Latest Blogposts

Rainforest Adventure Costa Rica

costa rica

Costa Rica - Rainforest - vanaf € 1.682  |Fotos|Video|Pers|Mail|Reserveren|
• Paardrijvakantie vanuit één locatie met elke dag prachtige tochten in het regenwoud
• Gehele jaar open/Aankomst/vertrek elke dag
• 7 nachten/5 dagen rijden/3-4 uur per dag in het zadel
• Vliegen op San Jose & Transfers naar bestemming
• Al voor beginners mogelijk, brave paarden, rustige ritten/Max.gewicht 95kg/Groep van 8 pers
• Waan u in het paradijs te paard met unieke en exotische dieren en planten om u heen 

Costa Rica Rainforest

Dagelijkse ritten vanuit Cerro Lodge. Een ontspannen paardrijvakantie waarbij u allerlei dieren kunt spotten zoals ara's, parkieten, toekans, leguanen, apen, armadillo's en miereneters, echt speciaal. Een echt regenwoud avontuur te paard. De Lodge is een milieuvriendelijk project gelegen op een boerderij in Tárcoles in het Mid-Westen van Costa Rica, 10 min van het Carara National Park. Dagelijks wordt u naar Maravilla gereden met de auto waar de paarden verblijven (ca. 25 min). Daarvandaan verkent u landelijke wegen en via paden door Mangrove-bossen de kust van de Stille Oceaan met een spectaculair uitzicht en het regenwoud. Overwegend vlak met zachte hellingen en beboste valleien, maar ook savannes en mangoplantages.

heuvels groepje costa rica
Het rijden/de paarden
U geniet van een scala aan halve dag en hele dagritten met soms een picknick lunch onderweg. Uw wordt begeleid door een professionele gids die u zal helpen met het signaleren van de dieren zoals de apen, parkieten, ara's, toekans, leguanen, armadillo's, miereneters, coatimundis en zelfs krokodillen. De paarden zijn overwegend Criollo. Ze zijn opgeleid met neckreining, worden meestal bitloos gereden en de zadels zijn McLellan. Het tempo is rustig op betrouwbare paarden, maar u maakt lange uren in het zadel in gevarieerd terrein.
111 zembad costa rica
Accommodatie
De lodge heeft acht bungalows met eigen badkamer en plafondventilators. De lodge ligt in een grote tuin met bomen, palmen, een panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan, mangrovebossen en Carara National Park. Er is een zwembad en een open-air eethoek. Normaalgesproken komt u eerst in San José aan (waar de luchthaven is) en overnacht u daar in een hotel. Overigens wordt u bij de douane op de luchthaven opgewacht en geassisteerd door onze mensen aldaar. In het hotel ontmoet u de andere gasten. Veelal is er op de eerste avond een gezamenlijk diner en is iedereen benieuwd naar de week. De volgende ochtend wordt u door uw gids opgehaald en naar de paarden gereden en ondergaat u al direct de majesteit van de geluiden van het regenwoud. Bij de Riding Odyessey (onze andere Costa Rica tocht) overnacht u ook bij Maravilla. Dit is het voormalige huis van de eigenaar en heeft vier slaapkamers en twee badkamers. Het is vrij basic maar de tuinen eromheen zijn erg mooi en het is heerlijk om de paarden te zien grazen langs het grasveld. Na het diner of tijdens de hitte van de middag kunt u heerlijk ontspannen in een hangmat op de veranda en luisteren naar de geluiden van de tropen. Let op Kerstmis en Nieuwjaar is het niet mogelijk om op Maravilla te verblijven.

aapje costa rica beestje tortuguero5-costa-rica

Arrangement
o.b.v. volpension in een gedeelde kamer, incl. paardrijden, Engels-sprekende gids en transfer van/naar San José. Eénpersoonstoeslag € 225. Non-rider korting € 275. Excl. dranken, maaltijden en dranken in San José, luchthavenvertrekbelasting en fooien (ca. US$ 10-US$13 per dag). Het is goed te doen voor niet-ruiters om op deze paardrijvakantie mee te gaan. Er zijn veel andere activiteiten (o.a. gliden in het regenwoud) en zij worden met een jeep rondgereden, kunnen zwemmen en meer.

Prijs 2017: € 1.682 per persoon

Data: geen vaste data, het hele jaar mogelijk

Ligging
In Midden-Amerika tussen Nicaragua en Panama in. U rijdt langs de Westkust van Costa Rica langs de Stille Oceaan (Pacific).
academia_costa_rica_physical_lg

Vliegen op San José & Transfers
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.
KLM vliegt sinds 1 november 2017 twee keer per week rechtstreeks op San Jose in Costa Rica. Vanaf einde januari 2018 t/m maart zelfs drie keer. Vliegen via Panama is dus niet meer nodig.

Transfers inbegrepen van/naar San José
U wordt opgewachte op de luchthaven van San José en zelfs geassisteerd bij de douane.

Weer en klimaat
Costa Rica heeft een tropisch klimaat. Het hele jaar door liggen de temperaturen in Costa Rica tussen de 20 en 30 graden. In de bergen liggen de temperaturen rond de 10 tot 15 graden. Mei tot december wordt de groene tijd (regentijd) genoemd, met de meeste regenval in de maanden oktober en november. In Costa Rica komen jaarlijks duizenden aardbevingen voor. De meeste daarvan merk je niet of nauwelijks, maar soms wilt er een zware aardbeving tussen zitten die zware schade aanricht.

grasland costa rica in rivier 2 costa rica

Beste reistijd
Januari, februari, maart, april en december zijn de beste maanden om naar het hoogland van Costa-Rica te reizen. Januari, februari en maart zijn de beste maanden om naar Oost-Costa-Rica te reizen. Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar West-Costa-Rica te reizen. Hiermee vermijdt u het langdurige regenseizoen.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 1 maand geldig is bij aankomst in Costa Rica.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Costa Rica verblijft.
U dient bij vertrek uit Costa Rica een vertrekbelasting te betalen van circa 20 euro per persoon.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Costa Rica verplicht als u in de zeven dagen voordat u het land bezoekt een land met gele koorts heeft bezocht. In Costa Rica (m.u.v. Puerto Limón) komt malaria voor. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij verwijzen u hiervoor naar uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Taal
Spaans is de officiële taal in Costa Rica. Daarnaast wordt er op kleine schaal Engels gesproken.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg