotterdam, is gekwalificeerd voor de Olympische Spelen Dressuur 2021 en staat momenteel no. 37 in de ranglijst van de dressuur, wordt getraind door Monte Velho stalinstructrice Coralie Baldrie. Daarnaast heeft hij een mental coach, de Zweedse Pia Wallberg, tevens gecertificeerd yogalerares, toegespitst op het inzetten van yoga bij het paardrijden, het SattvaRyttarYoga. Meer balans en controle over uw lichaam tijdens het rijden door versterking van de juiste spieren en betere ademhaling wat tevens doorwerkt op het paard. U kunt op Monte Velho uw paardrijdverblijf aanvullen met yogalessen van Pia Wallberg. Dat is mogelijk ad € 100 voor de hele week of € 30 per losse less van 1,5 uur in de avonden vóór het diner. U krijgt daarbij tevens technieken aangereikt voor meditaties die u in de ochtenden zelf kunt doen.
Speciale Dressuur & Yoga week van 11-17 oktober 2020 nog twee plaatsen beschikbaar

Combineer met Golegã Horse Fair in November Programma
Helaas ... vanwege Corona gaat de Golegã Horse Fair in november 2020 niet door...
Elk jaar in November is er in Golegã een groot Lusitano-paardenfestijn van ruim een week waarbij Lusitano-fokkers uit het hele land bijeenkomen. Er zijn shows, parades en de Portugese wijn vloeit.
Het is één van de leukste paardenevenementen ter wereld en voor ons in Nederland zo dichtbij.
Inspirerend om daarna weer te rijden en misschien zelfs verleidelijk om zelf een Lusitano aan te schaffen. Paardenpas weet precies in welk hotel u in Golegã moet verblijven om midden in het feest te verblijven. Vraag ons ernaar. Info@paardenpas.nl

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
In deze (post)Corona-tijd is het mogelijk uw paardrijdvakantie kostenloos te verzetten.
Het merendeel van onze partners in het buitenland zijn zelfs met annuleren flexibel.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tl: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg