Latest Blogposts

Mandawa (paleizen en luxe koloniale tenten)

17269339_10154454999025829_151193580_o

India - Mandawa Rajasthan - vanaf € 1.995        |Fotos |Video |Pers |Mail |Reserveren |
Paardrijdtrektochten in de Shekhawati regio van Rajasthan in het Noorden van India
• Periode oktober-februari
• Verschillende data/7, 8 , 9 of 13 nachten/4-6 uur per dag/max. gewicht 95 kg
• Vanaf halfgevorderd/minimum van 4 ruiters/max. 14 ruiters
• Vliegen op Delhi & transfer naar uw bestemming
Te paard door Rajasthan rijden en logeren in paleizen, haveli's en luxe safaritentenkampen
gallery13-1

Deze paardrijdsafari laat u beleven hoe de voormalige maharadja’s reisden. U maakt met uw paard een tocht met een hele karavaan van tenten, keukens, koks, masseurs en musici reizen die u vooruit reizen. Wanneer u heerlijk ochtend, middag of dag gereden heeft, en arriveert, staat alles klaar en wordt u ontvangen door de gehele staf, met muziek van traditionele musici. Niet toeristisch en heel charmant en eigen. Men kan tochten maken op maat qua tijd en samenstelling. De drie broers die uw hosts zijn hebben zelf prachtige verhalen over het fort, het verleden en hun Marwari-paarden, waarmee ze van kinds af aan mee zijn opgegroeid.

We nemen u op de Indiaase Marwari-paarden mee door Rajasthan. Van oorsprong oorlogspaarden zijn ze trouw, snel, intelligent en wendbaar.  Het brengt u terug in de tijd wanneer we de zandvlakten doorkruisen en door kleurrijke landelijke dorpjes rijden. Een "Old World" belevenis met Indiaase gastvrijheid en verblijf in luxe koloniale tentenkampen, waar u heerlijke maaltijden geserveerd krijgt. Rijdend door nationale natuurparken is ook wildleven, waaronder gazelles te zien. 's-Avonds muziek en dans. Het is ook mogelijk in de jeeps te rijden of voor wie dat wil op een kameel. Traditie, cultuur, paarden en een beetje avontuur. Rijd door Shekhawati en ervaar het leven van arme boeren, die een zeer eenvoudige bestaan leiden. De Indiase deelstaat Rajasthan, waar onze ritten zijn, werd ooit bekend als Registhan, "land van de woestijn". U rijdt over afwisselend terrein, waaronder woestijn, landerijen, rotsachtige kloven, acaciabossen, jungle en de vruchtbare Aravali heuvels. Historisch gezien is dit een van de rijkste regio's van India, bezaaid met prachtige forten en paleizen. Veel muren zijn beschilderd met fresco's. In de ochtend rijdt u over duinen en zanderige paden. Tussen de middag een lunch in de schaduw van de bomen. Er wordt heerlijk vers voor u gekookt en ook fruit, cakes, koffie en thee is er altijd. Relax daarna op de camp beds of geniet van een massage van de masseur, onderwijl luisterend naar traditionele muziek. Na de luch door doprjes en boerderijen waar men het land nog met de hand en met behulp van buffels, ezels en kamelen verbouwt en vervoert. Ook is handwerk te zien in de dorpen. In de avonden verblijft u in luxe accommodaties.
17273412_10154454998070829_1853523985_o m25 m44
Het rijden/de paarden
U rijdt op de Indiaase Marwari-paarden, befaamd om hun naar binnen gekrulde oren. De paarden zijn klein (ca. 152 cm tot 163 cm) maar intelligent, gevoelig voor geluid, temperamentvol, voorwaarts en een plezier om te rijden. De stal beschikt over 30 paarden die zowel voor de safaris als voor de fokkerij worden ingezet. U brengt vier tot zes uur per dag in het zadel en dient daarom wel fit te zijn. Overigens is het altijd mogelijk om in de jeep te stappen of een dag over te slaan en mee te gaan in de jeep.
m41 paard 17909491_10154550829595829_933522851_n

Programma (12 dagen/7 dagen rijden) inclusief Taj Mahal)

Ga met ons mee op een reis terug in de tijd en beleef de cultuur en de geschiedenis van Rajasthan. Onze energieke en betrouwbare Marwari-paarden zullen u dragen zoals ze koningen en koninginnen vroeger deden. We rijden door de Shekawati-regio, dat bekend staat als een van de grootste openlucht art galleries ter wereld vanwege de fresco's. Zandpaden in deze semi-woestijn nodigen uit tot lange galoppades. Tijdens de lunch lekker Indiaas eten, een massagetherapist die meereist met het backupteam masseert u, en musici die eveneens meereizen, spelen. Vol zin stapt u weer in het zadel voor uw middagrit. De avonden brengt u door in luxe accommodaties, merendeel in eigendom van uw hosts, vroegere kastelen of paleizen, nu hotels. En u mag de Taj Mahal en Jaipur natuurlijk niet missen.
Dag1
Aankomst in Delhi en transfers naar Mandawa (ca. 6 uur met de auto). Bij aankomst geniet u van een high tea in de stallen en maakt u kennis met de paarden. U krijgt een instructie over de safari en een korte rit in de omgeving van de stallen om de paarden te leren kennen. Overnachting in ofwel Mandawa-castle (eigendom van uw hosts) of Desert resort hotel.
Dag2
Vandaag begint de trektocht en rijden we van Mandawa naar Navalgarh. Beide steden zijn bekend om de oude havelis met schitterende frescos. Overnachting in een mooie Haveli hotel.
Dag3
We gaan verder van dorp naar dorp. Onderweg zien we de lokale bevolking in hun landelijke omgeving. Ze werken traditioneel met hun handen en met buffels, ezels en kamelen om de gewassen te oogsten. Overnachting in een Haveli hotel.
Dag4
Vandaag verder en blijven we in een oude kasteel. De accommodatie vandaag is basic maar het kasteel is befaamd om de fresco's, de warme gastvrijheid en fantastisch eten, vergezeld van traditionele muziek.
Dag5
We rijden verder het land in en spotten onderweg wilde herten of antilopes, die net zo nieuwsgierig naar ons zijn als wij naar hen. Overnachting in een oude kasteel.
Dag6
Vandaag brengt onze rit ons naar camp of hotel in de woestijn. Hier een speciale nacht in een luxe koloinaalstijl safaritent of indien u liever wilt een hotel, maar hoe dan ook geniet van de rust van de woestijn met alleen zand om u heen en sterren boven u. Als u kiest voor overnachting in een hotel, is dat ofwel het Desert resort hotel of Mandawa castle.
Dag7
Vandaag nog door de semi-woestijn in de omgeving van Mandawa. U brengt de nacht door in een luxe safaritent of in Desert Resort hotel of Mandawa castle.
Dag8
We zeggen de paarden vaarwel en gaan van Mandawa naar Jaipur waar we een traditionele printing workshop bijwonen. U kunt er zelf ook een maken als unieke souvenier van India. Overnachting in het Mandawa Haveli Hotel in Jaipur.
Dag9
Vandaag sightseeing in Jaipur. Onze gids neemt u mee naar de stad, de Hawa Mahal en Fort Amber. Terug naar het Mandawa Haveli Hotel in Juipur voor overnachting.
Dag10
Per auto van Jaipur naar Ranthambore National Park, befaamd om de tijgers. In de avond een jeep safari. Met een beetje geluk spotten we ook een tijger in z'n natuurlijke omgeving.
Day11
In de ochtend een boottrip op de Chambal-rivier om de krokodillen te zien en de vele vogels, terwijl wij genieten van thee en koffie. Daarna naar Agra, de stad van de Taj Mahal. Overnachting in hotel.
Dag12
Vandaag bezoeken we de wereldvermaarde Taj Mahal alvorens naar Delhi te gaan voor uw terugvlucht naar huis.
Er zijn kortere en langere trektochten mogelijk, evenals programma's op maat. Vraag ons.

Programma Shekhawati Ride (9 dagen/8 nachten/4,5 dagen in het zadel + casual ride) Klik!

Voorts is onze partner in India bereid paardrijdvakanties op maat voor u samen te stellen!

Accommodatie
Tijdens de tocht is uw verblijf een combinatie van hotels en safaristijl tentenkampen. De hotels zijn vaak omgebouwde forten en paleizen die veel van hun oorspronkelijke charme hebben behouden. De kamers variëren in grootte en decoraties, maar  zijn allemaal comfortabel met eigen badkamer. De safaristijl tenten zijn ruim en ingericht met opgemaakte bedden en gestoffeerde muren. Het team dat u vooruit reist zet de aparte douche- en toilet faciliteiten voor u op. Warm water wordt in de ochtend en 's avonds geleverd. Tentenkampen zijn volledig bemand. U verblijft o.a. in “Castle Mandawa”, dat in 1755 gebouwd is en dat eeuwenlang een handelspost vormde voor de oude caravaanroutes van China naar het Midden-Oosten, maar ook in het prachtige Mandawa Haveli Resort & Hotel en Mandawa Desert Resort. Wanneer camp wordt opgezet is dat weg van de dorpen om de privébelevenis te garanderen, echter dichtbij genoeg om snel te kunnen handelen indien medisch noodzakelijk.

m16 Mandawa Haveli Jaipur img-186 desert resort entee kamelen
m49 m29 ligbad

Uw hosts
shivarjun_singh anirudh_singh angad-deo
Uw hosts zijn Shivarjun Singh, Anirudh Singh en Angad Deo. Alle drie hebben ze extensieve opleiding en ervaring in het hogere hotelmanagement in binnen (Taj Mahal Palace Hotel) en buitenland. Anirudh is tevens springruiter geweest. Angad speelt polo.

Het Team
prithvi_singh sharwan_ji musician chef service-staff
Prithvi Singh, senior staff member verantwoordelijk voor de Mandawa-stallen en paarden. Zijn familie werkt al zeven generaties voor de Mandawa-familie. Sharwan (9e generatie) aat alles onderweg soepel verlopen en kent de region goed, vooral de flora en fauna. Gaduram en zijn vrouw zijn Sita en maken deel uit van de Bhopa tribe. Zij spelen eke avond zachtjes traditionele melodieën uit het Indiaase verleden.  De chefkok. Geen dag zou hetzelfde zijn zonder deze chefkok, die 5-sterren opgeleid is en hartige maaltijden voor u kookt. U kunt tevens uw speciale dieetwensen doorgeven.  Service staff om het huishoudelijke in de camps soepel te laten verlopen.

Culinair
Shivarjun is uw kok en verzorgt ook de logistiek voor de hotels in het bezit van uw hosts. Heerlijke Indiaase gerechten van verse produkten en kruiden. U mag indien u dat leuk vindt een keer met de kok meedoen en Indiaas leren koken. Op de laatste dag is er een klein afscheidsfeestje en is alcohol gratis.
m7 m21

Arrangement inclusief

 • Hotelovernachtingen/campaccommodatie in luxe safaritenten
 • Alle maaltijden (volpension dus ontbijt/lunch/diner), thee/koffie, frisdranken, non-alcohol
 • Paardrijden
 • Engels-sprekende gids
 • Back-up team met kok, therapeutische masseur & musici
 • Entreegelden bij de excursies in het programma
 • Transfers van/naar Delhi-Mandawa

Arrangement exclusief

 • Vluchten naar Delhi
 • Transfers
 • Visa
 • Alcoholische dranken
 • Eigen uitgaven en fooien
 • Reisverzekeringen

Ligging
Het kleine stadje Mandawa in Shekhawati, in het noord-oosten van Rajasthan en in het noord-westen van India. Opgedeeld in de districten Sikar, Jhunjhunu en Churu. Vroeger liep hier de zijderoute doorheen, de verbinding tussen het midden-oosten en China.
 kunst

Vliegen op Indira Gandhi International Airport in Delhi
of Jaipur Sawai Mansingh Airport
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Wij zullen u adviseren ten aanzien van aansluitingen voor uw transfers door uw host. KLM en Jet Airways landen over het algemeen midden in de nacht op Delhi. Indien u op Jaipur wilt vliegen dat dichterbij uw bestemming ligt (ca. 3 uur), kunt u via Dubai vliegen (via Delhi duurt de overstap te lang). Vliegt uwel op Delhi, dan kunt u besluiten om eerst een overnachting in een airporthotel te nemen of meteen door in de transferbus met aankomst bij Castle Mandawa vroege ochtend (ca. 5,5 uur).
Tip voor de terugreis: boek voor overdag een hotel met zwembad zodat u uitgerust aan uw nachtvlucht terug naar huis begint, een mooie afsluiter.

Transfers
Vanaf Jaipur duurt de rit naar uw bestemming ca. 3 uur met een auto. Vanaf Delhi duurt de rit 5,5 uur.
Busje 1 Busje 2

Het weer
Rajasthan heeft een heet en droog klimaat. De moeson is van juni tot september en dan is het echt heet. Buiten de moesonmaanden regent het eigenlijk niet. De tochten zijn gepland gedurende de koelere maanden van oktober tot maart. Dan zijn de temperaturen overdag gemiddeld 24°C. ´s-Avonds kan het afkoelen naar c. 5°C. Het is daarom raadzaam een sweater voor de avonden mee te nemen. Deze doet ook goed dienst in de nog frisse ochtenden. Ook voor de nachten adviseren wij warme nachtkleding mee te nemen. Het advies luidt om twee dagen eerder te arriveren om te kunnen acclimatiseren. In die twee dagen mag u elke dag gratis op de paarden rijden en ze alvast leren kennen.

Beste reistijd
Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-India te reizen.
Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Oost- en West-India te reizen.
Hiermee vermijdt u de droge hitte, het regenseizoen en de kans op tropische stormen (vloedgolven).

Month Celcius Fahrenheit
Avg High Avg low Avg High Avg low
January 22 C 9 C 71 F 49 F
February 24 C 12 C 75 F 54 F
March 31 C 17 C 83 F 63 F
April 36 C 23 C 97 F 73 F
May 39 C 27 C 102 F 81 F
June 41 C 29 C 106 F 84 F
July 36 C 28 C 97 F 73 F
August 34 C 26 C 93 F 79 F
September 33 C 24 C 91 F 75 F
October 32 C 20 C 90 F 68 F
November 28 C 15 C 82 F 59 F
December 23 C 11 C 73 F 51 F

Wildleven
U kunt onderweg de Egyptische gier zien, de chinkara, de Indiaanse gazelle, de blackbuck of Indian antilope.

Taal
Hindi en Engels zijn beide een officiële taal in India. Daarnaast zijn er nog 21 kleinere officiële talen (o.a. Bengaals, Assamees, Nepalees, Sanskriet en Tamil).

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit India.
Een visum is verplicht. Deze kunt u online aanvragen via de officiële website indianvisaonline.gov.in (creditcard) of op Visum India (iDeal / overboeking). Het is ook mogelijk om het visum persoonlijk aan te vragen bij één van de drie Indiase consulaten (Rotterdam, Den Haag of Amsterdam). U dient het visum binnen 30 dagen na uitgiftedatum te gebruiken. Met het visum kunt u maximaal 30 dagen in India verblijven. U kunt uw visum tevens aanvragen bij een dienst die u daarbij helpt Visumbuitenland- India.

Gezondheid/Vaccinatie (inenting)
Vaccinatie tegen gele koorts is voor India verplicht als u in de zeven dagen voordat u India bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In India komt malaria voor. Malaria is een infectieziekte die wordt overgebracht door malariamuggen.
Tip: neem een paar flesjes Underberg mee (kruiden met alcohol) voor het geval uw maag opspeelt. Overigens hebben onze gasten verrukkelijk gegeten en geen last gehad, het is maar een tip.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in India 4,5 uur later. India kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Wat neemt u mee
Een lichtgewicht cap, hoed/pet/bandana, jodphers/korte laarzen/gympen/sandalen, chaps, zonnebril met koord, fototoestel, batterijlader met sigarettencontact, twee paar rijbroeken, jeans, korte broek, handschoenen, schapenvacht of gelpad, zwemgoed, zaklantaarn en verrekijker, jersey/fleece, medicijnen, horloge, wekker, smartphone, GoPro, shirts met lange mouwen, zachte waterfles, evt. schapenvacht, badjas voor in camp, lichtgewicht regenjas. Het dragen van een cap is verplicht.

Andere activiteiten
U kunt ook op kamelen rijden, in een heteluchtballon, in oldtimers rijden, vogels spotten, zwemmen, boogschieten, jeep safari doen, met een telescoop naar de sterren kijken, fietsen en schieten.

Stukje geschiedenis
Shekhawati is niet de naam van een stad of dorp, maar een regio in het noorden van Rajasthan, ooit geregeerd door Koning Rao Shekhaji in de districten van Sikar & Jhunjhunu. Vanaf 1445 toen Shekha op de troon van Barwada kwam te zitten, ontstond een vriendschap met de Panni Pathans, die het land doorkruisden en hem twaalf dorpen aanboden. De alliancie bleek van groot belang toen de Pathans uiteindeijk zorgden voor de overwinning op de Ambers. Nog acht generaties lang tot Rao Shardul Singh (1681-1742) regeerden de Shekhawats. Mandawa was ooit een fort (1755) ter bescherming tegen de bandieten die vrijelijk in het gebied roofden. In de 18e eeuw kwam de handel tot bloei.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg