Latest Blogposts

Golegã Horse Fair & Quinta do Falçao 2022

  

Plaats Golegã Horse Fair, Golegã & Tomar, Portugal
Wanneer 10-13 november 2022 (3 nachten/4 dagen/4 uur rijden)
Verblijf Quinta do Falcão (20 min van Golega)
Programma Lang weekendtrip Golegã Lusitano Horse Fair
Prijs € 645 (excl. transfers en vluchten) ca. € 1.240 all-in.

Beleef de befaamde Golegã Horse Fair 2022 en rijd zelf op een Lusitano in Golegã
Dankzij de unieke samenwerking die Paardenpas al jaren heeft met de Portugese instructeur Pedro Teixera Farto kunt u op een wel heel unieke manier dit paardenfestijn beleven. U kunt in het zadel op een Lusitano een klein uur meerijden rondom de arena en meedoen aan het spektakel. Na afloop een diner en naar het balkon van Rui Salvador, een befaamde Portugese paardenman en eigenaar van Quinta do Falcão waar u verblijft.
Drankjes en uiticht over het plein met de arena waar de demonstraties en wedstrijden plaatsvinden.

Programma
Dag 1: donderdag 10 november 2022 Amsterdam-Lisssabon (12:35-14:35 KL 1695)
15:00 uur U wordt opgewacht op de luchthaven van Lissabon en naar Quinta do Falcão gereden (duur circa een uur). Bij aankomst wacht u een welkomstdrankje, kunt u zich installeren en is er een welkomstdiner met briefing over de komende dagen door Pedro Teixera Farto. Na het diner op naar de Golegã Horse Fair om de sfeer alvast op te snuiven voor de komende dagen, rondstruinen op tussen de vele  marktkraampjes, kijken naar de shows, het paraderen, de bars bezoeken, wellicht zelfs een Portugese hoed aanschaffen.
Dag 2: vrijdag 11 november 2021 Les & paardenmatch & Golega Horse Fair
Na het ontbijt een les (tussen 08:00 en 13:00 uur) zodat Pedro uw rijdvaardigheid kan beoordelen en paardenmatch voor u maken. Douchen & lunch (13:00 uur) op de Quinta en in de middag per auto naar de Golegã Horse Fair waar we opstijgen en te paard door het dorp heen rijden en rondom de arena waar de Lusitano-paarden en hun eigenaren paraderen. Er is een transfer terug naar de Quinta voor wie dat wil om op te frissen en weer terug te keren, in rijkleding op de Golega Fair blijven mag ook. Vanavond neemt Pedro ons mee naar een restaurant voor diner met na afloop nog een bezoek aan het balkon van Rui's house waar we een drankje krijgen en uitzicht hebben op de arena. De transfer gaat om 23:00 uur terug naar de Quinta.
Dag 3: zaterdag 12 november 2021 Te paard rond de arena rijden op de Golega Horse Fair
Vandaag na het ontbijt een tweede les (tussen 08:00 en 13:00 uur), opfrissen & lunch op de Quinta. Daarna om 14:00 uur transfer naar de Golegã Horse Fair om nog eenmaal alles te beleven, nog inkopen te doen, te genieten van het spektakel, de wedstrijden en de algehele sfeer. Vanavond bent u vrij om dineren waar u wilt, in de vele eettentjes, bij de eetkraampjes of in een van de vele kleine restaurants en bars waar iedereen neerstrijkt voor het Portugese eten. De transfer gaat om 22:00 uur terug naar de Quinta.
Dag 4: zondag 13 november 2021 Laatste dag ochtendrit en terug naar Lissabon
Na het ontbijt maken we een korte ochtendbuitenrit in het mooie gebied rondom de Quinta. Uitchecken, afscheid van paarden en hosts en om 12:00 uur transfer terug naar Lissabon Airport voor uw late middag/avondvlucht terug naar Amsterdam (met voldoende tijd voor wie eventueel moet testen) en een koffer vol herinneringen.

Het stadje Golegã
Een klein plaatsje in Santarem. Van oudsher (15e eeuw) kwamen de beste paardenfokkers uit deze regio. Midden 18e eeuw ontstond de Feira da Golegã ofwel de Feira Nacional do Cavalo. Deze nationale paardenmarkt werd de belangrijkste en meest populaire in Portugal en in de wereld. Hier komen alle fokkers bijeen om zich te presenteren met hun prachtige Lusitano paarden. In Golegã vindt u de beste volbloeden, gefokt in het land en die hier verkocht worden aan verschillende delen van de wereld. Golegã is paardenhoofdstad. Het paardenfestijn vloeit voort uit een vroeger gehouden lokale kermis en een openbare hippische show met shows, kampioenschappen, een koetsmarathons, tentoonstellingen,  maar ook een markt met vele kraampjes met Portugees harnachement, stalletjes met geroosterde kastanjes, de drank vloeit en er zijn bars waar de ruiters met paard en al naar binnen gaan. Van 's morgens vroeg tot 's-avonds laat paraderen de ruiters en amazones in een brede baan om de arena op het plein. Volwassen, kinderen, mannen en vrouwen in alle soorten en maten, in Portugese zadels, in dameszadel, in koetsjes, dames achterop het paard bij de mannelijke ruiters, in formatie en solo. In de restaurants rondom is pure Portugese boeren cuisine verkrijgbaar; spek, worst en vlees, goed weg te spoelen met de Portugese wijnen.

Accommodatie op Quinta do Falcão
U verblijft op het mooie Quinta do Falcão, stal landgoed waar Pedro Teixera Farto les geeft. Een agrarisch landgoed, rustiek met mooie Portugese architectuur. Het landgoed is het resultaat van de toewijding en het werk van drie generaties van een traditionele Ribatejo familie die zich altijd heeft toegelegd op agrarische activiteiten en verbonden daarmee alle aandacht voor de Portugese Lusitano-paarden. Het domein dateert uit de late 19e eeuw en draagt de naam van de Familie . Rustiek gelegen en met typisch Portugese architectuur heeft het alles in zich voor een geweldige paardrijdvakantie-ervaring. Er zijn in het hoofdgebouw twee prachtige lounges. Er is een museum met authentieke kledingstukken, koetsen en posters. U kunt zowel in een kamer als in een appartement (bijv. voor een gezin of vriendengroep) verblijven.

Uw instructeur, gids en host tijdens de Golegã Horse Fair Pedro Teixeira Faro
Inmiddels een bekende in Nederland is de gepassioneerde instructeur Pedro Teixeira Farto. Deze man ademt paard en heeft veel paarden en ruiters echt verder geholpen. Vrijwel maandelijks vliegt hij ook naar ons land (en ook Zwitserland en Zweden) om clinics te geven aan een groeiend aantal fans. De  clinics in Nederland worden georganiseerd door Jessica de Klerk-Terlingen, die ooit in Portugal les van hem had en daar zoveel van leerde voor haar eigen paard dat ze hem uitnodigde in Nederland les te komen geven. Dat is uitgegroeid tot dressage and working equitation clinic's by pedro teixeira farto - zoekresultaten | Facebook. Wie het echter nog leuker vindt om Pedro op de Quinta in zijn Portugal op te zoeken en daar te lessen, kan hier terecht. Paardenpas kent Pedro al jaren en werkte eerder al samen. Pedro, geboren in Ribatejo, rijdt al vanaf zijn jonge jeugd op de Lusitano paarden. Zijn grootvader bracht hem alles bij inclusief de passie voor deze paarden en leerde hem dat het werk op het land erbij hoorde. Sindsdien heeft hij altijd bijgeleerd, niet in de laatste plaats van de paarden zelf. Hij traint de paarden zelf en gelooft dat zijn succes voortkomt uit zijn passie. Hij is de mening toegedaan dat elke persoon uniek is en daarom geheel persoonlijke les het allerbeste werkt. Wat voor de een geldt, geldt niet voor de ander. Hij brengt zijn onderwijs, pedagogiek, techniek, kennis en ervaring in dressuur, working equitation en klassieke Portugese dressuur samen om een perfecte symbiose te volbrengen.

Uw hosts van Quinta do Falcão
José Salvador (zoon) erfde van zijn vader de passie voor het platteland en de dieren en paarden in het bijzonder. Rui Salvador koos ervoor om zich te wijden aan de "Toureio a Cavalo" profiteren van de uitstekende omstandigheden die de Quinta hem verstrekt. Rui Salvador is tegenwoordig een van de prominentste ruiters van Taurean Panorama, bekend om zijn unieke kenmerken van moed en kunst.

De paarden
Er zijn 20 paarden die stallen/boxen hebben met uitloop naar paddocks. Ze zijn getraind zowel voor lessen als voor heerlijke buitenritten langs de rivier, van beginner tot gevorderd, in dressuur, working equitation en de klassieke Portugese rijkunst.

Culinair
Ontbijt is altijd op de Quinta. Twee lunches zijn op de Quinta of op de Golega Horse Fair worden genuttigd en ter plaatse afgerekend. Op de horsefair is een veelvoud aan kraampjes, kleine eettentjes en restaurants en Pedro kan u bovendien tips geven. Diner op dag één is op Quinta do Falcão, de andere twee diners op de Golega Horse Fair, waarvan één inclusief in het rijdprogramma en de ander naar keuze op de Golega Horse Fair of in nabijgelegen authentiek Portugese restaurants.


Ligging van Quinta do Falcão
Gelegen in Tomar, een historisch plaatsje aan de linkeroever van de Rivier Nabão, 20 minuten rijden van het stadje Golega waar de jaarlijkse merrie- en hengstenkeuringen van de Lusitano's plaatsvinden.

Vliegen op: Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw vluchtinformatie door aan uw hosts zodat zij uw pick-up & transfers daarop kunnen afstemmen.

Gezondheid
Reisadviezen, maatregelen tevoren, op de luchthavens hier en daar, in de lucht en in Portugal zelf, toegang met vaccinatie en PCR NAAT/Antigeen-testen.
U ontvangt van ons de meest recente reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Wie toch nog een test moet doen om terug te gaan naar Nederland, daarvoor hebben wij zowel een testlocatie in de nabijheid van de Quinta als mogelijkheden op de luchthaven van Lissabon (eigen rekening, wij verstrekken u de dan geldende prijzen).

Pick-up & Transfers
We worden op donderdag 11 november om 15:00 uur opgewacht op de luchthaven van Lissabon en naar Quinta do Falcão gereden (duur ca. een uur). Op zondag 14 november worden we bij Quinta do Falcão opgehaald en naar Lisbon Airport gereden, op tijd om in te checken voor onze vlucht naar huis.


Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) warm zijn. U bevindt zich bij deze paardrijdvakantie op 1.100 meter hoogte boven de zeespiegel waar een soort bergklimaat heerst en waar het weer kan omslaan. De natuur is hier groen en dat is niet zonder reden, het kan hier regenen en de temperatuur kan dan dalen. Neem daarom ook warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden om paard te rijden. De dagen zijn plezierig met doorgaans temperaturen rond de 25˚C, maar wanneer het regent kan dat ineens 10 graden lager liggen. Uw hosts benadrukken dat het in het seizoen toch echt bijna altijd wel lekker weer is.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat mee te nemen
Rijbroeken, T-shirts met korte en lange mouwen (tegen de zon), hoed/pet, sjaal, rijlaarzen en/of korte chaps, handschoenen, casual kleding voor de avonden, waterdicht jack indien u in november of maart bezoekt, pantoffels voor in de kamer, slippers, badjas, zwemgoed, zonnebril, korte broek, zonnebrandcrème, fototoestel en tegenwoordig ook zakdoeken, wetties, handgel, Covid-zelftesten en mondkapjes. Klik op de link voor een volledige lijst.


Prijzen
Golega ruiterarrangement exclusief transfers & vluchten € 645
Golega niet-ruiterarrangement exclusief transfers & vluchten  € 480
Eenpersoonstoeslag bedraagt € 60
KLM vluchten ca. € 446 (indicatie, prijzen van vluchten afhankelijk van KLM, u ontvangt de dagprijs)
Alle Transfers € 150 (Lisbon Airport-Quinta do Falcão retour & viermaal retour Golega Horse Fair)

Er is een minimale deelname nodig van 4 personen en een maximale van 18 personen.

Arrangement Golega Horse Fair & Quinta do Falcão
o.b.v. verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer met verzorging van volpension (ontbijt/lunch/diner, vanaf lunch/diner op de dag van aankomst en t/m lunch op dag van vertrek, afhankelijk van de vluchttijden). Diner op dag van aankomst is op de Quinta, de andere avonden op de Golega Horse Fair of in nabijgelegen karakteristiek Portugese restaurants. Inclusief vluchten, transfers retour Lissabon luchthaven-Quinta do Falcão, alle transfers van gasten en paarden gedurende het programma, gids en instructie. Exclusief reis-/annuleringsverzekeringen, vaccinaties, Covid-testen en fooien.

Vluchten
Er wordt in principe gevlogen met KLM zodat de groep tegelijkertijd kan worden opgehaald van en gereden naar de luchthaven van Lissabon.
10 nov Amsterdam-Lissabon KLM of TAP
13 nov Lissabon-Amsterdam KLM of TAP
Vluchtprijzen zijn onderhevig aan prijsschommelingen afhankelijk van luchtvaartmaatschappijen en daarom onder voorbehoud.
Desgewenst kunt u vanuit een andere plaats/luchthaven vliegen, maar u dient dan wel om dezelfde tijd op Lisbon Airport te zijn.


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze partnerlocatie. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting. Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
Annuleren en verzetten
In z'n algemeenheid is het vaak al goed mogelijk uw paardrijdvakantie te verzetten of te wijzigen, qua data of qua paardrijdvakantie. Annuleren is afhankelijk van meer factoren, zie onze voorwaarden.
In deze (post)Corona-tijd is het aanmerkelijk gemakkelijker uw paardrijdvakantie kostenloos te verzetten, mede dankzij de enorme flexibiliteit van de paardrijdvakantiepartners.
Het merendeel van onze partners in het buitenland zijn zelfs met annuleren flexibel.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollectWolk Patricia 2015 jpg
 Expedia koffer Booking.com

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie
    Indien akkoord met toesturen Paardenpas Nieuwsbrief