Latest Blogposts

Torres Vista Chili

torres vista

Chili - Torres Vista - vanaf € 4.418     reserveren button
Een trektocht door het spectaculaire Torres del Paine Nationaal Park. U verblijft in verbouwde estancias en pensions. De paarden zijn Criollo's. Hoge besneeuwde bergen, rivieren, azuurblauwe meren en enorme gletsjers. Schitterende natuur en dat te paard!
• Oktober-april. • Vaste data • 9 nachten / 8 dagen rijden • 4-7 uur per dag • Dichtstbijzijnde luchthaven: Punta Arenas

Chili Torres

Deze tocht in Patagonië begint met een boottocht door Last Hope Sound in het nationale park, waar u een cirkelvormige route gaat volgen. Onderweg gletsjers en met ijs gevulde meren, valleien, oude beukenbossen, maar waar u ook bent, overal is een adembenemend uitzicht. Als het weer het toelaat, ziet u de indrukwekkende Torres-bergketen, waarnaar deze tocht genoemd is. In Patagonië fokt men funderen en schapen. Vlees, vooral lam is het hoofdvoedsel van de mensen in dit gebied. Tijdens uw tocht zult u beslist een asado (BBQ) voorgeschoteld krijgen.

Het rijden/de paarden
U rijdt op Criollo's of kruisingen daarmee. De paarden zijn bereidwillig en voorwaarts. Op de bergpaden en de steilere hellingen rijdt u in stap en over de open pampa kunt u heerlijk galopperen. Gemiddeld bent u 8 uur per dag in het zadel. Tijdens lange dagen wordt u ook gevraagd niet al te hard te rijden, om de paarden te respecteren. Ook wordt om die reden wel van paard gewisseld, soms rijdt u gedurende de tocht op wel vier of vijf verschillende paarden. Aan het eind van het seizoen (april) is er een speciale rit, waarbij men helpt met het brengen van de paarden van hun zomerweiden naar hun winterverblijf en is alleen voor gevorderde ruiters die ermee kunnen omgaan dat een kuddes losse paarden meeloopt.

Accommodatie
U verblijft zowel in hotels in het Nationaal Park of op omgebouwde estancias, die niet luxueus zijn maar wel schoon en comfortabel. Veelal is dat bij een familie. Ze zijn allemaal prachtig gelegen met een mooi uitzicht. Men fokt en houdt vaak funderen en schapen en die beleving krijgt u mee. De kamers zijn meestal twee-of driepersoons kamers met eigen badkamer. Als u een kamer voor u alleen wilt, is een éénpersoonstoeslag van toepassing en een eigen kamer kan niet worden gegarandeerd bij de estancia's, hoewel men over het algemeen alles in het werk zal zetten om het voor elkaar te krijgen. Tijdens de april-tocht zijn er een paar overnachtingen in afgelegen berghutten (puesto's). Goede bedden, maar eenvoudige faciliteiten. Er zijn slaapzakken aanwezig.

Arrangement
o.b.v. volpension, incl. paardrijden en gidsen. Excl. vluchten, transfers van/naar Puerto Natales, maaltijden in Puerto Natales, dranken, optionele Grey Glacier boottocht (ca. US$ 135) en fooien.
Eénpersoonstoeslag alleen op beschikbaarheid € 763 en wordt weggewuifd indien u bereid bent een kamer te delen.

Vliegen op Punta Arenas

Tranfers van/naar Puerto Natales kan geregeld worden tegen extra kosten. Als alternatief is er een zeer betrouwbare en goedkope busdienst die we tevoren voor u kunnen boeken.