Latest Blogposts

Alona

Alona voor paard en mens is een eenmanszaak opgericht in 1999. Het streven destijds was ruiters meer bewust te maken hoe je samen met je paard in harmonie kunt leren bewegen. Dit door de toepassing van Centered Riding. De trainingen worden gekenmerkt door respect voor het paard en de ruiter. Het doel waarnaar gestreeft wordt is dynamische balans voor de mens, de ruiter en het paard.
Margreet heeft zich ontwikkeld tot een specialist in de dynamische houding en zit van de ruiter in combinatie met correcte en effectieve beweging van het paard vanuit de klassieke dressuur in combinatie met de Alexander Techniek en Centered Riding. Ze geeft wereldwijd trainingen voor ruiters en instructeurs met als doel bewustwording van de ruiter. "the horse moves the way the rider moves". Sinds 2014 werkt Margreet als Centered Riding Level 4 clinician en geeft Centered Riding Open Clinics, Instructeurstrainingen en Bijscholingen voor instructeurs. Ze is student aan de opleiding voor Alexandertechniek teacher.
graphicgraphicgraphicgraphicgraphic
Ruiter in Balans
Paardrijden is de moeilijkste sport die er bestaat! Een goede ruiter werkt aan zichzelf en aan zijn paard. Bewustwording in coördinatie, soepelheid en balans zijn de meest essentiële capaciteiten die een ruiter nodig heeft.  "the horse moves the way the rider moves" !  Centered Rdiing lessen zijn altijd gecombineerd met dressuurmatig rijden.
Paard in Balans
Een paard in balans is een dier dat goed in zijn vel zit en graag voor je wil werken. Alona behandelt paarden met Cranio Sacraal therapie en acupunctuuur. Bij Alona is het ook mogelijk om workshops en opleidingen te volgen met als doel je eigen paard in balans kan krijgen of therapeutisch met paarden te werken. Alona.