Latest Blogposts

Andes Grand Traversée

Andes

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs v.a. € 4.940 |

Trektocht te paard van Argentinië naar Chili over het Andes-gebergte & verblijf eiland
• Vliegen op Bariloche en door naar Puerto Montt waar u wordt opgewacht & transfers bestemming
• Periode: november-maart | Vaste data
• Duur: 3 nachten/11 dagen te paard/3-7 uur per dag in het zadel
• Niveau: voor redelijk gevorderde en vooral fitte ruiters
• Groepsgrootte: 8 | Maximum gewicht 95 kg of extra paard

Over de Andes

Een trektocht dat begint in Argentinië en de Andes over gaat om in het Chileense merengebied te eindigen. Tijdens deze rit steekt u soms per boot rivieren over waarbij de paarden zwemmen. Dit is een avontuurlijke trektocht te paard dat begint in buurt van het populaire skistadje Bariloche in Argentinië en u brengt naar Puerto Varas in Chili. Tijdens de eerste helft van de tocht naar de Chileense grens doorkruist u rivieren en klimt u over hoge bergpassen van de Andes met een panoramisch uitzicht. Vroege kolonisten kwamen naar dit gebied om goud te vinden; anderen om estancias te beginnen. Bij de grens Argentinië/Chili laat u de Argentijnse Criollo paarden achter en steekt per boot over het blauwe meer Lago Puelo. In Chili wachten nieuwe paarden op u en wordt het landschap groener met meer bossen. Er zijn plekken waar u met de paarden zwemmend oversteekt. De tocht duurt zes dagen tot Tagua Lake, het meer met drijvende eilanden.

Het rijden/de paarden
U dient een zelfverzekerde en fitte ruiter te zijn. De tocht is spannend en avontuurlijk. Er wordt 3 tot max 7 uur per gereden en dat wordt uiteraard opgesplitst in ochtend en middag. Niet alleen voor u maar ook vanwege de paarden.  Er zijn onderweg steile beklimmingen en afdalingen en het weer kan ineens veranderen. Er zijn mogelijkheden om te galopperen op open terrein of te draven in de bossen, maar veel van de tocht is stapvoets.

Accommodatie
In Argentinië is het een combinatie van kamperen (3 nachten) en pensions, terwijl u in Chili en op het afgelegen eiland Las Bandurrias in boerderijen overnacht. Bij het ​​kamperen zijn de faciliteiten eenvoudig - wassen in koud water of een rivier. In Chili wordt u uitgenodigd in de huizen van de lokale bevolking, een unieke kans om hun manier van leven te ervaren. De charmante maar vaak rustieke huizen bieden eenvoudige accommodatie met een gedeelde badkamer en een douche. Er is een nacht in een traditionele estancia in Argentinië en twee nachten op het privé-eiland Las Bandurrias in Chili. Het privé-eiland Las Bandurrias heeft twee huisjes op een privéstrand. Gasten verblijven in een comfortabel en goed uitgerust huisje met twee verdiepingen. Er is een haard dat tevens het water voor de douches verwarmt. Het huisje is geschikt voor maximaal 6 personen en in het hoofdgebouw zijn er nog twee kamers voor maximaal 5 personen. Het ademt warmte en gezelligheid. Het huis is omgeven door een prachtige bloementuin en vanaf het zonnedek is er een prachtig uitzicht op Lake Las Rocas en de omringende bergtoppen. Er zijn ook drie nachten in hotels in Bariloche, El Bolsón en Puerto Varas. Hier is het mogelijk een upgrade of éénpersoonskamer aan te vragen (extra betalen) maar tijdens de rest van de reis dient u bereid te zijn een kamer te delen.

Data Grande Traversée 2018
5-18 december 2018: Argentina - Grande Traversee
3-16 januari 2018:  Argentina - Grande Traversee
7-20 januari 2018: Argentina - Grande Traversee
4-17 maart 2018:  Argentina - Grande Traversee

Prijzen per persoon 2018
2 ruiters in de groep € 6.699
3 ruiters in de groep € 6.420
4 ruiters in de groep € 5.450
7-8 ruiters in de groep € 4.940

Er is een toeslag van € 178 voor ruiters met een gewicht van meer dan 90kg, zodat u kan worden voorzien van een tweede paard, Het arrangement is inclusief accommodatie o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) (behalve in Bariloche, El Bolson en Puerto Varas), wijn bij het ​​eten tijdens de tocht, paarden, Engels-sprekende gids(en), overtocht met de veerboot, kampeeruitrusting en eenpersoonstoeslag. Het is tijdens de tocht niet altijd mogelijk om een kamer alleen te hebben. U dient daarom bereid te zijn een kamer te delen. In de hotels in Bariloche, El Bolson en Puerto Varas is het wel mogelijk (3 nachten totaal) met een toeslag van € 47 per nacht.

Arrangement
o.b.v. volpension, incl. paardrijden, gids. Excl. vluchten, dranken in Bariloche, El Bolson en Puerto Varas en fooien. Tevens exclusief internationale vluchten naar Buenos Aires en terugvlucht van Santiago, binnenlandse vlucht van Buenos Aires naar San Carlos de Bariloche en binnenlandse vlucht van Puerto Montt naar Santiago, hotelovernachtingen in Buenos Aires en Santiago,  transfers tussen luchthavens van Buenos Aires.

Programma Grand Traversee (klik voor het programma van dag tot dag)

Vliegen op San Carlos de Bariloche (met bijv. Aerolineas Argentinas of LAN Argentina). Vertrek vanaf Puerto Montt (met bijv. LAN Chile). U kunt zelf vluchten boeken of het aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wel zullen wij u altijd adviseren i.v.m. de transfers die wij voor u afstemmen.

Transfers inbegrepen van San Carlos de Bariloche en naar Puerto Montt, dit op vaste tijden.

Ligging
Argentinië en Chileens Patagonië. De tocht begint in Bariloche in Argentinië en eindigt bij Puerto Montt in Chili.

landkaart argentinie-chili

Het klimaat/het weer in Argentinië en in Chili
Het weer is veranderlijk. Warme kleding en regenkleding is belangrijk. In Argentinië zal het waarschijnlijk nog droog zijn en de temperatuur op een heldere dag rond de 30 graden. U kunt zelfs nog verbranden en daarom is een hoge factor zonnebrand het advies. 's-Nachts kan het echter op de grond vriezen. Ook kan het erg waaien! In Chili is het weer doorgaans beter, ook 's-avonds is het dan warmer. Daarnaast zijn de winter- en zomermaanden tegenovergesteld met die van Nederland. In de hoofdstad Buenos Aires bedraagt de maximumtemperatuur tijdens de warmste maanden ongeveer 28°C. De winters zijn er mild met temperaturen van rond de 10°C. Chili kent veel verschillende klimaatzones. Zo komen in Chili de volgende klimaten voor: Woestijnklimaat, Hooggebergte klimaat, Mediterraan klimaat, Zeeklimaat, Steppeklimaat en het Subtropisch klimaat. De temperaturen verschillen dan ook enorm in Chili. In centraal Chili is het tijdens onze wintermaanden 15 tot 30 graden en tijdens onze zomermaanden 5 tot 15 graden. Aan de kustlijn (m.u.v. het zuidelijke deel) en op Paaseiland liggen de temperaturen het gehele jaar door rond de 20 graden.Wij adviseren altijd minimaal één dag eerder in Zuid Amerika te arriveren om te acclimatiseren en te wennen aan het tijdverschil en/of hoogteverschil.

Beste reistijd
April, mei, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-Argentinië te reizen. U vermijdt hiermee de heetste periode en het massatoerisme. Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Argentinië te reizen. In deze maanden vermijd u juist de koudste maanden.

Taal in Argentinië
Spaans is de officiële taal in Argentinië. Daarnaast wordt er op kleine schaal Guaraní en Quechua gesproken.
Taal in Chili
Spaans is de officiële taal in Chili. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits, Kroatisch, Engels, Mapudungun en Rapa Nui gesproken.

Reisdocumenten Argentinië
U dient te beschikken over een geldig paspoort. Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Argentinië verblijft. U dient bij vertrek uit Argentinië een vertrekbelasting te betalen van circa 15 euro per persoon.
Reisdocumenten Chili
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Chili.
Een visum is niet nodig. Bij aankomst in Chili krijgt u een zogeheten “Tarjeta de Turismo” dat 90 dagen geldig is. Dit moet bij vertrek worden ingeleverd.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Argentinië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In de Argentijnse provincies Misiones en Salta komt malaria voor. Malaria is een infectieziekte die wordt overgebracht door malariamuggen. Voor een bezoek aan Chili is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen.

Tijdsverschillen Argentinië en Chili
Tijdens onze zomertijd is het in Argentinië 5 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4 uur vroeger. Argentinië kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.
Tijdens onze zomertijd is het in Chili 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Chili 4 uur vroeger.
De zomertijd in Chili wijkt af van die in Nederland.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg