Latest Blogposts

Canyons & Waterfalls

Brazilië

Fotos | Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 1.198 |

Paardrijdtrektocht door het berggebied van Brazilië met watervallen en kloven
• Vliegen op Sao Paolo en Porto Alegre & transfer naar bestemming
• Periode: augustus tot november
• Duur: 7 dagen/6 nachten/5 dagen rijden/4-6 uur per dag
• Niveau: vanaf halfgevorderd
• Groepsgrootte: 4-8 personen | Max. gewicht 100 kg

Brazil Canyons Watefalls

Een tocht door Brazilië's meest zuidelijke staat Rio Grande do Sul. Ontdek een uniek landschap met spectaculair berglandschap, enorme ravijnen en bodemloze watervallen. Adembenemend en echt voor wie de natuur wil proeven en even ver weg wil zijn. Deze trektocht begint dichtbij het hoogste punt in het zuiden van Brazilië op 1.403 meter in een gebied met enorme canyons. In tegenstelling tot de Grand Canyon van Arizona of de Fish River Canyon in Namibië heeft Brazilië's canyon een weelderig groene omgeving van grasland en enorme Araucaria-bossen. De reis neemt u mee door de staat Rio Grande do Sul. Graslanden met vee, rivieren met stroomversnellingen, watervallen en canyons met diepe randen, soms wel 700 meter diep en met wijdse uitzichten. Hier in het Zuiden van Brazilië kunnen tussen juli en augustus de temperaturen zelfs overdag dalen tot nul. Het Santa Catarina berggebied (met inbegrip van de naburige staat Rio Grande do Sul) kan zelfs een paar dagen per jaar sneeuw hebben. Ondanks dat komen hier heerlijke wijnen vandaan en uitstekend rundvlees, dat u zult kunnen proeven tijdens een traditionele 'Gaúcho' barbecue.

Het rijden/de paarden
U rijdt op Braziliaanse Criollo's en kruisingen. Het zijn traditionele gauchopaarden, bekend om hun stabiele moedige gehoorzame karakters en tredzekerheid. De paarden kennen ook het veewerk met team penning. De voorouders van deze paarden zijn zuiver Spaanse Berbers. Het ras is. U rijdt doorgaans op twee verschillende paarden gedurende deze rit. Uw gidsen zijn kleurrijke lokale personages die u in de ochtend zullen begroeten met "chimarrão", een kalebas met hete thee. Het tempo is gevarieerd en omvat alle gangen die u goed dient te beheersen. Deze tocht is niet voor mensen met hoogtevrees.

Accommodatie
U verblijft tijdens deze trektocht te paard op landelijke boerderijen en authentieke pensions. Monte Negro, Pousada Fazenda Potreirinho en Residencial Paraiso hebben echt Braziliaans karakter. Bij Pousada Corucaca overnacht u op een boerderij net buiten Cambará do Sul. De kamers zijn ruim met houten vloeren en wanden en een aparte doucheruimte.
Brazilie3 Brazilie5

Arrangement 
o.b.v. 6 nachten volpension, incl. paardrijden, gidsen en transfers van/naar Porto Alegre op vaste tijden.
Excl. vluchten, dranken en fooien. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het daadwerkelijk aantal gasten op de tocht. In eerste instantie wordt het tarief van het aantal tijdens boeking bevestigde personen in rekening gebracht en later terugbetaald indien er meer mensen boeken. Eénpersoonstoeslag bedraagt € 244 en wordt terugbetaald indien u bereid bent een kamer te delen en een kamergenoot gevonden wordt.

Prijzen per persoon 2019
2 tot 4 ruiters/amazones in de groep € 1.366
5 tot 6 ruiters/amazones in de groep € 1.250
7 tot 8 ruiters/amazones in de groep € 1.198

Eénpersoonstoeslag bedraagt € 215 en wordt terugbetaald indien u bereid bent een kamer te delen en er een kamergenoot gevonden wordt.

Programma van dag tot dag (klik op de link)

Data 2019
18-24 maart
13-10 mei
23-29 september
30 november-6 december
Data op aanvraag tevens mogelijk, van augustus tot november.

Vliegen op Porto Alegre (met binnenlandse vlucht vanaf Sao Paolo)
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Tevens zullen wij u adviseren met vluchttijden zodat uw transfers aansluiten.

Transfers van/naar Porto Alegre inbegrepen en op vaste tijden

Weer en klimaat
Dit gebied kent vier seizoenen binnen de periode juli en augustus wanneer temperaturen overdag zelfs tot nul graden kunnen zakken. In november is het aanmerkelijk warmer en kan het overdag 20oC zijn en 's-nachts 12oC tot 15oC graden. De beste tijd om de spectaculaire canyons te zien is van maart tot mei maar ze zijn de andere maanden van het jaar ook indrukwekkend om te zien.

Beste reistijd
Augustus, september, oktober, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-Brazilië te reizen. Mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Midden-Brazilië te reizen. Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Zuid-Brazilië te reizen. In bovenstaande maanden vermijdt u het regenseizoen.

Taal
Portugees is de officiële taal in Brazilië. Veel Brazilianen kennen een tweede taal (Italiaans, Duits, Spaans en/of Engels).

Reisdocumenten
U heeft een geldig paspoort nodig. Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Brazilië verblijft.

Vaccinaties
Voor een bezoek aan Brazilië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In delen van Brazilië komt Malaria voor. Wij adviseren u contact op te nemen met GGD, huisarts of vaccinatieburo.

Ontmoet Paulo Junqueira, host en gids bij Ride Brazil en lees in het interview over zijn werk met paarden.
Paulo Junqueira 1

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg