Page content

Golegã Horse Lusitano Fair nov 2022

De paardensportreis/vakantie naar Golegã Lusitano Horse Fair 2022 in combinatie met een verblijf op Quinta do Falcão en te paard om de arena rijden op de Golegã Horse Fair vanaf 10 november is volgeboekt. Data vanaf 4 t/m 9 november zijn nog wel mogelijk, programma van 3 nachten.
Paardenpas heeft op maat tevens andere mogelijkheden in Golegã
Vraag ons door te mailen naar patricia@paardenpas.nl.

Golega Horse Fair

Programma (4 dagen/3 nachten)

Programma (4 dagen/3 nachten)
Dag 1 Vlucht naar Lissabon, ophalen huurauto of pick-up & transfer, lunch bij Quinta do Falçao en naar de Golegã Horse Fair
Dag 2 Ontbijt & lunch bij Quinta do Falçao, matchmaking paarden & rijden op Golegã), drankjes op balkon Rui Salvador en diner bij Golegã Fair Restaurant
Dag 3 Ontbijt & lunch bij Quinta do Falçao, naar de Golegã Horse Fair
Dag 4 Ontbijt & vertrek naar Lissabon luchthaven, huurauto inleveren of transfer terug & vlucht naar huis

Arrangement Quinta do Falcão & Golegã Horse Fair
drie nachten in gedeelde tweepersoonskamer o.b.v. bed & breakfast plus lunch, vanaf lunch op eerste dag t/m ontbijt op dag van vertrek, inclusief het paardrijden op de Golegã Horse Fair met na afloop drankjes op balkon Rui Salvador en diner bij Golegã Fair Restaurant. Exclusief vluchten, huurauto of pick-up & transfer, reis-/annuleringsverzekering (verplicht), eigen uitgaven en fooien.

PlaatsGolegã Horse Lusitano Fair, Golegã & Tomar, Portugal
Wanneer4-7 november, 6-9 november of 10-13 november 2022 (3 nacht/4 dgn/rijden op Fair
VerblijfQuinta do Falcão in Tomar (20 min van Golega)
ProgrammaLang weekendtrip Golegã Lusitano Horse Fair
PrijsRuiter/amazone € 570 & Niet-ruiter € 420 (excl. transfers en vluchten, kan geregeld)

Beleef de befaamde Golegã Horse Fair 2022 en rijd zelf op een Lusitano in Golegã
Dankzij de unieke samenwerking die Paardenpas al jaren heeft met de Portugese instructeur Pedro Teixera Farto kunt u op een wel heel unieke manier dit paardenfestijn beleven. U kunt in het zadel op een Lusitano een klein uur meerijden rondom de arena en meedoen aan het spektakel. Na afloop drankjes en een diner en naar het balkon van Rui Salvador, een befaamde Portugese paardenman en eigenaar van Quinta do Falcão waar u verblijft. Het balkon heeft uitzicht over het plein met de arena waar de demonstraties en wedstrijden plaatsvinden.Programma
Dag 1: Amsterdam-Lisssabon (KLM)

Indien u pick-up & transfers heeft gekozen wordt u opgewacht op de luchthaven van Lissabon en naar Quinta do Falcão gereden (duur circa een uur). Het is ook mogelijk een huurauto te reserveren. Bij aankomst, inchecken/installeren en is er een welkomst met briefing over de komende dagen door Pedro Teixera Farto. Dan naar de Golegã Horse Fair om de sfeer alvast op te snuiven voor de komende dagen, rondstruinen op tussen de vele  marktkraampjes, kijken naar de shows, het paraderen, de bars bezoeken, wellicht zelfs een Portugese hoed aanschaffen. Diner eigen rekening maar er zijn vele kleine restaurantjes op de fair.
Dag 2: Golegã Horse Fair & rond de arena rijden op de Golega Horse Fair
Een rustige ochtend bij de Lusitano's op de Quinta en een transfer naar de Golegã Horse Fair en terug voor wie zich wil opfrissen. Lunch om 13 uur bij Quinta do Falcão, daarna per auto naar de Golegã Horse Fair waar de paarden zijn en waar we opstijgen. We rijden door het dorp Golegã heen en paraderen net als de Portugezen rondom de arena met onze Lusitano-paarden, een volstrekt unieke belevenis. Er is een transfer terug naar de Quinta voor wie dat wil om op te frissen en weer terug te keren, in rijkleding op de Golegã Fair blijven mag ook Vanavond neemt Pedro ons mee naar een restaurant voor diner met na afloop nog een bezoek aan het balkon van Rui's house waar we een drankje krijgen en uitzicht hebben op de arena. De transfer gaat om 23:00 uur terug naar de Quinta.
Dag 3: Golegã Horse Fair
Ontbijt & lunch op de Quinta. Daarna om 14:00 uur transfer naar de Golegã Horse Fair om te genieten van het spektakel, de wedstrijden en de algehele sfeer. Vanavond bent u vrij om dineren waar u wilt, in de vele eettentjes (eigen rekening), bij de eetkraampjes of in een van de vele kleine restaurants en bars waar iedereen neerstrijkt voor het Portugese eten. De transfer gaat om 22:00 uur terug naar de Quinta. Tussendoor is soms ook mogelijk heen en weer te reizen maar is afhankelijk van hoe druk Pedro het heeft.
Dag 4: Laatste dag ochtendrit en terug naar Lissabon
Na het ontbijt afscheid van uw hosts Rui en Sandra Salvador, Pedro Teixeira Farto, Evi en Ute. En niet te vergeten van de Lusitano-paarden die uw hart vast hebben gestolen. Uitchecken en om 12:00 uur transfer terug naar Lissabon Airport voor uw late middag/avondvlucht terug naar Amsterdam met een koffer vol herinneringen.

Het stadje Golegã
Een klein plaatsje in Santarem. Van oudsher (15e eeuw) kwamen de beste paardenfokkers uit deze regio. Midden 18e eeuw ontstond de Feira da Golegã ofwel de Feira Nacional do Cavalo. Deze nationale paardenmarkt werd de belangrijkste en meest populaire in Portugal en in de wereld. Hier komen alle fokkers bijeen om zich te presenteren met hun prachtige Lusitano paarden. In Golegã vindt u de beste volbloeden, gefokt in het land en die hier verkocht worden aan verschillende delen van de wereld. Golegã is paardenhoofdstad. Het paardenfestijn vloeit voort uit een vroeger gehouden lokale kermis en een openbare hippische show met shows, kampioenschappen, een koetsmarathons, tentoonstellingen,  maar ook een markt met vele kraampjes met Portugees harnachement, stalletjes met geroosterde kastanjes, de drank vloeit en er zijn bars waar de ruiters met paard en al naar binnen gaan. Van 's morgens vroeg tot 's-avonds laat paraderen de ruiters en amazones in een brede baan om de arena op het plein. Volwassen, kinderen, mannen en vrouwen in alle soorten en maten, in Portugese zadels, in dameszadel, in koetsjes, dames achterop het paard bij de mannelijke ruiters, in formatie en solo. In de restaurants rondom is pure Portugese boeren cuisine verkrijgbaar; spek, worst en vlees, goed weg te spoelen met de Portugese wijnen.

Accommodatie op Quinta do Falcão
U verblijft op het mooie Quinta do Falcão, stal landgoed waar Pedro Teixera Farto les geeft. Een agrarisch landgoed, rustiek met mooie Portugese architectuur. Het landgoed is het resultaat van de toewijding en het werk van drie generaties van een traditionele Ribatejo familie die zich altijd heeft toegelegd op agrarische activiteiten en verbonden daarmee alle aandacht voor de Portugese Lusitano-paarden. Het domein dateert uit de late 19e eeuw en draagt de naam van de Familie . Rustiek gelegen en met typisch Portugese architectuur heeft het alles in zich voor een geweldige paardrijdvakantie-ervaring. Er zijn in het hoofdgebouw twee prachtige lounges. Er is een museum met authentieke kledingstukken, koetsen en posters. U kunt zowel in een kamer als in een appartement (bijv. voor een gezin of vriendengroep) verblijven.

Uw instructeur, gids en host tijdens de Golegã Horse Fair Pedro Teixeira Faro
Pedro Teixeira Farto is een echte paardeman, hij houdt van paarden.
Al van jongs af aan leerde hij alles over en van paarden. Opgegroeid in Ribatejo, de geboorteplaats van de Lusitano, leerder hij van zijn grootvader over het landleven en paarden. Hij besloot zijn leven te wijden aan zijn passie voor paardrijden en daarbij zoveel mogelijk te leren van elk paard dat hij reed.
Hij ontwikkelde zijn vaardigheden in meerdere disciplines, van dressuur tot working equitation. Om nog beter te worden, ging hij in training bij verschillende befaamde professionals zoals Jorge Sousa (Eerste Portugese WE kampioen), Daniel Pinto, Juan Muñoz Dias en Coby van Baalen (respectievelijk Portugese, Spaanse en Nederlandse Olympische ruiters), José Paulo Vidigal en Eddy de Wolff van Westerrode (international trainer en olympisch jurylid). Momenteel werkt Pedro als manager en hoofdtrainer bij Quinta do Falcão Riding Center waar hij circa twintig paarden traint, voornamelijk voor dressuur en working equitation. Daarnaast bezoekt hij, wanneer hij maar kan andere landen, op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zo geeft hij clinics en lessen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Finalnd, Zweden en Zwitserland en helpt hij anderen die dezelfde paardenpassie delen door alles door te geven wat hij geleerd heeft. Hij is de mening toegedaan dat de basis training het geheim is voor een goede performance. Het is altijd heel belangrijk om een sterke samenwerking tussen paard en ruiter te bewerkstellligen zodat de twee één worden, en daarmee sneller kunnen reageren op situaties. Tijdens de training daagt Pedro de ruiter/amazone uit om het contact met het paard te verbeteren in de interactie. Ontspanning als beloning en respect voor het paard vindt hij erg belangrijk tijdens de training.
Elk paard is uniek evenals elke ruiter/amazone. DAt is waarom hij speciale aandacht besteedt aan de oplossing en niet aan het probleem. In Nederland worden de clinics georganiseerd door Jessica de Klerk-Terlingen dressage and working equitation clinic's by pedro teixeira farto - zoekresultaten | Facebook. In België worden deze clinics van Pedro georganiseerd door Sanny Wever: Dressuur en Working Equitation lessen door Pedro Teixeira Farto. Wie het echter nog leuker vindt om Pedro op de Quinta in Portugal op te zoeken en daar te lessen, kan hier bij Paardenpas terecht. Paardenpas kent Pedro al jaren en werkte eerder al samen met hem toen hij nog bij Quinta do Rol wijnlandgoed en Lusitano-stal (eveneens nog steeds te boeken) les gaf. Pedro traint de paarden zelf en gelooft dat zijn succes voortkomt uit zijn passie. Wat voor de een geldt, geldt niet voor de ander. Hij brengt zijn onderwijs, pedagogiek, techniek, kennis en ervaring in dressuur, working equitation en klassieke Portugese dressuur samen om een perfecte symbiose te volbrengen.

Uw hosts van Quinta do Falcão
José Salvador (zoon) erfde van zijn vader de passie voor het platteland en de dieren en paarden in het bijzonder. Rui Salvador koos ervoor om zich te wijden aan de "Toureio a Cavalo" profiteren van de uitstekende omstandigheden die de Quinta hem verstrekt. Rui Salvador is tegenwoordig een van de prominentste ruiters van Taurean Panorama, bekend om zijn unieke kenmerken van moed en kunst.

De paarden
Er zijn 20 paarden die stallen/boxen hebben met uitloop naar paddocks. Ze zijn getraind door Pedro Teixeira Farto, zowel voor dressuurlessen, working equitationa als voor heerlijke buitenritten door het mooie Portugese land naar de rivier. Er zijn paarden voor beginners en (ver)gevorderden. Leuk is het zeker om de working equitation en de klassieke Portugese rijkunst (eventueel in Portugees zadel) hier uit te proberen, omdat de paarden het werk zo goed kennen. Ze hebben fantastische karakters, lief en werkwillig.

Culinair
Ontbijt is altijd op de Quinta. Twee lunches zijn op de Quinta of op de Golega Horse Fair worden genuttigd en ter plaatse afgerekend. Op de horsefair is een veelvoud aan kraampjes, kleine eettentjes en restaurants en Pedro kan u bovendien tips geven. Diner op dag één is op Quinta do Falcão, de andere twee diners op de Golega Horse Fair, waarvan één inclusief in het rijdprogramma en de ander naar keuze op de Golega Horse Fair of in nabijgelegen authentiek Portugese restaurants.


Ligging van Quinta do Falcão
Gelegen in Tomar, een historisch plaatsje aan de linkeroever van de Rivier Nabão, 20 minuten rijden van het stadje Golegã waar de jaarlijkse merrie- en hengstenkeuringen van de Lusitano's plaatsvinden. Tomar ligt op ca. een uur van Lissabon luchthaven, via een uitstekende snelweg (wel tol).

Vliegen op: Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw vluchtinformatie door aan uw hosts zodat zij uw pick-up & transfers daarop kunnen afstemmen.

Gezondheid
Reisadviezen, maatregelen tevoren, op de luchthavens hier en daar, in de lucht en in Portugal zelf, toegang met vaccinatie en PCR NAAT/Antigeen-testen.
U ontvangt van ons de meest recente reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Wie toch nog een test moet doen om terug te gaan naar Nederland, daarvoor hebben wij zowel een testlocatie in de nabijheid van de Quinta als mogelijkheden op de luchthaven van Lissabon (eigen rekening, wij verstrekken u de dan geldende prijzen).

Pick-up & Transfers
Het is mogelijk opgewacht te worden op de luchthaven van Lissabon en naar Quinta do Falcão gereden (duur ca. een uur). U kunt ook besluiten zelf een auto te huren. Bij vertrek wordt u weer opgehaald en naar Lisbon Airport gereden, op tijd om in te checken voor uw vlucht naar huis. De transfers is exclusief en ca. € 230 retour.


Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) warm zijn. U bevindt zich bij deze paardrijdvakantie op 1.100 meter hoogte boven de zeespiegel waar een soort bergklimaat heerst en waar het weer kan omslaan. De natuur is hier groen en dat is niet zonder reden, het kan hier regenen en de temperatuur kan dan dalen. Neem daarom ook warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden om paard te rijden. De dagen zijn plezierig met doorgaans temperaturen rond de 25˚C, maar wanneer het regent kan dat ineens 10 graden lager liggen. Uw hosts benadrukken dat het in het seizoen toch echt bijna altijd wel lekker weer is.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat mee te nemen
Rijbroeken, T-shirts met korte en lange mouwen (tegen de zon), hoed/pet, sjaal, rijlaarzen en/of korte chaps, handschoenen, casual kleding voor de avonden, waterdicht jack indien u in november of maart bezoekt, pantoffels voor in de kamer, slippers, badjas, zwemgoed, zonnebril, korte broek, zonnebrandcrème, fototoestel en tegenwoordig ook zakdoeken, wetties, handgel, Covid-zelftesten en mondkapjes. Klik op de link voor een volledige lijst.


Prijzen
Golega ruiterarrangement exclusief transfers & vluchten € 570
Golega niet-ruiterarrangement exclusief transfers & vluchten  € 420
Eenpersoonstoeslag bedraagt € 60
Alle Transfers op aanvraag, Lissabon Airport-Tomar ca. € 230 retour

Arrangement Golegã Horse Fair & Quinta do Falcão
o.b.v. verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer met verzorging van volpension (ontbijt/lunch/diner). Diner op de Golegã Horse Fair, Quinta do Falcão of in nabijgelegen karakteristiek Portugese restaurants., les/matchmaking Lusitano paard & rijden op de Golegã Horse Fair met gids/instructeur Pedro Teixeira Farto. Exclusief vluchten, transfers retour Lissabon luchthaven-Quinta do Falcão, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Vluchten Vliegen op Lissabon
Vluchtprijzen zijn onderhevig aan prijsschommelingen afhankelijk van luchtvaartmaatschappijen en daarom onder voorbehoud. Desgewenst kunt u vanuit een andere plaats/luchthaven vliegen, maar u dient dan wel om dezelfde tijd op Lisbon Airport te zijn. Wij berekenen geen reserveringskosten voor de vluchten anders dan van de airlines zelf. Wel dienen vluchten volledig en vooruit betaald te worden, omdat Paardenpas bij het boeken ook alles direct moet afrekenen.


Lusitano Hotel
Er is slechts één hotel in het plaatsje Golegã, het Lusitano Hotel. Overbodig te zeggen dat dit jaren tevoren al volgeboekt is gedurende de Golegã Lusitano Horse Show. Echter heeft Paardenpas goede contacten en de hand weten te leggen op een tweepersoonskamer voor de periode 4-9 november 2022.
Prijs € 1.525 (€ 762,50 per persoon)
o.b.v. Bed & Breakfast (heerlijk buffetontbijt) inclusief een parkeerplaats in een beveiligde ondergrondse garage bij het hotel en toegang tot de spa & het overdekte zwembad.

Reserveren
Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze partnerlocatie. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting. Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
Annuleren en verzetten
In z'n algemeenheid is het vaak al goed mogelijk uw paardrijdvakantie te verzetten of te wijzigen, qua data of qua paardrijdvakantie. Annuleren is afhankelijk van meer factoren, zie onze voorwaarden.
In deze (post)Corona-tijd is het aanmerkelijk gemakkelijker uw paardrijdvakantie kostenloos te verzetten, mede dankzij de enorme flexibiliteit van de paardrijdvakantiepartners.
Het merendeel van onze partners in het buitenland zijn zelfs met annuleren flexibel.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |