Latest Blogposts

Peneda-Gerês - Rijden in schitterend natuurpark

huis

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 1.050 |

Paardrijdtochten door prachtig natuurpark met wild, wolven en wilde Garrano-paarden
• Vliegen op Porto waar u wordt opgewacht en naar uw bestemming gereden
• Periode: april tot november | Aankomst standaard op een zondag
• Duur: 7 of 4 nachten/6 of 3 dagen rijden |2-5 uur per dag
• Niveau: Vanaf halfgevorderd
• Groepsgroote: doorgaans 8 personen Maximum gewicht 90 kg
Wolven en wilde paarden
Een schitterend landschap en thuisland van de Iberische wolf en een uniek paardenras: de Garrano. De indrukwekkende omgeving wordt gedomineerd door granieten bergen, dikke eikenbossen, smalle valleien, rivieren en berkenweiden. Hoewel de wolf zich niet gauw laat zien, vindt u wel zijn voetsporen en ook hoort u hem 's nachts huilen. De wilde Garrano-paarden laten zich gemakkelijker vinden en die zult u dan ook geregeld tegenkomen. Gedurende de week geniet u op drie van de dagen van picknicks buiten in het veld. Eiken, berken en kastanjebomen, bossen waar herten en wild zwijn zich vertoeven, maar ook eekhoorns en arenden of zeldzame soorten kraaien. Zwem in het water van de Laboreiro-river of relax in warme thermale baden. 

De paarden/het rijden
De paarden zijn volbloed Lusitano's en Garrano's die zich uitstekend lenen voor het bergachtig gebied. Maximum gewicht is wel 90kg. U dient bovendien alle gangen te beheersen in een buitengebied. Er is een programma van acht dagen en van 5 dagen, beide met drie hele rijddagen met picknick lunches onderweg.
Portugal05 image (11) roussinante

Accommodatie
U verblijft in een traditioneel berghuis, gebouwd in de vroege twintiger jaren. Gelegen in het dorpje Castro Laboreiro in het Peneda-Geres National Park is het een rustige plek om u terug te trekken uit het drukke bestaan. Er is centrale verwarming, open haard, gratis WiFi en kabel TV.
image (16) image (15) image (19)

Prijzen 2018
7 nachten/8 dagen/6 dagen rijden o.b.v. halfpension (ontbijt/lunch/diner) € 1.470
4 nachten/5 dagen/3 dagen rijden o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) € 1.050
Arrangement inclusief
volpension (ontbijt/lunch/diner met wijn), paardrijden, enkele non-riding excursies (zie hiervoor het programma).
Arrangement exclusief
Vluchten, transfers, barrekening en fooien.
Indien u bereid bent een kamer te delen, is er geen éénpersoonstoeslag.
Indien u op een andere dag dan zondag aankomstdag arriveert bedraagt de transfers van Porto naar uw bestemming € 140 enkele reis. U kunt natuurlijk ook een auto huren op de luchthaven van Porto.
wolf  bossen

Programma Wolven & Wilde Paarden
Zondag
U wordt om 16:00 uur op de luchthaven van Porto opgewacht en naar het dorpje Castro Laboreiro gereden. Aankomst bij het landgoed. Ontmoet de gidsen en geniet van een welkomstdiner.

Maandag
Het ontbijt staat voor u gedekt zodat u zelf kunt besluiten waar en wanneer u het wilt gebruiken.
Normaalgesproken wordt u om circa 09:00 uur opgehaald en naar de stallen gereden bij Pedro & Anabela's huis aan de andere kant van het dorp (ca. 10 min). Nadat er een match met de paarden is gemaakt rijdt u uw eerste rit richting de mooie paden op de Peneda berg.
Na het rijden spoelen we de paarden af en brengen we ze terug naar hun weiland. Wij gaan per auto naar een lokaal restaurant voor een lunch. Daarna bezoeken we het visitor centre van het National Park en leren we iets over het gebied waarin we zullen rijden. Late middag rijden we in de schemer tot zonsondergang en met wat geluk zien we wild en de Garrano-paarden.
Diner en overnachting in country house. (ca. 4 uur in het zadel vandaag)
image (1) image (4)
Dinsdag
Vandaag rijdt u vrijwel naar de grens van Portugal met Spanje. Onderweg zult u wilde Garrano-aarden zien. We rijden naar het Iberische schiereiland. Picknicklunch in de bergen en terug naar de stallen. Vandaag hebben we een paar heerlijke galoppades. Diner & overnachting in country house. (ca. 6 uur in het zadel vandaag).
Woensdag
Vandaag een rit van drie uur de bergen in, waarbij we ook iets sneller zullen rijden. Lunch in een lokaal restaurant. In de middag een bezoek (zonder de paarden) aan een historisch Mergaço-dorpje bekend om zijn oude kerken en een kasteel. Onderweg een stop bij het Alvarinho Centre om heerljike verse lokale witte wijn te proeven, een typisch Portugese wijn uit deze Tart Wine regio. Topkwaliteit. Diner en overnachting in country house. (ca. 3 uur in het zadel vandaag).
Donderdag
Vandaag verlaten we de bergen en rijden we de Monteiro-heuvels in richting winter-vallei. Vergeet vandaag uw fototoestel neit. De dramatische landschappen met granieten rotsen zijn fantastisch. U rijdt door een gebied vol historie en traditie. Picknick in de bergen. Na de lunch terug over een eeuwenoude route die de boeren vroeger gebruiken voor hun koeien en schapen om begin van de zomer naar hogere weilanden te brengen en einde zomer weer terug naar beneden. Diner & overnachting in country house. (ca. 5 uur in het zadel vandaag).
Vrijdag
Vanmorgen zonder de paarden een bezoek aan Castro Laboreiro, een middeleeuws kasteel en heilig Peneda pilgrimsrustoord, gebouwd in de 18e eeuw. Picknicklunch bij de Laboreiro-rivier nabij een natuurlijke poel met een bijzondere Romeinse brug. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u hier zwemmen. Na de lunch een middagrit om het gebied te verkennen. Diner & overnachting in country house. (ca. 3 uur in het zadel vandaag).
333b560713532cb3d4bf947226be6f2f_1394141686_l image (8)
Zaterdag
Op deze laatste dag rijden we naar de fabuleuze Valley of the Wolves. Vol biodiversiteit is de kans groot dat u in dit gebied wilde dieren ziet. In de vallei spot u wellicht de beste kuddes van wilde Garrano-paarden van het hele gebied. Picknicklunch in de bergen. Afscheidsdiner & overnachting in country house.
Zondag
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gereden.

Data 2018
1-8 april, 8-15 april, 22-29 april, 29 april-6 mei
6-13 mei, 13-20 mei, 20-27 mei, 27 mei-3 juni
3-10 juni, 10-17 juni, -17-24 juni, 24 juni-1 juli
1-8 juli, 8-15 juli, 15-22 juli, 22-29 juli, 29 juli-5 augustus
5-12 augustus, 12-19 augustus, 19-26 augustus, 26 augustus-2 september
2-9 september, 9-16 september, 16-23 september, 23-30 september, 30 september-7 oktober
7-14 oktober, 14-21 oktober, 21-28 oktober, 28 oktober, 4 november
4-11 november, 11-18 november, 18-25 november

Vliegen op Porto waar u wordt opgewacht
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wij adviseren u altijd te wachten met het boeken van vluchten tot uw paardrijvakantie door ons is bevestigd. Wij zullen uw transfers afstemmen op uw vluchttijden.

Transfers en/of Autohuur
U wordt op de luchthaven van Porto opgehaald. Om 16:00 uur vertrekt de transfer naar uw locatie. Bij terugkeer is dat om 10:00 uur. De duur van de rit is ca. twee uur. Op deze gezette tijden bedraagt de transfer € 140 enkele reis of € 240 retour en is door het aantal personen te delen. U kunt ook besluiten een auto te huren (vraag ons ernaar) en zelf de weg rijden, dat is goed te doen en dan ontvangt u van ons een routebeschrijving. Indien u 's morgens vroeg al op Porto zou landen, kunt u ook overwegen een city tour in Porto te doen.

Wat neemt u mee
Korte laarsjes, twee rijdbroeken, handschoenen, cap, sjaal, zonnebril met koord, fototoestel met lader, evt. GoPro, smartphone met lader, heuptas, gympen, slippers, pet/hoed, regenjack of poncho.

Verlenging verblijf in Porto
Mochten uw vluchten niet corresponderen met de transferstijden, kunt u altijd besluiten een dag eerder in te vliegen en in Porto te overnachten, een heel mooi groen stadje. Of een dag langer te blijven.

Ligging
Deze tocht neemt u mee door het Peneda-Gerês National Park in het verre noorden van Portugal.

Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) heet en droog zijn. Het zwembad is dan een geliefde plek. De winters zijn mild met af en toe regen en temperaturen van ca. 15˚C. Neem dan wat warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden. De dagen zijn plezierig met temperaturen rond de 25˚C. In deze regio in het noorden van Portugal specifiek is het groen. Dat betekent dat het er kan regenen.

Culinair
Ze maken hier zelf organische honing en homemade jam & marmelade, alle krijgt u geserveerd bij uw ontbijt.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg