Page content

Programma Monti e Mare (Sardinië)

Van Mandra Edera door Monti Ferru naar de Westkust

  • 6 nachten volpension (ontbijt/lunch/diner)
  • 1 dag buitenrit kennismaking paarden (3 uur)/5 dagen rijden (ca. 3,5 uur per dag in het zadel)
  • Minimaal 4 ruiters/amazones

Dag 1 | Aankomst op een zaterdag, check-in en diner
eten1 avond1

Dag 2 | Maak kennis met uw paard. Er zal voor iedereen een match worden gevonden overeenkomstig uw rijvaardigheid, bouw en voorkeur. Na 10-15 minuten in de rijbaan maakt u uw eerste rit buiten het terrein. U rijdt over eeuwenoude herderspaden die al 200 jaar onveranderd zijn. U rijdt langs stenen wallen, typerend voor Sardinië. Erachter ziet u schapen, ezels en koeien vreedzaam grazen. De landschappen zijn rustiek en vredig.
mandra3 herderspaden

Dag 3 | Vandaag rijdt u de andere kant op. U zult een hele oude begraafplaats zien, genaamd 'tomb dei giganti' waarvan de mensen graag denken dat het 4000 jaar oud is en er reuzen liggen begraven! Het heeft een magische sfeer. Daarna rijdt u een eikenbos in waar u een heerlijk galopje kunt maken. Op de terugweg ziet u kleine boerderijen en boeren aan het werk in de fruit- en groententuinen.

Dag 4 | De paarden haalt u uit de grote paddock. Het rijden vandaag gaat langs kronkelende paden met voldoende gelegenheid voor draf en galop. Sardinië is een vulkanisch eiland en u zult dan ook gestolde lava en stenen zien. De paarden zijn tredzeker, zoals berggeiten en u zult drie uur lang door dit gebied kunnen rijden.

Dag 5 | Vandaag de eerste dag dat u vanuit de stallen aan het strand rijdt, die op ca. 35 minuten met de auto vanaf het country hotel liggen. U wordt daar naar toe gebracht. Uw gids zal u op het strand een korte briefing geven voordat hij u uw paard geeft. Het landschap is hier totaal verschillend op het schiereiland Sinis. U zult de rotserige cliffs van Capo Mannu zien. De uitzichten vanaf uw paard zijn vandaag onwaarschijnlijk mooi - u kunt de cliffs van 200 meter hoog zien met het schuim van de golven van de zee. De rit brengt u langs een groot zoutmeer en met wat geluk ziet u de rose flamingo's.

Dag 6 | Deze tocht leidt u door een groot naaldenbos Is Arenas waar u over de zanderige gronden kunt rijden met de zon reflecterend op de bomen wat een verrukkelijke geur achterlaat. Uiteindelijk komt u bij een 10km lang strand met zacht zand. De paarden genieten ervan om in het water te spelen door het ondiepe water te stappen. En natuurlijk dé kans voor een heerlijke galop!strand2

Dag 7 | Ontbijt en vertrek