headershadow

Page content

Reisadviezen Buitenlandse Zaken Corona

Corona of COVID-19 heeft de (reis)wereld op z'n kop gezet. Een aantal landen zijn in complete lockdown, andere laten reizigers komend vanuit Europa niet meer toe. Dit heeft invloed op reeds geboekte als op nog te boeken paardrijdvakanties en paardensportreizen. Paardenpas volgt in het al dan niet door laten gaan hierbij de richtlijnen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wilt u weten wat het reisadvies is voor het door u gekozen land, gebruik dan onderstaande link van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Website Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Paardenpas kan soms uw paardrijdvakantie verzetten, omboeken, een voucher verstrekken, on hold zetten of soms zelfs annuleren, al dan niet met betaling van het aanbetalingsbedrag en/of annuleringsbedrag afhankelijk van de periode die nog te gaan is voor uw paardrijdvakantie aanvangt en het seizoen waarin. Dit is maatwerk en mede afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland die de paardrijdvakantie verzorgt en tevens van de periode waarin u gaat, wanneer u geboekt heeft en hoe lang de tijd is die er nog tussen zit voordat uw paardrijdvakantie aanvangt. Bij alles zullen wij ons uiterste best voor u doen, binnen de mogelijkheden die we hebben. Tot dusverre ben ik dankbaar voor de flexibiliteit van mijn buitenlandse paardrijdvakantiepartners en onder de indruk van die van mijn gewaardeerde klanten. Uiteindelijk willen we allemaal weer iets positiefs hebben om naar uit te kijken en die regenboog komt echt nog wel.

Dekt mijn reis-/annuleringsverzekering de kosten als ik mijn geboekte reis wil annuleren of omboeken?
Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn hangt af van het type verzekering. Doorgaans biedt een annuleringsverzekering een dekking tegen omstandigheden van uzelf en/of uw familie, bijv. ziekte of overlijden. Sommige uitgebreidere en duurdere annuleringsverzekeringen dekken meer. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per reisverzekeraar. 
Paardenpas kan in sommige gevallen gratis of met een kleine vergoeding uw paardrijdvakantie omboeken en hoeft u op uw verzekering geen beroep te doen. Dit is altijd afhankelijk van de opgezegde paardrijdvakantiepartner, de nieuw gekozen paardrijdvakantie en periode afhankelijk. 

Het Coronavirus/COVIC-19 - Actuele status op de wereldkaart
Lockdowns in Europa
Dit zijn de medici en wetenschappers nog aan het uitzoeken. Vooralsnog is het een virus waartegen de mens nog geen weerstand heeft, verspreidt het zich snel en lijkt het zelfs terug te kunnen keren bij eenzelfde persoon. Het is tevens gevaarlijker dan een griepvirus met een hogere overlijdenspercentage (jong of oud), ondanks dat sommigen er van herstellen. Houd afstand van anderen, want het virus verplaatst zich van mens tot mens door de lucht en kan 10-12 uur op stof of metaal in leven blijven en daarmee infectueus zijn.  Koorts, hoesten en ademhalingsproblemen zijn symptomen van het Coronavirus, lijkend op griep. Vooral mensen met een verzwakt immuunsysteem, oudere mensen of mensen met langdurige aandoeningen als diabetes, kanker en chronische longziektes zijn vatbaarder. Was uw handen 20 seconden lang, gebruik handgel, zeep, wet wipes, sprays. Indien u moet niezen of hoesten dan in uw elleboog. Geef geen handen (of ellebogen) maar groet met de Indiase "Namasté". Actuele status in Nederland

Inreisbeperkingen landen
Veel landen hebben inreisbeperkingen ingevoerd voor reizigers uit landen waar het Corona Covid-19 virus is vastgesteld. Reizigers die minimaal 14 dagen in Europa zijn geweest worden geweerd door landen zoals USA, Iran, Italië, Saoudi Arabië, Tsjechië, Polen, Marokko, Bonaire, Curaçao, Peru, Ecuador en Oostenrijk. Vooralsnog groeit deze lijst alleen maar. 

Luchtvaartmaatschappijen -  IATA status
Schiphol heeft op haar website een overzicht gedeeld met luchtvaartmaatschappijen die inmiddels hun vluchten van en naar de luchthaven hebben geannuleerd. 

Medische controle bij aankomst
Diverse landen voeren een medische controle uit bij aankomst, zoals het invullen van een gezondheidsverklaring en temperatuurmeting bij aankomst op de luchthaven.

Standaard wanneer U uw boeking wilt wijzigen
Wanneer u uw boeking wilt wijzigen nadat wij het hebben bevestigd, bijv. een gekozen vertrekdatum of soort accommodatie, zullen we ons best doen deze wijzigingen door te voeren, maar het zal niet altijd mogelijk zijn. Wij vragen u in zo'n geval om een geschreven verzoek om wijziging door de persoon die de boeking heeft gemaakt. Niet alle reisarrangementen zijn mogelijk te wijzigen en is annulering nodig dat bovendien kosten tot wellicht 100% van de reissom kan omvatten.

Wanneer  U uw boeking wilt annuleren
Wanneer u uw boeking wilt annuleren, verzoeken wij u dat in geschreven vorm te doen door de persoon die de boeking heeft gemaakt. Hierbij gelden de volgende kosten. Dit is de standaard die wij altijd hanteren. Met de Corona-crisis doen wij ons best hiervan af te wijken, waar mogelijk.

In alle gevallen zal ik met mijn buitenlandse paardrijdvakantiepartners mijn best voor u doen.

Periode voor vertrek waarbinnen de annulering door ons is ontvangen

Annuleringskosten

 Meer dan 70 dagen

Alleen aanbetaling

 29 tot 70 dagen

 50% van de reissom

Minder dan 29 dagen

 100% van de reissom

Indien u niet kunt afreizen door overheidsmaatregelen (Nederlandse of buitenlandse lockdown of grenssluiting) of om dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgeeft , zullen wij onze buitenlandse paardrijdvakantiepartner vragen of verzetten mogelijk is tot binnen een periode van een jaar.

Onze buitenlandse paardrijdvakantiepartners hebben hun business als een kaartenhuis ineen zien vallen maar moeten hun paarden nog altijd verzorgen en gidsen en instructeurs betalen. Zij zullen het daarom tevens zeer op prijs stellen wanneer u uw paardrijdvakantie verzet.

Repatriëren van klanten en reizen het dichtstbij in tijd
Paardenpas heeft in eerste instantie haar focus gelegd op het veilig repatriëren van klanten die al in het buitenland waren/zijn. Vervolgens de paardrijdvakanties en paardensportreizen die het dichtstbij in tijd lagen/liggen, op volgorde van urgentie.

Annuleren en nog geen negatief reisadvies
Indien u zelf uw paardrijdvakantie of paardensportreis annuleert terwijl er nog geen negatief overheids reisadvies is, zullen we eveneens ons best voor u doen uw reis te verzetten. Daarbij in uw belang maar tevens zoveel mogelijk zonder de buitenlandse partner te schaden door nog meer lege boekingsplekken te creëren. 

Restantbetalingen van de reissom
Wij begrijpen dat sommigen van u hier nu twijfels over hebben, maar heel sec zou deze nog steeds voldaan moeten worden. Echter, heeft Paardenpas besloten ook hier - waar mogelijk - flexibel in te zijn.
Wanneer uw paardrijdvakantie blijkt door te kunnen gaan, zullen wij op dat moment tevens de financiële status ervan opmaken.