Latest Blogposts

De Hollandsche Manege

De Hollandsche Manege

Midden in het centrum van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Leidseplein en grenzend aan het Vondelpark bevindt zich een goed bewaard geheim. Een onopvallende toegangspoort in de Vondelstraat geeft toegang tot de mooiste stadsmanege van Europa; De Hollandsche Manege.
De Hollandsche Manege is de oudste rijschool in Nederland. Dit jaar bestaat de manege 132 jaar maar toch gaat de geschiedenis terug tot maar liefst 1744.
Echter, dit oude en prachtige pand herbergt een modern veelzijdig manegebedrijf waar iedereen van harte welkom is. Paardrijden is er mogelijk voor jong tot en met oud; van beginner tot gevorderd ruiter.

Hollandsche-Manege-Rijbaan_MacSiers_4

Het Levend Paardenmuseum

Midden in het centrum van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Leidseplein en grenzend aan het Vondelpark, bevindt zich een goed bewaard geheim. Een onopvallende toegangspoort in de Vondelstraat geeft toegang tot de mooiste stadsmanege van Europa: De Hollandsche Manege.
In dit Levend Paardenmuseum waant u zich terug in de tijd. De historische ambiance is het decor voor een verhaal over de historie van deze oudste rijschool van Nederland. De wereld van het paard komt hier tot leven en wordt getoond binnen een historische context. Onderwerpen als de klassieke paardrijkunst en –kleding komen tot leven tijdens de carrousel demonstraties.
Stap in de wereld van het paard en kijk uw ogen uit!

hollandsche-manege-activiteit-amsterdam-4(p-activity,6032)(c-0) hollandsche-manege-cafe