Latest Blogposts

Orkhon Vallei

gertent

Mongolië - Orkhon vallei - vanaf € 1.585 |Fotos|Video|Pers|Mail|Offerte|Reserveren|
• Trektocht door Orhan Vallei en verblijf bij een Nomadenfamilie in Yurt/Ger
• Periode mei-september
• Vaste data/12 nachten/8 dagen rijden/2-7 uur per dag
• Voor redelijk gevorderde en fitte ruiters (want er wordt veel in het zadel gestaan)
• Vliegen op Ulaanbaatar & Transfer
• Beleef Mongolië te paard en met de nomadenfamilies door met hen te rijden en bij ze te logeren
Mongolië Orhon Vallei

Breng tijd door met een Nomadenfamilie tijdens deze spannende tocht te paard door de Orhan Vallei. Keuze tussen comfortabel overnachten in een Ger op de Ger Tocht of de vrijheid van kamperen in de woestijn op de Camping Tocht met Pack yaks. Mongolië is het land van open steppen met enorme kuddes paarden. Men zegt dat hier in de vroege dagen van de mensheid het paardrijden is uitgevonden. Deelnemen aan een paardrijtocht in Mongolië houdt in dat u het leven van de Nomaden ervaart, zo anders dan het onze. De Mongoolse mensen staan ​​bekend om hun gastvrijheid en tijd met hen door te brengen is een voorrecht. De schoonheid van Mongolië ligt in de ongerepte vlakten besprenkeld met witte yers en Boeddhistische tempels.

image (2) orkhon image (3) orkhon

Het rijden/de paarden
U rijdt in een gebied zonder hekken, wegen of masten. Onderweg komt u niemand tegen, behalve Nomadische herders. De Orhon Vallei tocht laat u verschillende landschappen zien, de kliffen van de Mini-Gobi met semi-woestijn, de Orhon watervallen, waar de rivier spectaculair valt na een aardbeving en vulkaanuitbarsting meer dan 20.000 jaar geleden. Het is geclassificeerd als een UNESCO World Heritge site. Tijdens deze tocht brengt u tijd door met een nomadische familie en maakt u hun dagelijks leven mee. Ook bezoekt u diverse culturele plaatsen zoals Karakorum, de oude hoofdstad van het Mongoolse Rijk in 1235, gesticht door Ogödei de zoon van Genghis Khan. U dient een ervaren en fitte ruiter te zijn, want het zijn weliswaar kleine maar pittige paarden en u rijdt over afwisselend terrein. Bovendien rijdt men hier in stap nog wel zittend, maar in draf en galop staat men in de beugels (max. 20 min achtereen). Er wordt maximaal zeven uur per dag gereden. Er zijn lange stukken galop bij. Maximum gewicht voor de ruiter is 90kg. De tocht wordt ondersteund door een team met een voertuig, behalve de drie dagen dat u in Naiman Nuur park rijdt, dan gaan er bepakte yaks mee. De tocht eindigt met een bezoek aan Hustai National Park waar men er alles aan doet om de bedreigde Takhi (Przewalski paard)in zijn natuurlijke habitat te beschermen.

ger camp gertent orkhon image (1) orkhon

Accommodatie
U kunt kiezen tussen de avontuurlijke Camping Trail of de meer comfortabele Ger Trail. U verblijft in tweepersoons koepeltenten en er is een overnachting in een yer dichtbij een nomadische familie en een nacht in een semi-permanent yer-kamp. Op de Camping Trail verblijft u in tweepersoons tenten. Een tent met toilet/wasgelegenheid wordt elke avond opgebouwd (behalve met het wild kamperen), maar wasgelegenheden zijn beperkt en u wordt gevraagd om alleen biologisch afbreekbare toiletartikelen mee te nemen. Eén nacht wordt doorgebracht bij een gastfamilie in hun ger/yurt en één nacht in een semi-permanent Ger-kamp met douche. Er zijn geen éénpersoonstenten. Een gemeenschappelijke tent wordt opgezet voor de maaltijden.
Op de Ger Trail verblijft u in comfortabele semi-permanente yer-kampen (2-4 personen per ger/yurt) en slaapt u in bedden. Douches zijn beschikbaar op de meeste nachten, behalve één nacht in de gast ger/yurt naast de nomadenfamilie. Een centrale kachel brandt in het midden van de ger/yurt.
Bij beide tochten brengt u een nacht door in een hotel in Ulaanbaatar.
Klik op de links voor de programma's van dag tot dag

Arrangement
o.b.v. volpension (behalve diner op laatste avond), inclusief paardrijden, gids, tolk, kampeerspullen (behalve slaapzakken), lokale transfers gedurende tocht, tours en bezoeken in het programma, transfers van/naar de luchthaven op vaste tijden. Exclusief vluchten, privé transfers, wijn, bier en frisdranken, diner laatste avond en fooien.

Prijzen 2016
Camping Trail(12 nachten) € 1.585
Ger Trail (12 nachten) € 1.935
Small group supplement: € 263 per persoon (2 tot 3 personen in de groep)
Eénpersoonstoeslag hotelovernachting in Ulaanbaatar-Orkhon Vallei Ger Trail € 100 en Orkhon Valley Trail & Dunes en Steppen Mongolië € 60. Géén éénpersoonstoeslag bij Orkhon Valley Camping Trail & Dunes and Steppes of Mongolia en ook niet op de Ger Trail.
Privétransfers buiten de vaste tijden om in Ulaanbaatar € 25

image (4) orkhon image (13) orkhon image (11) orkhon

Data Camping Trail 2016
14 mei - 26 mei, 21 mei - 2 jun, 28 mei - 9 jun, 4 Jun - 16 Jun, 11 Jun - 23 Jun, 18 Jun - 30 Jun , 25 Jun - 7 Jul, 2 Jul - 14 Jul, 9 Jul - 21 Jul, 16 Jul - 28 Jul, 23 Jul - 4 Aug, 30 Jul - 11 Aug, 6 Aug - 18 Aug, 13 Aug - 25 Aug, 20 Aug - 1 Sep, 27 Aug - 8 Sep, 6 Aug - 18 Aug, 13 Aug - 25 Aug, 20 Aug - 1 Sep, 27 Aug - 8 Sep

Data Ger Trail 2016
28 mei - 9 jun, 4 Jun - 16 Jun, 11 Jun - 23 Jun, 18 Jun - 30 Jun, 25 Jun - 7 Jul, 2 Jul - 14 Jul, 9 Jul - 21 Jul, 16 Jul - 28 Jul, 23 Jul - 4 Aug, 30 Jul - 11 Aug, 6 Aug - 18 Aug, 6 Aug - 18 Aug. 13 Aug - 25 Aug. 20 Aug - 1 Sep, 27 Aug - 8 Sep, 13 Aug - 25 Aug, 20 Aug - 1 Sep, 27 Aug - 8 Sep

Ligging
Mongolié ligt tussen Rusland en China in. De Orkhon Vallei ligt in het midden van Mongolië.
map orkhon mongoliëmountains orkhon

Vliegen op Ulaanbaatar.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. De vaste transferstijden gaan uit van een aankomst vóór 11:30 uur en vertrek rond het middaguur.

Weer en klimaat
Mongolië heeft een landklimaat. In het noorden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -25 graden en in de zomermaanden rond de 30 graden. In het zuiden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -15 graden en in de zomermaanden rond de 30 tot 40 graden. In het voorjaar komen in en rondom de woestijngebieden veel zandstormen voor.

Beste reistijd
Juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Mongolië te reizen. Hiermee vermijdt u de strenge wintermaanden en de perioden met zandstormen.

Taal
Mongools is de officiële taal in Mongolië.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal een half jaar geldig is bij vertrek uit Mongolië.
Een visum is tot en met 31 december 2015 niet verplicht bij een verblijf korter dan 30 dagen.
Voor reizen vanaf 1 januari 2016 dient u een visum aan te vragen. Dit kan schriftelijk of persoonlijk bij het Mongoolse consulaat in Breda. Dit visum is 30 dagen geldig en dient binnen een periode van 90 dagen na uitgifte te worden gebruikt.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Mongolië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie.
U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag | Collect Moments Not Things beste prijsgarantie