Latest Blogposts

Tomintoul Trail

highland5

Schotland - Tomintoul Trail - € 1.050 |Fotos |Video|Pers|Mail|Reserveren |
• Paardrrijtrektocht in het noorden van Schotland door het Cairngorm National Park
• Periode van april tot oktober
• 7 nachten/8 dagen/6 dagen rijden/5 -6 uur per dag in het zadel
• Voor gevorderde ruiters/groepsgrootte 8 pers/max gewicht 95 kg
• Vliegen op Aberdeen & Transfers per groepstaxi
• Weg van alles in iedereen in de ruige hooglanden met bossen, bergen en diepe glazige meren
tomintoul
Schotland is het land van mythen en ballades en de Schotten zelf zijn trots op wie ze zijn en op hun land en hun cultuur. Kilts, haggis, bag pipes, clans, whisky, vriendelijke locals, veel historie en het wildleven in de mooie natuur. Vanzelfsprekend leent paardrijden zich heel goed ervoor om  het pure Schotland te beleven. Tijdens deze trail ride rijdt u over de open vlakten van het Cairngorm National Park met heide en moeras, over heuvels, door bossen en geniet u van de rust en sereniteit van het landschap in de Schotse hooglanden, doordrenkt met historie. U passeert boerderijen, oude kloosters en kastelen uit een ver verleden. Ook bezoekt u de Glenlivit distillery en krijgt u de gelegenheid om deze scotch te proeven.

De paarden/het rijden
De paarden zijn brave goed gemanierde volbloeden, highland ponies, Eriskay ponies en enkele Arabieren. Er is voor ieder wat wils, voor de beginner en de gevorderde ruiter (maar let wel, de trail ride is alleen voor gevorderde ruiters). U rijdt vijf dagen lang circa vijf tot zes uur per dag waarbij de wegen (hoe rustig ook) zoveel mogelijk vermeden worden. U rijdt over paden en dwars door het land. Soms vraagt het landschap om een rustig tempo, op andere delen is volop ruimte voor galop. De groep is doorgaans niet groter dan acht ruiters. Ook dient u fit te zijn om de lange uren in het zadel te kunnen doorbrengen. De paarden zijn goed opgeleid en een genot om te rijden. U rijdt in Engelse zadels.
dalvorar-039 imke1-group

Accommodatie
Gedurende de week verblijft u in het knusse guesthouse in het dorpje Tomintoul, het hoogst gelegen dorpje in de Schotse hooglanden  en gelegen in het zuiden van Moray aan de noordelijke rand van de Cairngorm bergen. U verblijft in een guesthouse in het dorpje op 5 min lopen van de stal op St Bridget Farm, een middeleeuwse kapel (1738-1745) waar de befaamde Gordon of Glenbucket woonde.
ArgyleHouse2 Dining_room

Arrangement
o.b.v. 7 nachten bed & breakfast en lunch gedurende de trail, incl. het paardrijden, gids. Exclusief vluchten, transfers, dranken in hotels/guesthouses waar u overnacht en fooien.

Prijs € 1.050
Eénpersoonstoeslag € 103

Programma
Zondag
Transfer van de luchthaven van Aberdeen naar St Bridget Farm in het dorpje Tomintoul, waar u dineert en overnacht. U ontmoet de paarden en uw host neemt het programma van de week met u door. Alvorens u de tocht maakt, rijdt u in een buitenrijbaan zodat uw host u kan matchen met het juiste paard. U verlaat Tomintoul te paard langs de oude militaire weg in de richting van de Glenmulliach bossen. Onderweg is er een picknick lunch, waarna u verder over bospaden rijdt en begint te klimmen om uit te komen bij een moeras uitkomend bij de piek Breac Leathad. Hier heeft u een panoramisch uitzicht over het gebied waar u de week zult rijden. Afdaling door het bos terug naar Tomintoul waar u een hartige Schotse maal wacht.
imke1-ridingcentre
Maandag
Vandaag rijdt u richting het noord-westen. De route neemt u mee door boerenland en bossen alvorens u de rivier de Avon (uitspraak A'an) oversteekt. Weer door bossen, rijdt u langs Kilnadrochit Lodge en komt u bij Glen Brown. Deze vallei was voorheen goed bevolkt, ondanks de afgelegen ligging ervan, maar nu zijn er nog slechts verlaten ruïnes. Bij vertrek kruist u de Tomintoul-Grantown weg en lunch is vandaag bij de Bridge of Brown Tearoom. Na de lunch rijdt u Glen Lochy in, u rijdt langs het water van deze vredige vallei met alleen het gefluit van vogels om u heen. U verlaat Glen Lochy via de Avon vallei en keert terug naar Tomintoul via de heuvel en bospaden.
Dinsdag
Richting het noorden van Tomintoul over de Speyside Way met boerenland en open moerassen. Wanneer het weer het toelaat, gaat de route over de hoog gelegen bergpiek van Cairn Daimh (Hill of the Stags). Hier heeft u 360 graden rondom een panoramisch uitzicht en ziet u zowel Tomintoul als Glenlivit en de achterlanden liggen. De afdaling brengt u naar Glenlivet, waar de befaamde Glenlivet malt whisky wordt gebrouwen. U komt voor de lunch al bij de Glenlivet distilleerderij aan en er is dan ook tijd voor een tour met gids waarbij u de whisky kunt proeven. Uitgerust keert u terug naar Tomintoul via Carn Liath, en de aanplant van bossen in de Conglass vallei rijdend.
DSC_53
Woensdag
U verlaat het dorpje naar het noorden vandaag en rijdt door het land en pijnboombossen, waar u de kans krijgt om Fallow-deer (soort hert) en/of Soay-schapen (een zeldzaam semi-wild Schots ras) te spotten en soms ook herten. De afdaling gaat door berkenbossen naar de Avon-rivier waar u picknickt aan de rand van het water. Na de lunch klimt u met de paarden over een afgeschermde vallei bedekt met heide. Hier zijn nog overblijfselen van een Caledonian pijnboombos. Ook heeft u hier vergezichten over de Spey-vallei. U daalt weer af door de pijnboombossen om via de Conglass-vallei terug naar Tormintoul te keren.
Donderdag
De tocht vandaag gaat naar het oosten met lange galoppades door pijnboombossen alvorens u bij de Braes of Glenlivet aankomt. Door het land naar een afgeschermde vallei waar veel van de boerderijen verlaten zijn. Verder door moerasgebied en bos naar Cairn Ellick met een uizicht op Tormintoul en de Cairngorm bergen. Afdaling door moeras en boerenland via de Conglass-vallei naar Tormintoul.
Vrijdag
Richting het zuid-westen langs het Glenmulliach-bos en dan klimmend naar open moerasgebieden om vervolgens weer af te dalen naar het heuvelachtige boerengebied van Braes of Glenlivet. Hier een picknick bij de Scalan. Scalan was van 1717 tot 1799 een hogeschool voor de Katholieke priesters en vervulde een belangrijke rol in het behouden van het traditionele Katholieke geloof in het noorden van Schotland. Op de terugweg komt u weer langs de Braes of Glenlivet brouwerij, door land en bos over paden met uitzichten terug naar het dorpje Tomintoul.
highland6
Zaterdag
Vandaag neemt u afscheid van uw host en de paarden en wordt u teruggereden naar de luchthaven van Aberdeen voor uw vlucht naar huis.

Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden en het landmanagement gedurende de seizoenen, maar uw host zal altijd in uw belang handelen om u een geweldige vakantie te bezorgen.

Ligging
In het noorden van Schotland in de hooglanden bij Cairngorm National Park (tussen Invernesse en Aberdeen in).
speyside-way-omitting-tomintoul-spur-mapTomintoul landscape

Vliegen op Aberdeen
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij verzorgen dat als service indien u wilt. Wij adviseren te wachten met het boeken van uw vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Wij adviseren u t.a.v. de vliegtijden voor uw transfers.

Transfers
U kunt een groepstaxi nemen van de luchthaven van Aberdeel naar Tomintoul (ca. € 100 te delen door het aantal personen).

Culinair
Ontbijt bestaat veelal uit fruit, yoghurt, versgebakken brood en/of maar u kunt ook gaan voor de verse Schotse zalm, worstjes, bacon & eggs, black and white puddings, gegrillde tomaten met champignons of een dikke havermoutpap. Verlaat Schotland niet zonder de traditionele Haggis te proberen.

Weer en klimaat
Schotland heeft een gematigd zeeklimaat. De temperaturen liggen tijdens de zomermaanden rond de 15 tot 20 graden en tijdens de wintermaanden rond de 5 graden.

Beste reistijd
Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Schotland te reizen. In deze maanden heeft u de meest aangename temperaturen.

Taal
Engels is de officiële in Schotland. Daarnaast spreekt nog een deel van de bevolking Schots-Gaelisch.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig. De Nederlandse ambassade is in Londen gevestigd en niet in Edinborough, Schotland.

Geld en Geldzaken
In Schotland wordt betaald met de Britse pond (GBP).

Tijdsverschil
In Schotland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
De zomertijd in Schotland loopt gelijk aan die van Nederland.

Wat neemt u mee
Twee rijbroeken, handschoenen, eigen cap, zonnebril met koordje, heuptas, klein fototoestel of smartphone, extra sokken, sjaal, fleece, regenjack, hoed/pet, jodphers & (korte) chaps, wandelschoenen, avondschoenen/slippers, gympen.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg