Wanneer: 7-20 februari 2024
Met KNHS-/SRR-lidmaatschap 2,5% korting
Groepsgrootte: minimaal 4 personen, maximaal 10 personen

Heb je altijd al naar India willen gaan, maar vind je een groepsreis prettiger? Dan is dit je kans. Rijd samen met onze endurance-kampioene Carmen Römer van plaats naar plaats op de prachtige Marwari-paarden. Het is een droom van Carmen om op alle continenten te rijden en het liefst daarbij de zeven wereldwonderen te zien. Maar niet alleen dat, Carmen vindt het ontzettend gaaf om op de beschermde Marwari-paarden te rijden die je nergens anders ter wereld vindt. Het is kort dag om te boeken, maar laat deze kans niet voorbijgaan. Behalve dat je de roze stad van de Maharadja van Jaipiur gaat ontdekken met het prachtige paleis, het indrukwekkende Fort Amber en de Hawal Mahal, breng je een bezoek aan de befaamde Taj Mahal. Een ervaring voor het leven en een betere manier dan te paard is er niet.

Dag 0 (6 februari) Amsterdam-Frankfurt-Delhi (aankomst 01:30 uur o 7 feb)
Dag 1 (7 februari)
Je vliegt mee met Carmen vanuit Amsterdam via Frankfurt naar Delhi (Lufthansa). Daar gaat de groep eerst met de hotelshuttlebus naar het luchthavenhotel om heerlijk uit te rusten na de vlucht en te wennen aan het tijdverschil. Overnachting Pride Plaza of gelijkwaardig.
Dag-2 (8 februari)
Na het ontbijt wordt iedereen opgehaald door de chauffeur en naar Castle Mandawa in het plaatsje Mandawa gereden, gelegen in Rajasthan. Bij aankomst wacht een heerlijk lunchbuffet in het mooie restaurant van het kasteel. Na de lunch heb je nog even tijd om uw kamer en het paleis te verkennen, te relaxen of een duik in het mooie zwembad te nemen. Late middag word je naar de stallen gebracht die om de hoek zijn. Kennismaking met de paarden en een high tea geserveerd bij de stallen. Overnachting Castle Mandawa.

Dag -3 (9-februari)
De dag begint met een heerlijk ontbijtbuffet. Daarna nemen we u mee voor een sightseeing tour van Mandawa, een 'heritage village" met oude beschilderde haveli's (huizen met binnenplaatsen). Er is tevens tijd om in de hoofdstraat naar de winkeltjes te gaan. Het paleis zelf heeft ook twee winkels. Late middag wordt u meegenomen naar de stallen voor een briefing over de tocht deze week, gevolgd door een korte rit in de omgeving, langs boerenhuisjes met erven met buffels aan kettingen, kippen, honden en loslopende koeien. Overnachting Castle Mandawa.

Day-4 (10 februari)
Vandaag is de eerste dag dat we naar een ander dorp rijden. Onderweg krijgt u een indruk van het dagelijkse leven op het platteland. Hier wordt nog traditioneel op het land gewerkt, met buffels maar ook kamelen die karren trekken om de oogst te vervoeren. We rijden door de dorpen heen en zien soms ook handwerk. Overnachting in Haveli Hotel Chrui.

Day-5 (11-februari)
Vandaag trekken we er weer op uit met de paarden en verblijven in een oude haveli dat bekend staat om de prachtige fresco's en om de gastvrijheid.
Day-6 (12 februari)
We rijden vandaag terug naar Mandawa waar we echter overnachten in een luxe tent op een zandduin.

Day-7 (13 -februari)
Vanuit Mandawa rijden we nu naar Mahansar om aldaar in een oud kasteel te overnachten.
Day-8 (14 februari)
Vanuit Mahansar rijden we naar Alsisar naar wederom een oude haveli. Onderweg kunnen we vandaag herten spotten. Het pas is zanderig en leent zich uitstekend voor heerlijke galoppades.

Day-9 (15 februari)
Vandaag rijden we vanuit Alsisar terug naar Mandawa. Alweer de laatste dag en daarom afscheid van de paarden en grooms. Vanavond een afscheidsdiner met muziek met onze hosts van Mandawa Castle. Overnachting Mandawa castle.
Day-10 (16 februari)
Iedereen wordt van Mandawa Castle naar Mandawa Hotel in Jaipur gereden (ca 5 uurs autorit). Dit hotel is eveneens eigendam van de Mandawa familie. Een prachtig boutiekhotel met schitterende ligging. Overnachting Mandawa Jaipur Hotel.

Day 11 (17 februari)
Een dag voor sightseeing in de prachtige stad Jaipur, ook wel de roze stad genoemd. Het City Palace waar de Maharadja's leefden inclusief museum, is ronduit indrukwekkend, vooral de rijk gedecoreerde muren. Majestueus is ook Fort Amber gelegen net buiten de stad, en het meer met een eiland. Onze gids zal ons erheen brengen, de Hawa Mahal. Paardenpas heeft tevens een vaste tuktukchauffeur genaamd Nawab die twee personen overal naar toe kan brengen, inclusief zilverwinkels voor wie mooie zilver wil inslaan. In de avond keren we terug naar het hotel. Overnachting Mandawa Hotel Jaipur.

Day- 12 (18 februari)
Nog een dag om in Jaipur rond te brengen met een bezoek aan een traditionele markt zodat u allerlei souvenirs en kado's kunt aanschaffen. Overnachting Mandawa Hotel Jaipur.
Day-13 (19 februari)
Na het ontbijt in het hotel worden we per auto naar Agra gereden. Agra is befaamd om de Taj Mahal, een tombe monument gebouwd ter nagedachtenis van de echtgenote van de Maharadja. De Taj Mahal bezoeken we de volgende dag pas, maar het is wel mogelijk het Rode Fort al te bezoeken dat minstens zo indrukwekkend is en van waar men zicht heeft op de Taj Mahal. Diner en overnachting in een hotel in Agra.

Day-14 (18 februari)
Na het ontbijt in het hotel in Agra worden we opgehaald en per auto eerst naar de Taj Mahal gereden. Na afloop worden we per auto naar Delhi gereden voor onze vlucht naar huis.

Prijs per persoon € 3.650
Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) accommodatie in een gedeelde kamer (tenzij eenpersoonstoeslag) inclusief het paardrijden, Engels-sprekende gids voor en Indiase gids/grooms achter, back-up auto, alle transfers naar/van de paarden. Exclusief internationale vluchten, visum voor India, airporthotel voor de nacht van 6 op 7 februari Delhi Airport, reis-/annuleringsverzekering (verplicht), eigen uitgaven, drankjes en fooien.
De paarden
U rijdt op de Indiase Marwari-paarden, befaamd om hun naar binnen gekrulde oren. Van oorsprong oorlogspaarden zijn ze trouw, snel, intelligent en wendbaar. Vroeger werden ze in de oorlog ingezet en ze zijn befaamd om hun loyaliteit aan de ruiter. De paarden zijn klein (ca. 152 cm tot 163 cm) maar intelligent, sensitief, gevoelig voor geluid, temperamentvol, voorwaarts en een plezier om te rijden, ook omdat ze verrukkelijk zitten, vooral in stap en galop. Ze zijn enigszins pittig. De stal beschikt over 30 paarden die zowel voor de safaris als voor de fokkerij worden ingezet. U brengt vier tot zes uur per dag in het zadel. Een eerste dag wordt veel gestapt om te zien hoe paarden en ruiters het met elkaar vinden. Onderweg maak je stops zodat de paarden kunnen drinken en voor de ruiters en amazones wordt er op een mooie plek een heerlijke picknicklunch met verrukkelijke schotels neergezet door het back-up team.

Het rijden
Het is beslist niet nodig evenveel ervaring te hebben met rijden, dit programma is geen endurancewedstrijd, niettemin is het fijn wanneer je fit bent om uren in het zadel door te brengen (er wordt veel gestapt, weinig gedraafd en hier en daar een mooie galop gemaakt. De eigenaren van Castle Mandawa en van de paarden hebben een heel team aan ondersteuning die helpen met zadelen, opstijgen, paarden overnemen, lunches onderweg en meer, pure verwennerij.
De stallen
Het stallencomplex is prachtig en stijlvol gebouwd. De paarden hebben paddocks of lopen los binnen het terrein, maar hebben ook hele ruime en frisse boxen. Omdat er gefokt wordt, zijn er ook een tiental merrie/veulenboxen. Het harnachement is van goede kwaliteit en wordt goed onderhouden. Naast de zadelkamer is een tent waar u na afloop drankjes en hapjes krijgt voorgeschoteld.

Uw hosts
Anirudh en Angad Deo Singh (in Mandawa) en Shivarjun Singh (in Jaipur). Deze broers hebben alle drie een extensieve opleiding en ervaring in het hogere hotelmanagement in binnen (Taj Mahal Palace Hotel) en buitenland. Anirudh is tevens springruiter geweest. Angad speelde polo bij het befaamde Jaipur Polo Team.

