Latest Blogposts

Paardrijvakanties Roemenië

Paardrijden in Roemenië is een beetje alsof u een stap terug in de tijd neemt. De bevolking woont nog steeds voornamelijk op het platteland en paard en wagen is nog steeds een veel voorkomende vorm van vervoer. Onze tochten zijn in de uitlopers van de Karpaten in Transsylvanië ,in het midden van het land. Perfect voor paardrijden, want nauwelijks hekken om onderweg te openen en u bent niet beperkt tot ruiterpaden of asfaltwegen - in plaats daarvan zijn er schijnbaar eindeloze weilanden, bospaden, bergen rijdt en glorieuze open vlakten waar u mag rijden.

Paarden
Lippizaners en Hongaarse Gidran Cavalleriepaarden of Hungarian Anglo-Arab, alle vossen, al dan niet donker. De stamvader is Siglavy Gidran, gekruisd met Arabische en Turkse merries. Later werd daar volbloed en Shagya Arabier aan toegevoegd. Het ras is gerelateerd aan de Hongaarse Kisber Felver.
Het land kent verder de Romanian Saddle Horse, gefokt uit de Arabier, de Gidran, de Furioso North Star, Romanian Trotter en volbloed, een veelzijdig rijdpaard.

Roemenië (Engels: Romania, Roemeens: Romania) is een land in Europa dat grenst aan Bulgarije, Servië, Hongarije, Oekraïne en Moldavië. De hoofdstad van Roemenië is Boekarest (Bucharest). Roemenië staat veelal bekend om zijn natuur. Er zijn oerbossen en natuurparken waar o.a. beren, wolven en lynxen leven. Daarnaast heeft het land een groot gedeelte van de Donaudelta in het land liggen. In dit gebied komen veel vis- en vogelsoorten voor. Aan de kust vind je brede zandstranden die veel toeristen trekken. In de Transsylvanische Alpen en Oostelijke Karpaten kun je in de winter ideaal aan wintersport doen (tijdens uw transfer naar Transsylvanië rijdt u hier doorheen). Het land staat verder bekend om een van de grootste gebouwen ter wereld “het parlementspaleis” van voormalig dictator Ceaucescu.