Latest Blogposts

Mandawa (paleizen, haveli's en luxe koloniale tenten)

17269339_10154454999025829_151193580_o

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 1.160 |

Op Marwari-paarden door Rajasthan en logeren in Mandawa Castle & Mandawa Haveli
• 
Vliegen op Delhi of Jaipur & transfers per auto(bus) naar het paleis/kasteel of haveli/hotel
• Periode: oktober tot februari/Aankomst alle dagen mogelijk/Tevens vaste data
• Duur: 3 tot 14 nachten naar wens/4-6 uur per dag in het zadel met lunchstop
• Vanaf halfgevorderd/minimum van 4 ruiters/max. 14 ruiters
• Groepsgrootte: Min. 2, Max. 14 ruiters Maximum gewicht 110 kg     Aanbevolen met Stip
gallery13-1

Deze paardrijdsafari laat u beleven hoe de voormalige maharadja’s (koningen) reisden. U maakt met uw paard tochten door een droog en zanderig gebied met een heel backup team in jeeps die u vooruit rijden. Rijdend door de dorpjes komen de bewoners en (school)kinderen kijken naar de paarden en ruiters en wuiven allemaal. De bevolking is uitermate vriendelijk. Tussen de middag staan de stoelen en ligbedden klaar, evenals een heerlijke warme Indiaase maaltijd. De lunchstop duurt zeker twee uur, zodat zowel paarden als ruiters weer monter verdergaan. Er zijn tochten die tevoren gepland zijn, maar er worden tevens veel tochten op maat voor u samengesteld. De drie broers die uw hosts zijn hebben zelf prachtige historische verhalen over het kasteel en de regio, niet in de laatste plaats omdat ze zelf afstammen van de Maharadja's in Rajasthan en voor de bevolking dat nog altijd zijn. De paardrijdsafaris met hun Marwari-paarden nemen een belangrijke plek in zowel qua fokkerij om het ras te behouden als om u kennis te laten maken met deze cultuur. Het land - ooit de veelbevochten zijderoute - is bezaaid met kastelen en oude forten, tempels en oude dorpjes. Onderweg ziet u kamelen, ossen, schapen, geiten en loslopende koeien en stieren.
17273412_10154454998070829_1853523985_o DSCN0250 m44
Het rijden/de paarden
U rijdt op de Indiaase Marwari-paarden, befaamd om hun naar binnen gekrulde oren. Van oorsprong oorlogspaarden zijn ze trouw, snel, intelligent en wendbaar. De paarden zijn klein (ca. 152 cm tot 163 cm) maar intelligent, sensitief, gevoelig voor geluid, temperamentvol, voorwaarts en een plezier om te rijden, ook omdat ze verrukkelijk zitten, vooral in stap en galop. De stal beschikt over 30 paarden die zowel voor de safaris als voor de fokkerij worden ingezet. U brengt vier tot zes uur per dag in het zadel. Een eerste dag wordt veel gestapt om te zien hoe paarden en ruiters het met elkaar vinden. Daarna wordt een groep eventueel opgesplitst in twee groepen (voldoende backup teams aanwezig), een snelle (en dan kunt u ook echt snel) en een langzame. Overigens is het altijd mogelijk om in de jeep te stappen (dan neemt iemand van het backupt team uw paard over, allen kunnen rijden) of een dag over te slaan en mee te gaan in de jeep, wat een zandavontuur op zich is.
m41 DSCN0343 DSCN0077

De stallen
Het stallencomplex is prachtig en stijlvol gebouwd. De paarden hebben paddocks of lopen los binnen het terrein, maar hebben ook hele ruime en frisse boxen. Omdat er gefokt wordt, zijn er ook een tiental merrie/veulenboxen. Het harnachement is van goede kwaliteit en wordt goed onderhouden. Naast de zadelkamer is een tent waar u na afloop drankjes en hapjes krijgt voorgeschoteld.
20180228_181128 20180228_182839 DSCN0087

Programma (12 dagen/7 dagen rijden) inclusief Taj Mahal)

Ga met ons mee op een reis terug in de tijd en beleef de cultuur en de geschiedenis van Rajasthan. Onze energieke en betrouwbare Marwari-paarden zullen u dragen zoals ze koningen en koninginnen vroeger deden. We rijden door de Shekawati-regio, dat bekend staat als een van de grootste openlucht art galleries ter wereld vanwege de fresco's. Zandpaden in deze semi-woestijn nodigen uit tot lange galoppades. Tijdens de lunch lekker Indiaas eten. Fit en uitgerust stapt u weer in het zadel voor uw middagrit. De avonden brengt u door in luxe accommodaties, het merendeel waarvan in eigendom van uw hosts, de vroegere kastelen of paleizen, nu hotels.
Dag1
Aankomst in Delhi (of Jaipur) en transfers naar Mandawa (ca. 6 uur met de auto). Bij aankomst geniet u van een high tea op het terras van het kasteel of bij de prachtige stallen en maakt u kennis met de paarden. U krijgt een instructie over de safari en een korte rit in de omgeving van de stallen om de paarden te leren kennen. Overnachting in ofwel Mandawa-castle (eigendom van uw hosts) of Desert resort hotel.
Dag2
Vandaag begint de trektocht en rijden we van Mandawa naar Navalgarh. Beide steden zijn bekend om de oude havelis met schitterende frescos. Overnachting in een mooie Haveli hotel.
DSCN0305 20180228_184207 DSCN0110
Dag3
We gaan verder van dorp naar dorp. Onderweg zien we de lokale bevolking in hun landelijke omgeving. Ze werken traditioneel met hun handen en met buffels, ezels en kamelen om de gewassen te oogsten. Overnachting in een Haveli hotel.
DSCN0282 20180301_130815 DSCN0125
Dag4
Vandaag verder en blijven we in een oude kasteel. De accommodatie vandaag is basic maar het kasteel is befaamd om de fresco's, de warme gastvrijheid en fantastisch eten, vergezeld van traditionele muziek.
DSCN0068 DSCN0107 DSCN0380
Dag5
We rijden verder het land in en spotten onderweg wilde herten of antilopes, die net zo nieuwsgierig naar ons zijn als wij naar hen. Overnachting in een oude kasteel.
Dag6
Vandaag brengt onze rit ons naar camp of hotel in de woestijn. Hier een speciale nacht in een luxe koloinaalstijl safaritent of indien u liever wilt een hotel, maar hoe dan ook geniet van de rust van de woestijn met alleen zand om u heen en sterren boven u. Als u kiest voor overnachting in een hotel, is dat ofwel het Desert resort hotel of Mandawa castle.
DSCN0007 DSCN0239 DSCN0131
Dag7
Vandaag nog door de semi-woestijn in de omgeving van Mandawa. U brengt de nacht door in een luxe safaritent of in Desert Resort hotel of Mandawa castle.
desert resort entee kamelen DSCN0158 DSCN0124
Dag8
We zeggen de paarden vaarwel en gaan van Mandawa naar Jaipur waar we een traditionele printing workshop bijwonen. U kunt er zelf ook een maken als unieke souvenier van India. Overnachting in het Mandawa Haveli Hotel in Jaipur.
DSCN0392 DSCN0482 DSCN0500
Dag9
Vandaag sightseeing in Jaipur. Onze gids neemt u mee naar de stad, de City Palace, de Hawa Mahal en Fort Amber. Terug naar het Mandawa Haveli Hotel in Juipur voor overnachting.
DSCN0414 DSCN0459 DSCN0483

Dag10
Per auto van Jaipur naar Ranthambore National Park, befaamd om de tijgers. In de avond een jeep safari. Met een beetje geluk spotten we ook een tijger in z'n natuurlijke omgeving.
bs6 Incredible_india_75dpi_preview ©foto Annelies Rigter, ©pdf Marco Bakker

Day11
In de ochtend een boottrip op de Chambal-rivier om de krokodillen te zien en de vele vogels, terwijl wij genieten van thee en koffie. Daarna naar Agra, de stad van de Taj Mahal. Overnachting in hotel.
Dag12
Vandaag bezoeken we de wereldvermaarde Taj Mahal alvorens naar Delhi te gaan voor uw terugvlucht naar huis.
bas7 bas1 jeep bas3

Accommodatie
Tijdens de tocht is uw verblijf een combinatie van hotels en safaristijl tentenkampen. De hotels zijn vaak omgebouwde forten en paleizen die veel van hun oorspronkelijke charme hebben behouden. De kamers variëren in grootte en decoraties, maar  zijn allemaal comfortabel met eigen badkamer. De safaristijl tenten zijn ruim en ingericht met opgemaakte bedden en gestoffeerde muren. Het team dat u vooruit reist zet de aparte douche- en toilet faciliteiten voor u op. Warm water wordt in de ochtend en 's avonds geleverd. Tentenkampen zijn volledig bemand. U verblijft o.a. in “Castle Mandawa”, dat in 1755 gebouwd is en dat eeuwenlang een handelspost vormde voor de oude caravaanroutes van China naar het Midden-Oosten, maar ook in het prachtige Mandawa Haveli Resort & Hotel en Mandawa Desert Resort. Wanneer camp wordt opgezet is dat weg van de dorpen om de privébelevenis te garanderen, echter dichtbij genoeg om snel te kunnen handelen indien medisch noodzakelijk.

m16 desert resort entee kamelen DSCN0012
m49 m29 ligbad

Uw hosts
shivarjun_singh anirudh_singh angad-deo
Uw hosts zijn Shivarjun Singh, Anirudh Singh en Angad Deo. Alle drie hebben ze extensieve opleiding en ervaring in het hogere hotelmanagement in binnen (Taj Mahal Palace Hotel) en buitenland. Anirudh is tevens springruiter geweest. Angad speelde polo bij het befaamde Jaipur Polo Team.

Het Team
prithvi_singh sharwan_ji musician chef service-staff
Prithvi Singh, senior staff member verantwoordelijk voor de Mandawa-stallen en paarden. Zijn familie werkt al zeven generaties voor de Mandawa-familie. Sharwan (9e generatie) aat alles onderweg soepel verlopen en kent de region goed, vooral de flora en fauna. Gaduram en zijn vrouw zijn Sita en maken deel uit van de Bhopa tribe. Zij spelen eke avond zachtjes traditionele melodieën uit het Indiaase verleden.  De chefkok. Geen dag zou hetzelfde zijn zonder deze chefkok, die 5-sterren opgeleid is en hartige maaltijden voor u kookt. U kunt tevens uw speciale dieetwensen doorgeven.  Service staff om het huishoudelijke in de camps soepel te laten verlopen.

Culinair
Heerlijke Indiaase gerechten van verse produkten en kruiden. Kip, naam-brood, curries, allemaal vers en goed te eten. Koffie en Masala-thee (Chai thee). U mag indien u dat leuk vindt een keer met de kok meedoen en Indiaas leren koken. Op de laatste dag is er een klein afscheidsfeestje en is alcohol gratis.
m7 m21 DSCN0050

Programma's van dag tot dag (klik op de links)
Er zijn kortere en langere trektochten mogelijk.
Ook maakt onze partner in India met alle plezier een paardrijdsafari op maat.

Programma Shekhawati Ride
(9 dagen/8 nachten/4,5 dagen in het zadel + casual ride)

Speciale Fotosafari Incredible India
(11 dagen/10 nachten/2 dagen rijden)

Programma Holi Ride
(15 dagen/14 nachten/5 dagen rijden + buitenrit)

Pushkar Fair Ride
(15 dagen/14 nachten/6 dagen rijden + buitenrit)

Palace to Palace Ride
(15 dagen/14 nachten/6 dagen rijden + buitenrit)

Centre Based Mandawa Castle
(8 dagen/7 nachten/3 halve dagen rijden + 3 halve dagen rijden) (meer/minder kan ook)
Het is op Mandawa Castle goed toeven en de stallen zijn gelegen om de hoek. Een ochtendrit met de middag vrij om te zwemmen, naar de spa te gaan, te shoppen in het winkelstraatje onderaan het kasteel, een tour met een gids te doen om de haveli's te bekijken of simpelweg op het terras te zitten. U zult nooit meer weg willen gaan.

Prijzen en data 2018 per persoon
21 februari-3 maart: Fotosafari Incredible India € 2.090
4 maart-8 maart: Verlenging fotosafari met paardrijdsafari
21 februari-8 maart: Fotosafari+paardrijdsafari € 2.875
27 februari- 13 maart: Holi Ride
10 november-24 november: Pushkar Fair Ride
3 december-17 december: Palace to Palace Ride
Eenpersoonstoeslag € 560

Arrangement inclusief

 • Hotelovernachtingen/campaccommodatie in luxe safaritenten
 • Alle maaltijden (volpension dus ontbijt/lunch/diner), thee/koffie, frisdranken, non-alcohol
 • Paardrijden
 • Engels-sprekende gids
 • Back-up team met kok, therapeutische masseur & musici
 • Entreegelden bij de excursies in het programma
 • Transfers van/naar Delhi-Mandawa

Arrangement exclusief

 • Vluchten naar Delhi
 • Transfers
 • Visa
 • Alcoholische dranken
 • Eigen uitgaven en fooien
 • Reisverzekeringen

Ligging
Het kleine stadje Mandawa in Shekhawati, in het noord-oosten van Rajasthan en in het noord-westen van India. Opgedeeld in de districten Sikar, Jhunjhunu en Churu. Vroeger liep hier de zijderoute doorheen, de verbinding tussen het midden-oosten en China.
 kunst DSCN0316
India
India kan bij een eerste kennismaking overweldigend zijn. Het verkeer is druk, overal mensen bezig met hun broodwinning. Maar met uw verblijf in het kasteel of de haveli of desert hotel vindt u altijd een oase van rust waar u zich terug kunt trekken.

Vliegen op Indira Gandhi International Airport in Delhi
of Jaipur Sawai Mansingh Airport
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Wij zullen u adviseren ten aanzien van aansluitingen voor uw transfers door uw host. KLM en Jet Airways landen over het algemeen midden in de nacht op Delhi. Indien u op Jaipur wilt vliegen dat dichterbij uw bestemming ligt (ca. 3 uur), kunt u via Dubai vliegen (via Delhi duurt de overstap te lang). Vliegt uwel op Delhi, dan kunt u besluiten om eerst een overnachting in een airporthotel te nemen of meteen door in de transferbus met aankomst bij Castle Mandawa vroege ochtend (ca. 5,5 uur).
Tip voor de terugreis: boek voor overdag een hotel met zwembad zodat u uitgerust aan uw nachtvlucht terug naar huis begint, een mooie afsluiter.

Transfers
Vanaf Jaipur duurt de rit naar uw bestemming ca. 3,5 uur met een auto. Vanaf Delhi duurt de rit 5,5 uur.
Busje 1 Busje 2

Het weer
Rajasthan heeft een heet en droog klimaat. De moeson is van juni tot september en dan is het echt heet. Buiten de moesonmaanden regent het eigenlijk niet. De tochten zijn gepland gedurende de koelere maanden van oktober tot maart. Dan zijn de temperaturen overdag gemiddeld 24°C. ´s-Avonds kan het afkoelen naar c. 5°C. Het is daarom raadzaam een sweater voor de avonden mee te nemen. Deze doet ook goed dienst in de nog frisse ochtenden. Ook voor de nachten adviseren wij warme nachtkleding mee te nemen. Het advies luidt om twee dagen eerder te arriveren om te kunnen acclimatiseren. In die twee dagen mag u elke dag gratis op de paarden rijden en ze alvast leren kennen.

Beste reistijd
Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-India te reizen.
Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Oost- en West-India te reizen.
Hiermee vermijdt u de droge hitte, het regenseizoen en de kans op tropische stormen (vloedgolven).

Month Celcius Fahrenheit
Avg High Avg low Avg High Avg low
January 22 C 9 C 71 F 49 F
February 24 C 12 C 75 F 54 F
March 31 C 17 C 83 F 63 F
April 36 C 23 C 97 F 73 F
May 39 C 27 C 102 F 81 F
June 41 C 29 C 106 F 84 F
July 36 C 28 C 97 F 73 F
August 34 C 26 C 93 F 79 F
September 33 C 24 C 91 F 75 F
October 32 C 20 C 90 F 68 F
November 28 C 15 C 82 F 59 F
December 23 C 11 C 73 F 51

Wildleven
U kunt onderweg de Egyptische gier zien, de chinkara, de Indiaanse gazelle, de blackbuck of Indian antilope.

Taal
Hindi en Engels zijn beide een officiële taal in India. Daarnaast zijn er nog 21 kleinere officiële talen (o.a. Bengaals, Assamees, Nepalees, Sanskriet en Tamil).

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit India.
Een visum is verplicht. Deze kunt u online aanvragen via de officiële website indianvisaonline.gov.in (creditcard) of op Visum India (iDeal / overboeking). Het is ook mogelijk om het visum persoonlijk aan te vragen bij één van de drie Indiase consulaten (Rotterdam, Den Haag of Amsterdam). U dient het visum binnen 30 dagen na uitgiftedatum te gebruiken. Met het visum kunt u maximaal 30 dagen in India verblijven. U kunt uw visum tevens aanvragen bij een dienst die u daarbij helpt Visumbuitenland- India.

Gezondheid/Vaccinatie (inenting)
Vaccinatie tegen gele koorts is voor India verplicht als u in de zeven dagen voordat u India bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In India komt malaria voor. Malaria is een infectieziekte die wordt overgebracht door malariamuggen.
Tip: neem een paar flesjes Underberg mee (kruiden met alcohol) voor het geval uw maag opspeelt. Overigens hebben onze gasten verrukkelijk gegeten en geen last gehad, het is maar een tip.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in India 4,5 uur later. India kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Wat neemt u mee
Een lichtgewicht cap, hoed/pet/bandana, jodphers/korte laarzen/gympen/sandalen, chaps, zonnebril met koord, fototoestel, batterijlader met sigarettencontact, twee paar rijbroeken, jeans, korte broek, handschoenen, schapenvacht of gelpad, zwemgoed, zaklantaarn en verrekijker, jersey/fleece, medicijnen, horloge, wekker, smartphone, GoPro, shirts met lange mouwen, zachte waterfles, evt. schapenvacht, badjas voor in camp, lichtgewicht regenjas. Het dragen van een cap is niet verplicht door uw host maar wel door uw verzekering.

Andere activiteiten
U kunt ook op kamelen rijden, in een heteluchtballon, in oldtimers rijden, vogels spotten, zwemmen, boogschieten, jeep safari doen, met een telescoop naar de sterren kijken, fietsen en schieten, een spabehandeling nemen, shoppen in het dorpje of een havelitour door het dorp doen met een gids.

Stukje geschiedenis
Shekhawati is niet de naam van een stad of dorp, maar een regio in het noorden van Rajasthan, ooit geregeerd door Koning Rao Shekhaji in de districten van Sikar & Jhunjhunu. Vanaf 1445 toen Shekha op de troon van Barwada kwam te zitten, ontstond een vriendschap met de Panni Pathans, die het land doorkruisden en hem twaalf dorpen aanboden. De alliancie bleek van groot belang toen de Pathans uiteindeijk zorgden voor de overwinning op de Ambers. Nog acht generaties lang tot Rao Shardul Singh (1681-1742) regeerden de Shekhawats. Mandawa was ooit een fort (1755) ter bescherming tegen de bandieten die vrijelijk in het gebied roofden. In de 18e eeuw kwam de handel tot bloei.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg