Latest Blogposts

Mongolia Horse Trail

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 1.895 |

Trektocht door twee verschillende landschappen in Mongolië: Steppen & National 
• Vliegen op Ulaanbaatar & Transfers naar begin van uw trektocht
• Periode: juni-september/Vaste data
• Duur: 10 nachten/7 dagen rijden/4-7 uur per dag
• Niveau: redelijk gevorderd, wel fit
• Groepsgrootte: 10 personen Maximum gewicht 90 kg
Mongolië - Mongol Horse Trail

Een trektocht door het Khan Khentii beschermd gebied ten noord-oosten van Ulaanbaatar. Beleef twee heel verschillende gebieden, van de boomloze steppen naar het Gorkhi-Terelj National Park met taiga an bergen. Mongolië is het land van open steppen met enorme kuddes paarden. Men zegt dat hier in de vroege dagen van de mensheid het paardrijden is uitgevonden. Deelnemen aan een paardrijtocht in Mongolië houdt in dat u het leven van de Nomaden ervaart, zo anders dan het onze. De Mongoolse mensen staan ​​bekend om hun gastvrijheid en tijd met hen door te brengen is een voorrecht.

lief horse trail rivier mongol horse trail

Het rijden/de paarden
Op de Mongoolse Horse Trail ervaart u twee opvallend verschillende gebieden. Het eerste deel, ten Noord-Oosten van Ulaanbaatar de wildernis met boomloze steppen. Het tweede deel naar het Noorden in het Gorkhi-Terelj Nationaal Park en Khan Khenti Special Protected Area, een taiga met beboste bergen. Vanaf de bergruggen een magistraal uitzicht op het land. U dient een ervaren en fitte ruiter te zijn, want het zijn weliswaar kleine maar pittige paarden en u rijdt over afwisselend terrein. Bovendien rijdt men hier in stap nog wel zittend, maar in draf en galop staat men in de beugels (max. 20 min achtereen). Er wordt maximaal zeven uur per dag gereden. Er zijn lange stukken galop bij. Maximum gewicht voor de ruiter is 90kg.

binnen mongol horse trail tenten inside mongol horse trail

Accommodatie
Op de Mongoolse Horse Trail verblijft u in tweepersoons tenten die tegen de soms sterke en plotselinge Mongoolse wind bestand zijn. Een ten met een toilet zal worden opgezet. Sanitaire voorzieningen zijn beperkt en u wordt gevraagd om alleen biologisch afbreekbare toiletartikelen mee te nemen. De keuken/eetkamer zijn in een yer, de praktische en typisch Mongoolse woning. Een kachel wordt meestal geplaatst in het midden van de yer. De yer is voor iedereen te gebruiken. Op koude of natte avonden eet u ook in de yer en het kan er druk maar erg gezellig zijn. Onderweg verblijft u in tweeprsoonstenten en een traditionele yer voor het diner. Tijdens de tocht overnacht u ook tweemaal in het relatief comfortabele semi-permanente yerkamp in Jalman Meadows.

Arrangement Mongol Horse Trail (10 nachten) € 1.867
o.b.v. volpension (behalve lunches in Ulaanbaatar), incl. paardrijden, tolk, accommodatie in twee kamers in hotels, yers en tenten, kampeeruitrusting (behalve slaapzakken), lokaal vervoer, entree voor de Naadam Games, tranfers van/naar de luchthaven. Excl. vluchten, luchthavenbelasting bij vertrek (ca. $ 20), lunches in Ulaambaatar en fooien. Eénpersoonstoeslag € 38 per nacht tenzij u bereid bent een kamer/tent te delen.

Programma Mongol Horse Trail van dag tot dag (klik)

Data 2018
15-025 juni, 30 juni-10 juli (vol), 21-31 juli, 17-27 aug, 31 aug-10 sept

Vliegen op Ulaambaatar. Ideaal is vliegen via Beijing of Istanbul. Wij kunnen u helpen met het boeken van de vluchten eventueel inclusief een overnachting in een luchthavenhotel en/of extra verblijf in Beijing (verboden stad, Tianamen Square, Temple of Heaven, de Grote Muur, Zomerpaleis). N.B. Bij verblijf in Beijing langer dan 72 uur heeft u wel een visum voor China nodig.

Transfers is inbegrepen

Weer en klimaat
Mongolië heeft een landklimaat. In het noorden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -25 graden en in de zomermaanden rond de 30 graden. In het zuiden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -15 graden en in de zomermaanden rond de 30 tot 40 graden. In het voorjaar komen in en rondom de woestijngebieden veel zandstormen voor.

Beste reistijd
Juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Mongolië te reizen. Hiermee vermijdt u de strenge wintermaanden en de perioden met zandstormen.

Taal
Mongools is de officiële taal in Mongolië.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal een half jaar geldig is bij vertrek uit Mongolië.
Een visum is tot en met 31 december 2015 niet verplicht bij een verblijf korter dan 30 dagen.
Voor reizen vanaf 1 januari 2016 dient u een visum aan te vragen. Dit kan schriftelijk of persoonlijk bij het Mongoolse consulaat in Breda. Dit visum is 30 dagen geldig en dient binnen een periode van 90 dagen na uitgifte te worden gebruikt.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Mongolië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Naadam Festival - Verlenging
Naadam betekent spel of festival en is het nationale festival van Mongolië dat elk jaar van 11 t/m 13 juli wordt gehouden. Het wordt ook wel "Eriin Gurvan Naadam" genoemd, dat "de drie mannelijke spelen" betekent: worstelen, paardenraces en boogschieten. Vrouwen doen tegenwoordig ook mee met het boogschieten en paardenraces. De sportwedstrijden zijn enigszins te vergelijken met de Olympische Spelen. Tijdens de Naadam komen families van her en der tezamen en wordt vaak traditionele kleding gedragen. De races zijn 15 tot 30 km en de jockeys zijn kinderen van vijf tot twaalf jaar oud. Het is vooral het paard dat hier geëerd wordt na een overwinning. Het paard wordt gezegend door het met een beetje arak (licht alcoholische, gefermenteerde paardenmelk) te besprenkelen. De worstelaars maken na een overwinning een klein rondedansje met gespreide armen, als de vlucht van een adelaar.
Naadam

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg