Latest Blogposts

Estancia Huechahue in Patagonië

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs v.a. € 2.595 |

Afgelegen Argentijnse estancia in het noorden van het uitgestrekte Patagonië
• Vliegen op Bariloche & transfers per auto naar de estancia
• Periode: September-april Aankomst/Vertrek elke dag
• Duur: 7 nachten/7 dagen rijden/4-6 uur per dag
• Niveau: halfgevorderd en gevorderd, voor de trektocht beslist fit
• Groepsgrootte: 10 Maximum gewicht 100 kg      Tevens 1x per jaar trektocht over de Andes
Huechahue7

Argentinië is een land met ruimte. Estancia Huechahue beslaat dan ook maar liefst 15.000 hectare en huisvest 900 Hereford runderen.  Snelle ritten in een spectaculaire omgeving met condors en adelaars. U mag de gaucho's helpen met het vee. Zwemmen in de rivier. En natuurlijk mag een Asado, de Argentijnse BBQ niet ontbreken.

Het rijden
U rijdt vanaf de estancia over de kale heuvels, langs de smalle rotsachtige kloven van de Andes-rivieren naar de Chenque Hills, waar de machtige Andes rijst en u de volle uitgestrektheid van Patagonië ondergaat. K
ijk naar condors en adelaars die hoog boven u zweven. Galoppeer over de uiterwaarden en breng een bezoek aan de grotten met Indiaanse begraafplaats. Daar zijn op de muren Indiaanse tekeningen nog te zien. U mag ook eens proberen met het vee te werken, samen met de gaucho's. Wat er met het vee moet gebeuren hangt van van de periode, maar er is altijd wat te doen.
huechahue Huechahue2

De paarden
De paarden zijn kruisingen met Criollo's, gefokt op de estancia. Ze zijn rotsvast en over het algemeen goed getraind. Ze zijn goed voorwaarts en daarom het meest geschikt voor gevorderde of ervaren ruiters. De rijstijl is vergelijkbaar met Western. De zadels die gebruikt worden zijn "montura de monte", zoals de oude Engelse legerzadels, met een schapenvacht bovenop, lekker comfortabel voor lange uren in het zadel. Het rijden wordt afgestemd op de wensen van de gasten van de estancia.
huechahue3 Huechahue4

Accommodatie
De accommodatie op de Estancia is zeer comfortabel. U verblijft in een chalet met meerdere kamers. Er zijn in totaal 12 kamers die kunnen dienen als éénpersoons- of tweepersoonskamer, elk met een eigen badkamer. Acht kamers zijn in afzonderlijke chalets op het terrein en vragen om een korte wandeling door de tuin. Vier kamers zijn in het hoofdgebouw. Er wordt geen éénpersoonstoeslag berekend. Er is een hot tub voor koele en een zwembad voor warme dagen.
im_2013_021_0173 img_0443

 

Programma van dag tot dag

Prijs 2018 € 2.595
Arrangement inclusief

7 nachten volpension (ontbijt/lunch/diner) incl. drankjes, paardrijden, vissen op de estancia (n.b.v vissen off ranch $ 325 met gids), en transfers van en naar Bariloche. Geen eenpersoonstoeslag. Korter of langer verblijven mogelijk.
Arrangement exclusief
Fishing gidsen off-ranch vissen (US$325 per persoon per dag bij twee personen), vertrekbelasting, wassette en fooien.

Ligging
Estancia Huechahue ligt in het noorden Patagonië aan de voet van het Andes-gebergte op ca. 1.600 km ten zuidwesten van Buenos Aires en 200km ten noodroosten van Bariloche, 70km ten oosten van San Martin de Los Andes en 30km ten oosten van Junin de Los Andes, waar de snelweg RN40 de Collon Cura rivier kruist.

Vliegen op: Wij adviseren te vliegen op Bariloche (op 2 uur rijden) in plaats van de dichtstbijzijnde luchthaven Chapelco (San Martin de los Andes), die een zeer onbetrouwbaar vluchtschema heeft. U wordt op de luchthaven opgewacht en naar de Estancia gereden.

Transfers is inclusief vanaf Bariloche (2 uur) bij een verblijf van vijf of meer nachten of voor groepen van 4 of meer een verblijf van minimaal 3 nachten. Idem vanaf Chapelco. Wanneer u korter verblijft bedraagt de transfer van Bariloche € 82 per voertuig (maximaal 2 personen) of € 123 (3 tot 10 personen). Transfers is inclusief indien u 5 nachten of meer verblijft of met vier personen die minimaal drie nachten verblijven (of US$ 50 (1 of 2 pers) indien transfers vanaf één van de 7 meren routes is). Transfers vanaf San Martin US$ 60 enkele reis. Het is ook mogelijk transfers te organiseren vanaf Temuco in Chili indien u beide landen (Argentinië en Chili) wilt bezoeken.

Het weer
Van september tot november is het voorjaar en zijn dagen al lekker warm maar kan het 's-nachts nog koud zijn. Zomer is van december tot februari en liggen temperaturen tussen 22 en 35 graden Celcius. Herfst is maart/april. De meeste regen valt tussen mei en juli wanneer de Estancia gesloten is. Echter, omdat de ligging nabij het gebergte is, kan er altijd een bui vallen.

Beste reistijd
April, mei, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-Argentinië te reizen. U vermijdt hiermee de heetste periode en het massatoerisme. Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Argentinië te reizen. In deze maanden vermijd u juist de koudste maanden.

Taal
Spaans is de officiële taal in Argentinië. Daarnaast wordt er op kleine schaal Guaraní en Quechua gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldig paspoort. Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Argentinië verblijft. U dient bij vertrek uit Argentinië een vertrekbelasting te betalen van circa 15 euro per persoon.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Argentinië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts of vaccinatieburo.

Wat mee te nemen
Wees voorbereid op alle weersomstandigheden, en kleed u in laagjes, maar neem niet teveel mee, er is een 24 uurs wasservice. Zonnebrandcreme factor 50, zonnebril, hoed/pet, rijbroeken, chaps, casual voor de avonden, slippers/gympen, sjaal, cap (er zijn ter plaatse en het is niet verplicht vanuit de estancia maar wel vanuit verzekeraars hier in Nederland), zaklantaarn, zwemgoed, warm ondergoed (evt. thermisch).

Culinair
Een mix van Argentijnse keuken en internationale, maar alles vers uit eigen groentetuin. De estancia is 'self-sufficient'. Ham en bacon komen van eigen varkens, eieren van de kippen, melk en eigengemaakte yoghurt en kaas van de melkkoe en van de geiten. Daarnaast eigen rundvlees. Natuurlijk mag u de traditionele Argentijnse asado (barbecue) niet missen. Tevens lam, hert en wildzwijn. Men verbouwt luzerne en hooi maar ook walnoten, hazelnoten, amandelen en fruit waaronder pruimen, perziken, nectarines, abrikozen en appels, waarvan veel wordt ingemaakt. Brood wordt dagelijks vers gebakken. Diners gaan verzeld van Argentijnse wijnen die immers internationaal befaamd zijn, maar er is ook bier en sterke drank. Men houdt rekening met dieetwensen indien tevoren doorgegeven.
food-asado-huechahue65 food119

Over de Andes
Eenmaal per jaar is er een trektocht over de Andes van Argentinië naar Chili, vraag ons.

Estancia to Estancia
Deze trektocht vraagt om een minimum aantal gasten van vier personen.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg