Latest Blogposts

Darwin's Trail

pool
Brazilië - Darwin's Trail  - vanaf € 1.965   VIDEO    FOTOS     reserveren button
• Paardrijtocht door het regenwoud van Brazilie
• Preiode mei - oktober
• Vaste aankomst- en vertrekdata & privégroepen mogelijk
• 7 nachten/6 dagen rijden • 3-6 uur rijden per dag
• Vliegen op Campo Grande Rio de Janeiro
• Al voor halfgevorderde ruiters
Rijd door het regenwoud van Brazilië en volg het spoort van Charles Darwin. Onderweg eeuwenoude bomen, vlinders, exotische bloemen, luiaards, capibara's. Regua beschermd gebied, ecologisch.
facebook like      Mail ons uw vragen/wensen e-mail button     Programma Darwin's Trail
Brazilië Darwins Trail
In 1832 is Charles Darwin overweldigd door het regenwoud van Brazilië met haar spectaculaire schoonheid en biologische diversiteit. Op deze tocht rijdt u door dit weelderige woud van eeuwenoude bomen en komt voor een deel in anders ontoegankelijk bergachtig gebied. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen door de enorme verscheidenheid aan vogels, maar het is er ook rijk aan reptielen, amfibieën, vlinders, orchideeën en bromelia's. Tijdens de week rijdt u over smalle paden maar ook door weilanden, steekt u rivieren over en klimt u op bergpaden. 
Het rijden
U rijdt gedurende de week op goed geschoolde paarden van het Desempenho Riding Centre. De paarden zijn rustig en comfortabel. Sommige paarden zijn Mangalarga Marchador, een Braziliaans ras dat een extra gang kent, de 'marcha', en dat lekker zit dan draf. U dient een competente ruiter te zijn, al kunnen halfgevorderden al mee, maar wel moet u alle gangen beheersten en open staan voor een andere stijl van rijden. Ook zijn er soms stijle afdalingen en smalle trails.
Accommodatie
U verblijft in comfortabele kamers in het Desempenho Riding Centre en onderweg naar Santa Maria op de prachtige lodge op Guapi Assu. Hier hebben de kamers allemaal een eigen badkamer, terwijl u op Desempenho Riding Centre en Santa Maria soms een badkamer zult delen. Desempenho heeft een kleine chalet weggestopt tussen de bomen met drie en-suite slaapkamers en een gedeelde veranda. De accommodatie is eenvoudig maar comfortabel. Er zijn plafondfans voor de verkoeling. Kamer 1 heeft twee aparte kamers met een gedeelde badkamer; Kamer 2 is een tweepersoonskamer met een eigen douche; Kamer 3 is een grote ruimte voor vier personen met eigen douche en een kleine keuken.
De Guapi Assu lodge is zeer comfortabel. Het is eigendom van een Engelsman genaamd Nicholas Leger wiens overgrootvader een enorme boerderij hier bezat. Onlangs hebben Nicholas en zijn vader herbebossing van het land als een behoud van de natuur project ingezet (de Braziliaanse Atlantische regenwoud Trust). Dit is een zeer waardevol gebied vanwege de vele soorten vasculaire planten. Het gebied staat bekend als een Bioma Mata Atlantica. Sinds 1500 is er voortdurend vernietiging geweest van dit Atlantische regenwoud waardoor nu nog slechts 7% resteert. In Regua  zijn 400 soorten vogels. Kijk voor meer info op: www.regua.co.uk of www.guapiassubirdlodge. De lodge heeft vier tweepersoonskamers en drie tweepersoonskamers, alle met een eigen badkamer. Er is een uitgebreide bibliotheek met een indrukwekkende reeks van boeken en tijdschriften over vogels en geschiedenis van dit natuurgebied. Santa Maria is een privéwoning, die is uitgebreid en gerenoveerd tot vijf kamers, elk met een eigen badkamer. Het is gelegen op een groot terrein langs een rivier. Er is ook een natuurlijk zwembad voor de gasten om in te zwemmen.
Arrangementsprijzen per persoon in 2019:  7 dagen/6 nachten/5 dagen rijden
2 ruiters € 2.058
2/4 ruiters € 1.810
5/6 ruiters € 1.706
7/8 ruiters € 1.603
Toeslagen voor kleine groepen: € 934 bij twee personen, € 609 bij 3 of 4 pers en € 186 bij 5 of 6 pers.
Eénpersoonstoeslag bedraagt € 433 (en wordt gerestitueerd indien u een kamer deelt)
O.b.v. volpension, incl. paardrijden, exclusief vluchten, drankjes en fooien.
Data in 2015:
21 Sep 2015 - 27 Sep 2015
Het is ook mogelijk een specifieke week te boeken indien u met een groep van vier personen of meer bent in de periode maart-juni en augustus-half december. Vraag ons ernaar.
Data in 2016 volgen binnenkort, vraag ons er anders naar
Vliegen op: Rio de Janeiro
Transfers: vanaf Rio de Janeiro € 371 per auto retour (tot 4 personen in de auto)
Locatie
In de staat van Rio de Janeiro in het zuidoosten van Brazilië met de best gepreserveerde Atlantische Regenwouden van Brazilië.
Het weer
De tochten zijn in het voorjaar (september) en herfst (mei). Zomer is van december tot maart en is erg heet. Juli en augustus zijn de koudste maanden.