Latest Blogposts

Masai Mara - Gordie's mobiele paardrijdsafari in Zuid Kenia

Land Kenia Vliegen op Nairobi & airstrip
Vakantie Mobiele paardrijdsafari Transfers Ja
Duur 6-8 nachten/7-9 dagen Rijden 5-7 dgn/3-6 uurpd
Periode behalve apr/mei/nov Niveau Gevorderd
Paarden Somali Arab & volbloed Accommodatie Luxe safaritenten
Rijdstijl Engels & French cavalry Max.gewicht 90 kg
Prijsindicatie € 6.565 - € 8.095 Groep/Boeking max. 12 personen

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |


Mobiele paardrijdsafari met hosts/gidsen die dit al 45 jaar doen. Niet goedkoop, maar het is dan ook het neusje van de zalm. Safari - it's the destination, it's the journey, it's the people. It's the sheer thrill of chasing the wild. Big Five: leeuw, olifant, luipaard, neushoorn, buffel.

Gordie Church, uw gids op deze mobiele safari, is een derde generatie Keniaan, opgegroeid op safari met zijn vader Tony, die in de zeventiger jaren het concept van lange afstand rijden introduceerde. Gordie heeft een grote kennis van de inheemse volkeren en hun omgeving. Bij elke safari maakt u echt contact met de lokale stammen en dat kan dan ook alleen door Gordie. Hij en zijn team hebben een jarenlange ervaring met deze safari. Zijn collega gids, Miana, een Maasai die begon als nachtwaker, heeft een ongelooflijk gezichtsvermogen voor het spotten van allerlei wild, groot en klein, zodat er onderweg niets gemist wordt. Gordie en zijn echtgenote Felicia, tezamen met hun ervaren team organiseren en hosten van een van de vriendelijkste, intieme en professionele safari's beschikbaar in Afrika.

Wildebeest
Circa 1,5 miljoen wildebeesten en 300.000 zebra's trekken elk jaar van Tanzania en de Serengeti-vlakten richting Masai Mara in Kenia. Deze spectaculaire trek omvat ook olifant, giraffe, leeuw, luipaard, hyena en wild dog.

Het rijden/de paarden
U dient een gevorderde ruiter te zijn, fit en vertrouwd in het zadel. Een groot deel van de safari is in stap vanwege het terrein, maar er zijn mogelijkheden voor draf, rustige galop en ook enkele spannende snelle galoppades over de vlakte. Ze hebben een groot aantal (ca. 25) goed getrainde paarden, die met verbazingwekkend gemak hun werk doen. Er zijn vaste safariweken maar het is ook mogelijk een safari op maat samen te stellen voor groepen van 4 tot max. 15 ruiters voor safaris van 2 tot 17 dagen. Niet-ruiters zijn ook van harte welkom en kunnen met de jeep samen met een ervaren gids hun eigen weg gaan en zich op bepaalde locaties samenvoegen met de ruiters.


Accommodatie

Op deze mobiele safari verblijft u in ruimte tenten met twee bedden of twee tenten aan elkaar. Deze worden elke avond weer voor u opgezet. U heeft een behaaglijk veren dekbed met lakens van Egypisch katoen en warme kruiken voor koude Keniaanse nachten. Elke tent heeft bovendien een 'drop loo' (toilet) en een warme douche om het stof van de bush af te spoelen. Maaltijden zijn in de gezamenlijke main tent en daar treft u een volledig gedekte tafel aan en een goed uitgeruste bar. Camp personeel zorgt voor de paarden en bereidt heerlijke maaltijden op open vuur. Terwijl u hier naast het kampvuur van geniet sluit de Afrikaanse nacht om u heen. De safaritenten hebben solar lampen & hurricane lantaarns. De tenten zijn mosquito-proof en van canvas.


Ligging
In de Masai Mara in het zuid-westen van Kenia.

Vliegen op Nairobi & binnenlandse vlucht
U kunt de vluchten zelf boeken of het aan ons overlaten. In alle gevallen adviseren wij u bij het boeken van uw vluchten zodat wij de transfers voor u kunnen afstemmen.

Pick-up & Transfers inclusief, per auto en lichtgewicht vliegtuig vanaf Nairobi International Airport, Wilson Domestic Airport of Nairobi Hotel. De chauffeur/piloot zal altijd rekening houden met eventuele vervroegingen of vertragingen.


Uw hosts, gidsen en het team
Gordie & Felicia Church. Gordie met inmiddels 25 jaar ervaring is in Kenia geboren en is met paardrijdcampsafaris opgegroeid. Felicia is een echte paardenvrouw en Bowen-therapist met veel hippische en bush kennis. Grace, Maureen, Pete & Pierre

Veiligheid
Professionele hippische en wildlife gidsen begeleidt u (vóór en achter). Voor aanvang van uw paardrijdsafari krijgt u een safety briefing met gedetailleerde informatie wat te doen bij gevaarlijk wild. Goede zorgverzekering is verplicht. Paardenpas verstrekt altijd de naam van uw zorgverzekeraar, uw polisnummer en het alarmnummer. In de mobiele camps, in de jeeps en bij de gidsen zelf is radiocommunicatie aanwezig. Daarnaast beschikt men over mobiele telefoons en een satelliet telefoon voor noodgevallen. Een kleine eerstehulpkit gaat altijd mee tijdens het rijden, een grotere is in camp. Indien uw gids besluit dat uw veiligheid te paard in het geding is, kan hij altijd besluiten u verder te laten gaan in de jeep.

Wat mee te nemen
Twee rijbroeken, chaps, cap, pet/hoed, slippers, handschoenen, waterproof lichtgewicht regenjack of poncho, fleece jack, lichtgewicht jeans, jophpurs, shirts met lange mouwen, t-shirts, avondkleding voor op de lodge, verrekijker, malariapillen, zonnebril met koord, Deet/muggenstift, zaklantaarn (bij voorkeur voor op het hoofd), eventueel heuptas. Ter plaatse wordt verstrekt: zadeltas, lakens, dekens, handdoeken, eerstehulpkit en was wordt voor u gedaan op dagen dat u niet rondtrekt. N.B. Binnenlandse vluchten hanteren een max.gewicht van 15kg inclusief handbagage en een zachte tas heeft de voorkeur boven een harde koffer vanwege het inpassen van de bagage in de kleine bagageruimte.

Weer en klimaat
Kenia heeft een tropisch klimaat. Aan de kust is het overdag rond de 29 graden en ’s nachts rond de 23 graden. Landinwaarts is het overdag rond de 23 graden en ’s nachts rond de 12 graden. Kenia heeft het hele jaar door bijna constante temperaturen. Regen valt in april, mei (lang) en november (kort). U rijdt op grote hoogte.

Taal
Engels en Swahili zijn beide een officiële taal in Kenia. Daarnaast komen er nog verschillende lokale talen voor (circa 60).

Beste reistijd
Januari, februari, juni, juli, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-Kenia te reizen. Januari, februari, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Kenia te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen en het massatoerisme.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Kenia is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Er komt malaria voor. Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog geldig is bij vertrek uit Kenia. Een visum is verplicht. Dit visum dient u online aan te vragen via ecitizen.go.ke. Hier dient u te betalen met creditcard. Voor een aanvraag met iDeal of overboeking kunt u terecht op Visum Kenia (Nederlandstalig).

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Kenia | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Kenia | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later. Kenia kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Culinair
Er wordt goed voor de inwendige mens gezorgd met verse produkten en kaarlicht bij diners. Brood wordt vers gebakken en ijs wordt in de safarivriezer gemaakt. De bush-bar heeft een goede voorraad wijnen, alcoholische en non-alcoholische dranken.

Het complete verhaal/de geschiedenis van Gordie (1.36 uur) 

Programma van dag tot dag - Masai Mara Short Safari

 • Dag 0: U wordt op Nairobi International Airport opgewacht door iemand van het team en naar uw hotel gebracht.
  Dag 1: U wordt bij uw hotel opgehaald en naar Wilson Domestic Airport gereden voor een safari-briefing. De ochtendvlucht vertrekt doorgaans om 11:00 uur. Uw professionele safari gids wacht u op voor een game drive (jeep) en rijdt u naar onze privé canvas mobiele camp op tijd voor de lunch. Dit is een favoriet gebied voor olifant, luipaard en cheetah. In de middag heeft u alle tijd om rond te kijken gevolgd door een korte rit te paard (ca. 5-10 km) of een game drive (jeep). Lunch en diner in camp. Overnachting: Eneskiria, Naboisho Conservancy.
 • Dag 2: Ochtend - en middagritten en game drives om de Talek, Ololmorijol riviertjes en het gebied van Naboisho te verkennen. Topi, hartebeest, bavianen en buffels leven hier. Bloody Mary's in de ochtend en Pink Gin's als "sundowner" in de avond. Overnachting: Eneskiria, Naboisho Conservancy. Vandaag 15-20 km.
 • Dag 3: Vóór zonsopgang wordt u gewekt voor de langste rit in deze week. Richting het westen doorkruisen we de glooiende vlakten van Koiyaki. Struisvogels, gazelles, wildebeest, eland & hyena. We dalen af over de Motorogi, steken over de Ntiakitiak-rivier, alvorens we de Enkoyanai-bron bereiken waar we een picknicklunch hebben, gevolgd door een lange siësta. Daarna rijden we langs de Olare Orok stroom met vele vijgenbomen. Vandaag 45-50 km in het zadel. Overnachting:  KO8, Mara North Conservancy.
 • Dag 4: De paarden mogen vanmorgen rusten, terwijl wij in onze 4x4 safariautos het wild fotograferen. Hier leven twee groepen leeuwen, beslist bijzonder om te zien. Middagrit, game drive of wandeling naar keuze in deze magische hoek van de Mara. In de avond mogelijk een game drive in het donker om nachtdieren te spotten. Vandaag 5-10 km in het zadel. Overnachting: KO8, Mara North Conservancy..
 • Dag 5: Na een goed ontbijt richting het noorden door een kleine kloof/ravijn en over de Ololituroto-vlakte dat gelardeerd is met balanities bomen. Mooie vergezichten waar we ook kijken en heerlijk gebied voor de paarden. Picknicklunch in het Olomai-bos, siësta en een prachtige rit naar beneden naar de Mara-rivier, waar we heel veel groepen nijlpaarden zien en een enkele krokodil. Vandaag ca. 20-25km in het zadel. Overnachting: Mara River, Mara North Conservancy.
 • Dag 6: Vandaag rijden we in het ikonische Siria gebied met veel wild en hier en daar omgevallen bomen die we mogen springen voor wie dat wil. Het zijn de olifanten die de bomen omver duwen. We zien vandaag waterbuck, jackal en misschien leeuw. Vandaag 15-20 km in het zadel.
 • Dag 7: Laatste ochtendrit langs de oevers van de rivier. Veel mogelijkheden om lang te galopperenover de Serian en Maternity-vlakten. Na een brunch afscheid van de paarden en camp crew. Onze binnenlandse vlucht vertrekt om 14:45 uur en komt 16.15 uur in Nairobi aan. U wordt naar JKIA gereden voor uw internationale vlucht naar huis. Vandaag 10-15 km.

Covid-19 Protocols Safaris Unlimited


Arrangement
o.b.v. volpension, incl. paarden, Engels-sprekende professionele hippische en wildlife gidsen, Kenya professional gids in elke jeep, uitgebreid back-up team, camp & safari materiaal, game drives in de jeep, concession fees, drankjes (behalve champagnes en premium alcohol & wijnen), flying doctor lidmaatschap, wasserij in camp, transfers per lichtgewicht vliegtuigje Nairobi-Mara-Nairobi met pick-up. Exclusief international vluchten, toeristenbelasting, reis-/annuleringsverzekeringen, wasserij en fooien. Er is geen eenpersoonstoeslag indien u bereid bent te delen.

Prijzen per persoon
Masai Mara 8 dagen: € 8.095
Masai Mara 6 dagen: € 6.500
The Journey is the Destination Boutique Lodge Ride private arrangement € 8.332
Eenpersoonstoeslag 8-daagse € 1.950
Eenpersoonstoeslag 6-daagse € 1.550
tenzij u bereid bent een tent te delen
In de prijs van het arrangement is omvat een Wilderness Conservancy Fee van € 1.025 p.p. (inclusief).
Indien u met minder dan vier ruiters/amazones rijdt, is er een small group supplement ad € 6.985.
Let wel, deze wordt dan door het aantal ruiters/amazones gedeeld.

Data 2022 & 2023
MASAI MARA RIDE 8 nights mobile chic private canvas
18 ~ 22 januari 2022
22 ~ 30 juni 2022 (private ride)
02 ~ 10 juli 2022
12 ~ 20 juli 2022
01 ~ 09 augustus 2022
11 ~ 19 september 2022 (private ride)
21 ~ 29 september 2022
12 ~ 20 juli 2023
22 ~ 30 juli 2023
01 ~ 09 augustus 2023
11 ~ 19 september 2023
21 ~ 29 september 2023
A SHORT RIDE IN THE MARA 6 nachten mobile chic private canvas
15 ~ 21 januari 2023
THE JOURNEY IS THE DESTINATION 9 nachten boutique lodge ride
Booked by private arrangement

The Lollboran Ride (6 nachten in noord-Kenia)
Booked by private arrangement


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze partnerlocatie. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting. Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
Annuleren en verzetten
In z'n algemeenheid is het vaak al goed mogelijk uw paardrijdvakantie te verzetten of te wijzigen, qua data of qua paardrijdvakantie. Annuleren is afhankelijk van meer factoren, zie onze voorwaarden.
In deze (post)Corona-tijd is het aanmerkelijk gemakkelijker uw paardrijdvakantie kostenloos te verzetten, mede dankzij de enorme flexibiliteit van de paardrijdvakantiepartners.
Het merendeel van onze partners in het buitenland zijn zelfs met annuleren flexibel.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollectWolk Patricia 2015 jpg
 

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie
  Indien akkoord met toesturen Paardenpas Nieuwsbrief

0 reacties op “Masai Mara - Gordie's mobiele paardrijdsafari in Zuid Kenia

Plaats een reactie