Latest Blogposts

Sacred Valley Machu Picchu Peru

Peru

Peru - Sacred Valley Machu Picchu - v.a. € 4.488   FOTOS       reserveren button
• Trektocht naar Machu Picchu (laatste stuk met de bekende trein)
• Periode april-oktober
• Vaste data / • 10 nachten / 7 dagen rijden • 3-6 uur per dag
• Dichtstbijzijnde vliegveld: Cusco
• Minimaal 2 ruiters/Maximaal 6 ruiters / Maximum gewicht 85 kg
• Niveau: minimaal halfgevorderd
Werkelijk adembenemende landschappen, goed getrainde paarden, eersteklas Peruaans eten ervaren en deskundige gids. Tocht door de Heilige Vallei in het hart van de Andes tussen Cusco en Machu Picchu.
facebook like      Mail ons uw vragen/wensen e-mail button                                                                Programma Sacred Valley

Peru Sacred Valley

Rijd door het spectaculaire landschap van de Andes, een landschap gedomineerd door zijn kleurrijke erfgoed, cultuur en oude verloren steden.  Uw gastheren zijn Eduard van Brunschot (Peruaans met Nederlandse afkomst) en zijn vrouw Maria.

Het rijden/de paarden
Ervaar de magie van het Peruaanse Paso paard en beleef zelf waarom ze bekend staat als de Cadillac onder de paarden. Lichtrijden gaat met dit paard de deur uit met z'n 'paso Llano gait' (een viertact laterale gang). De tocht brengt u op de meest sfeervolle plekken van Peru met dramatische landschappen van besneeuwde bergen, diepblauwe lagunes en spectaculaire flora en fauna. U krijgt een rondleiding bij de indrukwekkende Inca-ruïnes en bezoekt afgelegen Andes-dorpjes. U dient een ervaren ruiter te zijn en flexibel ingesteld om deze voor u nieuwe manier van rijden te proberen. Er zijn enkele steile hellingen en u rijdt op grote hoogte met ijle lucht, waarbij u een enkele keer afstapt en zelf wandelt. U moet daarom ook fit genoeg zijn.

Accommodatie
Onderweg verblijft u in comfortabele en gezellige hotels met een eigen badkamer. Ze zijn uniek, maar niet altijd 5-sterren. De hotels in Cusco zijn wel 4- of 5 sterren. Alle accommodaties (afgezien Cusco en Lima) liggen op een eindje rijden van de ranch, die niet over een eigen gastenverblijf beschikt. U wordt echter altijd keurig bij uw hotel opgehaald en naar de ranch gereden. Ook brengen ze u keurig netjes en op tijd naar restaurants en de Inca-locaties.

Arrangement 2015 (10 nachten) vanaf € 4.388
o.b.v. gedeelde kamer, volpension, incl. paardrijden en gidsen, entreegelden tot de ruïnes, trein, bus en toegang tot Machu Picchu, transfers van/naar de luchthaven. Excl. vluchten, luchthavenvertrekbelasting, lunch in Machu Picchu, maaltijden in Cusco, dranken en fooien. Eénpersoonstoeslag bedraagt € 546 en wordt terugbetaald wanneer u bereid bent een kamer te delen en iemand gevonden wordt.

Data 2015
22 jun - 2 jul / 20 - 30 jul / 10 - 20 aug / 8 - 18 sep / 28 sep - 8 okt

Data 2016
25 apr - 5 mei / 23 mei - 2 jun / 20 - 30 jun

Ligging
Een fascinerende tocht van tien nachten door het mooie en atmosferische Peruaanse landschap van de heilige vallei dat in het hart van de Andes ligt.

Vliegen op Cusco
U kunt uw vluchten naar Lima/Cusco en eventuele interne vluchten zelf boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit.  Wij adviseren u altijd te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Reisgids
U kunt hier rechtstreeks uw reisgids bestellen

Het weer
Doorgaans is het weer in de maanden dat de trektocht loopt goed. Overdag kan het vrij warm zijn, 's-nachts kan het aanzienlijk afkoelen. Gemiddeld is het overdag 20 graden C. Wanneer het bewolkt en winderig is (meestal in de middagen) kan het wat afkoelen, maar nooit heel erg. Hoe dan ook bent u het beste af wanneer u zich in laagjes kleedt, zodat u gemakkelijk kunt aanpassen.

Hoogte
U rijdt op grote hoogte met veelal ijle lucht. U dient daarom wel fit te zijn en bij voorkeur één of twee dagen eerder in Lima te arriveren om te acclimatiseren.