Latest Blogposts

Mandawa Castle Rajasthan - rijden op Marwari paarden

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: India Vliegen op: Delhi of Jaipur
Paardrijden: Trektochten & Centre based Pick-up & Transfers: Ja
Duur: Vanaf 3 nachten Uren in het zadel: 2-6 uur per dag
Periode: oktober t/m februari/beg.mrt Niveau: Halfgevorderd/Gevorderd
Paarden: Marwari Accommodatie: Mandawa Castle/Paleis
Rijdstijl: Engels Max.Gewicht: 110 kg Groep: 2-14 pers

Beleef de oude glorie van Rajasthan, verblijf in schitterend paleis en rijd op Marwari-paarden met hun gekrulde oren
Bijzonderheden: verblijf in Koninklijk Paleis, tentensafari eveneens mogelijk
Prijsincidatie: van € 2.200


U heeft wellicht nooit eerder aan een paardrijdvakantie in India gedacht. Toch kunnen wij deze bestemming meer dan van harte aanbevelen. Wat voor voorstelling moet u zich er van maken? Het land is groot met veel verschillen. Deze paardrijdvakantie is in Rajasthan, dat is een droog en zanderig gebied in het noorden. Rijdend door de dorpjes komt u langs boerderijen met binnenplaatsen. De bevolking loopt meestal uit om naar de paarden te kijken, te zwaaien, de kinderen lopen graag met u mee. De paden waarover u rijdt zijn formidabel en ook zijn er open vlakten met her en der de grillige Khejeri-bomen. Onderweg stopt u om de paarden uit de waterbakken te laten drinken. Tussen de middag staan de stoelen en ligbedden klaar, evenals een heerlijke warme Indiase maaltijd met curries, rijst, groenten naambrood en chapita's, de Indiase pannenkoeken. De lunchstop duurt zeker twee uur, zodat zowel paarden als ruiters weer monter verdergaan. Er zijn tochten die tevoren gepland zijn, maar er worden tevens veel tochten op maat voor u samengesteld. De drie broers die uw hosts zijn hebben zelf prachtige historische verhalen over het kasteel en de regio, niet in de laatste plaats omdat ze zelf afstammen van de Koninklijke Rajputs in Rajasthan en voor de bevolking dat nog altijd zijn. Zij fokken met hun Marwari Stad Farm om het ras te behouden en om u kennis te laten maken met deze schitterende Marwari-paarden. Het land zelf is bezaaid met kastelen en oude forten, tempels en oude dorpjes. Onderweg ziet u karren voortgetrokken door kamelen, ossen aan kettingen, herders met schapen, geiten en loslopende koeien en stieren.

17273412_10154454998070829_1853523985_oDSCN0250m44
Het rijden/de paarden
U rijdt op de Indiase Marwari-paarden, befaamd om hun naar binnen gekrulde oren. Van oorsprong oorlogspaarden zijn ze trouw, snel, intelligent en wendbaar. De paarden zijn klein (ca. 152 cm tot 163 cm) maar intelligent, sensitief, gevoelig voor geluid, temperamentvol, voorwaarts en een plezier om te rijden, ook omdat ze verrukkelijk zitten, vooral in stap en galop. Ze zijn enigszins pittig. De stal beschikt over 30 paarden die zowel voor de safaris als voor de fokkerij worden ingezet. U brengt vier tot zes uur per dag in het zadel. Een eerste dag wordt veel gestapt om te zien hoe paarden en ruiters het met elkaar vinden. Daarna wordt een groep eventueel opgesplitst in twee groepen (voldoende backup teams aanwezig), een snelle (en dan kunt u ook echt snel) en een langzame. Overigens is het altijd mogelijk om in de jeep te stappen (dan neemt iemand van het backup team uw paard over, allen kunnen rijden) of een dag over te slaan en mee te gaan in de jeep, wat een zandavontuur op zich is.
m41DSCN0343DSCN0077

De stallen
Het stallencomplex is prachtig en stijlvol gebouwd. De paarden hebben paddocks of lopen los binnen het terrein, maar hebben ook hele ruime en frisse boxen. Omdat er gefokt wordt, zijn er ook een tiental merrie/veulenboxen. Het harnachement is van goede kwaliteit en wordt goed onderhouden. Naast de zadelkamer is een tent waar u na afloop drankjes en hapjes krijgt voorgeschoteld.
20180228_18112820180228_182839DSCN0087

Taj Mahal Programma (12 dagen/7 dagen rijden) € 1.700
Ga met ons mee op een reis terug in de tijd en beleef de cultuur en de geschiedenis van Rajasthan. Onze energieke en betrouwbare Marwari-paarden zullen u dragen zoals ze koningen en koninginnen vroeger deden. We rijden door de Shekawati-regio, dat bekend staat als een van de grootste openlucht art galleries ter wereld vanwege de fresco's op de haveli's. Zandpaden in deze semi-woestijn nodigen uit tot lange galoppades evenals de open stukken land met de kenmerkende . Tijdens de lunch lekker Indias eten. Fit en uitgerust stapt u weer in het zadel voor uw middagrit. De avonden brengt u door in luxe accommodaties, het merendeel waarvan in eigendom van uw hosts, de vroegere kastelen of paleizen, nu hotels. N.B. Er zijn vele variaties op dit programma mogelijk (langer/korter/anders) omdat de Service van uw hosts hier echt nog met een hoofdletter S is.
Voorbeeld programma
Dag1
Aankomst in Delhi (of Jaipur) en transfers naar Mandawa (ca. 6 uur met de auto). Bij aankomst geniet u van een high tea op het terras van het kasteel of bij de prachtige stallen en maakt u kennis met de paarden. U krijgt een instructie over de safari en een korte rit in de omgeving van de stallen om de paarden te leren kennen. Overnachting in ofwel Mandawa-castle (eigendom van uw hosts) of Desert resort hotel.
Dag2
Vandaag begint de trektocht en rijden we van Mandawa naar Navalgarh. Beide steden zijn bekend om de oude havelis met schitterende frescos. Overnachting in een mooie Haveli hotel.
DSCN0305  
Dag3
We gaan verder van dorp naar dorp. Onderweg zien we de lokale bevolking in hun landelijke omgeving. Ze werken traditioneel met hun handen en met buffels, ezels en kamelen om de gewassen te oogsten. Overnachting in een Haveli hotel.
DSCN0282 20180301_130815 DSCN0125
Dag4
Vandaag verder en blijven we in een oude kasteel. De accommodatie vandaag is basic maar het kasteel is befaamd om de fresco's, de warme gastvrijheid en fantastisch eten, vergezeld van traditionele muziek.
DSCN0068 DSCN0107 DSCN0380
Dag5
We rijden verder het land in en spotten onderweg wilde herten of antilopes, die net zo nieuwsgierig naar ons zijn als wij naar hen. Overnachting in een oude kasteel.
Dag6
Vandaag brengt onze rit ons naar camp of hotel in de woestijn. Hier een speciale nacht in een luxe koloinaalstijl safaritent of indien u liever wilt een hotel, maar hoe dan ook geniet van de rust van de woestijn met alleen zand om u heen en sterren boven u. Als u kiest voor overnachting in een hotel, is dat ofwel het Desert resort hotel of Mandawa castle.
DSCN0007 DSCN0239 DSCN0131
Dag7
Vandaag nog door de semi-woestijn in de omgeving van Mandawa. U brengt de nacht door in een luxe safaritent of in Desert Resort hotel of Mandawa castle.
desert resort entee kamelen DSCN0158 DSCN0124
Dag8
We zeggen de paarden vaarwel en gaan van Mandawa naar Jaipur waar we een traditionele printing workshop bijwonen. U kunt er zelf ook een maken als unieke souvenier van India. Overnachting in het Mandawa Haveli Hotel in Jaipur.
DSCN0392 DSCN0482 DSCN0500
Dag9
Vandaag sightseeing in Jaipur. Onze gids neemt u mee naar de stad, de City Palace, de Hawa Mahal en Fort Amber. Terug naar het Mandawa Haveli Hotel in Jaipur voor overnachting.
DSCN0414 DSCN0459 DSCN0483

Dag10
Per auto van Jaipur naar Ranthambore National Park, befaamd om de tijgers. In de avond een jeep safari. Met een beetje geluk spotten we ook een tijger in z'n natuurlijke omgeving.
bs6

Day11
In de ochtend een boottrip op de Chambal-rivier om de krokodillen te zien en de vele vogels, terwijl wij genieten van thee en koffie. Daarna naar Agra, de stad van de Taj Mahal. Overnachting in hotel.
Dag12
Vandaag bezoeken we de wereldvermaarde Taj Mahal alvorens naar Delhi te gaan voor uw terugvlucht naar huis.
bas7 bas1 jeep bas3

Accommodatie
Thuisbasis is Castle Mandawa, een enorm ommuurd paleis uit 1755 toen het een handelspost vormde op de oude caravaanroutes. Het paleis is gerenoveerd met verschillende grote binnenplaatsen, bar/terras, restaurant en een tuin met een groot zwembad. Castle Mandawa vormt tijdens uw verblijf een oase van rust in het soms drukke Mandawa met de vele winkeltjes en stalletjes. Tijdens de tocht is uw verblijf een combinatie van hotels en in sommige gevallen en indien u wilt safaristijl tentenkampen. De hotels zijn vaak omgebouwde forten en paleizen die veel van hun oorspronkelijke charme hebben behouden. De kamers variëren in grootte en decoraties, maar  zijn allemaal comfortabel met eigen badkamer. De safaristijl tenten zijn ruim en ingericht met opgemaakte bedden en gestoffeerde muren. Het team dat u vooruit reist zet de aparte douche- en toilet faciliteiten voor u op. Warm water wordt in de ochtend en 's avonds geleverd. Tentenkampen zijn volledig bemand. Tijdens sommige trektochten verblijft u in het Mandawa Desert Resort, met een zwembad dat uitkijkt over de semi-woestijn. In Jaipur verblijft u in het prachtige Mandawa Haveli Resort van waaruit u deze indrukwekkende stad kunt bezichtigen (City Palace en Fort Amber , beide van de Maharadja's van Jaipur).

m16 desert resort entee kamelen DSCN0012
m49 m29 ligbad

Uw hosts
shivarjun_singh anirudh_singh angad-deo P1090521
Uw hosts zijn Shivarjun Singh (in Jaipur), Anirudh Singh en Angad Deo (in Mandawa). Deze broers hebben alle drie een extensieve opleiding en ervaring in het hogere hotelmanagement in binnen (Taj Mahal Palace Hotel) en buitenland. Anirudh is tevens springruiter geweest. Angad speelde polo bij het befaamde Jaipur Polo Team.

Het Team
prithvi_singh Mangal vierkant musician chef 
Prithvi Singh, senior staff member verantwoordelijk voor de Mandawa-stallen en paarden. Zijn familie werkt al zeven generaties voor de Mandawa-familie. Sharwan (9e generatie) aat alles onderweg soepel verlopen en kent de region goed, vooral de flora en fauna. Gaduram en zijn vrouw zijn Sita en maken deel uit van de Bhopa tribe. Zij spelen eke avond zachtjes traditionele melodieën uit het Indiaase verleden.  De chefkok. Geen dag zou hetzelfde zijn zonder deze chefkok, die 5-sterren opgeleid is en hartige maaltijden voor u kookt. U kunt tevens uw speciale dieetwensen doorgeven.  Service staff om het huishoudelijke in de camps soepel te laten verlopen.

Culinair
Heerlijke Indiaase gerechten van verse produkten en kruiden. Kip, naam-brood, curries, allemaal vers en goed te eten, ook voor de Westerse maag. Koffie en Masala-thee (Chai thee). U mag indien u dat leuk vindt een keer met de kok meedoen en Indiaas leren koken. Op de laatste dag is er een klein afscheidsfeestje en is alcohol gratis.
m7 m21 DSCN0050

Programma's van dag tot dag (klik op de links)
Er zijn kortere en langere trektochten mogelijk.
Ook maakt onze partner in India met alle plezier een paardrijdsafari op maat.

Programma Shekhawati Trail Ride
(9 dagen/8 nachten/4,5 dagen in het zadel + casual ride) € 2.184 / 1-pers.toeslag € 400

Diwali Festival Ride
€ 1.980 / 1 pers-toeslag € 350

Pushkar Fair Ride
(15 dagen/14 nachten/6 dagen rijden + introducitie buitenrit) € 3.360 / 1-pers.toeslag € 700

Palace to Palace Ride
(15 dagen/14 nachten/6 dagen rijden + introductie buitenrit) € 2.800 / 1-pers.toeslag

Christmas Camp Ride (min. 6 pers)
€ 2.460 / 1-pers.toeslag € 470

New Year Ride
(30 december 2018 - 6 januari 2019)
(8 dagen/7 nachten/4 dagen rijden + introductie buitenrit) € 2.220 / 1-pers.toeslag € 350

Bikaner Desert Ride (min. 6 pers)
€ 3.420 / 1-pers.toeslag € 700

Nagaur Fair Ride (min. 6 pers)
€ 2.280 / 1-pers.toeslag € 350

Talchapper Santuary Ride (min. 6 pers)
€ 2.760 / 1-pers.toeslag € 470

Holi Ride
Holi is een Nationale feest en bijzonder om mee te maken
(15 dagen/14 nachten/5 dagen rijden + introductie buitenrit) € 3.420 / 1-pers.toeslag € 700

Speciale Fotosafari Incredible India
(11 dagen/10 nachten/2 dagen rijden) € 2.878 / 1-pers.toeslag € 560

Gangaur Festival Ride
€ 1.90 / 1-pers.toeslag € 350

Op maat en naar uw wens
Bij alle bovengenoemde programma's geldt dat een inkorting ervan mogelijk is omdat onze partner in Mandawa heel erg op maat werkt. Wilt u bijvoorbeeld eerder vertrekken of heeft u een kortere tijdspanne, vraag ons dan naar een aangepast programma. De programma's waar nog geen link is aangebracht zullen nog op de website bijgeplaatst worden.

Centre Based Mandawa Castle
(8 dagen/7 nachten/3 halve dagen rijden + 3 halve dagen rijden) (meer/minder kan ook)
Het is op Mandawa Castle meer dan goed toeven en de prachtige stallen zijn gelegen om de hoek. Een ochtendrit met de middag vrij om te zwemmen in het statige zwembad, naar de spa te gaan, van een massage te genieten, te shoppen in het winkelstraatje onderaan het kasteel, een private tour met de gids Bhanu te doen die u door het dorpje meeneemt om de oude haveli's met fresoco's te bekijken of simpelweg op het terras te zitten met een drankje. U zult nooit meer weg willen.

Pushkar is een stad in de Indiase deelstaat Rajasthan. De stad wordt door de hindoes beschouwd als een heilige stad en is een belangrijk pelgrimsoord. Elk jaar vindt er het 12 dagen durende kamelenfestival van Pushkar plaats. In 2018 is dag van 4-12 november. De corresponderende paardrijdsafari waarmee u Pushcar Camel Fair bezoekt is van 10-24 novembr.

Holifeest
is een hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een Nieuwjaarsfeest. Volgens de gregoriaanse kalender wordt het in het voorjaar gevierd en in de hindoekalender op de dag na de volle maan van de maand. Het begint op de avond met een verbrandingsritueel en de volgende dat met het elkaar besprenkelen met poeder. In 2019 op 20 en 21 maart.

Arrangement inclusief

 • Hotelovernachtingen/campaccommodatie in luxe safaritenten
 • Alle maaltijden (volpension dus ontbijt/lunch/diner), thee/koffie, frisdranken, non-alcohol
 • Paardrijden
 • Engels-sprekende gids
 • Back-up team met kok, therapeutische masseur & musici
 • Entreegelden bij de excursies in het programma
 • Transfers van/naar Delhi-Mandawa

Arrangement exclusief

 • Vluchten naar Delhi
 • Transfers
 • Visa
 • Alcoholische dranken
 • Eigen uitgaven en fooien
 • Reisverzekeringen
 • Eenpersoonstoeslag ad € 560

Ligging
Het kleine stadje Mandawa in Shekhawati, in het noord-oosten van Rajasthan en in het noord-westen van India. Opgedeeld in de districten Sikar, Jhunjhunu en Churu. Vroeger liep hier de zijderoute doorheen, de verbinding tussen het midden-oosten en China.
 kunst DSCN0316
India
India kan bij een eerste kennismaking overweldigend zijn. Het verkeer is druk, overal mensen bezig met hun broodwinning. Maar met uw verblijf in het kasteel of de haveli of desert hotel vindt u altijd een oase van rust waar u zich terug kunt trekken.

Vliegen op Indira Gandhi International Airport in Delhi of Jaipur Sawai Mansingh
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij zullen u adviseren ten aanzien van aansluitingen voor uw transfers door uw host. KLM en Jet Airways  vliegen rechtstreeks en landen over het algemeen midden in de nacht op Delhi. Ons advies is om dan een eerste overnachting in een luchthavenhotel te nemen in hert Aero City gebied op 5 min afstand en de volgende dag uitgerust aan uw vakantie te beginnen.
 Busje 1 Busje 2
U wordt op de luchthaven opgewacht door een airline representative die u naar uw taxi begeleidt die u naar uw hotel rijdt. U hoeft alleen af te tekenen, niet te betalen, de airporttransfers is gratis. De volgende dag wanneer u bent uitgerust wordt u bij uw hotel opgehaald en naar Castle Mandawa gereden. Het is tevens mogelijk 's nachts te worden opgewacht op de luchthaven en in de nacht de transfers van vijf uur te hebben van Delhi naar Mandawa indien u dat prefereert. Tip voor de terugreis indien u een ochtendvlucht heeft: boek het Holiday Inn Express hotel, het hotel op de luchthaven van Delhi dat achter de douane ligt en u veilig overnacht voordat u weer vliegt. Het personeel begeleidt u door de douane en weer terug voor uw check-in. Vraag ons ernaar.

Transfers
Vanaf Jaipur duurt de rit naar uw bestemming ca. 3,5 uur met een auto. Vanaf Delhi duurt de rit 5,5 uur.

Privégids
Indien u nog meer van Rajasthan wilt zien, dan kan Paardenpas een privégids voor u organiseren. Zijn naam is Bhanu, touroperator en officiele gids, spreekt Engels en Spaans. Hij heeft een winkel naast het paleis, een hotel in Udaipur en organiseert taxi met chauffeur overal naar toe, waarbij hij meegaat als gids. Hij weet alles van de geschiedenis en kent bij de grote bezienswaardigheden de gidsen. Agra (Taj Mahal, Rode Fort), Jaipur (City Palace, Fort Amber, Fatehpur Sikrit), Delhi (Sikh Tempel, Moghul ruïne, India Gate en Government House), alles kan. Dit alles tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Wij kunnen dit voor u organiseren in de zin dat u ter plaatse alles met hem afstemt en afrekent of in uw programma verwerken en in uw reisitinerary inbouwen.
   

Het weer
Rajasthan heeft een heet en droog klimaat. De moeson is van juni tot september en dan is het echt heet. Buiten de moesonmaanden regent het eigenlijk niet. De tochten zijn gepland gedurende de koelere maanden van oktober tot maart. Dan zijn de temperaturen overdag gemiddeld 24°C. ´s-Avonds kan het afkoelen naar c. 5°C. Het is daarom raadzaam een sweater voor de avonden mee te nemen. Deze doet ook goed dienst in de nog frisse ochtenden. Ook voor de nachten adviseren wij warme nachtkleding mee te nemen. Het advies luidt om twee dagen eerder te arriveren om te kunnen acclimatiseren. In die twee dagen mag u elke dag gratis op de paarden rijden en ze alvast leren kennen.

Beste reistijd
Oktober is nog 32°C. November (28°C) en december (23°C) zijn de mooie maanden om naar Noord-India te reizen. In januari (22°C) kunnen de avonden/nachten nog koud zijn. In februari (24°C) is het verrukkelijk, zowel overdag als 's avonds. In maart (31°C) wordt het al warmer en na het Holi-feest zet meestal de echte hitte in.

Indiase feestdagen
India kent een aantal nationale feestdagen zoals het Holi-feest, een hindoeïstisch feest, meestal begin maart. Holi is een combinatie van een Nieuwjaarsfeest en een overwinning van het kwade. Het vindt plaats een dag na volle maan. Uniek om mee te maken en bij Mandawa kunt u het met de paarden vieren. Men strooit met gekleurd poeder (neem een witte broek en shirt mee, ook wel ter plaatse ana te schaffen in het paleis). Diwali is het feest van het licht en in november is er de Pushkar Fair met paarden en kamelen, heel bijzonder om mee te maken en mogelijk met de paarden erheen te gaan en in tenten te slapen.
20180301_201002 20180302_133515 20180302_114929

Wildleven
U kunt onderweg met een beetje geluk ook de Egyptische gier zien, de chinkara, de Indiaanse gazelle, de blackbuck of Indian antilope, maar meestal ziet u koeien, geiten, kamelen en buffels.

Taal
Hindi en Engels zijn beide een officiële taal in India. Daarnaast zijn er nog 21 kleinere officiële talen (o.a. Bengaals, Assamees, Nepalees, Sanskriet en Tamil).

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit India.
Een visum is verplicht. Deze kunt u online aanvragen via de officiële website indianvisaonline.gov.in (creditcard) of op Visum India (iDeal / overboeking). Het is ook mogelijk om het visum persoonlijk aan te vragen bij één van de drie Indiase consulaten (Rotterdam, Den Haag of Amsterdam). U dient het visum binnen 30 dagen na uitgiftedatum te gebruiken. Met het visum kunt u maximaal 30 dagen in India verblijven. U kunt uw visum tevens aanvragen bij een dienst die u daarbij helpt Visumbuitenland- India.

Gezondheid/Vaccinatie (inenting)
Vaccinatie tegen gele koorts is voor India verplicht als u in de zeven dagen voordat u India bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In India komt malaria voor. Malaria is een infectieziekte die wordt overgebracht door malariamuggen. Overigens is het gebied van Rajasthan in principe low risk en delen zelfs malariavrij. Vraag uw arts.
Tip: neem een paar flesjes Underberg mee (kruiden met alcohol) voor het geval uw maag opspeelt. Overigens hebben onze gasten verrukkelijk gegeten en geen last gehad, het is maar een tip.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in India 4,5 uur later. India kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Wat neemt u mee
Een cap (er zijn ook ter plaatse goede), hoed/pet/bandana, jodphers/korte laarzen/gympen/sandalen, korte chaps, zonnebril met koord, fototoestel, laders, twee paar rijbroeken, jeans, handschoenen, schapenvacht of gelpad, heuptas, zwemgoed, jersey/fleece, medicijnen (norit), zonnebrandcreme, lipbalsem, horloge, smartphone, GoPro, shirts met lange mouwen, lichtgewicht regenjas. Het dragen van een cap is voor de verzekering verplicht. Neem ook warme kleding mee (fleece, vest) i.v.m. koude nachten in de maanden oktober t/m januari. Waterflessen worden verstrekt in zadeltassen.

Andere activiteiten
U kunt ook op kamelen rijden, in een heteluchtballon, in oldtimers rijden, vogels spotten, zwemmen, boogschieten, jeep safari doen, met een telescoop naar de sterren kijken, fietsen en schieten, een spabehandeling/heerlijk (niet dure) massage nemen, shoppen in het dorpje of een havelitour door het dorp doen met een gids.

Stukje geschiedenis
Shekhawati is niet de naam van een stad of dorp, maar een regio in het noorden van Rajasthan, ooit geregeerd door Koning Rao Shekhaji in de districten van Sikar & Jhunjhunu. Vanaf 1445 toen Shekha op de troon van Barwada kwam te zitten, ontstond een vriendschap met de Panni Pathans, die het land doorkruisden en hem twaalf dorpen aanboden. De alliancie bleek van groot belang toen de Pathans uiteindeijk zorgden voor de overwinning op de Ambers. Nog acht generaties lang tot Rao Shardul Singh (1681-1742) regeerden de Shekhawats. Mandawa was ooit een fort (1755) ter bescherming tegen de bandieten die vrijelijk in het gebied roofden. In de 18e eeuw kwam de handel tot bloei.

Verlengingen (Goa of Malediven)
Wilt u na het rijden door het zand van Rajasthan en de drukke straten van Jaipur nog enkele heerlijke strandvakantiedagen?

Goa (5 nachten) 
Goa ligt aan de zuidwestkust van India. Van Jaipur vliegt u er rechtstreeks naar toe en binnenlandse vluchten kosten heel weinig. Prachtige tropische stranden langs de Arabische Zee en daarom geliefd over de hele wereld. Het heeft een lange historie als Portugese kolonie en herbergt een aantal 17e-eeuwse kerken. Cruiseschepen meren hier aan, het is er goed verse vis eten op serene stranden met palmbomen.

Malediven (Ayada, 3 nachten)
De Malediven liggen onder India. Van Jaipur vliegt u er rechtstreeks naar toe, naar Male. U wordt per speedboot naar uw tropische hotelhut gevaren. Een luxury resort gelegen op een rif bij de Gaafu Dhaalu Atoll (zuidelijke Malediven). Relaxen, zonnebaden, spelen, zwemmen of doe niets en kijke alleen naar uitzicht op het kristalheldere water van de Indische Oceaan. Wie wel graag wat onderneemt kan snorkelen. Pamper jezelf met een verrukkelijke spa behandeling met aroma therapie of een body spa wellness massage.

Mijn reisverslag over Mandawa
Klik om mijn reisverslag van mijn bezoek aan Mandawa Horse Safaris in India te lezen.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tl: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg