Latest Blogposts

Cappadocië

Cappadocie

Turkije - Cappadoccia Trails - vanaf € 1.193  Fotos|Video|Pers|Mail|Reserveren|
• Paardrijtrektocht door een bijzonder landschap in Cappadocië, "het land van de paarden"
• Periode april-oktober
• Vaste data/vanaf 6 nachten/5 dagen rijden/3-6 uur per dag
• Voor halfgevorderd/redelijk gevorderde ruiters/max.gewicht 90kg.
• Vliegen op Kayseri of Nevsehir & Transfers

Turkije Cappadocia Trails

Ervaar de bijzondere schoonheid van Cappadocië te paard. Er zijn verschillende routes, waarvan sommige u brengen langs de voor deze streek zo kenmerkende schoorsteenrotsen. Cappadocië ligt in Centraal-Anatolië in het midden van Turkije. Het gebied is met zijn "rotsschoorstenen", ondergrondse steden en de christelijke kerken uitgehouwen uit de rotsen. De opvallende rotsschoorstenen van Cappadocië ontstaan door erosie van hard vulkanisch gesteente. Er zijn tevens veel grotten met daarin zelfs ondergrondse huizen. Mensen wonen hier al vanaf de Bronstijd. De naam Cappadocië komt van de uitdrukking "het land van mooie paarden", dat zegt genoeg.

Het rijden/de paarden
De paarden zijn een mix van pure Arabieren, Anatolische Arabieren en Akhal-Teke kruisingen. Sommige zijn erg levendig en sterk in galop. Het terrein is zeer gevarieerd met enkele steile beklimmingen en afdalingen. Er zijn ook een aantal lange galopades. U dient een zelfverzekerde ruiter te zijn die alle gangen goed beheerst. Er zijn twee verschillende tochten in Cappadocië, afhankelijk van uw voorkeur voor een verblijf in een hotel of kamperen. Er is normaal gesproken de mogelijkheid om ​​bezoek te brengen aan de Göreme Open Air Museum met ontzagwekkend geschilderde kerken, gebouwd door verbannen christenen in de Romeinse tijd. Een hoogtepunt is een ballonvaart over de rotsschoorstenen. Het is ook mogelijk de Grote Anatolische Tocht te doen, een tocht van 14 nachten in het Noord-Westen van Turkije. U volgt dan zo veel mogelijk de laatste reis van de avontuurlijke 17-eeuwse Ottomaanse Turkse reiziger Evliya Celebi.

nicepad

Accommodatie
Tijdens de Cappadocië tocht verblijft u in hotels, meestal de Queen's Cave hotel in Ortahisar, maar af en toe kunnen we gebruik maken van andere hotels van dezelfde kwaliteit. De unieke 'grot' hotels zijn allemaal zorgvuldig gerestaureerd om hun unieke structuren te behouden en van goede kwaliteit. HIer zijn de kamers koel in de zomer en warm in de winter (13 ° C tot 15 ° C graden). Op de Fairy Chimney Tocht verblijft u de eerste nacht en de laatste drie nachten in een hotel en de andere nachten in een kamp. Alle kampeeruitrusting is er, met uitzondering van een slaapzak die u zelf moet meebrengen. Er is een team dat met de auto vooruit reist om uw bagage te brengen en ook is er een kok. De camping is comfortabel, maar niet luxe. Dikke foam pads zijn voorradig in de tenten. Meestal gebruikt men grote tweekamer tenten met een centrale ruimte voor bagage en veranderen. Eenieder heeft een eigen slaapruimte, ofwel de helft van deze grote tenten of een eigen kleinere tent. Er is een volledig uitgeruste keuken, evenals tafels en stoelen om te dineren. Basis douche faciliteiten zijn aanwezig, maar tijdens het kamperen maakt men gebruik van een long drop toilet. Op één van de kampeeravonden is het mogelijk naar een lokaal Turks bad te gaan.

blokkamer

 

Arrangementen
O.b.v. volpension, incl. paardrijden, dranken (met uitzondering van sterke drank), gids, entree openluchtmuseum van Goreme en wervelende Derwisj show en transfers van/naar  de luchthaven. Eénpersoonstoeslag is van toepassing. Excl. vluchten, optionele ballonvaarten en fooien.

2016 Group Size Single Supplement
2-3 people 4-6 people 7-10 people
Cappadocia Highlights (6 nights) €1,461 €1,300 €1,193 €178
Cappadocia Fairy Chimney Ride (8 nights) €1,968 €1,655 €1,515 €178

Data Cappadocia Highlights 2016
8-14 apr, 15-21 apr, 22-28 apr, 29 apr-5 mei, 6-12 mei, 13-19 mei, 20-26 mei, 24-30 jun, 7-13 jul, 21-27 jul, 25-31 aug, 6-12 okt
Data Cappadocia Fairy Chimney Ride 2016
27 mei-4 juni, 10-18 jun, 17-25 jun, 8-16 sep, 22-30 sep, 13-19 okt

Vliegen op Kayseri of Nevsehir (via Istanbul)
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Transfers inbegrepen van/naar Kayseri of Nevsehir op vaste tijden.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort dat nog minimaal 8 maanden geldig is bij visumaanvraag. Bij aankomst per auto is een paspoort verplicht.
Een visum is verplicht. Deze kunt u online aanvragen via de officiële website evisa.gov.tr (creditcard) of op Visum Turkije (iDeal / overboeking). Dit visum is 90 dagen geldig, binnen een periode van 180 dagen.
Let op: Vanaf 1 november 2014 is het niet meer mogelijk om bij aankomst een visum aan te schaffen!.

Ambassades en consulaten
Hieronder volgt een overzicht van relevante diplomatieke vertegenwoordigingen met o.a. adres en contactgegevens.
Nederlandse ambassade in Turkije: turkije.nlambassade.org.
Nederlandse consulaten in Turkije: turkije.nlambassade.org.
Turkse ambassade in Nederland: lahey.be.mfa.gov.tr.
Turkse consulaat in Nederland: rotterdam.bk.mfa.gov.tr.
Bij dringende hulp kunt u 24/7 contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het nummer +31247247247.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Turkije (m.u.v. Istanbul, West Turkije en de Turkse Riviera) is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Turkije (m.u.v. Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Ephesus, Istanbul, İzmit, Konya en Troy) komt malaria voor.

Weer en klimaat
Turkije valt in meerdere klimaatzones. Het noorden heeft een zeeklimaat, het midden en oosten een landklimaat en het zuiden een mediterraan klimaat. De temperaturen liggen tijdens de zomermaanden rond de 30 graden en tijdens de wintermaanden rond de 15 graden. In het binnenland dalen de temperaturen in de wintermaanden tot het vriespunt. Naarmate men meer naar het oosten gaat, is er minder kans op neerslag.

Beste reistijd
Mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Turkije te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op zomerse temperaturen zonder last te hebben van het massatoerisme.

Taal
Turks is de officiële taal in Turkije. Daarnaast wordt er o.a. Koerdisch, Arabisch en Armeens gesproken.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Turkije 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Turkije 2 uur later. Turkije kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Verlengingen
Blijf een paar dagen in Istanbul vóór of na uw paardrijvakantie in Cappadocië. Vaar over de mooie Bosporus dat Europa van Azië scheidt. Istanbul was eerst Grieks en heette aanvankelijk Byzantium tot de Romeinse keizer Constantine het veroverde en het Constantinopel noemde. Daarna is het door de Macedoniërs veroverd. U vindt er nog veel Ottomaanse invloeden.

Visa
Vraag hier uw visum aan voor uw bezoek aan Turkije: e-visa Republic of Turkey

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg