Latest Blogposts

Chiang Rai

Thailand - Chiang Rai - v.a.€ 1.050  |Fotos |Video|Pers|Mail|Reserveren |  
• Trail rides in de Mae Chan Foothills in Chiang Rai provincie in het noorden van Thailand
• Jan t/m mei en okt t/m dec (juni, juli, aug, sept is regenseizoen)/Aankomst & Vertrek elke dag
• 7 nachten/8 dagen/6 dagen rijden (ivm acclimatiseren & tijdverschil)/3 uur per dag
• Beginners, halfgevorderden, gevorderden/groepsgrootte 2-6 pers/gewicht 80kg (één tot 110kg)
• Vliegen op Bangkok & Chiang Rai & Transfers
• Vertrouwd op pad met fijne paarden in een ongelooflijk mooie omgeving & NL/Belgische host
Mae Chan 2
Deze stal is begonnen als 'friendly farm', een organische boerderij met organisch vlees en organische melkprodukten, gewassen, fruit en groente. De stallen en de paarden zijn later erbij gekomen. Men werkt met Natural Horsemanship, een filosofie gebaseerd op de natuurlijke instincten van de paarden om met ze te communiceren en waarbij de paarden leren door druk en het wegnemen van druk. Trail riding in Thailand is een prachtige ervaring. Onderweg hoor je alleen de stappen van de paarden en vogelgezang of ritselen van de balderen. Steeds veranderende landschappen met heuvels, meren, schilderachtige rijstvelden, ananasplantages, teakhoutenbossen, rubberbomen, wilde bush , blauwe paddenstoelen en bamboe. Exotisch wildleven in een gebied met oude ruïnes en Boedhistische tempels. Maar ook bezoeken aan kleine dorpjes en aan de Karen, de befaamde Long Neck Tribe dames met gouden ringen om hun lange halsen .

De paarden/het rijden
De trail rides duren een uur tot enkele uren, bij het arrangement drie uur per dag. Er zijn brave paarden voor beginners, maar ook meer temperamentvolle paarden voor gevorderden. De paarden zijn over het algemeen American Quarter Horses en Argentijnse Criollo's (polopaarden). Er komen dit jaar nog drie pony's, een Tennessee walker en een een quarter horse bij die zullen worden opgeleid.  Belangrijk is het respect voor mens, paard en natuur. Voeding, verzorging, weidegang, alles is zoveel mogelijk afgestemd op het natuurlijk instinct en gewoontes van de paarden. Dit betekent ook dat de hoeven geen ijzers hebben en de paarden bitloos bereden worden. De paarden maken deel uit van een grotere landelijke boerderij met veeteelt, biologische landbouw en kwaliteitsvolle lekkere producten. Gedurende de individuele- en teambegeleidingen gebruikt uw host Eric zijn methodiek Equicoaching; opmerken welke signalen de paarden u geven en welke impact de paarden op u hebben. Een vaardigheid die u kunt inzetten in de communicatie met paard en mens. Geniet van de Thais natuur met open vlakten en vergezichten, rijd langs dorpjes, rijstvelden, ananasplantages, bananenbomen en rubberbomen. In de schaduw kunt u draven en onderweg wordt u begroet door Thaise voorbijgangers. Men rijdt in Engelse of Western zadels. Zes paarden kunnen tot 80 kg dragen, één paard tot 110 kg.

Mae Chan 1 mae chan paardenAccommodatie
U verblijft in prachtige hotels/resorts, waarbij u de keuze heeft uit een drietal. Zie verder bij hotels.

Arrangement

o.b.v. volpension in een gedeelde tweepersoonskamer in Chang Rai, overnachtingen met ontbijt in hotel Wiang Inn, Marjyo Resort, La Luna of gelijkwaardig), inclusief zes tochten met de paarden verspreid over de dagen (ca. drie uur per tocht), Engels en Nederlands sprekende gids, een Thaise massage (duur 2 uur) en alle transfers van/naar de luchthaven, van/naar uw hotel en naar excursies opgenomen in het programma (waaronder bezoek aan de Long Necks) en naar de restaurants. Excl. vluchten, uitgaven van eigen aard en fooien.

Prijs € 1.050 per persoon

Programma 
Dag 1
Op de luchthaven van Chiang Rai wordt u door uw host opgewacht en naar uw hotel gereden (keuze uit drie hotels, zie verder) waar u met een grote glimlach aan de balie wordt verwelkomd. U heeft de gelegenheid om acclimatiseren en te wennen aan het tijdverschil. 's-Avonds bij een lekker Thais diner krijgt u van uw host uitleg over de tochten die u de komende week gaat maken, wordt verteld over de natuur, de verschillende paarden, uw rijervaring besproken en het rijden (Engels/Western/Natural Horsemanship).
Dag 2
stacks-image-e3b2f72-1200x704 stacks-image-5379f58-1200x796
Naar keuze lekker uitslapen of een uitstapje maken. Na de lunch rijden we naar Appaloosa Stables om kennis te maken met de paarden en rijdt u eerst in de grote rijbaan om een match te vinden. Dan volgt een eerste rustige rit in de prachtige natuur. Vergeet niet mooie foto's te maken. Na een Thais of Westers diner kunt u de Night Bazar bezoeken.
Dag 3
Een ochtendrit door de heuvels en door enkele Hill tribes dorpjes staat op het programma. Rustig genieten van de rijstvelden en de diverse fauna. Na de lunch is er tijd om te relaxen of de streek te verkennen.
Dag 4
DSC_0096 DSC_0509
Deze morgen brengen we u naar de rijstvelden tussen de heuvels en rubberplantage. Genieten van de stilte, het prachtige landschap, de vlinders en het gezang van de vogels. Na de inspanning van de voorbije dagen zijn we ervan overtuigd dat iedereen wel behoefte heeft aan een echte ontspannen Thaise massage. Gedurende het diner is er tijd om jullie ervaringen van de voorbije dagen te delen in Da Vinci restaurant.
Dag 5
DSC_0013
Vakantie in Thailand is voor sommigen ook een moment om te shoppen. Andere wensen rustig te relaxen of opnieuw een excursie te maken. In de namiddag gaat u met het paard naar de Long Necks, de Karen vrouwen met de koperen ringen om de hals. De ringen zouden een bescherming zijn voor tijgers. Voor anderen is het een uiting van welvaart waarmee ze de geschikte partner vinden.
Dag 6
Uw trouwe partner wacht in de voormiddag op u. Een tocht vandaag met een uitdaging. Wij zijn heel nieuwsgierig wie het grootste opmerkingsvermogen heeft. Na de lunch staat de chauffeur klaar en brengt u naar de excursie van uw keuze. Aye heeft ook nu een heerlijk diner voor u klaar gemaakt.
Dag 7
De laatste dag alweer. De voormiddag heeft u vrij. Misschien nog eens genieten van een Thaise massage of een extra uitstapje, shoppen of gewoon niets doen. De week sluiten we af met een mooie rit in de namiddag. Na deze tocht mag u smullen van een lekkere barbecue. De stilte en de rust bij zonsondergang bieden u een aangename sfeer.
Dag 8
Wij brengen u naar de luchthaven. Hopelijk heeft u nog andere vakantieplannen in het land van de glimlach en zon.

Keuze uit drie hotels voor de eerste nacht in Chiang Rai
Wiang Inn1 Maryo Resort la Luna
Wiang Inn
In het centrum van Chiang Rai is het luxueuze Wiang Inn hotel. De 260 kamers zijn comfortabel ingericht met Noord Thaise motieven, kamerbreed tapijt, kleuren-tv, telefoon, elektronisch deurslot, nachtkastje, mini-bar en een koelkast.
Maryo Resort
Maryo resort biedt ingetogen elegantie en rust in het midden van een groeiende stad. De 60 kamers van dit luxe resort hebben een artistiek accent. Het terrein zelf is een grillige oase van watervallen en tuinen, de perfecte setting voor te ontspannen met vrienden en familie.
La Luna
Een "urban oasis" met een unieke uitstraling. Een verzameling van 79 ruime bungalows verborgen van de hoofdweg en gelegen in een tropisch paradijs met lagune-stijl zwembad en jacuzzi met een groot terras waar u kunt zitten en ontspannen. Elke bungalow heeft een eigen sfeer, een grote kamer met een zeer comfortabel bed kamer en badkamer.  

Excursies die u kunt maken
Phra Kaew en Rong Kkun Tempels € 12
(Tempel van de Emerald Boeddha) is een belangrijke Koninklijke tempel gelegen in Chiang Rai City. Deze indrukwekkende boeddhistische plaats is een van de belangrijkste centra van het boeddhistische onderwijs in het noorden van Thailand. Het tempelcomplex herbergt een indrukwekkende Boeddhistische museum in een groot twee verdiepingen tellend gebouw gemaakt van teakhout. De tempel heeft een historisch belang doordat hier de Emerald Buddha in 1434 gevonden is. Een copy in groen jadesteen kan je bewonderen in het museum.
Een must voor elke bezoeker van Chiang Rai, is een hedendaagse en onconventionele boeddhistische tempel, Rond Khun. Ontworpen door Chalermchai Kositpipat in 1997. Rong Khun is gebouwd in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld.
Yao, Akha en Lahu dorpen € 45
Met een gids bezoek je hill tribe dorpen. Hij neemt u mee naar een Yao dorp. De woningen met een gras en bamboe dak zien er mooi en etnisch uit. Het Akha en Lahu dorp zijn meer traditioneel en geven jou een authentiek gevoel.
De Gouden Driehoek € 25
(Saam Liam Thong Kham) is in het uiterste noorden van Thailand, het drielandenpunt van Laos, Myanmar en Thailand. Het landschap is heuvelachtig, de rivieren vormen een natuurlijke grens tussen de drie landen Laos (ten oosten van de Mekong), Myanmar (in het noorden van de Ruak) en Thailand (ten westen van de Mae Khong). In de Hall of Opium ontdekt u de verborgen geschiedenis van Thailand. In de Gouden Driehoek werd duizenden jaren papaver geteeld. Het museum leert u de geschiedenis en de invloed van illegale drugs en ook de hoe men de drughandel en het misbruik tot op vandaag in Thailand uitroeit. Een 5000 jaren geschiedenis met zowel winnaars als verliezers met de val van de Manchu-dynastie.
Doi Tung Royal Villa € 25
De villa werd gebouwd in de tijd Doi Tung Development Project werd opgericht, onder de koninklijke opmerking van H.R.H Princess Srinakarindra met haar eigen fonds. Deze villa kan dus worden beschouwd als de eerste "home" van de prinses Mother. Doi Tung Royal Villa is gebouwd op de heuvel en heeft een geweldige uitzicht op het wijdse landschap. Het biedt een combinatie van Lanna architectuur (een noordelijke Thaise plaat houten huis met Kalae Top) en de Zwitserse stijl chalet. Het is versierd met het delicate houtsnijwerk in Mek Lai patroon. Rondom de villa een prachtige bloementuin.
Kunstenaar Thawan Duchanee € 12
creëerde een indrukwekkende collectie van huiden, botten, tanden en taxidermie van een breed scala aan dieren. De dierlijke resten zijn ingewikkeld opgesteld, af te geven een prachtig unieke en toch mysterieus inheemse sfeer. Baan Dam (Black House) is deels atelier, deels museum, deels thuis. Baan Dam is een mix van traditionele Noord-Thaise gebouwen afgewisseld met een aantal bizarre moderne ontwerpen. Naast de Witte tempel is The Black House zeker een aanrader.
Fietsen € 50
Na een korte briefing en gepersonaliseerde fiets montage, beginnen we onze fietsen door kleine dorpjes en rijstvelden en volg de Lao rivier stroomafwaarts. De fietstocht is aangenaam met veel groen te wijten aan de nabijheid van de rivier. Terwijl u fietst, ontdekt u het echte landelijke Thailand en ziet u de lokale levensstijl aan de rand van Chiang Rai. We fietsen langs diverse boomgaarden, rijstvelden, rubberplantages, en zie veel teak bomen.
Thaise kookles € 50
Thailand is legendarisch in de hele wereld om zijn uitstekende keuken. Nu is de kans om een ​​aantal van de heerlijke recepten te leren voor jezelf en mee naar huis nemen. Onder leiding van een chef-kok met meer dan 20 jaar ervaring, gespecialiseerd in het koken van Thais eten, kunt u niet alleen kijken maar ook deelnemen aan de leuke en interactieve les. Als onderdeel van uw kookervaring nemen we je ook mee naar een markt waar je meer informatie krijgt over de traditionele Thaise ingrediënten en hoe ze worden voorbereid
Pra Archa TongGouden Driehoek € 20
In de bergen van de gouden driehoek is er een tempel waar de monniken hun aalmoesronde met een paard doen. Kickboksen (de zogenaamde "Muay Thai") is net zo een belangrijk onderdeel van monnik zijn dagelijkse routine als meditatie. Dit is de wereld van het Archa Tong Forest Monastery, vaak aangeduid als 'Wat Maa Tong' The Golden Horse klooster. De tempel werd vele jaren geleden opgericht door Phra Kru Ba Neua Chai, die eerder landelijk bekend is door zijn Thai boxing fans als Samerchai. Zijn echte naam is Samer Jaipinta.
Koffieplantage € 8
Boven de 1800m kunt u wandelen tussen de verschillende koffieplantages. Een afwisseling van mooie vergezichten en de vele koffie. De bloei is heel kort en verspreidt een zoete aangename geur. Bijzonder is de diversiteit van de 100 % Thaise Arabica koffie. Aroma’s en smaken opmerken en ontdekken doe je zoals elke professionele koffiehandelaar. Een bijzondere ervaring.
Theeplantage € 25
Een uitstapje waarvan theeliefhebbers zullen genieten. Aan het einde van de Chinese burgeroorlog, een groep Chinezen leefden een nomaden leven in Myanmar. De voormalige troepen van Kuomintang vonden uiteindelijk hun weg naar de heuvels van Mae Salong. Vandaag de dag bestaat het dorp nog steeds en het is nog steeds erg Yunnanese Chinees. Ze leven nu van de theehandel met de selecte Otop (one Tambon, One product). Theeliefhebber uit Europa, Azië en het Midden Oosten laten hun smaakpapillen genieten van deze heerlijke thee.

Ligging
In de mooie natuur bij Chiang Rai in de Mae Chan foothills in het noorden van Thailand.
200px-Amphoe_5707 stacks-image-6015ecf-300x424 (1)

Vliegen op Bangkok & Chiang Rai
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij reserveren uw vluchten, evt. hotel & autohuur puur uit service. Wij adviseren u altijd te wachten met het boeken van uw vluchten tot wij uw paardijvakantie hebben bevestigd. Bangkok heeft twee luchthavens. De internationale luchthaven is Suvarnabhumi.

Transfers
Van Bangkok naar Chiang Mai kan per bus, trein/bus of vliegtuig. Bus: Er gaan vele bussen per dag die zowel gereserveerd kunnen worden als ter plaatse kaartjes gekocht. Tip: De bussen naar Chiang Rai vertrekken van de Arcade bus station in Chiang Mai, dat op 3km van het treinstation ligt. U kunt echter besluiten met de tuk-tuk (THB80) die afstand af te leggen. Daarna duurt de busrit van Chiang Mai naar Chiang Rai ca. 3 uur. Leuk detail echter is dat u onderweg langs de fameuze Wat Rong Khun en de White Temple komt. Het is daarbij mogelijk de buschauffeur te vragen of u even mag uitstappen om de tempel te bekijken en enkele uren later verder te reizen, door eenvoudigweg een volgende bus te nemen.De nachtbus kan ook, dat vertrekt de avond ervoor, duur ca. 12 uur. Prijs ca. € 18 p.p.. Trein: Chiang Rai heeft geen treinstation, maar er gaat wel een trein van Bangkok naar Chiang Mai. Daar aangekomen kunt u met een tuk-tuk 3km naar het busstation waar de bus naar Chiang Rai gaat, duur ca. 3 uur. Binnenlandse vlucht: Tenslotte kunt u ook vliegen van Bangkok naar chiang Ria, dat is het snelst. Het is een kwestie van keuze, wat u het leukst vindt om te doen. Uw host Eric zal u opwachten op de luchthaven (of busstation) en u naar uw hotelverblijf rijden.

Het weer/klimaat
Thailand heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 20 tot 35 graden.Het regenseizoen is van mei t/m september. Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-Thailand te reizen.

Taal
Thai is de officiële taal in Thailand. Daarnaast komen er verschillende lokale talen voor. Onze host en partner in Thailand spreekt Nederlands.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Thailand.
Een visum is niet nodig als u korter dan 30 dagen in Thailand verblijft.

Vaccinatie (inenting)
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Thailand verplicht als u in de zeven dagen voordat u Thailand bezoekt in een land was waar gele koorts heerst. In Thailand (m.u.v. Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Koh Phangan, Koh Samui en Pattaya) komt malaria voor. Malaria is een infectieziekte die wordt overgebracht door malariamuggen. Wij adviseren u voor advies omtrent vaccinaties contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatiebureau.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Thailand 6 uur later. Thailand kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Andere activiteiten
Het is ook mogelijk Team Building evenementen hier te houden en Equicoaching. De eigenaar van deze stal heeft, nadat hij besloot geen springruiter te worden, zich verdiept in transactionele analyse en over de methodiek  Equicoaching enkele boeken geschreven, waaronder 'Equicoaching, de methodiek' uitgegeven bij boekschout .nl of te vinden in zijn webshop: www.shop-thon.com.
U kunt er ook voor kiezen enkele spring- of natural horsemanshiplessen te nemen in de ruime rijbaan of een yogales nemen. Het is tevens mogelijk Thaise kooklessen te volgen. Tenslotte kan uw host u ook meenemen naar de beste Thaise massages, heerlijk na het paardrijden.
chiang mae rijbaan

Culinair
De Thaise keuken is natuurlijk befaamd en verrukkelijk. Uw host zal u meenemen naar kleine restaurants in de omgeving, waaronder Ayes restaurant met zowel een Westerse als Thaise keuken. Op locatie serveert men ook bitterballen! Als extra activiteit kunt u ook Thaise kooklessen volgen.

Bij boekingen voor deze paardrijdvakantie in Thailand stort Paardenpas € 10 per persoon naar de Soi Dog Foundation. Wie meer wil weten over deze organisatie: https://www.soidog.org/ 
Cristy

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg

ROs Magazine Thailand Chiang Rai