Latest Blogposts

Authentiek Roemenië

roemeense huizen

Roemenië - Transsylvanië - vanaf € 1.538  |Fotos |Video|Pers|Mail|Reserveren| 
• Avontuurlijke paardrijtrektocht door het ongerepte Roemeense land waar de tijd stilstaat
• Periode mei-oktober
• Aankomst op zaterdag • 7 nachten / 6 dagen rijden • 4-7 uur per dag
• Voor redelijk gevorderde ruiters
• Vliegen op Boekarest & Transfers
Rijden waar de tijd heeft stilgestaan met landschappen zonder hekken en alle ruimte voor galop!

Roemenië - Transylvania

Avontuurlijke tocht door de heuvels en middeleeuwse dorpjes van Roemenië. Ontdek een land gemaakt voor paardrijden met eindeloze heuvels en weilanden zonder hekken. Ervaar het leven op het platteland van Roemenië.  U kunt kiezen voor een trail van 4 of 6 dagen paardrijden, beide met 7 overnachtingen. Deze avontuurlijke tocht van zeven nachten begint Equus Silvania in Sinca Noua en neemt u over ​180 km mee door de heuvels en middeleeuwse dorpjes van Roemenië. Ontdek een land gemaakt voor paardrijden met eindeloze heuvels en weilanden. Er zijn bijna geen hekken onderweg waardoor u de vrijheid heeft voor lange galoppades.

Het rijden/de paarden
De paarden zijn een mix van pure en gekruiste Hongaarse rassen zoals de Shagya-Arabian, Kisberi, en Gidran. Alle werkwillig en met uithoudingsvermogen. Er wordt met Engelse zadels gereden. Het tempo is gevarieerd en alleen geschikt voor ervaren ruiters. Ook fysiek dient u fit te zijn omdat u af en toe zult afstappen bij de steilere afdalingen. Tijdens de tocht zadelt u uw paard ook zelf. De Transsylvanië Trail is een grotere uitdaging dan de Equus Silvania tocht vanwege de langere afstanden en sneller tempo. Deze tocht is slechts eenmaal per jaar en alleen op uitnodiging aan ruiters die al eerder bij Equus Silvania hebben gereden. Vanaf Equus Silvania zijn in de winter ook ritten in januari en februari. Zie hiervoor WinterRides.

trans paard roemenie image (2)

Accommodatie
U verblijft onderweg in guesthouses en pensions of bij de lokale bevolking. Omdat de standaard van comfort in Roemenië misschien niet zo hoog is als in andere delen van Europa kan het zijn dat u een kamer deelt of op een slaapzaal komt. Bij de lokale bevolking kan het zelfs zijn dat u in een eetkamer of woonkamer slaapt! Douches zijn altijd aanwezig, soms moet een badkamer worden gedeeld. Soms verblijft de groep ook in verschillende accommodaties. De rust en het trage tempo van het leven in deze dorpen zal veel goed maken.

Transsylvaniehuis bed

Prijs 2017: Ruiters € 1.603
Prijs 2018 : Ruiters € 1.667

Arrangement
O.b.v. 7 nachten volpension, incl. paardrijden, wijn, bier en water bij het eten en transfers van/naar Boekarest op vaste tijden.
Eénpersoonskamers slechts enkele nachten mogelijk ad € 15 toeslag per nacht, ter plaatse te betalen.
Excl. vluchten, optionele donatie aan lokaal natuurbehoudfonds (richtlijn € 40) en fooien.

Programma's van dag tot dag (klik op de links): Mini Trail Transsylvanië en  Programma Transsylvanië

Data 2017 Transylvania Trail
2 sep - 9 sep, 7 okt - 14 okt, 21 okt - 28 okt
Data 2018 Transylvania Trail
21 apr - 28 apr, 5 mei - 12 mei, 19 mei - 26 mei, 2 juni - 9 juni, 16 juni - 23 juni, 30 juni - 7 juli, 14 juli - 21 juli, 28 juli - 4 aug, 11 aug - 18 aug, 1 sep - 8 sep, 6 okt - 13 okt, 20 okt - 27 okt

Vliegen op Boekarest waar u wordt opgewacht
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit.
Wij adviseren u altijd te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Reisgids
U kunt hier rechtstreeks uw reisgids van Boekarest bestellen

Transfers inclusief van/naar Boekarest op vaste tijden.
U wordt van Otopeni luchthaven in Boekarest opgewacht door een chauffeur met een bord. Hij vertrekt uiterlijk om 16:30 uur. Het is daarom nodig om uiterlijk 15:30 a 16:00 uur te landen. Op de terugweg, waarbij uw host zoveel mogelijk zal combineren vluchttijden van andere gasten, zal de vertrektijd vroeg zijn.

Ligging
Gelegen in het dorpje Sinca Noua, aan de voet van de Transsylvanische Carpathen en circa 50km ten westen BrasovRijd.
route transsylvanië

Het Team
Barbara Promberger-Fürpaß, wildlife biologist. Rijdt indurance.

Christoph Promberger, wildlife biologist. Partner van Barbara. Financiën en communicatie.

Monika Varnyu in Szeged, Hongarije geboren, manager van Equus Silvania. HR achtergrond. Voltige, springen, dressuur en western gereden en met Portuguese ruinen en hengsten gewerkt. Spreekt Hongaars, Frans en Engels.

Zsofia Bartfai (Sophie) geboren in Boedapest, Hongarije, één van de managers. Tourisme-achtergrond. Altijd al gereden, eerst Spaanse stijl en trektochten in Hongarije tot ze Western ontdekte. Spreekt Engels, Hongaars en Spaans.


Elsa Poier geboren in Graz, Oostenrijk, Horse Management gestudeerd. Helpt in de winter als co-gids, geeft lessen en zorgt voor de gasten en de paarden. Spreekt Duits, Engels en een beetje Italiaans.

Dan zijn er nog Mimi en Mariana die kopen en Violeta die schoonmaakt. Mihai, Ionut en Ionel zorgen voor de paarden en andere dieren. Dorin verzorgt de tuin en Ionel is de klusjesman.

Verlengingen
Vraag ons naar de mogelijkheden om een paar dagen extra in Boekarest te verblijven.

Het weer
In het voorjaar zijn er al heerlijke warme dagen met koele ochtenden en avonden. In de zomermaanden kan het heet zijn. Herfst is doorgaans droog en koel, lekker voor paardrijden.

Taal
Roemeens is de officiële taal in Roemenië. Daarnaast wordt er Hongaars, Duits, Russisch, Turks, Tataars en Romani gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Roemenië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg