Latest Blogposts

Paardrijvakanties Portugal

Portugal, het land van de Lusitano die gefokt is voor het stierenvechten, dressuur, recreatie en de working equitation. Het ras geniet internationaal aanzien om zijn puurheid, wendbaarheid, goede karakter en last but not least hun schoonheid.

Paardenpas heeft verschillende paardrijdvakantie mogelijkheden voor u: dressuur van hoog tot laag, strand, bos, centre based en trails. Het land Portugal heeft een Mediterrain klimaat, fijn om te rijden. Portugal heeft eilanden (Azoren, gelegen in de Atlantische oceaan), bergen, stranden, bossen en dressuurscholen. U kunt genieten van zon, tapa's en natuurlijk de paarden. Elk jaar in november is er de Golega Horse Fair, een tien daags Lusitano festijn. Liefhebbers vanuit de hele wereld komen naar dit kleine dorp waar van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat alles om de Lusitano draait en om de grote arena en de kleine straatjes waar alles plaatsvindt. Paarden, kraampjes, shows, tapas, restaurants, ruiters die met paard en al de bars in gaan. Een uniek evenement. In Lissabon kunt u naar de Portugese School of Equestrian Art en een show van Lusitano's bijwonen.
Portugal staat bekend om de gastvrije bevolking, de portwijn en de schitterende natuur. Er zijn verschillende nationale parken en er zijn de Azoren. Dit is een groep van 9 eilanden die bij Portugal horen. Deze eilanden liggen echter wel op circa 1400 kilometer afstand van het vasteland van Portugal maar hebben veel te bieden. Je vindt er botanische tuinen, vulkanen en dieren zoals walvissen en dolfijnen. Portugal heeft een kustlijn van circa 830 kilometer met vele mooie zandstranden, badplaatsen en watersportfaciliteiten zoals duiken, surfen en zeilen. In de winter kun je in berggebied Serra da Estrela diverse wintersporten beoefenen. De Portugese keuken staat veelal bekend om de visgerechten. Toeristen komen veelal naar Portugal voor de grote steden (o.a. Lissabon en Porto) en de Algarve.
Verlenging
Lissabon leent zich uitstekend voor een verlenging van uw paardrijdvakantie. Paardenpas is affiliate van Expedia en kan u daarbij helpen.