Latest Blogposts

Big Skies

Ger

Mongolië - Big Skies - vanaf € 3.414  |Fotos|Video|Pers|Mail|Offerte|Reserveren|
• Trektocht te paard door het Khan Khentii beschermd gebied met verblijf in comforabele yurts
• Periode juni-september
• Vaste data/10 nachten/7 dagen rijden/4-7 uur per dag
• Halfgevorderd/gevorderd
• Vliegen op Ulaanbaatar & Transfers
De nomadische belevenis te paard maar dan met een iets luxere verblijf voor de nacht

Mongolië Big Skies

Trektocht door het Khan Khentii beschermd gebied, ten Noord-Oosten van Ulaanbaatar. Op deze rit is de accommodatie in opgemaakte bedden in Yurts in plaats van de meer fundamentele tweepersoonstenten van de Mongoolse Horse Trail. Een comfortabele avontuur!
Mongolië is het land van open steppen met enorme kuddes paarden. Men zegt dat hier in de vroege dagen van de mensheid het paardrijden is uitgevonden. Deelnemen aan een paardrijtocht in Mongolië houdt in dat u het leven van de Nomaden ervaart, zo anders dan het onze. De Mongoolse mensen staan ​​bekend om hun gastvrijheid en tijd met hen door te brengen is een voorrecht.

jong big skies vijfenjongen big skies

Het rijden/de paarden
U rijdt in een gebied zonder hekken, wegen of masten. Onderweg komt u niemand tegen, behalve Nomadische herders. De grootte van de groep op de Big Skies Horse Trail is ten hoogste acht ruiters. U dient een ervaren en fitte ruiter te zijn, want het zijn weliswaar kleine maar pittige paarden en u rijdt over afwisselend terrein. Bovendien rijdt men hier in stap nog wel zittend, maar in draf en galop staat men in de beugels (max. 20 min achtereen). Er wordt maximaal zeven uur per dag gereden. Er zijn lange stukken galop bij. Maximum gewicht voor de ruiter is 90kg.

yurty big skies stoof big skies tenten big skies

Accommodatie
Op de Big Skies Tocht verblijft u in een ruime yurt op een opgemaakt bed,met een kachel voor warmte op koude nachten. De meeste kampen liggen langs een rivier met warme douches beschikbaar elke nacht. U overnacht doorgaans twee nachten in een yurt.

Prijzen 2016
Big Skies Trektocht 10 nachten € 3.352

Arrangement Big Skies
o.b.v. volpension (behalve de lunches in Ulaanbaatar), incl. paardrijden, tolk, accommodatie in twee kamers in hotels en yers, dranken, kampeeruitrusting, lokaal vervoer, transfers van/naar de luchthaven Naadam en bezoeken aan de Spelen in Naadam. Dit festival is een nationaal feest en laat u veel van de Mongoolse cultuur beleven. Het is ontstaan uit een combinatie van de nomadische huwelijksfeesten en de jacht van het Mongoolse leger. De openingsceremonie omvat muziek en parades van soldaten, monniken en atleten. Tijdens het feest zijn drie Mongoolse sporten te zien: paardenraces, worstelen en boogschieten. Eénpersoonstoeslag € 1.590 (10 nachten) tenzij u bereid bent een kamer/tent/yurt te delen.

Programma van dag tot dag (klik op de link): Big Skies

Data Big Skies Horse Trail - vraag ons

Vliegen op Ulaanbaatar
British Airways en Air China vliegen via Beijing, Turkish Airlines via Istanbul en Korean Air via Seoul. Aeroflot vliegt via Moskou. Het kan nodig c.q. prettig zijn om extra nachten in Ulaanbaatar te verblijven. U dient vóór 16.00 uur in Ulaambaatar te zijn i.v.m. de kennismaking met uw gids en de andere deelnemers in de groep. Late middag/begin van de avond is namelijk een briefing over de trektocht. Wij kunnen vluchten voor u verzorgen, u kunt ook besluiten dat zelf te doen, dat maakt ons niet uit.

Transfers inbegrepen op vaste tijden

Het weer
Heldere dagen in de zomer. Later in juni, juli en augustus kan het regenen, maar dat duurt altijd kort. Het weer is doorgaans heel wisselend met hete dagen en nachten die heel koud kunnen zijn.

Weer en klimaat
Mongolië heeft een landklimaat. In het noorden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -25 graden en in de zomermaanden rond de 30 graden. In het zuiden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -15 graden en in de zomermaanden rond de 30 tot 40 graden. In het voorjaar komen in en rondom de woestijngebieden veel zandstormen voor.

Beste reistijd
Juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Mongolië te reizen. Hiermee vermijdt u de strenge wintermaanden en de perioden met zandstormen.

Taal
Mongools is de officiële taal in Mongolië.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal een half jaar geldig is bij vertrek uit Mongolië.
Een visum is tot en met 31 december 2015 niet verplicht bij een verblijf korter dan 30 dagen.
Voor reizen vanaf 1 januari 2016 dient u een visum aan te vragen. Dit kan schriftelijk of persoonlijk bij het Mongoolse consulaat in Breda. Dit visum is 30 dagen geldig en dient binnen een periode van 90 dagen na uitgifte te worden gebruikt.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Mongolië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Verlenging
Indien u besluit via Beijing te vliegen, kunt u overwegen hier enkele dagen te verblijven en de stad te verkennen. Wij kunnen tevens excursies met gids voor u organiseren naar de Verboden Stad, Tiananmen Square, Temple of Heaven, de Grote Muur en het Zomerpaleis. Bij een verblijf in Beijing langer dan 72 uur heeft u wel een visum voor China nodig. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij kunnen soms aan mooie deals komen, waar we u graag in laten delen.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg