Latest Blogposts

Paardrijvakanties Spanje

Paardrijden zit diep ingebakken in de Spaanse cultuur. Het land staat bekend om het Andalusische paard en de P.R.E., Pura Raza Espana. De hogeschool hiervan, de Royal Andalusian School of Equestrian Art, vindt men in Jerez de la Frontera en een aantal van onze paardrijdpartners neemt u tijdens uw verblijf er naar toe voor een begeleid bezoek.  Spanje betekent ook galopperen langs de stranden of klimmen in de Sierra Nevada bergen.

Paarden: de Andalusiër

De Andalusiër is een eeuwenoud paardenras afkomstig uit de streek rond Sevilla in Andalusië. Dit Spaanse ras vertoont sterke genetische overeenkomst met het Portugese paardenras de Lusitano en is in de loop der eeuwen van grote invloed geweest op verschillende paardenrassen elders in Europa. Dit paard is door zijn barokke uiterlijk een graag geziene gast bij paardenshows en andere hippische evenementen. In Spanje bestaat sinds 1967 een officieel, door de overheid erkend, stamboek dat zegt het 'zuivere Spaanse ras' (Spaans: Pura Raza Española of PRE) te vertegenwoordigen. Deze fokorganisatie heet de Asociación Nacional de Criadores de Caballos de Pura Raza Española (ANCCE). Het is een geprivatiseerd stamboek dat in feite niet meer van 'de Andalusiër' wil spreken.

Met een combinatie van kwaliteitspaarden, het warme droge klimaat en een ruime keuze aan goed geprijsde vluchten is Spanje een goede keuze voor een paardrijdvakantie. Andalusië, met zowel Middellandse Zee als Atlantische Oceaan, biedt behalve mooie strandritten tevens trektochten door kurkeik- en naaldboombossen. Hoger in het noorden de Sierra Nevada bergketen, waar u rijdt in delen van het land die nog niet ontdekt zijn door het toerisme. Ten noorden van Barcelona in Catalonië trails over oude paden, hoog de Pyreneeën in. In het zuiden Jerez, Cadiz, witte zandstranden, oude bandietenpaden, Moorse invloed en vergezichten tot aan Afrika.