Latest Blogposts

Coffee Trail Hooglanden Brazilië

Fotos | Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 939 |

Paardrijdtrektocht langs de oude Braziliaanse koloniale koffieplantages
• Vliegen op Sao Paolo waar u wordt opgewacht & naar bestemming gereden
• Periode: gehele jaar open/aankomst elke dag mogelijk op data naar wens
• Duur: 7 dagen/6 nachten/5 dagen rijden/4-6 uur per dag
• Niveau: vanaf beginners
• Groepsgrootte: 2-8 personen | Max. gewicht 100 kg         Zowel trektocht als centre based

Brazilië Coffee Trail

In Sao Paulo liggen enkele van de mooiste en meest historische koffieplantages van Brazilië. Deze trektocht te paard voert u door een van de belangrijkste koffieverbouwregio's van Brazilië. Deze trail begint en eindigt in Fazenda Nova dichtbij de stad Mococa en is één van de oudste plantagehuizen in de regio. Vroeger was het huis maar liefst twintig keer zo groot en al generaties lang worden hier paarden gefokt en opgeleid. Uw gidsen zijn Laura en Marina Rossetti, twee zussen en Helena Albuquerque. Laura is instructrice met een opleiding bij de British Horse Society en tevens FEI-jurylid en rentmeester. Laura geeft zowel dressuur- als springlessen op de fazenda en clinics elders in het land.Marina is psycholoog. Helena volgt een veterinaire opleiding en rijdt sinds haar vijfde op de fazenda.

Het rijden/de paarden
De paarden worden op de Fazenda Nova gefokt en getraind. Het zijn voornamelijk Arabieren en Mangalarga-kruisingen, alle heel comfortabel, goed gemanierd en gemakkelijk te hanteren. Er zijn zowel Engelse als Western zadels. Uw paard wordt voor u gezadeld, maar u mag het zelf doen of helpen als u dat wilt. Er wordt veel gestapt met een enkele draf en soms een galop. Beginners kunnen eerst les krijgen en vervolgens in privégroepen rijden. Er wordt ongeveer vier uur per dag in het zadel doorgebracht.
De tocht neemt u mee door de hooglanden van Brazilië waar ze koffie verbouwen. U rijdt door glooiende weilanden en bospaden, langs en door heldere beekjes. U ziet bananenbomen en suikerrietvelden. Hier op 800 tot 1.300 meter hoogte met droge winters en natte zomers zorgt de vruchtbare bodem voor de perfecte koffieverbouw. Tijdens de tocht leert u over de unieke koffie van elke fazenda. Laura heeft een encyclopedische kennis van de omgeving en lokale families. Hier groeit ook de Jequitiba-boom, een reus die kan uitgroeien tot wel 40 meter hoogte en 3 meter in diameter. De oudste wordt geschat op ongeveer 3.000 jaar oud.
coffee trail paarden 

Accommodatie
Onderweg overnacht u in comfortabele kamers in plantagehuizen. Op Fazenda Nova hebben sommige kamers een gedeelde badkamer, maar bij alle andere heeft elke kamer een eigen badkamer. Op Fazenda Nova zijn er zowel één- als tweepersoonskamers, elk met hun eigen en-suite badkamer met douche. De kamers zijn eenvoudig (vroeger sliepen hier de slaven), maar met hun antieke meubels en tegelvloeren hebben ze veel charme.

Prijzen per persoon 2019
2 tot 4 ruiters/amazones in de groep € 1.198
5 tot 6 ruiters/amazones in de groep € 1.025
7 tot 8 ruiters/amazones in de groep €    939

Eénpersoonstoeslag bedraagt € 142 en wordt terugbetaald indien u bereid bent een kamer te delen en er een kamergenoot gevonden wordt.

Arrangement 
6 nachten/7 dagen/5 dagen rijden (4-6 uur per dag), verblijf o.b.v.  volpension (ontbijt/lunch/diner), incl. paardrijden, Engels-sprekende professionele gidsen en transfers van/naar Sao Paulo.
Excl. vluchten, reis-/annuleringsverzekeringen, eigen uitgaven, dranken en fooien.

Programma van dag tot dag (klik op de link)

Centre Based Hacienda
Het is tevens mogelijk om op de hacienda te verblijven en vanuit de hacienda te rijden.
Verblijf is dan € 181  per persoon per dag bij 1-2 personen en € 155 per persoon per dag bij 3-8 personen.
U rijdt dan 4-5 uur per dag. Het centre based arrangement is eveneens o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner). Transfers van/naar Sao Paolo is echter € 259 per auto (max. 3 inzittenden).

Data 2019
Deze paardrijdvakantie is het gehele jaar door te boeken op door u gewenste data.

Vliegen op Sao Paulo.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd.

Transfers
U wordt opgewacht op de luchthaven van Sao Paolo en naar uw bestemming gereden. Transfers van/naar Sao Paulo inbegrepen.

Weer en klimaat
Brazilië bevindt zich grotendeels in de tropische zone. Het is in het grootste gedeelte van Brazilië bijna het hele jaar door mooi weer. Door de grote omvang van het land zijn er verschillende klimaten. Tijdens de winter liggen de temperaturen tussen de 10 graden in het zuiden en 28 graden in de tropische delen. In de zomer kan de temperatuur in heel Brazilië oplopen tot 40 graden.

Beste reistijd
Augustus, september, oktober, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-Brazilië te reizen.
Mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Midden-Brazilië te reizen.
Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Zuid-Brazilië te reizen.
In bovenstaande maanden vermijdt u het regenseizoen.

Taal
Portugees is de officiële taal in Brazilië. Veel Brazilianen kennen een tweede taal (Italiaans, Duits, Spaans en/of Engels).

Reisdocumenten
U heeft een geldig paspoort nodig. Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Brazilië verblijft.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Brazilië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In veel gebieden in Brazilië komt nog malaria voor.

 

Ontmoet Paulo Junqueira, host en gids bij Ride Brazil en lees in het interview over zijn werk met paarden.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg