Latest Blogposts

Polo

poloweek

Argentinië - Polo - vanaf € 2.993       FOTOS      VIDEO     reserveren button
• Poloweek in het land van de polopaarden
• Gehele jaar open
• Aankomst op maandag
• 7 nachten / 6 dagen rijden • 4 - 6 uur per dag
• Vliegen op: Cordoba
Argentinië is befaamd om zijn polo pony's en polo spelers. Op deze Argentijnse estancia Los Potreros kan men polo leren spelen. Eerst 'stick & balling', later een heus spel en een Asado/BBQ na afloop.
facebook like      Mail ons uw vragen/wensen e-mail button Argentinië PoloArgentinië is over de hele wereld beroemd vanwege polo. De beste polo pony's komen dan ook hier vandaan.  De sport wordt hier overal gespeeld en de befaamde Argentine Open vindt jaarlijks in november in Buenos Aires plaats. Een bezoek waard, maar evenzo leuk is het om zelf het spel te leren spelen op een Argentijnse estancia. Het is snel en spannend, competitief en vereist behalve paardrijden ook balvaardigheid. Op Los Potreros worden de gasten sowieso uitgenodigd het eens te proberen (vanaf 12 jaar). Het begint met Stick & Ball (leren omgaan met de mallet) met de gaucho's en een informele chukka (een spel bestaat uit vier chukka's van 7 min).

Polo proeflessen Dit pakket is voor gasten van de Estancia. Het bestaat uit 3 opeenvolgende halve dagen op het poloveld, waar men kan kennismaken met de basisprincipes van het spel. Polo proefsessies kosten USD 150 (ter plaatse te betalen) voor 3 halve dag polosessies, inclusief lesgeld. Het is geschikt voor alle niveaus en voorafgaande polo ervaring is niet vereist.

Leer Polo Spelen in een Week gericht op de beginner of incidentele speler die zijn/haar vaardigheden wat wenst op te poetsen in een informele en vriendelijke omgeving. Halve dag polosessies worden gecombineerd met 's middags heerlijke buitenritten vanaf de estancia. Er zijn meestal drie of vier data gepland, meestal in maart en november. Het is echter ook mogelijk een week in te plannen indien u met voldoende gasten komt. U krijgt les van een ervaren polospeler.

Polo Holidays is speciaal voor gasten die zich volledig willen richten op het verbeteren van hun spel, met zowel 's morgens als 's middags sessies op de polovelden (stick en ball en chukka's). De lessen worden gegeven door een Argentijnse polo professional.

Accommodatie
U verblijft in een prachtig gerestaureerde estancia, doordrenkt met familiegeschiedenis en vele verwijzingen naar de Jezuïten. Er zijn zeven slaapkamers met elk een eigen smaakvol ingerichte badkamer. Accommodatie is eenvoudig maar zeer comfortabel. In december 2009 werd Los Potreros opgenomen in de Sunday Times Travel Magazine "100 beste hotels in de wereld". De Estancia profiteert van wind- en zonne-energie opgewekte elektriciteit. Na het rijden kunt u met thee of een gin-tonic in de hand luieren in de hangmat op de veranda en lezen in een van de vele boeken die voorradig zijn of een duik nemen in het zwembad. Ook zijn er wijnproeverijen gevolgd door een heerlijke maaltijd met verse biologische producten uit de tuinen en boomgaarden.

Arrangenenten
o.b.v. volpension, incl. paardrijden, pololessen, polo-equipment, een buitenrit op de laatste dag, dranken, transfers van/naar Cordoba. Bij de Polo Holidays heeft u tweemaal per dag sessies stick & ball en chukka's en is het incl. les van een poloprofessional (handicap 2 of hoger) en incl. een buitenrit op een dag dat er geen les is. Bij de Leer Polo Spelen weken heeft u 's morgens een pololes en 's middags een buitenrit.
Excl. vluchten, off-ranch excursies, was, vertrekbelasting uit Argentinië (ca. US$ 18) en fooien.

Prijzen

Volwassene Kind (16 en jonger)
2015: Oct - Nov € 2.993 € 2.394
2016: Feb - Nov € 2.993 € 2.394

Data
23 Nov 2015 - 30 Nov 2015 - 23 Nov 2015 - 30 Nov 2015

Vliegen op
Cordoba (vanaf Buenos Aires of Santiango Chili

Transfers van/naar Cordoba inbegrepen

Locatie
Gelegen tusesn de pampa's van de Andes in de prachtige Cordoba streek van Argentinië.

Buenos Aires
Het is leuk om enkele dagen vóór of na uw poloweek in Buenos Aires te verblijven, een bijzondere stad. Vraag ons naar de mogelijkheden. In november kunt u zelfs naar de Argentine Open, het grootste polotoernooi ter wereld.

Het weer
Cordoba staat bekend om het mooie weer 'Siempre de temporada' - altijd in seizoen luidt de gezegde.
Winternachten (juni-augutus) kunnen koud zijn.

Programma Poloweek
Na een hartig ontbijt neemt u de paarden mee naar het poloterrein. Eerst leert u met de mallet de bal slaan. Pas daarna stijgt u op en gaat u met de polo ponies een zgn. ‘stick and ball’ sessie doen, gevolgd door een paar chukkas (een polowedstrijd bestaat uit vier chukkas van 8 min elk). Terug naar de estancia voor de lunch, een siesta en wellicht een duik in het zwembad, gevolgd door een heerlijke buitenrit in de mooie Sierras Chicas heuvels/bergen. Een diner met kaarslicht vol verhalen van de dag. De week werkt toe naar een in-house tournament, waarbij lokale polospelers vaak meedoen. Dit allemaal in een prachtige Argentijnse setting.

Inclusief
- Dagelijkse stick and ball, polo lessen en chukkas
- Buitenritten op de estancia, incl. andere activiteiten, afhankelijk van wat er in het seizoen gaande is. Op zondagmiddag mogen de paarden rusten en wordt er niet gereden
- Mogelijkheid om de Paso Peruano paarden uit te proberen. Deze paarden hebben een vierde gang, de ‘running walk.' (alleen niet tijdens de Polo Holidays)

Los Potreros heeft polo gear voor u gedurende uw verblijf. Echter adviseren wij u wel met klem om uw eigen laarzen, handschoenen en cap mee te nemen. Houd er rekening mee dat het programma flexibel is en onderhevig aan wijzigingen, ook door het weer. Als de grond te nat is om op te spelen, zal een alternatief worden aangeboden en zal men er alles aan doen om u toch de belevenis van polo te geven.