Latest Blogposts

Estancia Huechahue

Huechahue

Argentinië - Estancia  - vanaf € 2.602  VIDEO   FOTOS     facebook like    e-mail button   button_reserveren
• Paardrijvakantie op Estancia in Patagonië
• September-april
• Aankomst / vertrek elke dag
• 7 nachten / 7 dagen rijden
• 4 - 6 uur per dag
• Vliegen op Bariloche
Estancia Huechahue ligt in het noorden Patagonië in de uitlopers van de Andes. Snelle ritten in een spectaculaire omgeving met condors en adelaars. U mag de gaucho's helpen met het vee. Zwemmen in de rivier. En natuurlijk mag een Asado, de Argentijnse BBQ niet ontbreken.
facebook like      Mail ons uw vragen/wensen e-mail button                             Programma Huechahue

Argentinië Estrancia Huechahue

Argentinië is een land met ruimte. Estancia Huechahue beslaat dan ook maar liefst 15.000 hectare en huisvest 900 Hereford runderen. Circa 400 hectare wordt gebruikt voor het verbouwen van luzerne en hooi, maar er zijn ook boomgaarden met pruimen, perziken, nectarines, abrikozen, appels, walnoten, hazelnoten en amandelen.

De estancia is trots op zijn zelfvoorziening in de vorm van fruit, noten, groenten en zelfs elektriciteit. Rundvlees komt van eigen land en gedurende uw verblijf op de estancia heeft u natuurlijk de mogelijkheid om tenminste één asado (traditionele Argentijnse barbecue) mee te maken.

U rijdt vanaf de estancia over de kale heuvels, langs de smalle rotsachtige kloven van de Andes-rivieren naar de Chenque Hills, waar de machtige Andes rijst en u de volle uitgestrektheid van Patagonië ondergaat. Kijk naar condors en adelaars die hoog boven u zweven. Galoppeer over de uiterwaarden en breng een bezoek aan de grotten met Indiaanse begraafplaats. Daar zijn op de muren Indiaanse tekeningen nog te zien. U mag ook eens proberen met het vee te werken, samen met de gaucho's. Wat er met het vee moet gebeuren hangt van van de periode, maar er is altijd wat te doen.

De paarden zijn kruisingen met Criollo's, gefokt op de estancia. Ze zijn rotsvast en over het algemeen goed getraind. Ze zijn goed voorwaarts en daarom het meest geschikt voor gevorderde of ervaren ruiters. De rijstijl is vergelijkbaar met Western. De zadels die gebruikt worden zijn "montura de monte", zoals de oude Engelse legerzadels, met een schapenvacht bovenop, lekker comfortabel voor lange uren in het zadel. Het rijden wordt afgestemd op de wensen van de gasten van de estancia.

Accommodatie
De accommodatie op de Estancia is zeer comfortabel. U verblijft in een chalet met meerdere kamers. Er zijn in totaal 12 kamers die kunnen dienen als éénpersoons- of tweepersoonskamer, elk met een eigen badkamer. Acht kamers zijn in afzonderlijke chalets op het terrein en vragen om een korte wandeling door de tuin. Vier kamers zijn in het hoofdgebouw. Er wordt geen éénpersoonstoeslag berekend. Er is een hot tub voor koele en een zwembad voor warme dagen.

Prijs Estancia verblijf (7 nachten) Sep 2015 - Apr 2016: €2,597
o.b.v. volpension; incl. drankjes; paardrijden; ranch activiteiten; ranch vissen; transfers van Bariloche. Geen single supplement voor een eenpersoonskamer. Deze prijzen zijn op basis van een zeven nachten. Kortere of langere verblijven zijn zeker mogelijk. Vraag gerust een offerte aan.

Ter plaatse te betalen Fishing gidsen (USD325 per persoon per dag bij twee personen); off ranch vissen; vertrekbelasting; tips; wasserette.

Vliegen op: Wij adviseren te vliegen op Bariloche (op 2 uur rijden) in plaats van de dichtstbijzijnde luchthaven Chapelco (San Martin de los Andes), die een zeer onbetrouwbaar vluchtschema heeft. U wordt op de luchthaven opgewacht en naar de Estancia gereden.

Transfers is inclusief vanaf Bariloche (2 uur) bij een verblijf van vijf of meer nachten of voor groepen van 4 of meer een verblijf van minimaal 3 nachten. Idem vanaf Chapelco. Wanneer u korter verblijft bedraagt de transfer van Bariloche € 82 per voertuig (maximaal 2 personen) of € 123 (3 tot 10 personen). Transfers is inclusief indien u 5 nachten of meer verblijft of met vier personen die minimaal drie nachten verblijven (of US$ 50 (1 of 2 pers) indien transfers vanaf één van de 7 meren routes is). Transfers vanaf San Martin US$ 60 enkele reis. Het is ook mogelijk transfers te organiseren vanaf Temuco in Chili indien u beide landen (Argentinië en Chili) wilt bezoeken.

Locatie
In Patagonië, het noorden van Argentinië aan de voet van het Andes-gebergte.

Het weer
Van september tot november is het voorjaar en zijn dagen al lekker warm maar kan het 's-nachts nog koud zijn. Zomer is van december tot februari en kunnen temperaturen oplopen tot boven de 30C. Herfst is maart/april. De meeste regen valt tussen mei en juli wanneer de Estancia gesloten is. Echter, omdat de ligging nabij het gebergte is, kan er altijd een bui vallen.

Over de Andes
Estancia Huechahue zal in februari 2016 weer een trektocht over de Andes organiseren, een zeer populaire tocht. Vraag ons ernaar. De data voor “Across the Andes” staan gepland van 12 – 21 februari 2016. Prijzen volgen binnenkort. Vraag ons anders per e-mail: info@paardenpas.nl

Estancia to Estancia
Deze trektocht vraagt om een minimum aantal gasten van vier personen.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restant van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Bel: 06-47310175 | email: patricia@paardenpas.nl | Collect Moments Not Things