Latest Blogposts

Ibitipoca luxe fazenda met spa

Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 2.387 |

Papagaaien, watervallen, meertjes, tropische vlinders, spa - een oase in Brazilië
• Vliegen op Rio de Janeiro of Sao Paulo & transfers naar bestemming
• Periode: gehele jaar/van zondag tot zondag
• Duur: vanaf 6 nachten/5 dagen paardrijden/elke dag een andere tocht
• Niveau: vanaf halfgevorderd
• Groepsgrootte: 2-8 pers  & | Max.gewicht 100 kg Niet ruiters: spa, raften, mountainbiken

Ibitipoca Paarden op stal

Het landgoed Ibitipoca stamt uit 1981 met de aankoop van Fazenda do Engenho boerderij en met als doel doorgangen voor het wildleven te maken naar de State Park of Ibitipoca. In 2008 werd op de private reserve een hotel geopend, waarmee het ook een duurzaam project werd. U bent hier welkom om van de 4.000 hectare rijkdom te genieten. De focus ligt op ecotoerisme en paarden passen daar uitstekend in. Hier is rust en ruimte, het goede leven.

De paarden/het rijden
De paarden zijn mangalarga's, een Braziliaans paardenras, dat afstamt van de Portugese Lusitano en Berber. Ze zijn mooi, intelligent en hebben soepele gangen, waaronder behalve stap, draf en galop nog twee gangen: de diagonale batida en de laterale picada. Mangalarga's zijn geschikt voor endurance en daarom ook uitstekende paarden voor tochten in de natuur.
ibitipoca paardenbuitenrit

Accommodatie
Fazenda do Engenho is het hoofdgebouw met koloniale aspecten waar men ook de maaltijden geniet. Er zijn acht suites in het hoofdgebouw, alle met king sized bed, ruime badkamers bad en vloerverwarming. De vijfde suite heeft het mooiste uitzicht en de achtste is het grootst en het meest romantisch. In sommige kamers kunnen twee twin bedden worden geplaatst. Er is een spa, sauna, hydrotherapie, televisielounge, stallen en een privé landingsbaan (DAC gecertificeerd). U kunt ook in Viradouro verblijven, een huisje dat op 1km verder op het landgoed ligt, met drie suites en geheel met alternatieve energie voorzien (zonne-energie en houtoven). Het ligt dichtbij een heerlijke poel waar u ook kunt zwemmen. Op verzoek wordt ontbijt in uw huisje geserveerd.

ibitipoca kamer ibitipoca veranda

Arrangement
o.b.v. volpension 6 nachten incl. paardrijden, Engels-sprekende gids, yogalessen, wandeltours, frisdranken. Excl. vluchten, transfers, alcoholische drankjes, massages en spabehandelingen en fooien.

Prijzen 2019
Arrangement 7 nachten/6 nachten/5 dagen paardrijden € 2.387
Eenpersoonstoeslag € 1.077
Paardrijden per dag € 55
Transfers Rio de Janeiro-Ibitipoca € 500

Programma
Tijdens uw verblijf maakt u verschillende tochten, elk met een andere bezienswaardigheid.
Hawk’s Rock
U klimt naar de top waar u een sunset-uitzicht heeft dat het de moeite waard maakt. U rijdt langs tuinen met bromelia's en onderweg is een grot.
Water Circuit
Deze tocht neemt u mee naar allemaal watervallen en natuurlijke wateren. U komt langs de Engenho Waterval, de Beach of Love Screamer Waterfall, Lage Waterfall, Veil Waterfall, Silence Waterfall, Black Lake, and Golden spoon.
07 Falls
Een tocht dat rondom de State Park of Ibitipoca gaat en waar u bij Heaven’s Window Waterval kunt zwemmen met over 1,000 meter water dat naar beneden valt in zeven kleinere watervallen.
Areião
Deze tocht duurt twee dagen en brengt u helemaal naar de grens van de State Park of Ibitipoca. U overnacht in een afgelegen huisje omringd door eindeloos wit zand en waar men 's-nachts de Milky Way heel goed kan zien.
Mogol Village
Deze tocht brengt u naar het traditionele dorpje Mogol. Onderweg prachtige bergen en vergezichten, valleien en watervallen.
Cave of the Swallows
Dit is een prachtig 30 meter lange grot met binnenin een lange spleet waar het zonlicht doorheen schijnt dat leidt naar het achterste deel van de grot waar een waterval is en een poel.

Culinair
Ontbijt bestaat uit verse homemade gebakken brood, cakes, jams en kazen. Lunch is een traditionele Mineira met locale ingrediënten gemaakt in de houtoven. Diner bestaat uit een menu met Franse cuisine in combinatie met tradtionele ingrediënten. De keukenstaff heeft uitstekende training van internationale befaamde koks.

De Spa
De Spa biedt comfort, wellnes, gezondheid en ontspanning in een aromatische en meditatieve sfeer. Er wordt gewerkt met 100% plantaardige oliën in combinatie met essential oils. Elke ochtend is er een yogales waaraan gasten kunnen deelnemen. De spa is heerlijk na een dag paardrijden om stramme spieren weer soepel te krijgen. Massages zijn mogelijk (o.a. shiatsu, hot stone, lomi lomi etc.). Ook een duik in het zwembad is een weldaad.
ibitipoca spa

Ligging
Op 510km van Sao Paolo en 270 van Rio de Janeiro in Minas Gerais.
minas-gerais ibitipoca mooi

Transfers
U wordt op de luchthaven van Sao Paulo opgewacht en naar Ibitipoca gereden of gevolgen en nog een deel met de auto.

Weer en klimaat
Brazilië bevindt zich grotendeels in de tropische zone. Het is in het grootste gedeelte van Brazilië bijna het hele jaar door mooi weer. Door de grote omvang van het land zijn er verschillende klimaten. Tijdens de winter liggen de temperaturen tussen de 10 graden in het zuiden en 28 graden in de tropische delen. In de zomer kan de temperatuur in heel Brazilië oplopen tot 40 graden.

Beste reistijd
Augustus, september, oktober, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-Brazilië te reizen.
Mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Midden-Brazilië te reizen.
Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Zuid-Brazilië te reizen.
In bovenstaande maanden vermijdt u het regenseizoen.

Taal
Portugees is de officiële taal in Brazilië. Veel Brazilianen kennen een tweede taal (Italiaans, Duits, Spaans en/of Engels).

Reisdocumenten
U heeft een geldig paspoort nodig. Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Brazilië verblijft.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Brazilië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In veel gebieden in Brazilië komt nog malaria voor.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg