Latest Blogposts

Ratekjokk & Biellugis Trektochten (Noord Zweden)

Zweden tent

| Zweden | Trektochten Pers | Mail | Offerte | Reserveren | Aanbieding | |Prijs € 595 |
Vliegen op: Kiruna via Stockholm, waar u wordt opgewacht en naar bestemming geredem
• Periode:  juli en augustus | Vaste data
Duur: 6 nachten/5 dagen in het zadel/3-5 uur rijden per dag
Niveau: vanaf halfgevorderden, Max. gewicht 90 kg, leeftijd vanaf 12 jaar
Groepsgrootte: max. 10 personen |  Max. gewicht: 90 kg
Accommodatie: Zweedse Sami-tipi's (nomdische Lavvu-tenten) en 2 nachten berghut
Paarden: IJslandse paarden
Trektocht op IJslanders in Noord Zweden bij poolcirkel met noorderlicht of midzomernachtzon en kamperen in tipi's met huiden en kampvuur
Zweden Ratekjokk Trail

Een avontuurlijke trektocht in de bergen van Noord-Zweden, 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Een echte outdoor wildernis avontuur met kampvuren, slapen in Sami tenten (Lavvu) en leren over de Sami nomadische cultuur. Het IJslandse paard is een geweldig paard om mee in de bergen te rijden. Ondanks hun kleine formaat zijn ze winterhard en hebben een groot uithoudingsvermogen. Als u nog niet eerder IJslanders bereden heeft, is dit een geweldige introductie. Het is een echte avontuurlijk outdoor tocht in de wildernis met kampvuren en overnachtingen in Zweedse Sami tenten (nomadische Lavvu).

kiruna5 kiruna8

Het rijden/de paarden
U volgt rendierpaden door de bergen maar maakt ook ritten over open land en u rijdt wel 15 tot 25 km per dag. Uw persoonlijke bezittingen gaan mee in zadeltassen. Ook is er een pak paard om het eten en kampeerspullen te dragen. Het tempo is daarom nooit snel en ook zult u hier en daar afstappen en de paarden aan de hand meenemen vanwege het ruwe terrein. Natuurlijk zult u ook de vijfde gang van de IJslander rijden, de tölt. Ook zijn er wel degelijk mogelijkheden voor een galop. Er is een maximum ruitergewicht van 90 kg.
  

Accommodatie
U verblijft in Zweedse Sami-tipi's (nomdische Lavvu-tenten) die u zelf helpt mee opzetten. Iedereen slaapt samen rond de open haard in de Lavvu en als het koud is brandt de haard de hele nacht. Twee overnachtingen zijn in een eenvoudige hut. Ook kan het zijn dat u een tent met iemand anders deelt. Er zijn geen éénpersoonstenten. Eenmaal in de bergen zijn er geen douches of toiletten. Twee nachten (de eerste en laatste) worden doorgebracht in eenvoudige maar warme boerderij met een gedeelde badkamer.
kiruna9 kiruna10 

Biellugis Trail (3 dagen/2 nachten, 3 dagen in het zadel) - € 530
Data 2019: 

Zit rondom het kampvuur, slaap in een slaapzak in een Sami-tipitent (lávvu), lekker buiten op je IJslandse paard in de natuur, ver weg van alles en iedereen. We rijden dwars door de natuur, dus niet over paden. De paarden zijn tredvast en kennen het terrein. We kamperen en iedereen helpt mee met de taken. Het is niet luxe maar wel heerlijk. Iedereen neemt zijn/haar eigen spullen mee in een zadeltas op het paard. Het is mogelijk om in de lávvu een vuurtje aan te maken. Wassen doen we in het schone water van de bergbeekjes. Koken doen we over een vuurtje en we maken de traditionele specialiteiten van deze regio, zoals bijvoorbeeld rendiervlees en vis. We helpen elkaar en zorgen voor de paarden. Soms moeten we afstappen en ons paard aan de hand leiden vanwege het bergachtig terrein. Soms noopt het weer ons een andere route te nemen. We rijden dagelijks 15-25 km. IJslandse paarden zijn sterk maar niet groot, dus het maximum gewicht is 90kg. Minimum aantal personen is twee en maximum is tien. Er zijn caps voorradig. Minimum leeftijd is 12 jaar. Het is mogelijk een dag eerder te arriveren en een extra overnachting inclusief diner te boeken.
Programma
Dag 1
08:30 uur Ontmoeting op de boerderij van waar we transfer delen. Om op de boerderij te komen kunt u met de bus of met de auto arriveren.
We rijden te paard door het bos, over moerasvelden naar de kale bergen. Aan de zuidzijde van de Kalix-rivier overnachten we.
Dag 2 nat het ontbijt rijden we over de bergen met een fantastisch uitzicht.
Dag 3 eindigt om 17:00 uur op de zelfde plaats waar we de trektocht begonnen en van hier gaan we met de auto terug naar de boerderij.
(op sommige tours gaan we naar het westen naar Ratekjokk, waar we in een cabin overnachten en dan is dag 3 een dagrit of een rit naar Ratekjokk, we laten dan de paarden daar en steken per boot de Kalix-rivier over om dan met de auto terug te gaan naar de boerderij, dit kan ook in omgekeerde volgorde).

Biellugis Trail (5 dagen/4 nachten, 3 dagen in het zadel) - € 730
Van zondag tot donderdag
Data 2019: 7-11 juli, 4-8 augustus, 18-22 augustus

Biellugis Trail Arrangement inclusief
volpension (ontbijt/lunch/diner), paardrijden, Engels- en Zweeds sprekende gids, cap, slaapzakken en campingspullen, transfer van/naar beginpunt van de trektocht
Biellugis Trail Arrangement exclusief
Vluchten, transfer van/naar Kiruna (SEK 400 p.p.), accommodatie vóór en na de tour (SEK 400 p.p.p.n.), extra maaltijden, dranken en fooien

Ratekjokk Trail (6 nachten/7 dagen/5 dagen in het zadel) - € 1.125
Van zondag tot zaterdag
Data 2019: 30 juni-6 juli, 14-20 juli, 28 juli-3 augustus, 11-1 augustus, 25-31 augustus
Deze trektocht duurt langer en geeft een goede ervaring van rijden in de bergen. Natuurlijk beleeft u ook op deze tocht het rijden op de IJslandse paarden, slapen in een Sami-tent (lávvu) en het kamperen en eten op traditioneel Sami-wijze. U bent hier ver weg van alles en  iedereen met een paar mensen in de natuur.
Wanneer u in Kiruna aankomt wordt u opgewacht en naar de boerderij/stallen gereden. Daar eten we gezamenlijk en overnacht u in een huis bij de boerderij.
Dag één begint dichtbij, dus we rijden eerst met de auto. Daarna te paard door de bossen en op naar de kale bergen voor mooie vergezichten. We rijden aan de zuidzijde van de Kalix-rivier en slapen in de lávvu. Koken doen we op een vuurtje en we zitten ook om het kampvuur heen om te eten. Slapen in de tipi waar eventueel een vuurtje in aangemaakt kan worden. De twee volgende nachten slapen we in een cabin. Elke ruiter/amazone heeft eigen spullen op het paard mee. De volgende dag pakken we onze spullen bij elkaar, rijden over de berg heen naar een klein Sami-gemeenschap Ratekjokk waar we twee nachten verblijven. Hier kunnen we 's avonds in de sauna. Dag vier rijden we de hele dag en keren terug naar Ratekjokk. De twee daarop volgende dagen rijden over de bergketen heen en overnachten we weer in de lávvu. Terug naar waar we begonnen en van daar naar Puoltsa waar we op onze boerderij bij de stallen overnachten. Hier kunnen we heerlijk douchen en is er een afscheidsdiner. U wordt op dag zeven na het ontbijt naar Kiruna teruggebracht. Voor de Ratekjokk trektocht dient u wel fit te zijn en een paard in open terrein bij u te kunnen houden. Ook helpt het indien u kampeerervaring heeft. Er wordt elke dag ca. 15-25 km gereden. Soms moeten we afstappen en het paard aan de hand nemen.
Deze Ratekjokk trektocht heeft de  award "Nature's Best" van de Swedish Ecotourism Society' gekregen.

Ratekjokk Trail Arrangement inclusief
6 nachten/7 dagen volpension (ontbijt/lunch/diner), paardrijden, Engels- en Zweeds sprekende gids, cap, slaapzakken en campingspullen, transfers van/naar Kiruna.
Excl. vluchten, dranken en fooien.
Ratekjokk Trail Arrangement exclusief
Vluchten, transfer van/naar Kiruna (SEK 400 p.p.), accommodatie vóór en na de tour (SEK 400 p.p.p.n.), extra maaltijden, dranken en fooien

flerdags5(800x533) flerdags19(800x533)

The mountains of Kebnekaise(4 days star ride)
Hele dagen door de valleien rijden en over de bergen met adembenemende uitzichten op de kebnekaise. Overnachting in Ratekjokk, een klein Sami dorpje waar u niet met de auto kunt komen, alleen met een boot. Over paden en trails in stap, draf en galop. Overnachting in een Zweeds huis en diner met lokale specialiteiten. Na een dag rijden kunt u heerlijk een sauna nemen. Voor zowel halfgevorderden als gevorderden geschikt.
Dag 1: U wordt opgehaald in Kiruna n per auto en boot naar de andere kant van de Kalix-rivier naar Ratekjokk gebracht. Een middagrit en koffie/thee gedurende de middagstop. Bij terugkomst een sauna/bad en een driegangendiner. Overnachting in een Zweeds huis in Ratekjokk met buitentoilet en elektriciteit.
Dag 2: na het ontbijt rijden we naar de kale bergen en lunchen in de buitenlucht dat we boven een houtvuur bereiden.
Dag 3: Een hele dag in het zadel met lunch buiten onderweg en een driegangendiner bij terugkomst.
Dag 4: Na het ontbijt rijden we u terug naar Kiruna met boot en auto. Indien u vandaag al vroeg zou moeten vertrekken, is het ook mogelijk op dag 3 in Puoltsa te overnachten.
Data 2019:
27-30 juni, 11-14 juli, 21-24 juli, 8-11 aug, 5-8 sept.
Prijs 2019: € 595

Vliegen op Kiruna
Vluchten naar Kiruna vanuit Stockholm zijn verkrijgbaar met SAS Scandinavian Airlines.
U kunt zelf uw vluchten boeken of het aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Houd er rekening mee dat vluchten niet altijd een goede verbinding hebben. Het kan zijn dat u in Stockholm of Kiruna een nacht in een luchthavenhotel moet blijven aan het begin of het eind van uw vakantie. Vanzelfsprekend assisteren we hier en adviseren we u wat het beste is om te doen.

Transfers
U wordt op de luchthaven van Kirina opgewacht en naar uw bestemming gereden (25km). De transfers is bij deze paardrijvakantie bedraagt SEK 400/€ 40.

Ligging
Deze trail is in het verre noorden van Zweden, op ca. 200km van de poolcirkel. Gelegen 25 km ten westen van Kiruna richting Nikkaluokta met een schitterend uitzicht over de bergen en de Kalix-rivier. In de winter kunt u hier het noorderlicht zien, in de zomer de midzomernachtzon.
Kiruna_map kiruna2

Weer en klimaat
Zweden is onder te verdelen in drie klimaatgebieden. In het noorden heerst een landklimaat, in het zuiden een gematigd klimaat en in de bergen een poolklimaat. Tijdens de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 graden in het binnenland en rond de 10 graden aan de grens met Noorwegen. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de -12 graden in het binnenland en rond de -20 gaden in het zuiden.

Beste reistijd
Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Zweden te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op aangename temperaturen.

Taal
Zweeds is de officiële taal in Zweden. Daarnaast wordt er Deens, Noors en Fins gesproken. Uw gids spreekt natuurlijk Engels.

Uw hosts
 
Mats Berg, ofwel Matti, eigenaar en een Girjas Sami die bovendien van fotograferen houdt.

 
Kerstin Nilsson, eigenaresse en handwerklerares. Spreekt Sami-taal en bezit rendieren.

 
Jenny Jansson, uit Arboga en Puoltsa heeft een toerisme opleiding en heeft veel gereden op IJsland.  Heeft een eigen paard, Skriða, en een Finse hond genaamd Ira.
 
Sara Hansson, uit het zuiden van Zweden heeft een universitaire studie "natuurgids" gevolgd. Haar border collie heet Loka.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Wat neemt u mee
Wij verstrekken een lijst wat mee te nemen, omdat deze paardrijdvakantie iets andere eisen stelt dan een 'gewone' paardrijdvakantie. Uw bagage voor telkens twee dagen gaat mee op het paard dat u rijdt.
Warm ondergoed met lange mouwen en benen, dikke sokken, winddicht jack, rijbroek, twee warme sweaters, cap, sjaal, twee paar handschoenen, t-shirts, ondergoed, sandalen/gympen, toiletartikelen, muggenstift, mes, plastic tassen, waterfles, zonnebril met koord, zonnebrandcreme, fototoestel, zwemgoed, verrekijker, snacks, zaklantaarn.

https://youtu.be/Kx-Scc2Nm_w

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijdvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
Het is mogelijk om in termijnen te betalen.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijdvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag | 
beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg