Page content

Paardrijdvakanties

      bucket listbanner op pad met paardenvrienden

Een paardrijdvakanties is een prachtige manier om een land te verkennen. U komt op plekjes in de natuur die anders niet te bereiken zijn en u komt dichterbij de dieren omdat de geur van het paard overheerst. Bovendien ontstaat gedurende het rijden een band met uw paard. Een paardrijdvakantie kunt u gemakkelijk voor alleen boeken omdat u anderen vanuit de hele wereld ontmoet die uw sport en passie delen. Maar ook gezinnen en vriendengroepen beleven speciale momenten te paard in de natuur. Paardenpas is opgericht in 2004 en is specialist in paardrijdvakanties over de hele wereld; wij bieden trektochten door landen maar ook verblijf met dagritten vanuit één locatie zodat u elke avond weer 'thuis' bent, d.w.z. home-away-from-home. Er zijn paardrijdsafaris in Afrika waarbij u heel dichtbij het wild komt, onder begeleiding van professionele gidsen. U kunt ook kiezen voor een verblijf op een landgoed in Portugal of Spanje met dressuurlessen of working equitation op de edele Lusitanos of Andalusiërs. In Amerika beleeft u het cowboyranchleven en kunt u helpen met het veedrijven. Wat u ook kiest, al onze paardrijdvakanties zijn van goede kwaliteit: de paarden, de gidsen, het harnachement, uw transfers naar bestemming dat wij eveneens organiseren en uw accommodatie. Wij kunnen paardrijdvakanties enkele dagen voor u in optie nemen, zodat u na kunt denken, overleggen, bedenken met wie u gaat en vrije dagen plannen van uw werk. Wij kunnen vluchten voor u boeken, maar u mag dat ook zelf doen. Voor de paardrijdvakantie doet u een aanbetaling en het restant van de reissom mag tien weken voor vertrek worden voldaan. Van Paardenpas ontvangt u een uitgebreide bevestiging en daarna een persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw paardrijdvakantie, zoals uw vluchten, check-in, bagage, reistips, pick-up en transfers naar uw bestemming, uw hosts en gidsen, de paarden, het terrein, wat neemt u mee, reisbescheiden, paspoort & visa, eventuele vaccinaties en veel meer. Tenslotte mag u altijd contact met ons opnemen: vóór (voor advies), tijdens (voor eventuele hulp) en na (voor feedback) uw reis. Veel plezier!

Mangal vierkant          op heuvel kirgizie          Kalnoky (33)          alb6

Azoren Green Island Trail          Wait a Little          Spanje Los Alamos          Jordanie 2

Ants-Hill-public-area-21-1024x682          323_1          connemara_eqtrav20(1)          compete

1a          d6          F53          RR1

Sicily_Horse_Tours_-_vista_sulle_Madonie          Oeganda dorp          ind66          okapuka_06

Frankrijk Chateaux Loire          jordan          hoofd          flamingos amboseli

lasomma20          Kreta0          Hacienda13          Provence1

landgoed oranjehorst          Frankrijk CerfCheval          Homoki Lodge Hongarije          Cilentoland

1-Atl-óntico-mediterr-ónico          Brazilië Beach Ride          Kyrgyzstan - Great Trek          Mongolië - Eagle Festival

Uruguay Coastal Estancias          Peru13          Ecuador Hacienda Zuleta          Brazil Canyons Watefalls

Portugal Alcaïnça          Galiny1          coffeetrailmooi          bossen

Costa Rica Riding Odessey          boerenleven          Australië - Bush and Beach          Brazilië Pantanal

Mongolië Orhon Vallei          Zuid Afrika Horizon          Marokko Desert Trails          Kenia El Donyo

Hestasport IJsland          Tuli Trail Botswana          quinta-da-fe          rocking gele heuvels

drag          strand2          Mozambique - Tropical Sands          Motswiri paarden

Best of Botswana          Out in Africa          fish river camp          Amerika Montana Sweet Grass

polo          Canada Tsylos Lodge          Ecuador Colonial Hacienda          Endurance Okapuka

macatoo camp          buiten castellare          Nuno quote          kristin dolke

mountain-challenge          kujwana3          Bulgarije Balkan Rides          Ecuador Cotopaxi Adventure

Brazilië Pantanal          coasttrail          Marokko duinen nomaden          Nieuw Zeeland Tekapo Expedition

gaucho los potreros          Sierra Nevada Spanje          California Redwood Coast          IJsland - Round Up

Bush & Lodge Safari          Turkije Cappadocia Trails          Cape Winelands Zuid Afrika          17269339_10154454999025829_151193580_o

Portugal Lusitano          Mongolië Big Skies          Nile Riding 1          borana 35

Canada - Lucasia          weelderig darwin          Roemenië Equus Sylvania          Amerika Hidden Hollow Hideaway

galop namib          mooi          Kalahari Safari          Golden Circle

Roemenië - Transylvania          amazon Delta 15          coast          Chili Torres

Zweden Ratekjokk Trail          Montana Bonanza Creek          Mool14          Nieuw Zeeland South Kaipara

Australië Snowy Mountains          Mongolië - Mongol Horse Trail          Singita Grumeti Tanzania          Ecuador - volcanos & vistas

IMG_9038 gredos crystalline          8757-1-680x510          Header6 quinta do rol          round1

reserva do ibitipoca          Extremadura transhumance-ride          tomintoul          Mae Chan 1

Gaeltacht          100-cimg0409_cimg0409-crop-u8250          Deloraine house2          Geysir2

Il_Paretaio_Horse_Riding_Tuscany-300x199          DSC_1090          course1          rando_cheval_caraibes_rep_dom_cavalngo__3_3

 

Wat Paardenpas u biedt

Kwaliteit
Alle paardrijvakanties zijn gecontroleerd en goedgekeurd. Anders worden ze niet aangeboden op onze website. Het tuigwerk wordt gecontroleerd, de paarden, de gidsen, welzijn & veiligheid, duurzaamheid, het harnachement, de accommodatie, de catering, de transfers en ontvangst, de uitleg en begeleiding, de lessen en de routes, alles wordt aan een inspectie onderworpen.

Ruime keus
Hoewel het internet tegenwoordig veel mogelijkheden biedt, hebben wij voor uw gemak de paardrijvakanties al voor u verzameld en geselecteerd. U vindt ze hier op onze website gerangschikt.

Beste prijsgarantie
Wij garanderen de beste prijs en geven een beste prijsgarantie. Indien u bij een andere organisatie een lagere prijs vindt voor dezelfde paardrijvakantie, zullen wij de prijs altijd matchen.

Geen extra kosten
U betaalt niets extra voor het boeken van uw paardrijvakantie bij Paardenpas.

Kennis van zaken
Wij zijn zelf paardenmensen, rijden zelf en/of hebben eigen paarden en weten daarom waarover we praten. Lees meer bij Contact.

Paardrijlocatie communicatie
Wij staan in continu contact met de eigenaren van de paardrijlocaties die wij vertegenwoordigen. Zij geven ons updates over beschikbaarheid, over nieuwe routes die ze rijden, nieuwe accommodaties die ze bouwen, wijzigingen in prijzen en nieuwe paarden die ze aanschaffen, fokken en/of opleiden.

Goed geïnformeerd
Wij vragen bij boeking veel gegevens van u (gewicht, lengte, ervaring, dieetwensen etc.) en verstrekken deze gegevens aan de locatie. Goede informatie kan een paardrijdvakantie maken of breken. Wij geven aan de paardrijlocatie die u gaat bezoeken door op welk niveau u rijdt, op wat voor paard u bij voorkeur rijdt, hoe lang u al rijdt, dieetwensen zodat de kok daarmee rekening kan houden (denk aan allergiën), gezondheidszaken (bijv. rugproblemen) zodat uw host u indien nodig kan helpen.

Hulp in nood
Wij noteren de namen en telefoonnummers van uw thuisblijvers, zodat wij en/of uw host uw naasten kunnen bereiken indien nodig.

Ongevallenhulp
Wij noteren de naam van uw zorgverzekeraar, uw polisnummer en het noodnummer van die zorgverzekeraar, zodat wij indien onverhoopt iets met u gebeurt, en ziekenhuisopname nodig zou zijn, rechtstreeks contact kunnen opnemen met uw verzekeraar. Op zo'n moment immers heeft u die gegevens zelf zelden bij de hand. Onze paardrijlocaties zullen ons altijd bellen wanneer een ongeluk gebeurt en bovendien altijd een verslag sturen wanneer een gast van z'n paard is gevallen. Wij noteren tevens naam van reisverzekeraar, polisnummer en noodnummer.

Vluchten en transfers
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij boeken u vluchten puur uit service. Wel adviseren we t.a.v. uw vluchten omdat wij de luchthavens en luchtvaartmaatschappijen kennen met hun specifieke kenmerken en weten welke eventuele binnenlandse vluchten aansluiten. Ook organiseren wij in samenspraak met onze partners uw transfers (per auto, taxi of lichtgewicht vliegtuigje) van de luchthaven naar/van uw paardrijbestemming. Wij adviseren altijd te wachten met het boeken van uw vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Informatie
U ontvangt van ons uitgebreide informatie over de paardrijlocatie waar u naar toe gaat, met o.a. luchthaveninformatie, paspoort- en visuminformatie, gezondheidsadviezen, adressen en contactgegevens van ambassades in Nederland en in het land dat u gaat bezoeken, telefonie, internet, geldzaken, electra, wat mee te nemen voor uw specifieke paardrijvakantie, de namen van uw hosts, hoe om te gaan met paarden, een beschrijving van het gebied en het klimaat en veel meer.

Veiligheid
Paardenpas de reisadviezen en van Buitenlandse Zaken.  Zodra Buitenlandse Zaken reizigers adviseert niet meer naar het land van uw keuze te laten gaan vanwege de veiligheid, dan zal Paardenpas uw boeking annuleren en afhankelijk van de periode dat over is tot vertrek deels of geheel restitueren. Zie hiervoor onze restitutierichtlijnen.

Omzetting in andere paardrijvakantie
Gebeurtenissen in Parijs tonen aan dat terroristen overal kunnen toeslaan. Wanneer u enigszins ongerust bent om naar uw bestemming op paardrijvakantie te gaan, dan is Paardenpas bereid uw boeking te annuleren en het bedrag om te zetten in een andere bestemming, maar niet het bedrag helemaal terug te storten, tenzij zoals eerder genoemd wanneer het reisadvies van de BZ echt negatief is.

Faillissement van de locatie/brand/overstroming
Indien de locatie van uw keuze omreden van faillissement, brand, overstroming en dergelijke uw paardrijvakantie niet zou kunnen nakomen, dan zullen wij u een andere paardrijvakantie als alternatief aanbieden. Zo staat u nooit met lege handen.

Persoonlijke service
Het merendeel van onze boekingen gaan per internet en e-mail, soms aangevuld met telefoon. Indien u echter graag de mogelijkheden van de paardrijvakanties persoonlijk met ons doorneemt, is het mogelijk om u thuis of op uw stal te bezoeken. Dat kan met uzelf of met uw vrienden/vriendinnen erbij. Eigenlijk heeft u dan een P.A. voor uw reizen. Het is bij ons in goede handen. We gaan net zo lang door tot het naar uw zin is. Mail ons gerust indien u dit wilt: patricia@paardenpas.nl

Reserveren en betalen
Wij kunnen een paardrijvakantie voor u in optie nemen en de geoffreerde prijs dan circa vijf dagen vasthouden, omdat wij zelf rekening moeten houden met koersschommelingen. Bij reservering geldt een aanbetaling (20-40% van de reissom, afhankelijk van de paardrijlocatie). Het restant van de reissom mag u 10 weken voor vertrek betalen.

Bereikbaarheid
Paardenpas is zeven dagen van de week bereikbaar tussen 10:00 en 21:00 uur. Dat kan per email, telefonisch of met een afspraak.

Tijdverschil
Veel locaties liggen in andere landen met een andere tijdzone waardoor het voor u lastig communiceren is. Wij hebben al jaren contact met de eigenaren van onze locaties en spreken op regelmatige basis.

Betaling
U hoeft geen betaling naar het buitenland te doen, zoals u dat zou moeten indien u rechtstreeks zou boeken. U betaalt ons in Euro's op een Nederlandse bankrekening. Bij reservering betaalt u 20%-30% van de reissom (afhankelijk van de locatie). Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.

Vluchtadvies
U kunt besluiten zelf uw vluchten te boeken of dat door ons te laten verzorgen. In alle gevallen adviseren wij u ten aanzien van uw aankomst- en vertrektijden zodat wij uw transfers van luchthaven naar locatie kunnen afstemmen. Daarbij zal de chauffeur ter plaatse a.d.h.v. uw vluchtnummers rekening houden met eventuele vertragingen of vervroegingen. Ook weten wij van sommige luchthavens dat er bijv. lage winden zijn in de namiddag en dat het verstandiger is na een bepaald tijdstip geen vluchten meer te nemen, omdat ze veelal uitvallen en u aansluitingen zou missen. Ook weten we van sommige landen dat het beter is eerst te acclimatiseren vanwege de hoogte of warmte. Wij boeken uw vluchten via Expedia omdat wij daar officieel affiliate partner van zijn. Daarmee zijn uw vluchten ook verzekerd. Het is tevens mogelijk daarbij een reis- en/of annuleringsverzekering voor uw vluchten af te sluiten of een huurauto ter plaatse indien u dat prefereert boven door ons georganiseerde transfers.

Geen verborgen kosten
Wij rekenen geen administratiekosten. Niet voor het boeken van uw paardrijvakantie en ook niet voor het reserveren van vluchten en/of hotels.

Vluchten, hotels en autohuur
Paardenpas is officieel affiliate van Expedia, Booking.com en Vuelandia en kan u daarmee helpen met zeer concurrerende prijzen voor vluchten, hotels (luchthavenhotels bij late aankomst/vroeg vertrek of strandhotels bij verlenging na uw paardrijvakantie) en autohuur. Wij ontvangen onze commissie van Expedia, Booking.com en/of Vuelandia, niet van u. Uw vlucht, hotel of autohuur is verzekerd via deze reisorganisaties.

Verlengingen
Als affiliate van Expedia en ook van Uniglobe en van Vuelandia kunnen wij tevens verlengingen van uw paardrijvakantie boeken, of überhaupt een andersoortige vakantie, zoals een cruise, een zonvakantie, een stedentrip, wat u maar wilt, bijv. een heerlijke strandvakantie na afloop van het paardrijden.

U kunt ook zelf een hotel reserveren via Booking.com:


Booking.com

Kijk ook in ons Gastenboek
Vele paarden(sport)liefhebbers hebben hun weg al naar Paardenpas - In the Saddle gevonden.
gastenboek

jumping amsterdam stand

Paardenpas is partner van Bol.com. Via de link van het plaatje kunt u terecht voor paardenboeken en reisgidsen.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Wanneer u bij ons een paardrijvakantie boekt, krijgt u een itinerary met daarin alle voor u relevante informatie over zowel uw paardrijvakantie als het land dat u gaat bezoeken inclusief info t.b.v.  de voorbereiding ervan als uw reis.

 • Informatie hoe er te komen
  Welke luchthaven, aankomst- en vertrektijden, bagage info, waar u wordt opgewacht door wie, waar, hoe laat en hoe
 • Vluchten
  Wij verwerken uw vluchtgegevens in uw itinerary, ongeacht of u ze zelf geboekt heeft of wij dat voor u verzorgd hebben. Wij adviseren altijd omtrent de vluchten omdat wij de situatie ter plaatse kennen. Wij stemmen uw transfers zowel heen als terug op uw vluchten af. De chauffeur zal daarbij altijd rekening houden met eventuele vervroegingen of vertragingen.
 • Programma van dag tot dag
 • Ligging
  Een omschrijving van de ligging van uw paardrijlocatie en/of de route die u zult rijden.
 • Informatie over het land zelf
  Advies omtrent paspoorten, visa, inentingen/gezondheid, valuta, elektra, veiligheid, tijdverschillen, ambassades, thuisblijvers, noodnummers.
 • Paarden en harnachement
  Omschrijving van de paarden (ras), africhting, tempo, rijstijl en duur van de ritten/lessen, maximale gewichten, rij-ervaring
 • Accommodatie
  Afbeeldingen en beschrijving van de accommodatie waar u zult verblijven
 • Weer en klimaat
  Verwachte weersomstandigheden, algemeen klimaat, hoogteverschillen, regentijden
 • Ziektekostenverzekering en Reisverzekering
  Wij noteren de namen van uw verzekeraars, incl. polisnummers, verloopdatum en noodnummer. Indien onverhoopt iets met u gebeurt waarbij ziekenhuisopname vereist is, zullen wij rechtstreeks contact opnemen met uw verzekeraar. Wij ontvangen van onze partnerlocaties in het buitenland ook altijd een rapport wanneer er sprake is van een val.
 • Geldzaken
  Advies t.a.v. pinautomaten, valuta, fooien/fooi-advies, creditcards, instellingen van uw bankpas voor het gebruik in het buitenland.
 • Mobiele telefonie en elektriciteit
  Of er WiFi is, bereik voor uw mobiele telefoon, internet bij de receptie, voltage en laders
 • Paspoorten en visa 
 • Gezondheid
  Wij geven aan de locatie door indien u eventueel allergisch of vegetarisch bent of andere gezondheidsissues heeft (diabetisch). Indien inentingen vereist zijn hoort u dat van ons al is een advies van GG&GD of huisarts tevens ook ons advies om actueel te zijn.
 • Wat mee te nemen
  Een lijst toegespitst op uw bestemming en het rijden dat u gaat doen.
 • Veiligheidsrichtlijnen
  Tips hoe met paarden om te gaan (voor zover u dat niet al weet)

Verzekeringen

Wij stellen verzekeringen verplicht bij het boeken van een paardrijvakantie via Paardenpas. In Nederland betreft dat in elk geval uw Zorgverzekering en eventueel aanvullend een Reisverzekering. U dient daarbij zelf na te gaan of uw verzekering paardrijden dekt. Mocht dat niet het geval zijn, zorg dan voor een aanvullende dekking gedurende uw paardrijvakantie.
Het dient medische kosten, ongelukken, repatriëring, annulering te omvatten plus eventuele medische kosten (operaties etc). Wij behouden ons het recht voor de boeking te annuleren indien u niet voor afdoende verzekering heeft zorg gedragen.

Wanneer U uw boeking wilt wijzigen
Wanneer u uw boeking wilt wijzigen nadat wij het hebben bevestigd, bijv. een gekozen vertrekdatum of soort accommodatie, zullen we ons best doen deze wijzigingen door te voeren, maar het zal niet altijd mogelijk zijn. Wij vragen u in zo'n geval om een geschreven verzoek om wijziging door de persoon die de boeking heeft gemaakt. Wij brengen dan € 40 in rekening voor de verwerking van de wijziging. Houd er rekening mee dat deze kosten eventueel kunnen oplopen naarmate de vertrekdatum dichterbij ligt. Ook zijn niet alle reisarrangementen mogelijk te wijzigen en is annulering nodig dat bovendien kosten tot wellicht 100% van de reissom kan omvatten.

Kosten bij een wijziging

Periode voor vertrek waarbinnen wij u de wijziging bevestigen Wijzigingskosten
 Meer dan 70 dagen Geen
 14 tot 70 dagen  € 70
 1 tot 13 dagen  € 140
 Minder dan een dag  € 260

Wanneer  U uw boeking wilt annuleren
Wanneer u uw boeking wilt annuleren, verzoeken wij u dat in geschreven vorm te doen door de persoon die de boeking heeft gemaakt. Hierbij gelden de volgende kosten.

Periode voor vertrek waarbinnen de annulering door ons is ontvangen Annuleringskosten
 Meer dan 70 dagen Alleen aanbetaling
 29 tot 70 dagen  50% van de reissom
Minder dan 29 dagen  100% van de reissom
N.B.: Wanneer de reden van uw annulering valt onder de dekking van uw reis-/annuleringsverzekering, kunt u mogelijk deze kosten van uw verzekeraar vergoed krijgen.

Wanneer Wij uw paardrijvakantie wijzigen of annuleren
Hoewel vrij onwaarschijnlijk kan het gebeuren dat wij uw paardrijvakantie moeten wijzigen of annuleren. Vanzelfsprekend zullen wij u in zo'n geval zo spoedig mogelijk daarover berichten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een minimum aantal ruiters om een tocht te laten doorgaan niet is behaald. Dit zullen we dan uiterlijk 10 weken voor vertrek kenbaar maken. Wanneer dit aan de orde is, kunt u kiezen voor een terugbetaling van de reissommen die u al betaald heeft of een alternatieve paardrijvakantie kiezen (waarbij het verschil wordt teruggestort indien het gekozen alternatief goedkoper is en u kunt bijbetalen indien duurder).  Het kan zijn dat reeds geboekte vluchten niet meer wijzigbaar of te annuleren zijn zonder kosten tot wellicht 100%. In sommige gevallen echter zijn luchtvaartmaatschappijen wel bereid te helpen. In het algemeen adviseren wij pas uw vluchten te boeken wanneer wij uw paardrijvakantie definitief bevestigd hebben.

==
Trailfinders van www.trailfinders.nl en van www.horseholiday.com claimt:
Al meer dan 25 jaar specialist voor paardrijden waar ook ter wereld! Ruiterreizen. 
Trailfinders is de enige reisorganisatie in Nederland en België die van paardrijvakanties haar exclusieve specialisme heeft gemaakt.  Het moge overduidelijk zijn dat Paardenpas er ook is en de uitspraak van Trailfinders toch echt niet klopt. Wij hebben dan ook blije tevreden en terugkerende klanten.
===

 

0 reacties op “Paardrijdvakanties

Plaats een reactie