Latest Blogposts

Braziliaanse Canyons & Waterfalls

DSCN1522

Fotos | Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 1.198 |

Paardrijdtrektocht door de staat Rio del Grande met rivieren watervallen en ravijnen
• Vliegen op Sao Paolo en door naar Porto Alegre & pick-up en transfer naar bestemming
• Periode: augustus t/m november
• Duur: 7 dagen/6 nachten/5 dagen rijden/4-6 uur per dag
• Niveau: vanaf halfgevorderd, bij voorkeur fit/gewend aan lange dagen in het zadel
• Groepsgrootte: 2-8 personen | Max. gewicht 100 kg
DSCN1591

Een trektocht op Criollo's door Brazilië's meest zuidelijke staat Rio Grande do Sul met overnachtingen bij verschillende fazenda's/pousada's/estancia's (boerderijen)/guesthouses. Rijd door een uniek landschap, heuvelachtig met met spectaculaire bomen, zo anders dan bij ons. Ravijnen en vele watervallen, klein en groot. Adembenemend mooi, zeker voor wie van de vrije natuur houdt, waar nog veel ruimte is. De tocht brengt u naar plekken waar u met de auto of zelfs te voet niet komt. Het begint op circa 1.200 meter en geleidelijk aan klimt u naar circa 1.400 meter hoogte. Onderweg komt u loslopend vee tegen, rivieren met stroomversnellingen, watervallen en ravijnen. Huizen en mensen ziet u niet tot nauwelijks. De eigenaren van de fazenda's, grootgrondbezitters, laten ons over hun land rijden met de paarden en veelal begeleiden ze ons. Enerzijds omdat het paardenmensen en echte gaucho's zijn, anderszijds omdat ze het land goed kennen, want hier en daar is ook moeras en zij weten precies waar gereden kan worden. Hier en daar zult u ook rivieren doorkruisen. Dit alles onder begeleiding van de gidsen, een gids voor en een gids achter, soms nog een extra gids.

20181126_123441 20181127_150338

De paarden
U rijdt op Braziliaanse Criollo's en kruisingen daarvan. Oorspronkelijk komt het ras uit Argentinië en Uruguay, vooral gebruikt door veedrijvers/gaucho's. Ze staan bekend om hun uithoudingsvermogen dat kan concurreren met dat van een Arabier. Het zijn traditionele gauchopaarden, bekend om hun stabiele moedige gehoorzame karakters en tredzekerheid. Ze zijn klein van stuk maar beresterk. De paarden kennen het terrein, kennen hun werk en zijn bekend met vee. U rijdt doorgaans op twee verschillende paarden gedurende deze tocht.
DSCN1323 DSCN1326 Canyons & Waterfalls - Gaucho - Brazil (20)

Harnachement
U rijdt op gaucho-zadels, rijkelijk gevuld met dikke schapenvachten waarin u wegzakt. De zadels hebben geen wrongen en de stijgbeugels zijn soms dik en van leer. De bitten hebben een grote scharnier waardoor de inwerking heel sterk is.
DSCN1325

Het rijden
Er wordt guacho-stijl gereden, dat het meeste lijkt op Western-rijden. Omdat de bitten zo sterk inwerken, dient u met zachte hand te rijden. U rijdt met één hand en geeft met beide teugels de richting aan waar u heen wilt. Been geven is doorgaans alleen nodig voor het aangaloperen. Er wordt heel veel gestapt en ook gedribbeld, omdat de Criollo's uit zichzelf het dribbelen lang kunnen volhouden. In de zadels met de schapenvachten is het goed zitten. Galopperen is in de heuvels meestal heuvelopwaarts. Uw gids zal eerst kijken hoe iedereen het doet, en wanneer iedereen comfortabel is, de snelheid desgewenst verhogen. Op sommige dagen rijdt u 's morgens vier uur en in de namiddag nog eens twee uur. Op andere dagen bent u de hele dag onderweg met een picknickstop van circa een uur. Een enkele keer rijdt u een halve dag met een bezoek aan een gauchowinkel in een stadje. U rijdt op grote hoogte en klimt en daalt veelvuldig. Dit went heel snel en de paarden zijn de hoogten en ook de ravijnen en rivieren gewend. Op foto's kan het er spannender uitzien dan het in het echt is, maar de schoonheid overtreft.

Accommodaties
U verblijft tijdens deze trektocht te paard op landelijke boerderijen en authentieke pensions. Uw eerste twee overnachtingen zijn bij Monte Negro, een veebedrijf. Het familiebedrijf heeft eenvoudige kamers. Diner is in het grote restaurant waar tevens een openhaard met schapenvachten is. De fazenda melkt haar eigen koeien en verkoopt bovendien honing. Derde en vierde nacht verblijft u bij Pousada Fazenda Potreirinho, gelegen aan een rivier en bij watervallen. Van oudsher was dit een pension voor visliefhebbers. Het is een knus familiebedrijf. De laatste nacht is bij Estancia das Flores, een grote verbouwde estancia, afgelegen aan een meertje. Bij alle accommodaties zult u gastvrij ontvangen worden.
pousada-fazenda-ceu-azul DSCN1530 DSCN1348

Culinair
Hoe kan het ook anders, u zult zeker kunnen genieten van een echte gaucho-barbecue, geregen aan het spit en soms zes uur al aan het roosteren zodat het vlees heel zacht wordt. Vergezeld van verse sla, wortelsalade, rijst en bonen zal het u aan niets ontbreken. Indien u terugkeert naar de estancia voor de lunch, eet u doorgaans warm. Indien u onderweg picknickt, dan maakt u van de ontbijttafel een lunchpakket naar smaak. Ontbijt bestaat uit vers fruit (bananen, maracuja's), verse sappen, koffie, ontbijtgranen en yoghurts, brood & beleg (jam, kaas, worst) en vele soorten zoete broodjes en cakes. Er wordt tevens altijd goed gezorgd voor wie een speciaal dieet heeft.
DSCN1322 DSCN1347 DSCN1471 DSCN1552

Arrangement 
o.b.v. 5 nachten volpension, incl. paardrijden, Engels-sprekende gids en Braziliaans-Portugees sprekende gidsen, transfers van/naar Porto Alegre op vaste tijden maar afgestemd op de aankomst-/vertrektijden van de groep.
Excl. vluchten (internationaal en binnenlands), dranken en fooien. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het daadwerkelijk aantal gasten op de tocht. In eerste instantie wordt het tarief van het aantal tijdens boeking bevestigde personen in rekening gebracht en later terugbetaald indien er meer mensen boeken. Eénpersoonstoeslag bedraagt € 244 en wordt terugbetaald indien u bereid bent een kamer te delen en een kamergenoot gevonden wordt.

Canyons & Waterfalls - Gaucho - Brazil (11) Canyons & Waterfalls - Gaucho - Brazil (12) Canyons Waterfalls (3)
Heel hoog de ravijnen inkijkend. Dit is beslist niet eng mocht u dat denken, verre van, het is fabelachtig mooi. Rivieren doorkruisen, ook dit onder goede begeleiding en de paarden doen het veel. Onderweg varens en palmbomen, maar ook cacti en pijnbomen. Verborgen watervallen die alleen onze gids weet te vinden en waar verder niemand komt. Echte Braziliaanse pareltjes.
Canyons & Waterfalls (7) Canyons Waterfalls (5) DSCN1409

Uw host en gids Paulo Junqueira
Ontmoet uw host en gepassioneerde gids Paulo Junqueira. Paulo heeft deze trektocht vele malen gereden en werkt met sommige fazenda-eigenaren al meer dan 15 jaar. Behalve het begeleiden van zijn eigen trektochten, rijdt Paulo zelf graag paardrijdtrektochten over de hele wereld. Hij spreekt voldoende Engels en niets is hem teveel. Paulo is uw vaste gids gedurende de tocht. Daarnaast rijden over de verschillende landerijen verschillende gastgidsen mee. Bij Estancia das Flores is dat Eleanara. Zij is een echte gaucha, een vrouwelijke) gaucho, onvermoeibaar in haar hulp en met een eeuwige glimlach. Zij geniet veel respect van haar mannelijke gaucho's, omdat vrijwel geen vrouwen dit doen. Uw tweede gids is Leonardo, grootgrondbezitter, die zijn land met vele moerassen door en door kent en zich laat vergezellen door zijn hond. Daarna is uw gids Edrina, dochter van een vee- & kaasboer die vele prijzen heeft gewonnen voor zijn kazen. Zij rijdt op een prachtige muilezel. De kaasboerderij zult u eveneens kunnen bezoeken.
DSCN1454 DSCN1392 DSCN1489 DSCN1495

Prijzen per persoon 2019
2 tot 4 ruiters/amazones in de groep € 1.639
5 tot 6 ruiters/amazones in de groep € 1.499
7 tot 8 ruiters/amazones in de groep € 1.438

Eénpersoonstoeslag bedraagt € 215 en wordt terugbetaald indien u bereid bent een kamer te delen en er een kamergenoot gevonden wordt.

Programma van dag tot dag (klik op de link)

Data 2019
18-24 maart
13-10 mei
23-29 september
30 november-6 december
Data op aanvraag tevens mogelijk, van augustus tot november.

Ligging
Rio Grande do Sul is een van de 26 deelstaten van Brazilië. De staat beslaat een oppervlakte van ca. 281.730 km² en ligt in de regio Zuid. Rio Grande do Sul grenst aan de Atlantische Oceaan in het zuidoosten, Uruguay in het zuidwesten, Argentinië in het noordwesten en de deelstaat Santa Catarina in het noordoosten.
1200px-Rio_Grande_do_Sul_in_Brazil.svg

Vliegen op Sao Paulo en met binnenlandse vlucht naar Porto Alegre
KLM-vluchten komen doorgaans 's -avonds laat aan in Sao Paulo. U kunt het beste de eerste nacht in een luchthavenhotel overnachten (bijv. Mariott 5* of Pullman). Deze hotels hebben gratis shuttlebus diensten die te vinden zijn net buiten de aankomsthal bij de kleine shuttlebus stops. De volgende ochtend neemt u dan weer de shuttle naar de luchthaven (Terminal 2) en vliegt u door naar Porto Alegre. Ondanks dat het een binnenlandse vlucht is, is het advies twee uur tevoren op de luchthaven te zijn.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Tevens zullen wij uw pick-up & transfers afstemmen met uw host.

Transfers van/naar Porto Alegre inbegrepen op vaste tijden. Van Porto Alegre naar uw eerste boerderij is het circa drie uur met de auto. De weg is goed en het is een prachtige rit met onderweg een stop. Hoewel u lang onderweg bent om op uw eerste bestemming te komen, is het onderweg daarom al genieten.

Weer en klimaat
Dit gebied kent vier seizoenen binnen de periode juli en augustus wanneer temperaturen overdag zelfs tot nul graden kunnen zakken. In november is het aanmerkelijk warmer en kan het overdag 20oC zijn en 's-nachts 12oC tot 15oC graden. De beste tijd om de spectaculaire canyons te zien is van maart tot mei maar ze zijn de andere maanden van het jaar ook indrukwekkend om te zien. Omdat het weer in de bergen erg wisselvallig kan zijn kunt u het beste zich in laagjes kleden.

Wat neemt u mee
Twee rijbroeken, (twee paar) handschoenen, (voldoende) sokken, een vest/fleece, een lichtgewicht regenjas, een sjaal, zonnebril, cap (er mag hier met hoed gereden worden, maar u dient te verfifiëren of uw verzekeraar hier in mee gaat), korte laarzen en chaps, zonnenbrandcreme, lipbalsem, waterdichte horloge, (waterdichte) fototoestel, plastic zakje voor uw smartphone (kan ook altijd met bagage backup mee), heuptas, gympen voor de avonden.

Beste reistijd
Brazilië is een onnoemelijk groot land, met daarom klimaat- en temperatuurverschillend. Bij deze trektocht rijdt u in Rio del Grande, in het zuiden. Zomer en winter zijn tegengesteld aan Nederland. Hoewel het in november al lekker weer is, kan het in de avonden toch nog wat afkoelen of waaien.

Taal
(Braziliaans)-Portugees is de officiële taal in Brazilië. Veel Brazilianen kennen een tweede taal (Italiaans, Duits, Spaans en/of Engels).

Reisdocumenten
U heeft een geldig paspoort nodig. Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Brazilië verblijft.

Vaccinaties
Voor een bezoek aan Brazilië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen, waaronder DTP (20 jaar geldig) en Gele Koorts (levenslang geldig). In delen van Brazilië komt Malaria voor, maar niet in Rio del Grande. U kunt vanwege het landelijke gebied een vaccinatie tegen rabiës overwegen. Wij adviseren u contact op te nemen met GGD, huisarts of vaccinatieburo.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg