headershadow

Latest Blogposts

Nog 3 plaatsen Big Five Safari 17-24 sept

Wegens een annulering drie plaatsen vrij op de Big Five Safari bij Wait-A-Little in Zuid-Afrika van 17-24 september. Dit is een populaire maand omdat het daar dan voorjaar is met jonge dieren. Het hele jaar door is Zuid-Afrika de moeite waard, elk seizoen heeft een eigen charme, maar hoe leuk is het om in onze nazomer nog even te genieten van een voorjaar tussen het wild aan de andere kant van de wereld en toch geen tijdverschil. Big Five Luxe Safari Een verblijf van vier nachten in Wait A Little tented camp, een nacht in een eenvoudige bush camp en twee nachten in XiDulu Camp. Ruime walk-in tenten, met en-suite badkamers en buiten zitgedeelte, hoog op houten platforms met uitzicht op de rivier de Makhutswe. Wanneer niet rijdt u kunt ontspannen en vanaf uw eigen terras kijken naar het wild, genieten van een drankje aan de bar of lekker luieren bij het zwembad. Ga naar de pagina voor uitgebreidere informatie: Wait-A-Little
Wait a Little

wait a little lion wait wait elephant

Big5 wait Big5-2 wait

Programma Big Five Safari (NL)

Big Five Luxury Safari

Het programma kan wijzigen afhankelijk van het weer en andere lokale omstandigheden.
Ook kan het aangepast worden indien er minder dan vier gasten deelnemen, in welk geval men mogelijk niet overnacht bij Makalali camp XiDulu.

Dag 1
U wordt opgehaald van Hoedspruit of Phalaborwa luchthaven en naar Wait-A-Little main camp gereden. Bij aankomst krijgt u een lichte lunch of afternoon tea (afhankelijk van het tijdstip waarop u arriveert) en informeert men u over de regels en veiligheidsmaatregelen gedurende uw paardrijdsafari. Nadat ze een match met een paard voor u hebben gevonden volgt een korte rit om even bij te komen van uw reis en om gewend te raken aan uw paard en de rijdstijl. Kan zijn dat u dan al uw eerste giraffe of zebra ziet. Terug naar camp voor een driegangendiner, vergezeld van Zuid Afrikaanse wijnen. Dit vindt plaats in het dinergedeelte dat met Afrikaanse kunst is gedecoreerd.

Overnachting bij Wait-A-Little base camp. De eerste nacht hoort u al allerlei geluiden. Accommodatie voor de eerste drie nachten is in luxe safaritenten met en-suite badkamers, gelegen op platforms boven de Makhutse Rivier.

Dag 2
Na een licht ontbijt te paard op pad door het reservaat. Uw zoektocht naar wild kan beginnnen. Uw gids zal u sporen laten zien van het wild en u de beste plekken tonen om wild te spotten. Het weer bepaalt de route maar doorgaans rijdt u 3-4 uur in de ochtend met tussenin een rustpauze en 2-3 uur in de late namiddag. Na de ochtendrit wacht een heerlijke lunch met homemade quiches, pizza’s, pannenkoeken, vers gebakken brood en vele verse salades en kazen. Na de lunch kunt u relaxen met een siesta of bij het zwembad liggen en zwemmen. Ook kunt u de boeken over Afrika lezen die de lodge voor de gasten heeft. ’s-Middags nog een afternoon tea/coffee en dan de middagrit dat altijd eindigt op een prachtige plek waar de zon ondergaat. Daar geniet u van een drankje in uw hand terwijl de kleurige Zuid Afrikaanse zon ondergaat. Dit is de zgn. Sundowner, de borrel bij zonsondergang.

Dag 3
Vandaag in de ochtend een spannende rit naar een buffelproject. De middag is gereserveerd voor een verblijf op camp. Een siësta bij het zwembad of een massage om de spieren te verwennen. Ook is er gelegenheid om Wait-A-Little’s merchandising aan te schaffen (fleece jacks, sweatshirts, t-shirts, golf tops, hoeden, sieraden en safari-outfits).

Dag 4
De gids laat u vandaag sporen volgen en leidt u naar de Kufunyame Rivier waar de olifanten huizen. De rivier wordt geflankeerd door enorme palmbomen en hoog riviergras, dat de olfianten graag lusten.

’s-Middags gaat u naar een ander kamp. Uw bagage wordt met de auto vooruitgebracht terwijl u heerlijk paardrijdt. U rijdt naar het zuiden door de tweeling rotsformaties Lion & Leopard Hill. Hier is volop ruimte om heerlijke galoppades te maken en giraffes of zebras vergezellen u soms hierbij. De avond en nacht verblijft u op Beacon Rock camp, dat ligt op een gigantische rotsformatie vanwaar u het gehele lager gelegen gebied kunt overzien. Onnodig te zeggen dat de rode zonsondergang hier op Drakensberg ongekend mooi is. Het diner is bij het kampvuur (steaks, spareribs, gepofte aardappelen en salades) en de verhalen komen hier los. De nacht kunt u onder de sterren doorbrengen met de roep van de hyena of de jakhals op afstand en de paarden dichtbij.

Dag 5
Word wakker met de rijke kleuren van het ochtendgloren en krijg een heerlijk kopje koffie of thee aangereikt en een ontbijt. De rit vandaag is lang, ca. 5 uur. U gaat naar de Makalali Game Reserve en van daar naar het luxe XiDulu camp, waar u de komende twee nachten verblijft. Accommodatie hier is in chalets, elk met eigen en-suite badkamers, buitendouches en privé veranda’s.

De paarden krijgen na de lange rit rust en u wordt meegenomen op een game drive (in een jeep) op zoek naar leeuw en luipaard. Terug naar camp voor het diner, veelal buiten.

Dag 6
Vandaag zigzagt u door de bomen en indien u wilt mag u een sprongetje wagen over de omgevallen bomen. In dit gebied is eland, kudu en olifant. Lunch geniet u bij XiDulu met verse salades, vlees en kazen, geserveerd op bananenbladeren, terwijl u uitkijkt op nyala, waterbuck, kudu en andere dieren die zich bij de dam ophouden. Ook kunt u hier nijlpaarden zien spelen in het water. Met een beetje geluk ontdekt u ook een krokodil, liggend in de zon op de zandbank. Late middag rit in de omgeving.
Dag 7
Een lange rit van 5 uur terug naar Wait-A-Little met onderweg olifant, leeuw, neushoorn en giraffe. U wordt door het team opgewacht met een heerlijke lunch en zij horen graag al uw avonturen. De laatste rit met sundowner is altijd een beetje verdrietig, maar zal een mooie en indrukwekkende ervaring zijn. Inmiddels heeft het Afrikaanse virus u wellicht al te pakken en zal het afscheid u zwaar vallen. Bij het afscheidsdiner serveert men u een speciaal wild gerecht met pasta.

Dag 8
Vroeg op voor een allerlaatste korte sportieve rit waarna u wordt teruggebracht naar de luchthaven.