Carmen Römer - onze endurance kampioene
Carmen Römer woont in het Limburgse Landgraaf. Met een vader, Lei, die fanatiek endurance reed en zelf ook de klassieke afstand van 160 km twee maal goed overbrugde met Mon Petit, wekt het geen verbazing dat Carmen jong op de paardenrug belandde. Op haar zevende leste ze al bij een manege en een paar jaar later reed ze haar eerste endurancewedstrijd. Het paard van wie ze het vak leerde was de Australische schimmelmerrie Glenallen Sheida, die in 1994 deelnam aan het WK met Margareth Wade en toen in Nederland bleef. In december 2002 heeft Carmen een reis naar Australië gemaakt, waar ze ook een wedstrijd goed uitreed met een geleend paard en daarmee voldeed aan de FEI-eisen om zelf aan het WK voor Junioren/Young Riders 2003 te mogen meedoen. Inmiddels zit Carmen in het A-kader (senioren) en heeft zij met Joker deelgenomen aan het WK in Dubai (januari 2005). Carmen is meermalen Nederlands kampioen geweest, nam deel aan Wereldkampioenschappen o.a. in Dubai, Bahrein en Frankrijk en vele internationale wedstrijden waaronder Polen en Duitsland. Ze werd Europees kampioen in 2006 en behaalde bronzen medaille met het team op het EK in 2015 en WK in 2016. Momenteel heeft Carmen twee paarden actief in het Nederlands team waarmee ze dit jaar deelnam aan het EK in Nederland. Met Indira d'havenne, haar eigen opgeleide merrie van 9 jaar behaalde ze op het NK dit jaar haar laatste kwalificatie voor het WK in 2024. Voor de toekomst dus ook voor het WK in Monpazier heeft de familie Römer nog een dochter (2001) van Sheida lopen.Het afgelopen jaar maakte Carmen via Paardenpas een trektocht in Peru naar Machu Picchu om vervolgens aansluitend door te vliegen naar Chili waar zij op een geleend paard deelnaam aan een endurancewedstrijd van 100km om uiteindelijk als derde te eindigen. Carmen vindt het een uitdaging om op alle continenten gereden te hebben en gaat daarom nu ook in India rijden ... en jij wellicht met haar.
Culinair
Wees gerust, u krijgt de heerlijkste Indiase gerechten voorgeschoteld, maar ook kunt u kiezen voor de internationale keuken. De keuken van Castle Mandawa is voortreffelijk evenals die van Jaipur Mandawa. Tijdens de transfers zijn flesjes water en enkele andere dranken beschikbaar.
Vluchten met Lufthansa of KLM


Reisdocumenten
Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit India.
Een visum is verplicht. Deze kun je online aanvragen via de officiële website indianvisaonline.gov.in (creditcard). Het is ook mogelijk om het visum persoonlijk aan te vragen bij één van de drie Indiase consulaten (Rotterdam, Den Haag of Amsterdam). Je dient het visum binnen 30 dagen na uitgiftedatum te gebruiken. Met het visum kun je maximaal 30 dagen in India verblijven.
Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je India bezoekt een land hebt bezocht waar gele koorts heerst. In Rajasthan is in principe malariavrij maar Paardenpas adviseert altijd uw huisarts, GGD of Vaccinatieburo te consulteren.
Malaria
In India komt malaria voor. Malaria is een infectieziekte die wordt overgebracht door malariamuggen. Deze infectieziekte kan bij niet tijdige en/of onjuiste behandeling leiden tot de dood.
Beste reistijd
Januari, februari, november en december zijn de beste maanden om naar India te reizen.
Hiermee vermijd je de droge hitte, het regenseizoen en de kans op tropische stormen (vloedgolven).
Na maart wordt het in Rajasthan erg heen. Wie wil verlengen kan 13 maart nog het Holi-feest meemaken.
Reserveringsformulier
Wanneer u wilt boeken verzoeken wij u vriendelijk uw gegevens in te vullen (per persoon een formulier).
U mag ons natuurlijk ook altijd e-mailen met vragen/wensen op patricia@paardenpas.nl.
Nadat wij uw reservering hebben verwerkt, ontvangt u van ons een uitgebreide bevestiging per e-mail.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20% van de reissom, afhankelijk van de gekozen bestemming. Het restantbedrag mag twee maanden voor vertrek worden voldaan. Na aanbetaling ontvangt u van ons een uitgebreide bevestiging met alle relevante informatie over uw paardrijdvakantie, de routes, de paarden, het programma, het land, eventuele visa en inentingen en veel meer met soms een leuke extra en dan start voor u de voorpret. Klik voor het formulier op de link hierboven.