Latest Blogposts

Paardrijvakanties Portugal

Portugal, het land van de Lusitano die gefokt is voor het stierenvechten, dressuur, recreatie en de working equitation. Het ras geniet internationaal aanzien om zijn puurheid, wendbaarheid, goede karakter en last but not least hun schoonheid. De Lusitano is een Iberisch paard, een van de drie paardenrassen van Portugal en sterk verwant met de Spaanse Andalusiër. De naam is afgeleid van  Lusitania, een Romeinse provincie. Het lichaam van het paard is compact vierkant. Het hoofd heeft een rechte of iets bolle profiellijn (lichte ramsneus). Het paard heeft een imposante gebogen hals en de manen en staart zijn vaak lang en golvend en wordt vanwege zijn uiterlijk een barokpaard genoemd.
De lusitano is zeer wendbaar en heeft geen overdreven knieactie. Het paard is geschikt voor veedrijvers en Western rijden omdat het goede cowsense heeft. Het wordt gebruikt tijdens de Portugese variant van het stierenvechten (zonder de stier te doden). Elk jaar in november is de Golega Horse Fair, een 10-daags Lusitano-paardenfestijn waar Lusitano liefhebbers en fokkers vanuit de hele wereld bijeenkomen met shows, wedstrijden, kraampjes, restaurants en van vroeg tot laat te paard om de arena rijden.

Paardenpas heeft verschillende paardrijdvakantie mogelijkheden voor u: dressuur van hoog tot laag, strand, bos, centre based en trails. Het land Portugal heeft een Mediterrain klimaat, fijn om te rijden. Portugal heeft eilanden (Azoren, gelegen in de Atlantische oceaan), bergen, stranden, bossen en dressuurscholen. U kunt genieten van zon, tapa's en natuurlijk de paarden. Elk jaar in november is er de Golega Horse Fair, een tien daags Lusitano festijn. Liefhebbers vanuit de hele wereld komen naar dit kleine dorp waar van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat alles om de Lusitano draait en om de grote arena en de kleine straatjes waar alles plaatsvindt. Paarden, kraampjes, shows, tapas, restaurants, ruiters die met paard en al de bars in gaan. Een uniek evenement. In Lissabon kunt u naar de Portugese School of Equestrian Art en een show van Lusitano's bijwonen.
Portugal staat bekend om de gastvrije bevolking, de portwijn en de schitterende natuur. Er zijn verschillende nationale parken en er zijn de Azoren. Dit is een groep van 9 eilanden die bij Portugal horen. Deze eilanden liggen echter wel op circa 1400 kilometer afstand van het vasteland van Portugal maar hebben veel te bieden. Je vindt er botanische tuinen, vulkanen en dieren zoals walvissen en dolfijnen. Portugal heeft een kustlijn van circa 830 kilometer met vele mooie zandstranden, badplaatsen en watersportfaciliteiten zoals duiken, surfen en zeilen. In de winter kun je in berggebied Serra da Estrela diverse wintersporten beoefenen. De Portugese keuken staat veelal bekend om de visgerechten. Toeristen komen veelal naar Portugal voor de grote steden (o.a. Lissabon en Porto) en de Algarve.
Verlenging
Lissabon leent zich uitstekend voor een verlenging van uw paardrijdvakantie. Paardenpas is affiliate van Expedia en kan u daarbij helpen. Lissabon is volgens de Portugese bevolking opgericht door de Griekse god Odysseus. De Griekse invloeden zijn duidelijk in de stad zichtbaar, evenals Romeinse en Arabische. In de bouwstijl van veel oude gebouwen zijn deze terug te zien. Door de stad loopt de bekende rivier de Taag. Enkele bezienswaardigheden zijn de grote kathedraal van Lissabon, de fadohuizen (kleine restaurantjes waar live fado-muziek wordt gespeeld), het nationaal museum ‘Arte Antiga’ met een uitgebreide kunstcollectie en het tegelmuseum Azulejo, waar de typische tegelbewerkingen te zien zijn.
Alentejo
Alentejo stond in 2013 op  de Best of the World-lijst van National Geographic. Niet voor niets, glooiende heuvels en gastronomisch ingesteld. De dunbevolkte streek staat bekend om het diverse landschap: een 126 kilometer lange kustlijn wordt afgewisseld met ruige kliffen en rijstvelden. Het noorden kent een rotsachtig en heuvelachtig landschap met historische kasteeldorpjes. Hier komen de beste wijnen van Portugal vandaan.