Latest Blogposts

Eagle Festival

kamp eagle festival

Eagle Festival - Mongolië - vanaf € 2.075 |Fotos|Video|Pers|Mail|Offerte|Reserveren|
• Trektocht te paard in het Altai-gebergte met bezoek aan het Eagle Festival Sagsay
• Periode junu -september (24 september 2016 - 6 oktober 2016)
• Vaste data & privégroepen mogelijk/12 nachten/7 dagen rijden/4-7 uur per dag in het zadel
• Halfgevorderde ruiters
• Vliegen op Ulaanbaatar & Transfers
• Mongoolse paardencultuur  met Bouzkhasi (soort polo), paardenraces, boogschieten & adelaarsMongolië - Eagle Festival

Betoverende landschappen met besneeuwde bergtoppen tijdens deze tocht naar de hoge toppen van het Altai gebergte, het land van de Adelaar-jagers. Het Altai-gebergte met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen en gletsjers vormen de hoogste van de drie grote bergketens in Mongolië op het breukvlak van de Russische en Chinese grenzen in het verre Westen. In dit afgelegen gebied wonen veel nomaden van verschillende etnische minderheden. De Kazachen zijn moslims en spreken de oude Kazachse taal. Deze uitdagende tocht neemt u mee naar de Tsambagarav regio in het hart van de Altai Mountatins. Na vijf dagen rijden zult u twee boeiende dagen doorbrengen op het Eagle Festival in Sagsay, met adelaarwedstrijden op basis van nauwkeurigheid, snelheid en behendigheid. Ook ziet u een aantal traditionele Kazachse spellen zoals Bouzkhasi (een vorm van polo), traditionele paardenraces en boogschieten. Het festival is tevens een viering van het Kazachse traditionele erfgoed en een hoogtepunt van deze reis is de kennismaking met de Kazachstanen.

twee eagle mongolië weg

Het rijden/de paarden
U dient alle gangen te beheersen en vertrouwd te zijn op wisselend terrein en dit enkele uren aaneen te kunnen volhouden. Zowel goede als minder ervaren ruiters kunnen mee en krijgen paarden die matchen met hun capaciteiten en karakter. Het is echter wel belangrijk om fit te zijn. Mongolen staan namelijk tijdens draf en galop in de beugels, er wordt nauwelijks gezeten in het zadel. U dient dit circa maximaal twintig minuten aaneen te kunnen volhouden.
yurt image (17) eagle mongolië

Accommodatie
U verblijft zowel in "Ger"-kampen als tenten. In het Altai-gebergte verblijft u in tweepersoonstenten. Er is een aparte tent voor toilet en douche die elke avond wordt opgezet, maar wasgelegenheden zijn beperkt en u wordt gevraagd om alleen biologisch afbeekbare toiletartikelen mee te nemen. De maaltijden worden genuttigd in een gemeenschappelijke tent. Op andere nachten gedurende de tocht verblijft in u comfortabele semi-permanente ger-kampen of guesthouses (2-4 personen per ger) en slaap u in bedden. Douches zijn meestal aanwezig. Een centrale kachel brandt op koude nachten. De eerste en de laatste twee nachten worden doorgebracht in een hotel in Ulaanbaatar. Indien u alleen reist is een éénpersoonstoeslag van toepassing voor de hotelovernachtingen. Er is geen toeslag voor een enkele tent gedurende de tocht, echter niet mogelijk voor de nachten doorgebracht in gers. Hier dient u bereid te zijn om de ruimte te delen.

Arrangement Eagle Festival (12 nachten) € 2.075
O.b.v. volpension (vanaf lunch op de dag van aankomst tot ontbijt op dag van vertrek), incl. tolk, paarden en paardrijden, kampeeruitrusting (behalve slaapzakken), lokaal vervoer, rondleidingen en bezoeken volgens het reisschema, binnenlandse vluchten & transfers van en naar de luchthaven.
Kleine groep supplement: € 316 per persoon (groepsgrootte 3)
Eénpersoontoeslag van € 90 is verplicht voor de drie hotelovernachtingen in Ulaanbaatar. Er is geen toeslag voor een éénpersoonstent onderweg. Eénpersoonsaccommodatie niet beschikbaar in de ger-kampen. Excl. vluchten, wijn, bier en blikjes drinken en fooien.

2093 - Mongolie - Ulgii - Golden Eagle Festival 20140305-210001 eagle

Datum van deze tocht in 2016: 24 september 2016 - 6 oktober 2016

Ligging
Mongolië ligt tussen Rusland en China. Het Eagle Festival is in het Noord-Westen van Mongolië.
agnes-western-mongolia-trip-map1 _653909_orig eagle mongolië

Vliegen op Ulaanbaatar.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. De vaste transferstijden gaan uit van een aankomst vóór 11:30 uur en vertrek rond het middaguur. Probeer uw vluchten daarop af te stemmen. Indien dat niet mogelijk is, kunnen wij een privé transfer organiseren.

Transfers
Op vaste tijden vanaf Ulaanbaatar en anders een privé transfer ad € 25

Weer en klimaat
Mongolië heeft een landklimaat. In het noorden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -25 graden en in de zomermaanden rond de 30 graden. In het zuiden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -15 graden en in de zomermaanden rond de 30 tot 40 graden. In het voorjaar komen in en rondom de woestijngebieden veel zandstormen voor.

Beste reistijd
Juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Mongolië te reizen. Hiermee vermijdt u de strenge wintermaanden en de perioden met zandstormen.

Taal
Mongools is de officiële taal in Mongolië.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal een half jaar geldig is bij vertrek uit Mongolië.
Een visum is tot en met 31 december 2015 niet verplicht bij een verblijf korter dan 30 dagen.
Voor reizen vanaf 1 januari 2016 dient u een visum aan te vragen. Dit kan schriftelijk of persoonlijk bij het Mongoolse consulaat in Breda. Dit visum is 30 dagen geldig en dient binnen een periode van 90 dagen na uitgifte te worden gebruikt.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Mongolië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie.
U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag | Collect Moments Not Things beste prijsgarantie