headershadow

Latest Blogposts

Azoren - Exotisch eiland ten westen van Portugal

Azoren

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Portugal, Azoren, Sao Miguel Vliegen op: Ponta Delgada
Paardrijden: (halve)dagtochten Pick-up & Transfers: Ja
Duur: 7 nachten/6 dagen rijden Uren in het zadel: 3-6 uur per dag
Periode: gehele jaar open Niveau: Begin/Halfgevord/Gevorderd
Paarden: 20 paarden, versch.rassen Accommodatie:kamers in Quinta
Rijdstijl: Engels en Trail Max.Gewicht: 95 kg

Exotische bestemming op bloemrijke Sao Miguel, het eiland met de twee kleuren vulkaan kratermeren (groen/blauw), warmwaterbronnen, geisers & ananasplantages
Bijzonderheden: bij goed weer tevens Walvissen & Dolfijnen boottocht
Prijsindicatie: van € 719

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren (eilandengroep van negen eilanden), gelegen in de Atlantische Oceaan. Vanuit onze Quinta maakt u verschillende trails op dit mooie eiland vol bloemen en planten, meren en watervallen, mossige paden, maar ook walvissen/dolfijnen.De Azoren zijn ontdekt in de 15e eeuw en werden een belangrijke stop-over voor de vroege ontdekkingsreizigers tussen de oude en nieuwe werelden. São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en meet 81km lengte bij 15km breedte. De eilanden zijn vulkanisch en dat heeft geleid tot een spectaculaire natuurlijke schoonheid van de kraters, nu glinsterende blauwe meren, zwarte kliffen langs de kust, weelderige groene, glooiende valleien, ruige bergen en warme bronnen en geisers. Het vruchtbare land is oneffen en rotsachtig. Groene velden worden met stenen muren en vrolijk bloeiende bloemen afgezet. De Azoren staan bekend om de hortensia's, die overal te vinden zijn in tinten van blauw, paars en roze. Andere bloemen zijn aronskelken, camelia's, wilde gember, rododendrons, gladiolen en zoete erwten. Er zijn maar liefst 24 verschillende soorten dolfijnen en walvissen te vinden in de wateren rondom de Azoren.

slaap 6 azore

Accommodatie
U verblijft op de Quinta in het zuiden van het eiland, niet ver van de hoofdstad Ponta Delgada. Het historische huis van de Quinta (boerderij) is een van de oudste woningen op het eiland en dateert uit de 17e eeuw. Er zijn vijf mooie kamers, elk met een eigen badkamer, comfortabele eetkamer en salon. Men kookt met groenten van het seizoen, fruit bij het ontbijt, lunches en diners. Het diner is heerlijk en een echt hoogtepunt van de vakantie, niet alleen vanwege het eten zelf, maar ook omdat de paarden naar binnen kunnen kijken. De kamers hebben een televisie en een kleine selectie van toiletartikelen voor het geval u iets vergeten bent. Er zijn tal van plaatsen om te zitten en te ontspannen, zowel binnen als op de veranda of in de tuinen grenzend aan de paardenstallen.

Het rijden/de paarden
De manege heeft een 20-tal geliefde paarden. Ze zijn allemaal goed getraind en een genot om te rijden, of het nu in de arena of tijdens de tochten over het eiland is. U dient alle gangen te beheersen en u rijdt af en toe op ruig terrein. Er wordt redelijk veel over verharde wegen en rotsige paden gereden. Ook wisselt de groep gedurende de week veelal van samenstelling, omdat gasten elke dag kunnen arriveren en vertrekken. Mogelijk rijdt u - tenzij u om één paard verzoekt - daardoor op verschillende paarden.

Walvissen en dolfijnen
De Azoren-eilandengroep is een van de beste plaatsen ter wereld om walvissen en dolfijnen te zien. Uw host organiseert, wanneer het weer het toelaat, boottochten op de oceaan waarbij u de potvis, de gewone vinvis, de gewone dolfijn, de tuimelaar en de Atlantische gevlekte dolfijn kunt spotten. De schippers en biologen vertellen u er alles over. Ook kunt een een keer zwemmen in natuurlijke warmwater thermale bronnen met exotische palmbomen om u heen. Dit maakt het tevens een ideale vakantie voor uw niet-rijdende partner. De boottocht is ter plaatse af te rekenen, omdat het facultatief is.

Arrangement inclusief
Verblijf o.b.v. 7 nachten volpension (ontbijt/lunch/diner)
Paardrijden
Engels-sprekende gids
Back-up team
Enkele non-riding excursies
Transfers van en naar de luchthaven

Arrangement exclusief
Vluchten, boottochten en fooien.
Eénpersoonstoeslag bedraagt € 206 en wordt terugbetaald indien u bereid bent een kamer te delen en er ook iemand is.

Prijzen 2020

Green Island Trail (ca. 24 uur rijden)
1 april-31 oktober € 1.575 (niet ruiter mee € 800)
1 januari-31 maart € 1.490 (niet ruiter mee € 738)
1 november-31 december € 1.490 (niet ruiter mee € 738)

Atlantis Ride (ca. 17 uur rijden)
1 april-31 oktober € 1.469 (niet ruiter mee € 856)
1 januari-31 maart € 1.394 (niet ruiter mee € 788)
1 november-31 december € 1.394 (niet ruiter mee € 788)

Leren paardrijdenweek
1 april-31 oktober € 1.450 (niet ruiter mee € 875)
1 januari-31 maart € 1.360 (niet ruiter mee € 819)
1 november-31 december € 1.360 (niet ruiter mee € 819)

Relaxed Ride (ca. 10 uur paardrijden)
1 april-31 oktober € 870 (niet ruiter mee € 530)
1 januari-31 maart € 835 (niet ruiter mee € 495)
1 november-31 december € 835 (niet ruiter mee € 495)

Eénpersoonstoeslag bedraagt € 260
Extra nacht in een tweepersoonskamer € 140
Single kamer € 120

De Green Island Trail is een arrangement van zeven nachten met zes dagen rijden (ongeveer 24 uur in totaal). U heeft drie hele dagritten met max. zes uur in het zadel en drie halve dagritten. Om en om rijdt u een halve dag/hele dag. Sommige non-riding excursies zijn inbegrepen, zoals de entree tot de warme vulkanische bronnen.

De Atlantis Ride volgt een vergelijkbare route als de Green Island Trail, maar met vier halve dagritten en één hele dagrit (ongeveer 17 uur). Er zijn meer non-riding excursies inbegrepen in dit programma.

De Relaxed Ride is geen vast programma maar een arrangement met slechts tien paardrijduren. Geschikt voor wie een niet-ruiter bij zich heeft en samen nog het eiland wil verkennen, bijv. door een auto te huren. Ook is het o.b.v. Bed & Breakfast, zodat u uw lunches en diners onderweg op het eiland kunt gebruiken. Vanzelfsprekend kunt u ook altijd besluiten dat alsnog op de Quinta te doen.

U kunt ook leren paardrijden op deze Quinta op de Azoren. Dit arrangement is o.b.v. volpension, incl. 15 uur paardrijden, 5 theorielessen, luchthaven transfers en wijn bij het eten. Kinderen tot 12 jaar € 45 korting. Eénpersoonstoeslag bedragat € 206 en wordt terugbetaald indien u bereid bent een kamer te delen en er ook iemand is. Excl. vluchten, alcoholische dranken, boottochten om walvissen en dolfijnen te spotten en fooien. Transfers van Ponta Delgada Luchthaven naar de Quinta retour is inbegrepen.

Ligging
De Azoren bestaat uit een eilandengroep en ligt in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Portugal.
map Azores

Vliegen op Ponta Delgada San Miguel
Ponta Delgada (april t/m september vliegt TuiFly rechtstreeks, TAP vliegt sinds medio 2019 eveneens soms rechtstreeks maar doorgaans met een overstap in Lissabon). TUI-Fly vliegt op donderdagen en zondagen naar en van Ponta Delgada op Sao Miguel. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd.

Transfers
Op de luchthaven van Ponta Delgada wordt u opgewacht en naar de Quinta gereden. Duur ca. 12 min. Uw transfers van/naar de luchthaven is inbegrepen in de reissom.

Klimaat/het weer
De Azoren hebben een mild klimaat dat varieert van 14ºC tot 22ºC. Wel kan het weer heel veranderlijk zijn. Het komt voor dat men vier seizoenen op één dag meemaakt. Geduren de zomer is de warmte vochtig.

Beste reistijd
Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar de Azoren te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op mooi weer met weinig neerslag. Daarnaast kunt u in deze maanden extra genieten van de bloeiende natuur.

Weer en klimaat
De Azoren hebben een maritiem klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 15 en 25 graden.

Taal
Portugees is de officiële taal op de Azoren.

Wat neemt u mee
Twee rijbroeken, korte rijlaarzen waarmee u tevens kunt wandelen i.v.m. het afstappen bij steile hellingen, korte chaps, cap, riem, handschoenen, heuptas, zonnebril, hoed/pet, smartphone/lader, fototoestel, medicijnen, snoepjes, zonnebrandcreme, lipbalsem, zwemgoed, slippers, gympen/sneakers.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tl: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg