headershadow

Latest Blogposts

Paardrijvakanties Spanje

Paardrijden zit diep ingebakken in de Spaanse cultuur. Het land staat bekend om het Andalusische paard en de P.R.E., Pura Raza Espana. De hogeschool hiervan vindt men in Jerez de la Frontera en een aantal van onze paardrijdpartners neemt u tijdens uw verblijf er naar toe voor een begeleid bezoek.  Spanje betekent ook galopperen langs de stranden of klimmen in de Sierra Nevada bergen.

Paarden: de Andalusiër

De Andalusiër is een eeuwenoud paardenras afkomstig uit de streek rond Sevilla in Andalusië. Dit Spaanse ras vertoont sterke genetische overeenkomst met het Portugese paardenras de Lusitano en is in de loop der eeuwen van grote invloed geweest op verschillende paardenrassen elders in Europa. Dit paard is door zijn barokke uiterlijk een graag geziene gast bij paardenshows en andere hippische evenementen. In Spanje bestaat sinds 1967 een officieel, door de overheid erkend, stamboek dat zegt het 'zuivere Spaanse ras' (Spaans: Pura Raza Española of PRE) te vertegenwoordigen. Deze fokorganisatie heet de Asociación Nacional de Criadores de Caballos de Pura Raza Española (ANCCE). Het is een geprivatiseerd stamboek dat in feite niet meer van 'de Andalusiër' wil spreken.

Met een combinatie van kwaliteitspaarden, het warme droge klimaat en een ruime keuze aan goed geprijsde vluchten is Spanje een goede keuze voor een paardrijdvakantie. Andalusië, met zowel Middellandse Zee als Atlantische Oceaan, biedt behalve mooie strandritten tevens trektochten door kurkeik- en naaldboombossen. Hoger in het noorden de Sierra Nevada bergketen, waar u rijdt in delen van het land die nog niet ontdekt zijn door het toerisme. Ten noorden van Barcelona in Catalonië trails over oude paden, hoog de Pyreneeën in. In het zuiden Jerez, Cadiz, witte zandstranden, oude bandietenpaden, Moorse invloed en vergezichten tot aan Afrika.

Mogen we gaan?
Nederlanders kunnen waarschijnlijk weer vanaf 6 juli naar Spanje reizen. Momenteel geldt een inreisverbod voor toeristen in het hele land. Vliegen naar Spanje mag alleen als het een essentiële reis betreft. Twee weken thuisquarantaine is verplicht tot en met 30 juni. Vanaf juli zijn er weer meer vluchten naar Spanje.

Wat is er open?
Hotels mogen momenteel gasten ontvangen. Ook supermarkten, drogisterijen en tankstations zijn open. Restaurants en terrassen mogen een beperkt aantal gasten ontvangen, net als musea en kerken. Gezamenlijke ruimtes en gedeelde zwembaden zijn momenteel gesloten in de helft van de provincies. Stranden zijn open. Op campings kun je overnachten, maar daar geldt dat het aanbod van faciliteiten beperkt is.

Per provincie zijn er verschillen in wat er is toegestaan. In de regio’s Barcelona en Madrid geldt momenteel fase 1. In een deel van de provincies geldt fase 2, wat betekent dat er weer iets meer mogelijk is.

Wat zijn de regels?
Mondmaskers zijn verplicht in het ov en op alle plekken waar een afstand van twee meter niet mogelijk is. Ook geldt in de helft van de provincies een groepsverbod van meer dan tien personen, bij de andere helft is dit vijftien personen. Minimumboete: 600 euro.