Latest Blogposts

Java - rijden tussen de rijstvelden

Indonesië - Java - € 1.500                                |Fotos |Video|Pers|Mail|Reserveren |  
• Paardrijdvakantie op Midden-Java met rijstvelden, bergen en vulkanen
• Gehele jaar open maar januari is wel de natte maand/Aankomst & Vertrek elke dag mogelijk
• 7 dagen/6 dagen rijden waarvan 4 dagen trekking/6 nachten/4-5 uur per dag in het zadel
• Van beginners (les) tot gevorderden (trails)/groepsgrootte 4 pers/ max.gewicht 75kg/80kg trail
• Vliegen op Yogyakarta (of Solo of Semarang) & Transfers naar bestemming
• Adembenemende ritten over de sawa's en kampong, zonder bit met natural horsemanship
course1

De paarden/het rijden
De paarden, een lokaal ras gekruist met volbloed, zijn tredzeker en worden met natural horsemanship (o.a. Straightness Training van Marijke de Jong NL) opgeleid. Ze leven dag en nacht in de kudde en hebben 13.000m2 weidegang en paddocks tot hun beschikking waar ze vrijuit mogen lopen. Ook zijn er schuilplekken voor de paarden. Ze eten de gewassen, krijgen ook hooi en zijn onbeslagen. Er is een therapeutische Equine Spa waarin ze kunnen staan en lopen dat mineralen en zout bevat, plus disinfecterende anti-schimmel die de pezen en hoeven helen. Omdat ze in de paddocks vrijuit lopen, helpt de beweging de spijsvertering. Bovendien knabbelen ze ook aan basten van de bomen, bloemen, bladeren, kruiden en onkruid, zelfs planten met distels. Ook likken de paarden aan de grond, waarmee ze zout en mineralen binnenkrijgen. Ze worden zonder bit of sporen gereden en altijd vriendelijk, zonder geweld getraind met vrijheidsdressuur, grondwerk en gereden met zadel of vachtje. De paarden hebben tussen 12:00 en 14:00 uur altijd rust. Klik hier voor een overzicht van alle paarden.
trails1 loesanna havana-horses (2)

Programma Salatiga (5 dagen)
Op dag één maakt u bij de stal kennis met uw hosts Havedz Nugroho, Anna van Rheeden en uw paard, waarna u eerst vrijheidsdressuur en grondwerk leert. Daarna neemt men de beginselen van natural riding met u door waarna een trail ride. Dag twee rijdt u door kampongs en sawa's naar Boyolali, met onderweg prachtige uitzichten op de rijstveldterrassen en bergen. Dag drie ontdekt u de omgeving van Boyolali en doorkruist u enkele rivieren, ontmoet u onderweg vriendelijke boeren en geniet u van een picknicklunch tussen de rijstvelden of in de bossen. Terwijl de paarden grazen, krijgt u een heerlijke Javaanse lunch geserveerd. In de middag terug de paarden op de paddocks zetten en zelf naar de guesthouse voor een verrukkelijk diner of barbecue met kampvuur. Dag vier rijdt u terug naar stal. Dag vijf ontdekt u de mooie rustige landschappen van Centraal Java. Afhankelijk van het seizoen kunt u de boeren de rijst zien oogsten, de soyabonen tot pasta gemaakt zien worden of de gula jawa (bruine suiker). Ook kunt u een keer naar de renbaan om de paarden een keer voluit te laten gaan!

Arrangement Salatiga 6 nachten
o.b.v. halfpension in een gedeelde tweepersoonskamer in het resort, incl. het paardrijden (6 dagen waarvan 1 introductiedag bij de stal, 4 dagen trekking met 4-5 uur per dag in het zadel en een evaluatie/afscheidsdag op locatie), Engels en/of Nederlands sprekende gids, backupteam, koffie/thee/water en transfers van/naar de luchthaven. Exclusief vluchten en fooien.

Accommodatie
U heeft drie overnachtingen (eerste en laatste twee nachten) met ontbijt in het Kayu Arum Resort en Spa in Salatiga o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer. De andere overnachtingen zijn op locatie en volpension.
kayu-arum-resort-9executive-room

Ligging
In Tegalwaton, gelegen aan de rand van Salatiga (tussen Yogyakarta 100km, Semarang 47km en Solo) op het eiland Java. In het noorden Mount Merapi, een slapende vulkaan. In het zuid-oosten Mount Merbabu, een actieve vulkaan. Het terrein is heuvelachtig en ligt op 700km hoogte.
2-location-map-central-java7.2-merapi-seen-from-race-track

Klimaat/het weer
Een typisch tropisch klimaat met 145 regenachtige dagen in het jaar. Temperaturen variëren tussen 24°C (juli) en 31.8°C (oktober.

Beste reistijd
Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Indonesië te reizen. Hiermee vermijdt u de maanden met de meeste kans op neerslag.

Vliegen op Soerabaya
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wij adviseren altijd te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Transfers
U wordt op de luchthaven van Solo, Semarang of Soerabaya opgewacht en naar uw bestemming gereden. De transfers is inclusief in de arrangementsprijs.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Indonesië.
Een visum is niet nodig als u korter dan 30 dagen verblijft en aankomt via een vliegveld, haven of landsgrens op deze lijst. Als u op een andere manier arriveert of langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft, kunt u online een visum aanvragen of persoonlijk bij de ambassade van Indonesië in Den Haag.

Vaccinatie (inenting)
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Indonesië verplicht als u in de zeven dagen voordat u Indonesië bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Indonesië heerst malaria dat door malariamuggen wordt overgebracht. Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts of vaccinatiedienst.

Tijdsverschil
Indonesië valt in verschillende tijdzones. Op Java is het 6 uur later (wintertijd) en 5 uur later (zomertijd).

Culinair
De keuken op Java is voornamelijk Indonesisch en Chinees. Vers gebakken nasi goreng of gegrillde sate ayam maar ook Japanse sushi.

Taal
Indonesisch is de officiële taal in Indonesië. Daarnaast worden er in het land circa 750 lokale talen gesproken zoals: Javaans, Nederlands, Soendanees, Maleis, Balinees, Mandarijn, Arabisch, Portugees en Kantonees. Uw host Anna van Rheeden spreekt zowel Engels als Nederlands!

ROS Magazine - Havana Horses Java

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg