Page content

Wild Coast Zuid-Afrika Mischa

Paardrijdtrektocht langste de prachtigste Oostkust van Zuid-Afrika
Besloten groep: 22-29 juni 2024!
Aantal ruiters: maximaal 8 ruiters/amazones
(nu nog 6 plekken beschikbaar)

Fenomenale stranden langs de oostkust (Indische Oceaan) van Zuid-Afrika met heuvels gelardeerd met Xhosa-huisjes, cliffs, rotsen, grotten, lagunes, riviermonden, enorm krachtige golven, savanne, ravijnen & watervallen - echt een parel, haast onontdekt, u komt bovendien met de paarden waar u anders met geen mogelijkheid komt.
Een heel ander deel van Zuid-Afrika, een verborgen parel. Walvissen, dolfijnen en scheepswrakken. Deze tochten bieden vele hoogtepunten; waaronder het kilometerslang rijden over verlaten zandstranden met de branding van de Wild Coast. Hier geen drukte met toeristen. Behalve over het strand, rijdt u ook over de glooiende groene heuvels waar u landelijke Afrikaanse dorpen tegenkomt en men leeft zoals men al eeuwen doet. Optioneel is op de rustdag naar een nabijgelegen privé wildreservaat gereden worden voor een jeepdrive op een private reserve Inkwenkwezi met witte leeuwen, zebra, giraffes, neushoorns, impala, nyali.

The Wild Coast Horse Trail biedt het ongeëvenaarde strandritten. Dit is een reis langs de kust met verblijf in verschillende accommodaties onderweg. Ontdek de ruige en ongerepte natuurlijke schoonheid van de Wild Coast. Verken rotsachtige landtongen, glooiende heuvels en uitgestrekte tracks op prachtige gouden stranden. Uw verblijf begint bij het eenvoudige maar knusse Kei Mouth Guesthouse en uw paardrijdavontuur begint bij het vijf minuten verderop gelegen Sunray Farm, bovenop een heuvel tegenover de golfbaan met uitzicht over de baai, hier staan de paarden. Bij vertrek mogen we langs de rand van de Er zijn twee programma's: de Kei River Mouth en de Wild Coast Horse Trail. De eerste is een semi-trektocht, de tweede een volledige trektocht en ook wat zwaarder om te rijden (meer uren in het zadel).

Programma Wild Coast Trail Ride
21 juni - Amsterdam-Johannesburg & Airporthotelovernachting
10:45-21:20 Amsterdam-Johannesburg KLM, gratis shuttlebus naar hotel (3 min)
Overnachting in het Southern Sun O Tambo Airporthotel een groot luchthavenhotel, zodat u de volgende dag uitgerust aan uw paardrijdsafari begint.
Mooie kamers, bar, restaurant, ontbijtbuffet, 24/7 receptie, winkel, gratis shuttlebusservice, zwembad.

22 juni - Binnenlandse vlucht Johannesburg-Oos-Londen, Transfer & eerste rit
Met shuttlebus naar Johannesburg OR Tambo voor binnenlandse vlucht naar Oos-Londen
10:30-12:00 Johannesburg Oos-Londen met South African Airlink (1 uur 30 min)
Aankomst East London luchthaven in Zuid Afrika en transfer per auto naar de Bed & Breakfast in het kleine badplaatsje Kei Mouth waar ook de paarden zijn of naar het iets verderop gelegen meer luxe Morgan Bay Hotel ), duur van de autorirt Oos-Londen-Kei Mouth ca. 1 uur. Na welkomstdrankjes en kennismaking met uw host naar de stallen op de heuvel voor een eerste kennismakingsrit naar de prachtige baai. Heerlijk uitwaaien na uw reis, genieten van de pracht en van uw paard en een heerlijk hartig diner wacht.
23 juni - Op de veerpont met de paarden, strand en naar Seagulls Hotel
Vandaag begint uw rijavontuur pas echt! Na een lichtontbijt op naar de stallen op de heuvel. Een korte rit naar beneden naar de Kei River en vervolgens met de paarden op een veerpont om het water over te steken (de paarden zijn dit gewend), het strand op en dan over rotsen en verder langs de prachtige stranden met indrukwekkende golven. Uw gids zal u brengen naar verborgen watervallen in het binnenland waar we dan stoppen voor een picknick - en wie wil kan zwemmen in een reservoir dat gevuld wordt door de waterval, volstrekt uniek! Na de pauze op naar Seagulls Hotel, een beach guest house met vriendelijke sfeer. De benen strekken ophet strand of relaxen met een biertje bij het zwembad, lekker douchen en een heerlijk diner met de groep. Overnachting Seagulls Hotel
24 juni - Heuvels, rondavel huisjes & Mazeppa Bay
Wordt wakker van het geluid van de zee. U bent nu op het randje van het continent Afrika!
Vandaag gaan we circa 40 km afleggen door een prachtig gebied. We rijden langs de kust en ook landinwaarts over glooiende heuvels, duinen, we passeren landelijke huisjes. We steken hier en daar de rivieren groot en klein over en picknicken onderweg. Afhankelijk van de getijden hebben we nog een tijd op de onwaarschijnlijk mooie en eindeloze stranden waar we uiteraard behalve heerlijk slenteren ook verrukkelijke galoppades maken. We rijden naar een volgend strandhotel, Mazeppa Bay. Hier vinden we via een ophaalbrug een eiland. De avond brengen we rustig door, zij het met verhalen, met een diner en overnachting Mazeppa Bay Hotel.
25 juni - door The Gorge & naar Kob Inn
De volgende afstand die we afleggen is "The Gorge”. Deze route brengt ons door een prachtige ravijn met een rivier en ook over wat uitdagend terrein. Eenmaal door de rotsiger rivierbedding rijden we door valleien en over of langs kronkelende veepaden alvorens bij onze volgende bestemming – Kob Inn aan te komen, net op tijd voor de lunch. In de middag is tijd om te relaxen en te genieten van de laid-back gastvrijheid van wederom een parel van een kust, dat uitkijkt over de ruige oceaan met privéstranden. Een exclusieve locatie dat u voor altijd in uw herinneringen zult meenemen. Diner & overnachting Kob Inn.
26 juni - Stranden, grotten & lagunes
Vandaag een volle dag in het zadel. De getijden zullen ons schema bepalen, maar dat zal circa 20km zijn langs de kust rijdend met beschermde stranden, verborgen grotten en prachtige lagunes. Onze gids zal ons brengen naar een mooie plek voor een picknick waar we bovendien in een lagune kunnen zwemmen. Daarna terug naar Kob Inn voor drankjes/cocktails, een heerlijk diner en overnachting.
27 juni - Rivieren, heuvels en naar Wavecrest
Tijd om langs de kust terug te keren. Wederom is onze timing afhankelijk van de getijden die onze gids altijd volgt. We doorkruisen rivieren, beklimmen heuvels en galoperen over de stranden naar het Wavecrest hotel dat een fantastische ligging heeft aan een riviermond. We hebben dan circa 30km afgelegd. De rit eindigt op een unieke manier en de paarden weten dat. De paarden gaan hier heerlijk in het weiland bij het hotel. Het is goed toeven bij Wavecrest, op de veranda van uw huisje/kamer, genieten van een spabehandeling, lekker badderen in de jacuzzi, zwemmen in het zwembad, drankjes aan de bar, chillen in de lounge of een wandeling maken om de mangrovebossen te zien, dat kan bovendien ook met een kano of boot. Diner en overnachting Wavecrest Hotel
28 juni - Terug naar Kei Mouth
Vanaf Wavecrest, wanneer het getij goed staat, is het een vlotte rit terug naar Kei Mouth met volop mogelijkheden voor galop. De paarden laten we vrij bij hun kudde en ons wacht een heerlijke lunch in Kei Mouth. (Indien het getij een start bepaalt vanaf het land is de lunchstop en en route maar rijden we evengoed over de stranden in de middag. Hoe dan ook, de natuur is overal even prachtig.
Afscheidsdiner vanavond in de guest lodge van Julie-Anne & Clint (uw hosts en eigenaren) dat bestaat uit een typische South African Braai, een geweldige manier om een onvergetelijke week af te sluiten.
Overnachting Kei Mouth guest house of Morgan Bay hotel.
29 juni
Ontbijt, afscheid, transfer per auto van Kei Mouth naar Oos-Londen (ca. 1 uur)
12:35-14:10 Oos-Londen-Johannesburg OR Tambo (ruim op tijd voor nachtvlucht naar huis)
23:15-10:20 Johannesburg OR Tambo-Amsterdam (aankomst Schiphol 30 juni)

Het rijden/de paarden
U dient alle gangen goed te beheersen. De zoon van uw gastvrouw is een nationale endurance ruiter. De paarden zijn daarom gewend aan vele kilometers, alhoewel er tijdens de tochten veel gestapt wordt en u daardoor echt kunt genieten van de omgeving. Af en toe draf en volop mogelijkheden om galopperen. Dat zijn normale galoppades, alleen aan het einde bij Wavecrest is er een echte rengalop (voor wie dat wil). Er zijn paarden geschikt voor zowel ervaren als beginnende ruiters en tevens een paar grotere paarden voor de zwaardere ruiters/amazones (mix Arabier met Percheron). Kinderen zijn welkom op de tochten. Tevens de enige plek ter wereld waar u met toestemming zowel over een golfbaan mag galopperen (naast de stal) als over een airstrip (bij Wavecrest).

Harnachement
De zadels zijn overwegend trailzadels zonder wrong en hebben schapenvachtjes. De paarden worden met bit gereden maar onderweg aan een losse teugel gereden. Alleen bij het draven en galopperen iets aangenomen. Er wordt voor u gezadeld en afgezadeld.

Accommodatie
Tijdens de tochten verblijft u in zowel een eenvoudige guesthouse met een warme huiselijke sfeer alsook in verschillende prachtige kusthotels en pensions. De accommodatie is comfortabel en de uitzichten fantastisch. Trennery's Hotel, favoriet bij veel Zuid-Afrikaners, Mazeppa Bay Hotel met rieten dak, palmbomen en strand, Kob Inn - op de rotsen met uitzicht op zee, hier verblijft u twee nachten, Waverest Hotel, schitterend gelegen aan de riviermond en schattige rondavels om in te verblijven. Tenslotte Kei Mouth Guesthouse, waar u de eerste en de laatste nacht verblijft, is een "home away from home" waar u zich part of the family voelt, eenvoudig maar een fijne plek.
1 night Kei Mouth, 1 night Seagulls, 1 night Mazeppa, 2 nights Kob Inn, 1 night Wavecrest, 1 night Morgan Bay
Arrive and depart on Saturdays
Morgan Bay Hotel
Voor wie van iets meer luxe houdt, het is tevens mogelijk in plaats van in het toch eenvoudige B&B Kei Mouth Guest Lodge te verblijven in het Morgan Bay Hotel. Dit ligt op circa 15 minuten afstand (u wordt gebracht en gehaald) maar wel aan de kust met een fabuleus uitzicht over deze prachtige kust en uitermate smaakvol ingericht, een zwembad, massages, een winkeltje en meer. Een andere mogelijkheid is hier vóór en/of na uw trail ride nog even te verblijven en helemaal tot rust te komen.

Niveau van rijden: sterke halfgevorderden en/of gevorderden - lange dagen in het zadel (wel met pauzes en ook stap). Overnachtingen: 1 nacht Kei Mouth Guest Lodge, 1 nacht Trennerys, 1 nacht Mazeppa, 2 nachtens Kob Inn, 1 nacht Wavecrest, 1 nacht Kei Mouth Guest Lodge.

Ligging
Gelegen aan de Great Kei Rivier nabij de Old Transkei aan de Oostkust van Zuid-Afrika. De Transkei is een veilig gebied, niet in de laatste plaats omdat de oude chiefs van vroeger nog steeds het land bezitten en ook altijd het land in bezit hebben gehouden. Het is nog niet ontdekt door het toerisme, waardoor het land en het strand nog puur en onbedorven zijn, iets wat steeds moeilijker in de wereld te vinden valt. U rijdt hier langs boerderijen waar u anders niet komt en zelfs met toestemming over erven van lokale boeren. Zwarte varkens, loslopende koeien, kippen.
easterncape-map

Vliegen op Johannesburg & East London luchthaven (uurtje) waar u wordt opgewacht.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Idealiter neemt u bij aankomst Johannesburg een luchthavenhotel voor een nacht om de volgende ochtend door te vliegen naar Oos-London. Op de terugweg kunt u naar keuze meteen door naar uw nachtvlucht naar Amsterdam of eveneens weer een airporthotel. Vraag ons, wij kennen verschillende goede en uitermate goed geprijsde luchthavenhotels op nog geen vijf minuten van de luchthaven met gratis shuttle service.

Pick-up & Transfers
U wordt op de luchthaven van East London opgewacht door Craig en naar Kei Mouth gereden (duur ca. 1,5 uur). De transfers zijn exclusief en worden ter plaatse afgerekend, zie prijslijst.


Culinair
U rijdt langs de kust, dus oesters, garnalen, calamari en verse visbuffetten met cocktails alom. Bij Kei Mouth Guesthouse eerlijke home cooking waarbij u nooit tekort komt! Echter is men - ook onderweg  bij de hotels tijdens de trail ride, niet gewoon aan hele speciale dieetwensen te voldoen. Tot op zekere hoogte wordt gecaterd voor vegetariërs en gluten intoleranties of voor zeefruit, maar vanwege de afgeloegen liggingen kan met niet altijd aan bijvoorbeeld havermelk i.p.v. gewone melk komen. Ook kan een gast niet halverwege de tocht ineens besluiten vegetarisch te eten. Wij geven dieetwensen tevoren door. Zij proberen zoveel mogelijk te faciliteren binnen de mogelijkheden die er zijn, maar wees gerust, u zult heerlijk eten.

Andere activiteiten
Het is tevens mogelijk bij de hotels ook rivierboottochten te boeken, of de zee op te gaan om walvissen en dolfijnen te spotten. Het is eveneens mogelijk om op een vrije dag per auto naar een jeepsafarireserve gebracht te worden om witte leeuwen te zien.

Klimaat/weer
Een mild klimaat maar heet in de zomer (onze winter). In de zomer kan het ook regenen, maar het duurt nooit lang voordat de zon weer verschijnt en het is dan nog steeds warm. In de avonden kan het wel koel wordenIn Afrika zeggen ze dat alle jaargetijden hun eigen charme hebben. In de lente ziet u jonge dieren, in de zomer is het weelderig groen met bloemen, in de herfst vallen net als hier de bladeren en ziet u door de struiken heen het wild en in de winter als er een regenbui valt, anders dan bij ons schijnt in minder dan een uur later de zon alweer. Aan de Wild Coast is het nooit zo heet als landinwaarts, omdat de zeebries de lucht verkoelt. Doorgaans is het tussen de 26 en 29 graden Celcius.
Het is hier het hele jaar door goed paardrijden (programma's zijn in de zomer van oktober t/m maart). 's-Zomers kan het heet zijn en soms regenen, hier regent het juist niet in de winter derhalve. In de herfst en winter (april t/m september) is er overdag een droge warmte met koele nachten.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika.
Een visum krijgt u automatisch bij aankomst als u korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft.
Voor kinderen onder de 18 jaar dient u een geboorteakte te overleggen.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Zuid-Afrika | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Zuid-Afrika | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Zuid-Afrika heeft een nieuw online immigratie systeem geïntroduceerd

Immigration at ORTambo & Lanseria International Airport
Zuid-Afrika heeft een nieuw online immigration form.
Elke reiziger dient de Immigration form in te vullen met gebruik van de link hieronder.
Dit is geïntroduceerd om het immigratieproces te versnellen en het moet vertragingen op beide internationale luchthavens in Zuid-Afrika (Johannesburg en Kaapstad) voorkomen.
Het formulier kan worden ingevuld en verzonden binnen 2 dagen van aankomst/vertrek.
Gegevens komen dan in het systeem en geven de paspoorten weer die bij douane en immigration worden gescand.

SARS Online Query (1.2.0.0 (Prod))

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Zuid-Afrika | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Zuid-Afrika | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Zuid-Afrika verplicht als u in de zeven dagen voordat u Zuid-Afrika bezoekt in een land met gele koorts bent geweest. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor uitgebreid vaccinatie advies verwijzen wij naar uw huisarts, GGD of vaccinatieburo. In Zuid-Afrika (m.u.v. Bhisho, Bloemfontein, Kaapstad, Oost-Londen, Johannesburg, Kimberley, Port Elizabeth en Pretoria) komt malaria voor. In het Waterberg-gebied waar deze prachtige private reserve is gelegen is het malariavrij.

Tijdverschil
Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later.
Zuid-Afrika kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Wat mee te nemen (klik op de link)
Twee rijbroeken, korte laarsjes, korte chaps, cap, shorts, wandelschoenen, sjaal, pet, heuptas, slippers, shirts met lange mouwen, t-shirts & tops, lange broek/jeans, jumper of fleece voor de avonden, regenjas/poncho, zonnebrandcreme factor 50, badpak/bikini/zwembroek, handdoek voor het zwemmen, zaklantaarn, fototoestel, verrekijker, Z.A.-adaptor, leesvoer, cash voor drankjes in de lokale pubs, spa-behandelingen, cashgeld voor kleine uitgaven en ook fooien (pinautomaat in Kei Mouth bij de supermarkt), een creditcard voor noodgevallen. Aspirine, thermometer, mondkapjes, handgel, waterfles, zaklantaarn, een geldige creditcard, verzekeringspas.

Prijzen per persoon
KLM retourvlucht Amsterdam-Johannesburg (indicatieprijs economy) € 1.034
Southern Sun OR Tambo luchthavenhotel circa € 98 per kamer/€ 49 per persoon incl. ontbijtbuffet
Airlink retourvlucht Johannesburg OR Tambo-Oos Londen circa € 124 incl. bagage
Wild Coast Horse Trail 8 dagen/7 nachten 2024 € 2.708
Eenpersoonstoeslag in 2024 € volgt
KNHS- of SRR-lidmaatschap (wel nummer verstrekken) 2,5% korting op Wild Coast Trail € 68.

Andere kosten om rekening mee te houden
Fooien gidsen en ondersteunend personeel (grooms) circa € 10 per dag per gast (€ 80 per week)
Fooien porters van shuttlebus en hotelstaff.
Eventuele vaccinaties (DTP (Dyfterie/Tyfus/Polio), Tetanus. Geen malariapillen nodig.
Drankjes in de hotels en op de luchthavens.
(Aan)Betaling
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20% van de reissom. Het restant van de reissom mag twee maanden voor vertrek worden voldaan.

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |