Latest Blogposts

Pantanal Experience

fazenda

| Fotos Video Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 2.490 |

Paardrijdtrektocht in de Pantanal, een moerasgebied in Brazilië
• Vliegen op Campo Grande via Rio de Janeiro of Sao Paolo & transfers per 4WD of vliegtuigje
• Periode: mei tot tot juni & van augustus tot oktober | Vaste data 23-30 mei of 22-28 september
• Duur: 7 nachten/6 dagen rijden/3-6 uur per dag in het zadel
• Niveau: vanaf halfgevorderd | Max. gewicht 95 kg
• Groepsgrootte: max. .. personen

Brazilië Pantanal

De Pantanal is de grootste delta in Zuid-Amerika dat volloopt met regenwater. Het heeft een rijke flora en fauna en vormt een bijzonder ecosysteem met een grote diversiteit aan vogels en wild. Een topbestemming voor wie wilde dieren en vogels wil spotten. De oppervlakte van het moeras is enorm (net zo groot als Portugal). De beste manier om dit fascinerende landschap te verkennen is te paard. Het is een laaggelegen vlakte die na de regens jaarlijks overstroomt. Het grootste deel van het gebied is particulier eigendom van veehouderijen of fazendas waarbij paarden nog steeds een onderdeel van hun leven vormen.

U ziet hier prachtige hyacinten, ara's vliegen voorbij, vissen spartelen, ook de piranha en er zijn zoogdieren zoals de capibara en vele reptielen, de meest bekende de kaaiman. Veel van de zoogdieren zijn nachtdieren en de poema en de jaguar zijn uitermate ongrijpbaar en moeilijk te spotten. Toch wanneer u te paard door de hoger gelegen bossen rijdt (cordilheiras) zult u in elk geval jaguar-voetafdrukken zien. U zult daarnaast zeker de tuiuiú (Jabiru-ooievaar) zien, het embleem van de Pantanal. Hopelijk ook capivara, het grootste knaagdier ter wereld of het gordeldier, de gestreepte miereneter, apen en misschien wel de nachtelijke tapir, het grootste landdier in Brazilië.

Naast het paardrijden is het mogelijk om een boottocht met een gids te maken of de pantaneiros (Pantanal-cowboys) te helpen met hun vee. Deze Zuid-Amerikaanse cowboycultuur domineert deze streek. Runderen worden nog steeds te voet verplaatst het paard of de muilezel is hierbij een onmisbare partner voor de Pantaneiro. Ze zullen u daarbij beslist "tereré" laten proeven, een drankje gemaakt van kruiden gemengd met koud water die ze laten rondgaan.

Veel mensen kiezen ervoor de Pantanal in het droge seizoen (juli-oktober) te bezoeken, wanneer het land droog is en de wilde dieren en vogels zich verzamelen bij de weinig overgebleven drinkplaatsen. Echter juist wanneer de weilanden ondergelopen zijn tijdens het regenseizoen geeft die absoluut unieke ervaring. Neerslag in de zomer tussen november en maart zorgt voor de overstromingen waardoor de dieren naar de hoger gelegen gebieden op zoek naar eten gaan. Van april tot juni droogt het weer op en verzamelt het water zich weer in de baaien en meren.

Het rijden/de paarden
U dient alle gangen te beheersen. Vanwege de cowboystijl van rijden, het werken met vee en het grillige terrein wordt veel in een rustige galoppade gereden. Niettemin kunnen beginners en beginnende ruiters alleen meerijden bij privégroepen.

Accommodatie
U verblijft tijdens deze tocht vijf nachten in twee verschillende fazendas en kampeert twee nachten. Twee overnachtingen in Fazenda Barra Mansa, gelegen aan de oevers van de rivier de Negro in het landelijk gebied van Aquidauana. Bij Barra Mansa zijn er vijf kamers, elk met air-conditioning en een eigen badkamer. De kamers zijn eenvoudige kamers, typisch Pantanal. Uw volgende twee nachten kampeert u bij Refuge Primavera en slaapt u in hangmatten omringd door lantaarns. Er zijn netten om u te beschermen tegen de insecten en er is een keuken en badkamer. Indien u liever op een matras slaapt dan is dat mogelijk (met voorafgaande kennisgeving). Uw laatste drie nachten verblijft u in Fazenda Baia das Pedras bij Nhecolândia, in het hart van de Pantanal. Het hoofdgebouw is gebouwd in 1960, maar werd in 2003 gerenoveerd met in achtneming van de oorspronkelijke stijl en het gezellige karakter van het pand. Er zijn drie driepersoonskamers en twee tweepersoonskamers, allemaal met airconditioning en een eigen badkamer. Er is een hangmat om te ontspannen, evenals een terras, een eetkamer en een lounge.

Data 2019
24-30 mei en 22-28 oktober

Programma van dag tot dag (klik op de link)

Vliegen op Campo Grande via Sao Paolo of Rio de Janeiro. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit.

Transfers van Campo Grande per 4WD of lichtgewicht vliegtuigje
Met het vliegtuigje heeft u een fantastische ervaring vliegend boven de Pantanal. U kunt in een uur tijd van Campo Grande vliegen. Of een combinatie: per 4WD van Campo Grande naar Aquidauana (130 km over een geasfalteerde weg, ca. 1,5 uur) en daarna door de lucht van Aquidauana naar de ranch (30 min.) De vliegtuigjes kunnen 3 tot 5 passagiers met bagage van 20 kg per persoon meenemen (bij voorkeur zachte/flexibele bagage, zodat het goed weggestopt kan worden in het vliegtuigje).
Met de FourWheelDrive is het meest economisch en eveneens een geweldige optie - de rit duurt circa 6 uur van Campo Grande over zowel geasfalteerde als zandwegen, een ervaring op zich. De 4WD's zelf zijn zeer comfortabel met capaciteit tot 6 personen. Voor grotere groepen worden twee 4WD's ingezet.
N.B. Er dient altijd één stoel vrij te blijven voor de Engels-sprekende gids, houd daarmee rekening.

Arrangement
o.b.v. volpension, inclusief het paardrijden, een Engels-sprekende gids en drankjes. Excl. vluchten, transfers, andere activiteiten en fooien.

Prijzen 2019 per persoon
Arrangement 7 dagen/6 nachten/5 dagen rijden
2 ruiters € 3.092
3/4 ruiters € 2.750
5/6 ruiters € 2.544
7/8 ruiters € 2.430
9/12 ruiters € 2.275

Prijzen Air Transfers (het gehele jaar door)De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal ruiters/amazones die meegaan. U wordt aanvankelijk gefactureerd voor de prijs behorend bij het aantal gasten op het moment van reserveren en wordt gerestitueerd wanneer meer mensen boeken. Eenpersoonstoeslag € 300 per persoon.

Campo Grande - Ranch Lodge - Campo Grande
Aircraft Skyland (single engine) 3 personen 60 minuten US$ 2.200
Aircraft Cessna 206 (single engine) 5 personen 60 minuten US$ 2.460
Aircraft Seneca III (two engines) 5 personen 45 minuten US 3.250

Prijzen Combinatie Land + Air Transfers
Land Transfer: Campo Grande - Aquidauana - Campo Grande
Transport type & capaciteit
4WD auto met airconditioning 4 personen 1u30min US$ 165 enkele reis
Minibus met airconditioning 10 personen 1u30min US$ 195 enkele reis
Air Transfer Aquidauana - Lodge - Aquidauana
Transport/type capaciteit
Aircraft Skylane (single engine) 3 personen 30 min US$ 610 enkele reis
Aircraft Cessna 206 (single engine) 5 personen 30 min US$ 740 enkele reis

Land Transfer by 4WD autos (mei tot november)
Land Transfer met 4WD Campo Grande - Lodge - Campo Grande
Transport/type campaciteit
4WD auto met airconditioning 4 personen 6 uur US$ 790
4WD auto met airconditioning 6 personen 6 uur US$ 1.100
NB. Er is een gewichtslimiet voor bagage van 16 kg en bij voorkeur medium & flexibele bagage

Weer en klimaat
Brazilië bevindt zich grotendeels in de tropische zone. Het is in het grootste gedeelte van Brazilië bijna het hele jaar door mooi weer. Door de grote omvang van het land zijn er verschillende klimaten. Tijdens de winter liggen de temperaturen tussen de 10 graden in het zuiden en 28 graden in de tropische delen. In de zomer kan de temperatuur in heel Brazilië oplopen tot 40 graden. De Pantanal ligt in Mato Gross do Sul in het midden van Brazilië. Tussen november en March regent het en ontstaan de overstromingen. Van maart tot juni is het ondergelopen. Tussen juli en oktober is het land droger maar afhankelijk van de hoeveelheid eerder geval regen kan er toch nog water zijn.

Beste reistijd
Augustus, september, oktober, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-Brazilië te reizen. Mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Midden-Brazilië te reizen. Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Zuid-Brazilië te reizen. In bovenstaande maanden vermijdt u het regenseizoen.

Taal
Portugees is de officiële taal in Brazilië. Veel Brazilianen kennen een tweede taal (Italiaans, Duits, Spaans en/of Engels).

Reisdocumenten
U heeft een geldig paspoort nodig. Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Brazilië verblijft.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Brazilië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In veel gebieden in Brazilië komt nog malaria voor.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg

0 reacties op “Pantanal Experience

Plaats een reactie