headershadow

Latest Blogposts

Volcanoes & Vistas - trektocht door Cotopaxi plateau & Otavalo markt

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Ecuador Vliegen op: Quito (Mariscal)
Paardrijden: Trektocht Pick-up & Transfers: Ja
Duur: 10 nachten/11 dagen/10 dagen rijden Uren in het zadel: 5-7 uur per dag
Periode: gehele jaar open Niveau: Redelijk gevorderd en fit
Paarden: Andalusisch, Criollo, Arab,P.Paso Accommodatie: kamers in hacienda's
Rijdstijl: Trail/Gaucho Max.Gewicht: 85-95kg* Groep: max 8 pers

Rijd door valleien, langs meren en over hoogvlakten in de Andes naar de befaamde Otavalo-markt
Bijzonderheden: hele lange galoppades, condors en de Otavalo markt
Prijsindicatie: van € 3.650 (4 pers of meer) tot € 4.410 (2-3 pers)

Een spectaculaire paardrijdtrektocht door het mooiste deel van de Ecuadoriaanse Andes. Schitterende landschappen, gevarieerd terrein neemt het u mee door fascinerende valleien en hooglanden, twee heel verschillende delen van de Andes. We dalen af door de wolken en passeren tropische vluchten en koffieplantages. Vele vogels, van kleine kolibries tot de grote Andes Condor. Geschikt voor ervaren ruiters en amazones. De tocht omvat een bezoek aan de wereldvermaarde markt Otavalo, overnachtingen op een working ranch, comfortabele huisjes in een dorpje en nabij een afgelegen gehucht langs een Inca handelsroute.

De trektocht begint dichtbij de met gletsjer bedekte Cayambe-vulkaan, ten noorden van Quito. De trail volgt paden door boerenland en klimt omhoog door eucalyptus- en dennenbossen en door bergweiden. Het gaat verder in noordelijke richting vanuit San Clemente over een heuvelrug de San Pablo-vallei in richting Otavalo, de thuisbasis van de beroemde markt die u kunt bezoeken. Het tweede deel van de tocht neemt u mee over een 600 jaar oude handelsroute naar het hoog gelegen dorp Pinan. Van daar af wordt de flora tropischer en rijdt u langs bamboe, koffieplantages  en passievruchtbomen. Daarna de tocht naar de iconische Cotopaxi-vulkaan, afgelegen bij de hoogvlakten van het Andes-gebergte. Tijdens het laatste deel van de tocht kunt u dieren in het wild spotten, zoals condors, adelaars en uilen, kolibries en herten. Met wat geluk zelfs wilde paarden die door het gebied zwerven.

Programma
Dag 1
U ontbijt nog vroeg in uw hotel in het Mariscal district van Quito waarna u wordt opgehaald  door uw gids en chauffeur (vertrek Quito om 07:45 uur). Richting het noord-oosten naar de Cayambe-vallei (duur ca. 90 min) met een fotostop bij de evenaar. Bij aankomst kennismaking met de paarden en wanneer iedereen een match heeft, een 3-4 uur durende rit over de Pesillo-vlakten onderaan de magnifieke Cayambe-vulkaan. Een route met gewassen en wegen met in de bermen agave-planten. Diner en overnachting bij een lieflijk huisje op een boerderij op een mooie locatie aan de voet van de Cayambe heuvels en met een besneeuwde Cayambe top op de achtergrond. Drie slaapkamers, twee badkamers.
Dag 2
Vandaag rijden we  zes uur door de mooie Zuleta-vallei naar een working ranch waar we overnachten. U proeft aan het Ecuadoriaanse leven op een working ranch. De ranch zelf dateert uit de 16e eeuw maar is prachtig gerenoveerd. Het rijden is gevarieerd, door eucalyptusbossen, over oude zandwegen, door en ravijn en langs een oude hacienda. Mogelijk zien we een condor in de lucht zweven. De 'chagras’, dat zijn de gaucho's, helpen ons bij aankomst met de paarden. Onze haciendaovernachting met Engelssprekende eigenaren is vlakbij. Zij leiden ons rond en laten ons een museum zien met pre-Inca en Inca-artifacten die gevonden zijn bij de hacienda. Ze hebben bovendien vee en Andalusische paarden vlakbij onze accommodatie. Zes kamers, elk met eigen badkamer. Diner & overnachting.
Dag 3
We rijden 6-7 uur richting het noorden door de mooie Zuleta-vallei naar een gehucht dat goed bewaard is gebleven.  De vallei is ontstaan door terugtrekkende gletsjers. We klimmen vervolgens door dennenbossen over de hellingen van de Imbabura. In dit gebied zijn ook kolibries te zien. Onderweg picknicken op een mooie plek met uitzicht over de vallei. Over oude paden verder door de bossen tot we aankomen bij kleine huisjes/log cabins waar we zullen overnachten. Dit is een community project waar de oorspronkelijke inwoners van Ecuador onze hosts zijn. Een kans om de lokale cultuur te leren kennen over shamanen, de Andes-kalender, fiësta's en hun keuken. We eten heerlijk bij een lokale familie.
Day 4
Na het ontbijt (met gebakken brood uit de oven buiten) rijden we 6-7 uur over oude wegen langs haciendas, door velden en bossen en verkrijgen een fascinerende inkijk in het lokale leven. Vandaag voldoende mogelijkheden voor galop. Verder naar de Pablo vallei met het San Pablo meer beneden ons en dan richting Otavalo. Onderweg exotische planten als lupine en quinoa, passievrucht, papaya en advocado. Harige varkens lopen rond of schapen en de herders dragen schitterende geborduurde kleding. Aangekomen bij een klein hotel vlakbij Otavalo nemen we afscheid van deze paarden, omdat we de volgende dag andere paarden krijgen. We bezoeken daarna de Otavalo-markt met vele kleuren. Wij pakken een terrasje mee alvorens we dineren en overnachten. Kamers met eigen badkamer.
Dag 5
We rijden eerst in de auto (ca. 60 min) door de vallei naar het noordwesten waar we onze lokale Criollo-paarden krijgen. Te paard gaan we een afgelegen gebied in dat ons brengt naar een dorp dat hoger ligt. We verlaten het boerenlandschap om door kilometers grasland te rijden. Hier zijn veelal condors te zien, caracaras, arenden, havikken en herten. In de verte zien we een meer en een dorp langs een rivier. We rijden tot 3.600 meter hoogte en dalen daarna af naar 3.300 meter waar we overnachten in een lodge. Grote ruime slaapzaalkamers. Drie kamers in totaal met zeer comfortabele bedden. Grote stapelbedden en één tweepersoonsbed, twee kamers (met drie stapelbedden en een tweepersoonsbed) delen een badkamer. Eén kamer (twee stapel, één tweepersoons) heeft een en-suite badkamer. Vandaag 7 uur in het zadel.
Dag 6
Na een hartig ontbijt (veelal met pannenkoeken en veel vers fruit) rijden we richting het mooie meer gelegen in een idyllische omgeving van glooiende heuvels. Over nauwe paden door het land met bromelia's en orchideën die in de bomen hangen. Deze eeuwenoude routes werden 600 jaar geleden al gebruikt door de eerste Europese ontdekkingsreizigers op zoek naar goederen om te ruilen. We stoppen op de brede oevers van het meer maar gaan terug naar de lodge voor onze late lunch. De middag kunnen we relaxen en het oude dorp bezoeken met huizen nog gebouwd van adobe. De lokale bevolking is gastvrij en vriendelijk en laat met plezier hun woning zien, een bijzondere belevenis. Een tweede overnachting in de lodge met uitzicht op de rivier. Vandaag 5 uur in het zadel.
Dag 7
We rijden via een andere route uit de Pinan-vallei, door een bos met bijzondere meer tropische flora en fauna met o.a. bamboe, koffie en passievrucht. Over glooiende weilanden (paramo) van het Andes-gebergte met schitterende uitzichten op de omliggende bergtoppen, waarna we weer afdalen door een dik bos van bamboe. Vandaag 7 uur in het zadel. We verlaten de paarden en worden in een auto opgehaald om naar Rio Lindo Lodge te worden gereden, dat omgeven is door koffie- en bananenplantages. We kunnen zwemmen in een poel, een koffietour doen en onze eigen koffie roosteren of gewoon even in de hangmatten luieren, gevolgd door een heerlijk home-cooked diner van lokale ingrediënten. We vallen in slaap met het gorgelende geluid van de rivier en het bos. Er zijn single, twin, double & triple kamers met zes individuele douches.
Dag 8 Pasachoa tocht naar Cotopaxi gebied, Avenue of the Volcanoes.
Na een vroeg ontbijt vertrek per auto, maar een mooie rit door het bos met allerlei fruitbomen en plantages. We rijden over een pass in het westen van Cordillera alvorens door de centrale vallei naar het zuiden te gaan. Halverwege de ochtend een stop en een lichte lunch net ten noorden van het Cotopaxi National Park (5 uur). We maken kennis met nieuwe paarden en rijden daarmee in een vallei langs een avenue met bomen naar vlakten met uitzicht op de omliggende vulkanen. Verder door weilanden waarbij we omzichtig de vechtende stieren vermijden die deze hacienda een reputatie gaven. Een kans om wat sneller te rijden en ook om de Andes condors te zien. We doorkruisen een rivier en komen bij een herberg gebouwd uit adobe en riet met uitzicht op de Cotopaxi vulkaan en andere bergtoppen om de vlakte heen. Twee slaapkamers, één badkamer & slaapkamers met eigen badkamer aanwezig.
Dag 9 Cotopaxi national park
We versnellen onze pas (wie at niet wil is de mogelijkheid langzamer te gaan) met lange rustige galoppades over de vlakten van het Cotopaxi National Park met besneeuwde top. Veelal worden we vergezeld door kuddes wilde paarden, een onvergetelijke belevenis met wapperende manen en staarten. Naarmate we dichterbij de Cotopaxi-vulkaan komen zien we oude lava, stenen en grote rotsen die ooit uitgespuugd zijn door de Cotopaxi-vulkaan en gedragen of gedreven door zowel gletsjers als vulkanische activiteit. We rijden naar de voet van de Ruminahui heuvels met condors, herten en vossen. We komen aan bij een relatief nieuwe lodge, een familiebedrijf met veel persoonlijke service en dat gelegen is op een unieke locatie temidden van de vier grote Andes-bergtoppen, alle op gelijke afstand. Grote kamers met double & twin kamers met eigen en-suite badkamers.
Dag 10 Sincholagua peak
Een avontuurlijke rit naar de  hoge ‘paramo’ grasvlakten op onze laatste dag. Deze route blijft een absolute favoriet en de 7 uur durende rit hier 'on top of the world’ is een schitterende manier om deze trektocht te beëindigen. We hebben nog enkele snelle galoppades op de vlakten nabij de Cotopaxi-vulkaan waarna we rustiger aan rijden naar 4.000 meter hoogte in de Sincholagua-heuvels. Deze laatste galoppade is werkelijk opwindend.  We doorkruisen de golvende heuvels met het hoge grass en volgen smalle oude paden die de ‘chagras’ ooit gebruiken - slechts enkelen lukt het in dit betoverende gebied te komen behalve de lokale paardenmannen. We nemen afscheid van de paarden en dalen af naar de bewoonde wereld, waarna we naar Quito worden teruggereden voor onze overnachting. Vanavond is het diner niet inclusief. U kunt zelf besluiten ofwel in het hotel te dineren of naar een restaurant te gaan. Indien u naar een hotel op Quito luchthaven wilt, is het mogelijk transfer te organiseren, mogelijk met een extra betaling).
Dag 11 Vertrek
Na het ontbijt eindigt het arrangement. U kunt nog blijven voor trips en city tours of naar de luchthaven worden gereden.

De paarden/het rijden
Omdat het terrein gevarieerd is, is het tempo dat ook. U rijdt soms met de Andalusische paarden op geharde oude lavastromen bezaaid met rotsen van de vulkaan waar alleen korstmossen groeien en u doorkruist rivieren van smeltwater. Op sommige dagen rijdt u over oude Inca-routes en komt u langs huisjes met zeer vriendelijke lokale mensen. Kinderen drijven schapen, varkens en ezels. U dient een ervaren en zelfverzekerde ruiter te zijn die uw paard ook in open en moeilijk terrein onder controle houdt. Er zijn soms steile hellingen en u maakt op grote hoogte met ijle lucht lange uren in het zadel. Het is daarom raadzaam een goede algehele lichamelijke conditie te hebben. Er gaat altijd minimaal één extra paard mee, voor het geval een gast van paard wil ruilen. Niettemin, indien u zwaarder dan 85 kg gaat een extra paard mee en dat is met betaling van een supplement. Max. 100 kg. Sally, uw host traint de paarden zelf en gidst het merendeel van de tochten.

De gidsen
Er zijn altijd twee gidsen (tweetalig en local). Ze zijn ervaren, kennen de paarden en het terrein. Daarnaast zijn er altijd grooms die meerijden om voor de paarden te zorgen. U hoeft zelf niet te poetsen, te zadelen of afzadelen en wegzetten, dat doen de grooms voor u.

Prijs Volcanoes & Vistas 2020
Vier of meer ruiters/amazones € 3.950
Twee tot drie ruiters/amazones € 4.770
Eenpersoonstoeslag € 495
Gewichtssupplement >85kg € 350

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner, vanaf lunch op dag 1 t/m ontbijt op dag 11) met 10 nachten accommodatie in een gedeelde kamer, alle nodige transfers per auto tijdens de tocht, alle entreegelden voor de nationale parken, paard en reservegroepspaard, eerste hulp, schapenvacht op het zadel, zadeltassen, poncho & waterfles, alle lokale belastingen, Engelssprekende gids, grooms, transfers van/naar Quito luchthaven. Exclusief vluchten, diner op dag 10, drankjes bij de lodges/hotels/guesthouses, persoonlijke uitgaven (wasserij, telefoon), reis-/annuleringsverzekering en fooien.

Data Volcanoes and Vistas 2020
26 februari-7 maart
1-11 juli
22 juli- 1 augustus
1-11 augustus
19-29 september
21 november-1 december
23 december-2 januari

Ligging
Deze paardrijdtrektocht vindt plaats in de afgelegen valleien in de noordelijke hooglanden van het aangrenzende Cotopaxi National Park.

Vliegen op Quito
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Het is raadzaam enkele dagen eerder op Quito in te vliegen om te kunnen acclimatiseren vanwege de hoogte en ijle lucht.

Accommodatie
U verblijft 10 nachten in een gedeelde tweepersoonskamer (double/twin). De kamers variëren per guesthouse, soms met en soms zonder een eigen badkamer.
1e nacht La Finca (waar de paarden zijn), bij grotere groepen hacienda La Merced
2e nacht Hacienda la Merced, een working farm in Zuleta vallei, elke kamer eigen badkamer
3e nacht San Clemente, guesthouse van lokale familie
4e nacht Casa Sol in Peguches, nabij Otavalo
5e nacht afgelegen en in slaapzaal met stapelbedden & gedeelde badkamers
6e nacht idem
7e nacht Rio Lindo, kleine lodge op een koffieplantage met vier guestrooms met gedeelde badkamers
8e nacht Chilcabamba Mountain Inn, single, twin & double kamers met badkamer per twee kamers
9e nacht Hacienda Los Mortiños, in het Cotopaxi National Park, single, twin &double kamers met en-suite badkamers.
10e nacht in comfortabel hotel in Quito met en-suite badkamers.

Culinair
Warm ontbijt, gevarieerde picknicks onderweg met warme dranken, diners zijn driegangen. Snacks en water onderweg. Frisdrank en alcohol is 's-avonds bij de hacienda's tegen betaling  verkrijgbaar.

Het weer
Normaalgesproken is het droog van juni tot eind september. Vanaf november tot half maart mag u op zonnige ochtenden rekenen, maar in de middagen kan het af en toe regenen. Ecuador heeft meerdere klimaatzones. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen tussen de 5 en 20 graden. In de lager gelegen gebieden liggen de temperaturen rond de 30 graden. Op de Galapagoseilanden liggen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden.

Beste reistijd
Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Ecuador te reizen. Hiermee vermijdt u het langdurige regenseizoen en heeft u daarmaast de meeste kans op aangename temperaturen.

Taal
Spaans is de officiële taal in Ecuador.

Verlenging bij La Finca
Het is mogelijk extra nachten/dagen bij La Finca te verblijven, waar de paarden gestald staan en bovendien introductieritten te maken in de omgeving. La Finca is een guesthouse met drie slaapkamers gelegen in de mooie vallei onder de Cayambe vulkaan op 75 minuten afstand van Quito luchthaven.

Quito City Tour & Papallacta Hete bronnen
Indien u tevens een of meer dagen in Quito wilt verblijven kunnen wij een Quito City Tour voor u organiseren, waarbij u bij uw hotel in Quito wordt opgehaald en de highlights van de stad ziet, o.a. het Virgin Mary monument op Panecillo hill, de La Basilica church, de grote pleinen en San Fransisco klooster en geniet van een lokale lunch. Bovendien naar de hete bronnen van Papallacta op circa 1,5 uur met de auto van Quito waar u naar toe wordt gereden en in de vulkanische baden met mineralen en heet waterbronnen kunt relaxen.

Zelf in Quito erop uit & Leuk restaurant: Vista Hermosa, met uitzicht over de stad
U kunt ook zelf n Quito erop uit gaan en bijv. de kabelbaan naar Pichincha nemen of op een maandag om 11 uur de president van Ecuador op zijn balkon van zijn presidentieel paleis zien stappen aan de Plaza de la Independencia. Vista Hermosa is een aanrader om te dineren. Wij kunnen voor u reserveren.

5 Daagse Multisport Tour Galapagos Eilanden
De Galapagos Eilanden zijn relatief dichtbij vanaf Quito. Bij deze 5-daagse tour kunt u kajakken, snorkelen, mountain biken en hiken op het grootste eiland van de Galapagos Isabela island. Terwijl u sport ziet u zeehonden, reuzen manta roggen, kleurrijke vissen, blauwe voet bobbies, flamingos, Galapagos reuzen schildpadden en meer.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Ecuador.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Ecuador verblijft.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg