Latest Blogposts

Paardrijvakanties India

India-CIA_WFB_Map

Paardenpas werkt In India met solide en fantastische partners in Rajasthan met veel ervaring, uitstekende paarden en een verzorging van gasten die nergens meer ter wereld nog voorkomt, waar de klant echt koning is. De paarden zijn de Indiaase Marwari-paarden met hun gekrulde oren. Sensitief, energiek, sterk, loyaal en werkwillig.

Paarden in India
India kent de Marwari-paarden en de Kathawari-paarden. Het Marwari-paard komt uit de Indiase regio Marwar in de deelstaat Rajasthan. De Marwari stond in het verleden vooral bekend als een uitmuntend krijgspaard. Een in het oog springend kenmerk van het ras bestaat uit zijn typische naar binnen gekrulde, kleine oren. Het huidige Marwaripaard stamt af van de uitstekende cavaleriepaarden die de regerende families en krijgers in de geschiedenis van het feodale India onafgebroken dienden sinds het begin van de raszuivere fokkerij rond 1200.
Het Kathiawari-paard is een paardenras uit India, oorspronkelijk van het schiereiland Kathiawar en  nauw verwant aan de Marwari. De Kathiawari werd oorspronkelijk gefokt als een oorlogspaard die moest kunnen overleven in de woestijn.

India is een groots en mystiek land, bijna overweldigend. Het heeft ongekend mooie natuur met bergen en vlakten, maar ook heerlijke semi-woestijn waar het goed paardrijden is. India heeft een Brits koloniale historie en daardoor een exotische mix met het traditionele Britse. Er zijn er paleizen en haveli's. U vliegt doorgaans op de hoofdstad Delhi maar Jaipur kan ook. Bezoek ook de Taj Mahal, gebouwd als ode aan de liefde of natuurpark Ranthambore waar de tijgers nog rondlopen. Geniet van overheerlijke Indiaase curries vergezeld van een Britse gin& tonic. Maar vooral rijd door de Indiaase dorpjes op het platteland waar de bevolking nog uitloopt om de paarden en ruiters te zien en toe te zwaaien.

 

0 reacties op “Paardrijvakanties India

Plaats een reactie