Latest Blogposts

Jordanië Wadi Rum Woestijn & de ruïnes van Petra

| Jordanië | Trektocht Pers | Mail | Offerte | Reserveren | Aanbieding | Prijs € 1.955 |
• Vliegen op: Amman waar u wordt opgehaald en naar bestemming gereden
Periode: september-mei
Duur: 9 nachten/10 dagen/6 dagen in het zadel (4-6 uur per dag)
Niveau: bij voorkeur gevorderd (de paarden kunnen snel galopperen)
Groepsgrootte: max. 10 pers Max. gewicht: 85 kg incl. rijkleding
• Paarden: Arabieren, voornamelijk merries
• Accommodatie: 3-sterrenhotels en tenten, afwisselend                             Bezoek ook Dode Zee
Trektocht door de Wadi Rum woestijn naar oude stad Petra gehouwen in een kloof

Jordanië Footsteps of Lawrence

Een trektocht door de Wadi Rum woestijn op Arabische paarden. Alle ruimte voor een snelle galop. Overnachtingen in tenten of indien u wilt onder een heldere sterrenhemel. Bezoek aan de prachtige ruïnes van Petra, de 'roze rode stad' gehouwen in een smalle kloof. Een tocht te paard door Jordan's spectaculaire woestijnlandschap, bezaaid met de monumenten van een ander tijdperk, is een reis door de geschiedenis. Dit is een enorm stille plek op aarde, tijdloos en grimmig mooi. Het omvat drie grote bezienswaardigheden van Jordanië: Petra, de stad in de rotsen, rijden in de fascinerende Wadi Rum woestijn en vervolgens een bezoek aan de Dode Zee. (En eventueel ook Mount Nebo). Uw eerste dag wordt besteed aan het verkennen van de prachtige ruïnes van Petra, de 'rozerode stad' diepe set in een smalle kloof. De sierlijke gevels werden circa 400 B.C. door de Nabateeërs uit zandstenenrotsen uitgehouwen. De volgende zes dagen worden besteed aan het verkennen van de Wadi Rum woestijn op een paard. Het terrein varieert van het diepe zand op de hoge duinen naar samengepakt harde ondergrond met stenen. Het tempo varieert eveneens en volgt het landschap. U ontmoet onderweg Bedoeïne-families die in de traditionele nomadische kampen wonen. Een back-up team vervoert al uw bagage en zorgt elke avond voor het opzetten van het kamp. De perfecte afsluiting van een dag in het zadel is een zonsondergang tijdens het eten van heerlijke lokale gerechten, bereid op een open vuur. Uw tent staat klaar, maar op warme avonden mag u indien u wenst een matras pakken en onder de sterrenhemel slapen. Zelden zult u de sterren zo helder in de nacht zien schijnen.

Jordanie 2 Jordanie 6

Het rijden/de paarden
De ciraca 15 paarden zijn alle Arabieren en bijna allemaal merries. Eén of twee zijn ruinen of hengst. Ze variëren in grootte, maar zijn klein en heel sterk. Ze zijn fit en geschikt om zowel in het zand van de woestijn te lopen als over de rotsige delen. Er is een gewichtslimiet voor ruiters van 85kg met rijkleding aan. De paarden zijn voorwaarts en kunnen in galop zelfs sterk zijn. U dient daarom een zelfverzekerde ruiter te zijn in open vlakten. Er zijn lange stukken draf en galop. U dient zelf daarom ook fit te zijn. Het rulle zand is erg vermoeiend voor de paarden. Er wordt daarom zeker ook veel tussendoor gestapt. De zadels zijn voornamelijk synthetische Engels GP zadels. Hoofdstellen zijn Engels leer of zelfs ook synthetisch en er wordt voornamelijk met bitten gereden.

Accommodatie
De eerste en laatste nacht brengt u meestal door in Mosaic City Hotel (of gelijkwaardig), een comfortabel 3-sterrenhotel in Madaba (ca. 30 min. van de luchthaven van Amman). Een enkele keer wordt een ander hotel in Amman gebruikt. In Petra verblijft u in een 3-sterrenhotel nabij de ingang van de ruïnes.
In camp in de woestijn slaapt u in een eenvoudige tent, Bedouin-stijl opgezet. Camp wordt elke dag weer afgebroken en elders weer opgezet, tenzij u met z'n allen vindt dat de plek waar u bent, zo mooi is, dat u er graag twee nachten blijft. Kleine tenten en matrassen zijn aanwezig, maar vele mensen kiezen ervoor om onder de sterren te slapen. De tenten zijn eenvoudig op te zetten en af te breken en het wordt op prijs gesteld wanneer u het team hierbij helpt. U dient zelf een slaapzak en kussen mee te nemen.
Water om uw gezicht en handen te wassen wordt geleverd en op sommige nachten wordt ook een tent opgezet met een douche. Toiletfaciliteiten zijn beperkt en het kan zijn dat u eenvoudigweg een gat in het zand maaakt en toiletpapier in een vuilniszak deponeert.
Gedurende de wintermaanden (december-februari) wanneer het weer minder is, kan het zijn dat het team ervoor kiest een vaste tentenkamp op te zetten i.p.v. een mobiele. Deze heeft dan een grote tent waarin met kan zitten en dineren bij wat koeler weer. U rijdt vanuit het vaste tentenkamp dan elke dag in verschillende richtingen zodat u toch verschillende landschappen ziet.

Jordanie 10 Jordanie 9

Arrangementen Inclusief:

 • Hotelovernachtingen o.b.v. halfpension
 • Volpension gedurende de trektocht in Wadi Rum
 • Meet & Greet bij aankomst en vertrek
 • Privétransfer van luchthaven naar Madaba (tussen 16.00 en 24.00).
 • Privetransfer van Madaba naar de luchthaven tot 14:00 uur
 • Privétransfers met Engels-sprekende tourleider gedurende programma
 • Engels-sprekende gids met culturele kennis in Petra (ca. 3 uur)
 • Gids en back-up team in Wadi rum
 • Kampeeruitrusting incl. slaapzak gedurende de trektocht
 • Entreegelden bij Petra en andere sites (ca. 80JD/p.p.)
 • Tevens korte paardrijtochtje in Petra zelf (andere paarden, hoort bij Petra/ticket).

Arrangementen exclusief:

 • Vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Visum voor Jordanië (40 JD ter plaatse te voldoen op luchthaven van Amman)
 • Persoonlijke rijduitrusting en slaapzak
 • Eigen uitgaven en fooien
 • Diner op de eerste avond
 • Lunch in Petra en bij de Dode Zee
 • Transfer van/naar de luchthaven buiten de standaard tijden om (extra kost 40JD/per auto met max. 3 personen)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Programma's van dag tot dag klik op de links:
Programma Bedoeïne Trail (naar keuze 9 of 10 dagen)
Programma Wadi Rum Trail (6 daags)

Prijzen 2019 
Bedoeïne Trail (10 dagen/6 dagen rijden) € 1.955
Bedoeïne Trail (9 dagen/6 dagen rijden) € 1.545
Eenpersoonstoeslag voor de hotelovernachtingen € 103 en voor de tent € 39, totaal € 142
U kunr besluiten alleen hotel of alleen tent te delen.
Geen toeslag indien u bereid bent hotel en tent te delen.
N.B. Dit kan een enkele keer ook met drie personen op een hotelkamer zijn.
Extra nacht in het hotel in Madaba of Amman single € 76 en double € 58
Extra transfer luchthaven Amman naar hotel (3 pers max per auto) € 54
Niet ruiter die meereist met de tocht maar dan in de jeep: € 980 (10 dagen) of € 891 (9 dagen).

Data 2019
2-11 feb, 16-25 feb, 23 feb-4 mrt, 9-18 mrt, 16-25 mrt, 30 mrt-8 apr, 6-15 apr, 20-29 apr, 27 apr-6 mei - zomerpauze - 7-16 sep, 14-23 sep, 28 sep-7 okt, 5-14 okt, 19-28 okt, 26 okt-4 nov, 9-18 nov, 16-25 nov, 30 nov-9 dec, 7-16 dec, 21-30 dec, 28 dec-6 jan 2020
Data Bedoeïne Trail 9 nachten 2019
6-15 april, 20-29 april, 27 april-6 mei - zomerpauze - 7-16 september, 5-14 oktober, 19-28 oktober, 26 oktober-4 november, 16-25 november, 21-30 december, 28 december-6 januari
stof galop

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij visumaanvraag.
Een visum is vereist. Deze kunt u online aanvragen of persoonlijk bij de ambassade van Jordanië in Den Haag. U dient bij vertrek uit Jordanië een vertrekbelasting te betalen van circa 8 euro per persoon.

Reisadvies
Actuele status (aug 2017): hoe prachtig Jordanië ook is en hoewel mensen nog steeds gaan, worden niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden in Jordanië momenteel toch nog ontraden. Wij helpen u graag wanneer de wereld weer iets stabieler is.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Jordanië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u hiervoor  contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Culinair

Beste reistijd
Maart, april, mei, oktober en november zijn de beste maanden om naar Jordanië te reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomerperiode en de milde tot koude winterperiode met kans op neerslag.

Taal
Arabisch is de officiële taal in Jordanië. Daarnaast wordt er op veel plaatsen Engels gesproken.

Geld en Geldzaken
In Jordanië wordt betaald met de Jordaanse dinar (JOD).

Divers
Het is mogelijk de trektocht na 8 nachten te verlaten en niet mee te gaan naar de Dode Zee, in welk geval u een restitutie krijgt voor de eenpersoonstoeslag en hotelkamer.

Vliegen op Amman
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij berekenen geen reserveringskosten voor het boeken van uw vluchten. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd.

Pick-up & Transfers (inclusief)
Uw transfers is op gezette tijden en is inclusief vanaf Amman op de dag van aankomst tussen 16:00 en 01:00 uur. Op de dag van vertrek terug naar Amman met een vertrektijd in de ochtend en tot uiterlijk vertrek om 14:00 uur vanaf Madaba. Een medewerker van uw host zal u assisteren bij de transfers. Het is mogelijk transfers buiten deze tijden om te organiseren tegen extra betaling van € 65.

Ligging
De Wadi Rum ligt in het zuidwesten van Jordanië en strekt zich uit tot de grens met Saudi Arabië.

Jordan_map kaart Jordanië

Het weer
Voorjaar en najaar zijn plezierig warm met koelere nachten. De zomer kan heet zijn, erg heet. Winter is meestal overdag redelijk maar kan 's nachts zakken tot nul graden en zelfs regenen.

Wat neemt u mee
Rijbroeken, cap (er zijn ter plaatse enkele en het dragen ervan is verplicht), korte laarzen en korte chaps (zodat u kunt afstappen en  wandelen), shirts met lange mouwen, sjaal (voor om uw nek), fleece (voor koude avonden/nachten), hoed/pet, zwemgoed (voor bij de Dode Zee), slaapzak en kussentje, zaklantaarn, medicijnen, zonnebril met koord, klein handdoekje/washandje, zeep en shampoo, zonnebrandcreme, eventueel een zadelbontje (om zacht te zitten), handschoenen, opfrisdoekjes (voor het gezicht), gympen/slippers voor in tentenkamp en op het strand bij de Dode Zee.

Extra informatie over Petra
Onderzoekers hebben met behulp van satellieten en drones een nieuw monument ontdekt, vlakbij het oude centrum van de historische stad Petra. Het gaat om een groot ceremonieel platform dat volgens de ontdekkers ca. 2150 jaar oud kan zijn. Het tot nog toe onbekende monument ligt slechts zo’n achthonderd meter ten zuiden van de oude stad. Het bestaat uit een platform van ongeveer 55 bij 50 meter. Het is het op één na grootste monument van Petra, na het klooster Ad Deir. Op het platform stond een iets kleiner platform en een zuilengalerij, bovenaan een monumentale trap. Het monument had waarschijnlijk een publieke, ceremoniële functie. Hoewel het monument nog niet is opgegraven, denken onderzoekers op basis van aardewerkvondsten dat het platform zo'n 150 jaar voor Christus moet zijn gebouwd. In 1985 werd Petra op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst en in 2007 werd het uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Een indrukwekkende stad die zeker niet gemist mag worden tijdens een bezoek aan Jordanië!

Veiligheid
Wij adviseren u alvorens u boekt altijd na te gaan wat het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is.

Verlengingen
Het is mogelijk langer te blijven en nog andere excursies te doen, zoals:
Dagexcursie naar Jerash (met gids) en Ajloun € 185 per persoon
Dagexcursie naar de Dode Zee met overnachting in een 4- of 5-sterrenhotel o.b.v. overnachting met ontbijt, prijs op aanvraag, data-afhankelijk
Extra dag in Petra voor de tour (aankomst op vrijdag) met een overnachting in Madaba en extra transfer van de luchthaven van Amman naar Petra inclusief entree fee en een gids voor 3 uur in Petra € 358

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg